6 Ocak 2023 Cuma

2 Patlıcan 1 Yumurtanız Varsa Mutlaka Denemelisiniz Tarifi

 

2 Patlıcan 1 Yumurtanız Varsa Mutlaka Denemelisiniz Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Tuz
  • Galeta unu

Kızartmak için :

  • Sıvı yağ

Üzerine :

  • İsteğe bağlı yoğurt veya yoğurtlu meze

    2 Patlıcan 1 Yumurtanız Varsa Mutlaka Denemelisiniz Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları sap kısmından ayırmadan parmak kalınlığında uzun şekilde kesin tuzlu suda 15 dakika beklettikten sonra suyunu süzün.
  • Kağıt havlunun üzerine alıp iyice kurulayın öte yandan yumurtayı ve nişastayı geniş bir tabakta çırpın.
  • Diğer bir tabağa galeta ununu serin.
  • Patlıcanları önce yumurtalı harca hertarafını iyice bulayın.
  • Daha sonra galeta ununa bulayın.
  • Bol kızgın yağda her tarafı iyice kızardıktan sonra ters çevirin.
  • Kesiklerin arası da iyice kızardıktan sonra servis tabağına alın.
  • Dilerseniz sade yoğurtla servis yapabilirsiniz. afiyet olsun 

Pastane Poğaçası Tarifi

 

Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • Aldığı kadar un

Üzeri için

  • 1 adet yumurta sarısı

    Pastane Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Süt ve suyu ılıyalım yoğurma kabına alalım.
  • Maya ve şekeri de ilave edip mayanın aktifleşmesi için güzelce karıştıralım.
  • Üzerine sıvı yağını da ekleyip karıştıralım.
  • Burada tuzunu da atabilirsiniz.
  • Unu yavaş yavaş eleyerek ekleyin.
  • Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde etmelisiniz.
  • Hamurun ağzını kapatıp en az 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  • Mayalanan poğaçayı fırın tepsisine pişirme kağıdı serip şekil verelim.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla iz yapalım.
  • Önceden ısıttığımız fırında 20-25 dk pişirebiliriz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 

Pavlova Tarifi

 

Pavlova Tarifi İçin Malzemeler

Mereng için:

  • 4 adet yumurta akı (Oda sıcaklığında)
  • 3 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çimdik tuz
  • 1-2 damla limon suyu

Muhallebi için:

  • Yarım litre süt
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 3 çorba kaşığı un

Limon aroması seviyorsanız bir limon kabuğu rendesi ve yarım limon suyu 

Pavlova Tarifi Nasıl Yapılır? 

  1. Yumurta akları sarılarından dikkatlice ayrılır ve temiz bir çırpma kabının içine alınır.
  2. İçine 1 çimdik tuz eklenir ve iyice katılaşana kadar mikserin yüksek hızında çırpılır.
  3. Katılaştıktan sonra çırpmaya devam edilerek içine azar azar pudra şekeri ve limon suyu ilave edilir.
  4. Hazırlanan karışım yuvarlak şekilde fırın tepsisine yayılır ve bir kaşık yardımı ile kenarları yükseltilir.
  5. 130 derece ısıtılmış fanlı fırında 1,5 saat pişirilir ve fırının içinde soğumaya bırakılır.
  6. Muhallebi için tüm malzemeler karıştırılarak pişirilir.
  7. Bir kaseye alınıp üzerine değecek şekilde kaymak bağlamaması için streç çekilir.
  8. Soğuduktan sonra mereng bir servis tabağına alınır, üzerine soğuyan muhallebi yayılır ve bol çilek ile süslenir.
  9. Dilimlenerek servis edilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 

Muzlu Pasta Tarifi

 

Muzlu Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 fiske tuz
  • 1 çay bardağı süt (125 ml)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un

Kreması için;

  • 3 su bardağı süt (600 ml)
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için;

  • 1 paket hazır pasta kreması
  • 1,5 su bardağı soğuk süt (300 ml)
  • 50 gr yumuşak margarin

Arası için;

  • 3 adet küçük boy muz

    Muzlu Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Evde kolay muzlu pasta tarifi için öncelikle pandispanyamızı hazırlayalım. Bunun için karıştırma kabına yumurtanın akları ve tuzu alarak köpük kıvamına gelene kadar çırpalım.
  • Ayrı bir kapta yumurta sarıları ve toz şekeri beyazlaşıncaya kadar güzelce çırpalım.
  • Ardından sırasıyla sıvı yağ,  süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek tekrardan çırpalım.
  • İyice karışan hamura önceden hazırladığımız köpüğü ilave ederek yavaş yavaş spatula yardımıyla karıştıralım.
  • 20 santimetre çapındaki kek kalıbına hazır olan pandispanya hamurunu boşaltalım.
  • Kekimizi önceden ısıttığımız 160 derece fırında, fansız ayarda yaklaşık 50 dakika pişmeye bırakalım.
  • Kekimiz pişerken muzlu pastamızın muhallebisi için uygun bir tencereye  süt, toz şeker ve unu alarak ocağın altını açmadan çırpma teli ile güzelce karıştıralım.
  • Ardından ocağı açalım ve muhallebiyi koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirmeye başlayalım.
  • Muhallebimiz kaynamaya başladığında ocağı kapatarak vanilya ve  tereyağını ekleyelim.
  • Tereyağı eriyip pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar muhallebiyi karıştıralım. Hazır olan muhallebimizi ara ara karıştırarak soğumaya bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen keki fırından alalım, bir kenarda tamamen soğuması için bekletelim.
  • Pasta kreması için  hazır pasta kreması, oda sıcaklığındaki tereyağı, soğuk sütü ekleyelim ve uygun bir kapta çırpalım.
  • Fırından aldıktan sonra soğumasını beklediğimiz pandispanya kekini kalıbından çıkaralım.
  • Soğuyan pandispanyamızı 3 eşit parçaya keselim.
  • İlk katı servis tabağına alarak hazırladığımız muhallebinin yarısını üzerine boşaltalım ve spatula ile yayalım.
  • Muhallebinin üzerine gelişigüzel olarak muz dilimlerini yerleştirelim. Pandispanyanın ikinci katını koyalım.
  • Aynı şekilde muhallebi sürerek muz dilimlerini yerleştirelim.
  • Son kat pandispanyayı da yerleştirdiğimiz pastanın üzerini ve kenarlarını hazırladığımız pastacı kreması ile kaplayalım.
  • Pastamızı bu şekilde en az 2-3 saat mümkünse 1 gece buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pastamızı dilediğimiz şekilde süsleyelim ve servis edelim. Ben taze biberiye ve nar taneleri ile süslemeyi tercih ettim. Siz dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Muzlu pasta tarifini deneyecek herkese afiyet olsun!

Kadayıflı Kek Tatlısı Tarifi

 

Kadayıflı Kek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Keki için

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 250 gram ince ince kıyılmış taze kadayıf
  • 1 vanilya
  • 2 kabartma tozu

Şerbeti için

  • 3.5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su

Üzeri için

  • Kaymak ve fıstık tozu

    Kadayıflı Kek Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti için şekeri suyu tencereye alıp kaynatalım.
  • Kaynadıktan sonra 10dk daha kaynatıp soğumaya bırakalım.
  • Yumurta ve şekeri beyaz krema kıvamına gelene kadar çırpalım ve sıvı yağ ekleyip tekrar çırpalım un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim.
  • Daha sonra kıyılmış taze kadayıf ve cevizi ekleyip spatula yardımı ile karıştıralım.
  • Yağlanmış borcama yayıp düzeltelim.
  • 180 derece fırında kontrollü pişirelim.
  • Altı üstü kızardıktan sonra fırından alıp dilimleyelim.
  • Daha sonra soğumuş şerbeti her yerine eşit şekilde dökelim.
  • Bir kaç saat şerbetini çekmesi için bekletelim.
  • Servis esnasında kaymak ve fıstık tozu ile ikram etmenizi tavsiye ederim muhteşem oluyor. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun 

4 Ocak 2023 Çarşamba

Tavuk Dünyasından Barbekü Soslu Tavuk Tarifi

 

Tavuk Dünyasından Barbekü Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gram tavuk göğsü
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1-2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Acı toz biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet kapya biber
  • 1 su bardağına yakın barbekü sosu kullandım siz bunu damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • 3 yemek kaşığı ketçap

    Tavuk Dünyasından Barbekü Soslu Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuklar jülyen şeklinde doğranır.
  • Süt,zeytinyağ,rendelenmiş sarımsak,tuz ve baharatları eklenir güzelce karıştırılır.
  • Üzeri kapatılır ve 1-2 saat bu şekilde buzdolabında dinlendirilir.
  • Diğer taraftan biberler jülyen doğranır.
  • Ocağa uygun tava alınır ve iyice kızdırılır.
  • Tavuklar kızgın tava içersine alınır ve yüksek ateşte kavrulur.
  • Tavuklar renk değiştirmeye başladığında altı hafif kısılır az zeytinyağ eklenir.
  • Sonra biberler içersine alınır ve fazla dirildiğini kaybetmeden devam sotelenir.
  • Son olarak barbekü sosu dökülür güzelce karşıtırılır ve ocaktan alınır
  • Gerekirse tuz ve pul biber eklenir. Afiyet olsun.

Pasta Tadında Kremalı Havuçlu Kek Tarifi

 

Pasta Tadında Kremalı Havuçlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 adet orta boy rendelenmiş havuç
  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için

  • 1 litre süt
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 3 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket toz krem santi
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için

  • 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz

    Pasta Tadında Kremalı Havuçlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 3 adet yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri beyazlayana kadar önce düşük ayarda daha sonra yüksek ayarda çırpalım.
  • Daha sonra yağ ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edelim.
  • Karışıma un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını ekleyip karışımı söndürmeden karıştıralım.
  • Havuç ve cevizi ekleyip tekrar karıştıralım.
  • Karışımı kek kalıbına dökelim ve 170 derece önceden ısıtılmış fırında 30-40 dk pişirelim ve soğutalım.
  • Bu arada kremasını hazırlayalım 1 litre süt içine şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını ekleyip karıştıralım.
  • Ocağa alalım ve kıvam alana kadar pişirelim kıvam aldıktan sonra ocağı kapatalım ve tereyağı ile vanilyayı ekleyip karıştıralım.
  • Kremayı soğuması için başka bir kaba alalım ve üzerini kabuk tutmaması için streç film ile kapatıp soğutalım.
  • Krema soğuduktan sonra toz krem şanti ekleyip mikser ile pürüzsüz kıvam alana kadar çırpalım.
  • Keki ortadan ikiye bölelim arasına ve üzerine eşit olacak şekilde kremayı dökelim.
  • İri kıyılmış ceviz ile üzerini süsleyelim ve 4-5 saat kadar buzdolabında bekletip servis edelim.

Simit Poğaça Tarifi

 

Simit Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Arasına;

  • Dilimlenmiş kaşar peyniri

Üzerine;

  • 1 /2 çay bardağı pekmez
  • 1//2 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı susam

    Simit Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına süt, su, şeker, tuz ve mayayı ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra üzerine sıvı yağ ve azar azar unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Hamurun üzerini örtüp 2 katı olana kadar mayalanmasını bekliyoruz.
  • Sonra küçük bezeler hazırlıyoruz. İster merdane yardımıyla isterseniz de elinizle hamuru açarak arasına kaşar peyniri koyup kenarlarını kapatarak sarıyoruz.
  • Önce pekmezli su karışımına daha sonra susama bulayarak tepsiye diziyoruz. 10-15 dk tepsi mayası olana kadar bekliyoruz.
  • 180 derecede ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Köz Biberli Ve Köz Domatesli Makarna Tarifi

 

Köz Biberli Ve Köz Domatesli Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna (Spagetti)
  • 3-4 adet kırmızı kapya biber
  • 7-8 adet domates (Küçük)
  • 8-10 adet arpacık soğanı ( 2 adet mor soğan)
  • 5-6 diş sarımsak
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Fesleğen
  • Çeyrek çay bardağı süt veya 1 -2 yemek kaşığı krema

    Köz Biberli Ve Köz Domatesli Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bütün sebzeleri hazırlayalım,kabukları soyalım ve yıkayalım.
  • Domatesleri boyutuna göre 2 veya 4 bölelim,biberleri de çekirdekleri temizleyip uygun bir boyutta keselim,soğan ve sarımsakları soyalım.
  • Üzerine zeytinyağı gezdirip ,baharatları ilave edip 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirelim.
  • Bu arada makarnayı haşlayıp,süzgeçten geçirip hazırda bulundurun.
  • Sebzeleri süre sonunda fırından çıkartıp blender içine yerleştirip ,tepside kalan suyu de ilave edin,çeyrek çay bardağı süt veya 1-2 yemek kaşığı krema hepsini çekelim.
  • Diğer tarafta tencereye az sıvı yağ ilave edip makarnayı sosla buluşturalım.
  • 1-2 dakika çevirdikleri sonra altını kapatıp 5 dk dinlendirin. Makarna servise hazır.

İki Renkli Salata Tarifi

 

İki Renkli Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy pancar
  • 6 adet orta boy havuç
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 4 diş sarımsak
  • Tuz

Üzeri için ;

  • 5-6 kaşık sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kırmızıbiber
  • 5 adet iri kıyılmış ceviz

    İki Renkli Salata Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pancarları yıkayıp kabuklarıyla beraber düdüklü tencerede haşlayalım. Kabuklarını soymayın çok renk kaybediyor o şekilde.
  • Pancarlar haşlanırken yıkayıp soyulmuş havuçları rendeleyelim ve sıvı yağ eklediğimiz tavada rengi dönene kadar soteleyelim.
  • Haşlanan pancarları kabuklarını soyup rendeleyelim.
  • Havuç ve pancarlar soğurken, yoğurduğumuzun içine tuz ve rendelenmiş sarımsak ekleyip karıştıralım.
  • Yoğurdun bir kısmını pancarlar bir kısmını havuçlara ilave edip karıştıralım.
  • Servis kaselerimizin altına pancar üstüne havuç ekleyelim.
  • Üzeri için sıvı yağımızı bir tavada ısıtıp içerisine kırmızıbiber ve cevizi ekleyip hafif kızdıralım.
  • Son olarak salataların üzerlerine cevizli karışımı pay edip servis edelim.
  • Afiyet olsun.