Dolma Biber Tarifi

Dolma Biber Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg dolmalık biber
  • 1, 5 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Maydanoz
  • 3 adet domates
  • Karabiber
  • Tuz
  • Nane
  • Reyhan
  • Sıvıyağ

Dolma Biber Tarifi Yapılışı

  1. Dolmalık biberlerimizi temizleyelim.
  2. Soğanları, domatesi küçük küçük doğrayalım.
  3. Domatesin kenarlarını biberlerin üstünü kapatmak için kullanacağız o yüzden önce kapatmak için kullanacaklarımızı keselim.
  4. Pirinçlerin nişastası çıkana kadar yıkayalım.
  5. Bir kaba hazırladığımız soğan, pirinç, salça, maydanoz, domates, karabiber, tuz, nane, reyhan ve 3-4 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyip iyice karıştıralım.
  6. Daha sonra bu harcı biberlere dolduralım.
  7. Harcı doldurduğumuz biberleri, tencereye dizelim.
  8. Bir kasede 3 su bardağı sıcak suyla 1 yemek kaşığı salçayı açalım.
  9. Bu karışımı biberlerin üstüne gelmeyecek şekilde tencereye, biberlerin yarısına gelene kadar dökelim.
  10. Kestiğimiz domateslerle biberlerin üstünü kapatalım.
  11. Daha sonra biberlerin üstüne 1 çay bardağı sıvı yağ gezdirelim.
  12. Kısık ateşte yemeğimizi pişirelim.
Afiyet olsun

Kremalı Poğaça Tarifi

Kremalı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket krema (200 ml)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
İç harcı için
  • Beyaz peynir
  • Maydanoz
Üzeri için
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam

Kremalı Poğaça Tarifi Yapılışı

Harika ötesi bir poğaça ile sizlere selamlar, Hamurunda krema var Sirke var Kıyır kıyır ağızda dağılıyor Sanki kurabiye, o kadar nefis, ısrarla yapmanızı tavsiye ederim Bardak ölçüsüne göre un miktarının değişebilir kontrollü bir şekilde azar azar un ilave edelim Benim 3 su bardağı un yeterli geldi.
  1. Yoğurma kabına krema, sıvı yağ, yumurta akı, sirke, toz şeker ve tuz alınır ve karıştırılır.
  2. Kabartma tozu ve un ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurulur.
  3. Mandalina büyüklüğünde parçalar alınır.
  4. Elimizle hamur açılır. Ortasına peynirli harç koyulur.
  5. Ortada birleştirilir.
  6. Uç kısımları sivri yapılır.Oval şekli verilir.
  7. Ters çevirip, birleştirilen yüzü, tepsinin altına getirilir.Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
  8. Üzerine yumurta sarısı sürülür.Çatalla çizikler atılır Susam serpilir.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir Afiyet olsun

Mikrodalgada Muhallebili Islak Kek Tarifi

Mikrodalgada Muhallebili Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

KEK İÇİN:
  • 1. 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
MUHALLEBİSİ İÇİN:
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1. 5 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı tereyağ

Mikrodalgada Muhallebili Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. KEK:Süt, sıvı yağ, şeker ve kakao pürüzsüz kıvam alana kadar çırpılır. 1 su bardağı bu karışımdan ayrılır.
  2. Kalan karışıma yumurta eklenip çırpılır. U
  3. n, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir.
  4. Mikrodalganın en yüksek ayarında 9 dakikada pişmeye bırakılır. Kek pişerken muhallebiyi hazırlarız.
  5. MUHALLEBİ; Süt, nişasta ,şeker ve un iyice çırpılıp ocakta kısık ateşte sürekli karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilir.
  6. Pişen muhallebi ocaktan alınıp vanilya ve tereyağ eklenip çırpılır ve soğumaya bırakılır. çikolatayı yoğun seviyorsanız bizim gibi 1 yemek kaşığı kakao ekleyebilirsiniz muhallebinize.
  7. Pişen kek mikrodalgadan alınır ve kürdan yardımıyla delikler açılır. Ayrılan sos üzerine dökülür. Soğuyan muhallebi de kekin üzerine dökülür. Dilendiği gibi süslenir. Afiyet olsun.

Sebzeli Tavuk Sote Tarifi

Sebzeli Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr tavuk göğsü
  • 1 tane büyük soğan
  • 2 tane yeşil biber
  • 1 tane kırmızı kapya biber
  • 2 tane büyük patates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı su
  • Tuz
  • Kekik
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Reyhan

Sebzeli Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

  1. İlk öncelikle derin bir tencerede tavukları haşlayın.
  2. İyice piştiğine emin olduktan sonra soğan ve biberleri küçük küçük doğrayıp tencereye ekleyin, iyice kavurun.
  3. Daha sonra salçayı ekleyin ve patatesleri de küçük küçük doğrayıp ekleyin.
  4. 1 çay bardağı suyu da ekleyip kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
  5. Yaklaşık 15-20 dakika sonra yemeğiniz pişmiş olacaktır.
    Daha sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Enfes Bulgur Pilavı Tarifi

Enfes Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, 5 su bardağı bulgur
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 su bardağı sıcak su
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tavuk bulyon ( tavuk suyu yada kemik suyu )
  • 2 yemek kasığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Enfes Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı



  1. Tereyağı ve sıvı yağı tencereye alalım tereyağ eriyince minik doğradığımız soğanı ve biberleri ekleyelim.
  2. Kavrulunca salçaları koyup karıştıralım.
  3. Üzerine yıkanmış bulguru ekleyelim. Tuzunu ve bulyonunu da ekleyelim.
  4. Daha sonra sıcak suyunu koyup pişmeye bırakalım.
  5. Pişince ocağın altını kapatıp üzerine kağıt havlu örtelim demlenmeye bırakalım. Afiyet olsun.

Patatesli Havuçlu Bezelye Yemeği Tarifi

Patatesli Havuçlu Bezelye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 büyük boy patates
  • 1 büyük boy havuç
  • 1 kilo ayıklanmış bezelye
  • 2 küçük boy soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2,5 çay kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı pul biber
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • Az sıvı yağ

Patatesli Havuçlu Bezelye Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Soğanları yemeklik doğrayıp az sıvı yağda (3-4 kaşık) kavurun.
  2. Patatesleri ve havuçları küçük küpler halinde doğrayın.
  3. Soğan kavrulunca salçayı ekleyip birkaç dakika karıştırın.
  4. Patates, havuç ve bezelyeleri ekleyin.
  5. Tuzunu ve pul biberini de atıp bir kaç dakika daha karıştırın.
  6. Sıcak suyu ekleyin ve kısık ateşte 40 dakika kadar yemeğinizi pişirin.
Afiyet olsun:)

Terbiyeli Tavuk Çorba Tarifi

Terbiyeli Tavuk Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 büyük tavuk but
  • 1 havuç
  • 15 adet maydanozun sabı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 bardak tavuk suyu
  • 6 bardak sıcak su
  • 1 türk kahve fincanı tel şehriye
TERBİYE MALZEMESİ;
  • 4 yemek kaşığı dolusu yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı dolusu un

Terbiyeli Tavuk Çorba Tarifi Yapılışı

  1. Tavuğu tencereye alalım.
  2. Üzerine 5 bardak su ekleyip biraz tuz ekleyip haşlayalım.
  3. Haşlanan tavuğu minik minik parçalayalım.
  4. Çorba yapacağımız tencereye yağları alalım.
  5. Isındığında havucu ekleyip biraz kavuralım.
  6. Maydanoz saplarını küçük doğrayıp ekleyip biraz kavurup tavuk suyu ve sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakalım.
  7. Kaynamaya başladığında tavuğunu ve şehriyeyi ekleyelim.
  8. Bu arada terbiye malzemelerini bir kapta iyice çırpalım.
  9. Çorba suyundan bira ekleyip ılıtalım.
  10. Çorbaya yavaşça ekleyip hızlıca karıştıralım.
  11. Kısık ateşte 5 dakika kaynatıp altını kapatalım. Deneyeceklere afiyet şifa olsun 

Serin Salata Tarifi

Serin Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 7-8 dal kıvırcık marul
  • 1 adet salatalık
  • 1 adet küçük havuç
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı mayonez
  • 1 tutam tuz
  • Üzeri için zeytinyağı, kırmızı pul biber

Serin Salata Tarifi Yapılışı

  1. Kıvırcık marul ve salatalıklar istenilen büyüklükte doğranır. Havuç rendelenir.
  2. Hepsi bir kaba alınır ve yoğurt, mayonez ve 1 tutam tuz katılarak karıştırılır.
  3. Servis tabağına alınır ve istenilen şekilde süslenir.
    Afiyet olsun ☺️

Anne Köftesi Tarifi

Anne Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet küçük soğan
  • 3 dilim bayat ekmek
  • 1 adet yumurta
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Kimyon ve istediğiniz baharatlar

Anne Köftesi Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce soğanı rendeliyoruz ardından diğer malzemeleri ekleyip iyice yoğuruyoruz.
  2. Yarım saat dolapta dinlendirdikten sonra orta ateşte ağzı kapalı bicimde onlu arkalı kızartıyoruz.
  3. Kapak kullandığımızda daha yumuşak oluyor.
  4. İstediğiniz şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)

Babagannuş (Patlıcan Salatası) Tarifi

Babagannuş (Patlıcan Salatası) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo patlıcan
  • Yarım kilo yeşil biber
  • İsteğe bağlı 2 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet limon
  • Nar ekşisi
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber

Babagannuş (Patlıcan Salatası) Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanlar ve biberler közlenir. ( evde fırında közlemek için yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisinde 200 derecelik fırında yarım saat kadar pişiriyoruz. )
  2. Közlenen patlıcan ve biberler küp küp doğrayıp bir kaba alıyoruz.
  3. Üzerine küp küp doğradığımız domatesi ekliyoruz.
  4. Kuru soğanı yarım halka şeklinde doğrayıp ekliyoruz.
  5. Maydanozu da küçük küçük doğrayıp üzerine ekliyoruz.
  6. Malzemelerimizi doğrayıp hazırladıktan sonra 2 diş sarımsağı rendeliyoruz, üzerine tuzu, pul biberi, limonun suyunu ve zeytinyağını ekleyip karıştırıyoruz.
  7. Son olarak üzerine nar ekşisi gezdirip servis yapıyoruz.
    Tam bir yaz salatası deneyeceklere afiyet olsun. 

Baharatlı Pirinç Pilavı Tarifi

Baharatlı Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı şehriye
  • 3 su bardağı pirinç
  • Aynı ölçüyle 5 su bardağı kaynar et- tavuk yada bir tane küp
  • 1 çay kaşığı pilav baharatı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 50 g tereyağı
  • 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Pilav baharatı yoksa hiç sorun değil bir çay kaşığı ucuyla az kimyon bir de köri o kadar sadece

Baharatlı Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Pirinçlerimizi önce 4-5 su yıkıyoruz ılık suda tel süzgeçle süzelim.
  2. Tencereye tereyağı ve sıvı yağı alalım yağımız eridi mi tel şehriyeyi üzerine ilave edip karamenize bir renk alana kadar şehriyemizi kavuralım.
  3. 2-3 dakika kadar yakmayalım.
  4. Şehriyeleri çok fazla daha sonra 3 su bardağı pirinçi de üzerine ekleyip 4-5 dakika güzelce kavuralım .
  5. Pirinçimizi üzerine 1 çay kaşığı pilav baharatı ,1 tatlı kaşığı tuz ve suyumuzu ilave edip tenceremizin kapağını kapatıp 10-15 dakika orta ateşte pişiriyoruz.
  6. Pilavımız piştikten sonra 10-15 dakika üzerine bir kağıt peçete örtüp dinlendirelim.
  7. Pilavımızın yanında sebze yemekleri et köfte tavuk gibi yiyeceklerle servis edebiliriz.
  8. Pirinç pilavın da önemli üç şey var pirinçin güzel yıkanması iyi bi şekilde yeterince kavrulması ve su.
  9. Oranı bunlar olduğun da sadece tuz bile atıp pilav yapsanız harika bir pilavınız olacaktır tel tel
  10. Benim pilavın sarı bir renkte görülmesi pilav baharatın dan onu da ekleyin eğer beyaz bir pilav istiyorsanız pilav baharatı kullanmayın.
  11. Su oranı iyi ama pirinçin kalitesine göre de değişebilir o zaman dört buçuk su bardağı kullanırsınız.
    Yapacaklara afiyet olsun

Coco Pasta Tarifi

Coco Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 50 gr tereyağı
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kakaolu petibör bisküvi(sade de olabilir isteğe göre)
Arası için:
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket sade krem şanti
  • 2 su bardağı hindistan cevizi

Coco Pasta Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak tencereye tereyağı toz şekeri sütü ve kakaoyu ekleyin. (bisküviler kakaolu ise kakaoya gerek yok)
  2. Orta ateşte yağ eriyene kadar bekletin.
  3. Tencereyi ocaktan kaldırın.
  4. Başka bir yerde bisküvileri rondodan geçirip toz haline getirin ve tenceredeki karışımı bisküvilerin üzerinde dökün.
  5. 1 paket vanilyayı ekleyin ve iyice karıştırıp hamur haline getirin.
  6. Krem şantiyi hazırlayıp 2 bardak hindistan cevizi dökerek iyice karıştırın.
  7. Masanın üzerine streç film veya buzdolabı poşeti serin.
  8. Bisküvili karışımı üzerine döküp üzerini kapatarak merdaneyle açın.
  9. Hazırladığınız hindistan cevizli krem şantiyi açtığının bisküviler üzerine döküp spatula ile her tarafına yayın ve dikkatli bir şekilde pastayı rulo haline getirin.
  10. Bu şekilde buzdolabına kaldırıp 1 saat kadar beklettikten sonra dilimleyerek afiyetle yiyebilirsiniz. ♡

Yumurtasız Çikolatalı Mus Tarifi

Yumurtasız Çikolatalı Mus Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adetavokado
  • 3 yemek kaşığıkakao
  • 1 paketvanilin
  • 1/2 çay kaşığıtuz
  • 1 çay bardağısüt
  • 80 grameritilmiş bitter çikolata

Yumurtasız Çikolatalı Mus Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin.
  2. Bir mikser kabında veya derin bir kapta, avokado, kakao, vanilin, tuz ve sütü iyice ezin ve karıştırın.
  3. Tüm malzemeler birbirine karışıp kahverengi rengini aldığında, eritilmiş çikolatayı ekleyin.
  4. Bir kez daha tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra üzerine streç film çekip 1 saat buzdolabında bekletin.
  5. Servis ederken porsiyonlara ayırın ve üzerini rendelenmiş çikolata ve krem şantiyle servis edebilirsiniz.

24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi

  24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 litre süt 1 çay bardağı şeker 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 paket krem şan...