Fırında Patatesli Bagetler Tarifi İçin Malzemeler
- 5-6 adet patates
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 diş rendelenmiş sarımsak(isteğe bağlı )
- Yarım çay bardağı sıvı yağ veya zeytinyağ
Üzeri için:
- Kuru soğan, domates, biber
Fırında Patatesli Bagetler Tarifi Yapılışı
- Derisi alınmış bagetler kenarlarına çizik atılır. Yıkanır, süzdürülürek bir kap içerisine alınır.
- Tuz, yoğurt, salçalar, isteğe bağlı rendelenmiş sarımsak, baharatlar, yağla birlikte iyice harmanlanır. 1-2 saat buzdolabında dinlendirilir.
- Küp doğranmış patatesler tuz, karabiber, pul biber, kekik, az yağla birlikte karıştırılır. Bagetler le birlikte tepsiye yerleştirilir.
- Üzerlerine domates, biber kuru soğan dizilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kontrollü olarak pişirilir. Lezzetli sunumu pratik yemeğimiz servise hazır. AFİYETLER OLSUN