Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Tavuk Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
- 4 parça tavuk göğsü ( 600-700 gr)
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 3-4 diş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 1 şişe maden suyu
- 1 silme tatlı kaşığı karbonat
- Tuz
- Karabiber
Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Tavuk Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğsünü ince ince ister küp şeklinde ister uzun uzun doğrayalım.
- Tavuk hariç diğer malzemeleri karıştırma kabımızda karıştıralım.
- Sarımsakları rendeleyip tavukları da ekleyip karıştıralım.
- Üzerini streç filmle kapatıp en az 1 saat buzdolabında bekletelim.
- Tavuklarımızı kızgın yağda altın sarısı renk alana kadar arkalı önlü kızartalım. Yemeğimiz hazır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
Portakallı Revani Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1.5 su bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 1 portakal kabuğu rendesi
Şerbet için
- 3.5 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 1 portakalın suyu
Portakallı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şerbet için bir tencereye şeker ve suyu ekliyoruz kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynayınca altını kısıp 15 dk kaynayan suya portakal suyunu ekleyip 5 dk daha kaynattıktan sonra altını kapatıyoruz.
- Kek için yumurtayı ve şekeri çırpıyoruz.
- Sırayla yağ,yoğurt, ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Portakal rendesini ekleyip daha sonra ırmık ve unu ekliyoruz.
- Karıştırıyoruz vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırıp 170 ° fırında 35 dk altüst pişmeye bırakıyoruz.
- Fırından çıkan kekin ilk sıcağı çıkanca soğuk şerbeti ekliyoruz. 1 -2 saat dinlendiriyoruz.
Afiyet olsun
Ekşili Zeytinyağlı Pırasa Tarifi İçin Malzemeler
- 5-6 ince dal pırasa
- 1 su bardağı domates sos
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 limonun suyu
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- 1 küp şeker
- Tuz
Ekşili Zeytinyağlı Pırasa Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pırasayı doğrayıp zeytinyağında karamelize olana kadar kavuruyoruz.
- Ardından domates sos sarımsak limon suyu ve nar ekşisi ekliyoruz.
- Sonrasında küp şeker ve tuz ilave edip kendi suyuyla 15-20 dk arası pişiriyoruz.
- Altını kapatıp ince kıyılmış maydanoz ekleyip biraz dinlendirdikten sonra ister sıcak ister soğuk servis ediyoruz.
Asla Dağılmayan Ayva Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo ayva
- 5 bardak şeker
- 1 limonun suyu
- 2-3 adet karanfil
- 5 bardak sıcak su (Yoğun olsun isterseniz 3 bardak)
- Ayva çekirdeği
Asla Dağılmayan Ayva Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ayvaların kabuklarını soyun ardından ortadan bölüp beyaz ve sert kısımları temizleyin.
- Temizlediğiniz 2 ayvanın çekirdeklerini ayırın.
- Daha sonra reçeli yaparken kullanıcaz ayvaları.
- Soyduktan sonra ister rendeleyin ister benim gibi küp küp doğrayın ben minik minik doğradım.
- Daha sonra genişçe bir tencerenin içerisine doğradığınız ayvaları koyun.
- Üzerine 5 bardak sıcak suyu ilave edip 15 dakika ayvalar hafif yumuşayana kadar haşlayın ben sulu sevdiğim için 5 bardak su kullandım. Sizler reçelinizi daha yoğun olsun isterseniz 3 bardak su kullanın kaynattıktan sonra içerisine şekeri karanfili ve ayvanın çekirdeklerini ilave edin (ben çekirdekleri hafif sudan geçirip elimle sıktım bu şekilde asla dağılmıyor ) ve 50 dakika ağzı açık kısık ateşte pişirin.
- 50. Dakikadan sonra limon suyunu ilave edip bi 15 dakika daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın
- Soğuturken tencerenin altına tepsi içerisinde soğuk su koyun ki şeker yanmasın.
- Soğuduktan sonra kavanazlora pay edip ağzını kapatın hemen tüketecekseniz buzdolabında muhafaza edin Konserve yapacaksanız yeni kapak kapatıp serin kuru yerde muhafaza edin afiyet olsun
Çikolatalı Marmelatlı Papatya Kurabiye (Ağızda Dağılan) Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı biraz fazla pudra şekeri
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2.5 su bardağı un
Arası için;
- Sürülebilir çikolata
- Reçel
- Marmelat
Çikolatalı Marmelatlı Papatya Kurabiye (Ağızda Dağılan) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına un hariç tüm malzemeleri koyalım karıştıralım sonra unu yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım.
- Hamurum üzerine yağlı kağıt koyup üzerinden merdane ile incelmesini sağlayalım aşırı ince veya kalın olmasın.
- İki kat kurabiye olacağı için kalın olmamalı.
- Kalıplarla şekil verelim yağlı kağıt serilmiş tepsiye düzleyelim. (yağlı kağıt olmazsa tepsiye yapışırsa alırken kırılıp dağılabilir )
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kontrollü şekilde 15-20 dk kadar pişirelim. (pişme süresi kalıptan kalıba veya fırından fırına değişiyor )
- Kurabiyeler soğuduktan sonra üste gelen kurabiyelere pudra şekeri serpelim.
- Sonra alta gelen kurabiyenin üzerine sürülebilir çikolata veya marmelat reçel sürelim.
- Üzerine diğer kurabiyeyi koyup kapatalım. Veee hazır şimdiden afiyet olsun
Fırında Sebzeli Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet küçük boy karnabahar
- 1 adet havuç
- 2 adet orta boy patates
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kajun baharatı
- Tuz
Üzeri için
- 1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 er çay kaşığı toz kırmızı biber ve pulbiber
Fırında Sebzeli Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesler küp küp doğrayalım.
- Karnabaharı da çok küçük çiçeklerine ayıralım.
- Havucuda halka halka dilimleyelim.
- Karıştırma kabına yağ tuz ve baharatı ekleyip karıştıralım.
- Fırın kabına karışımı döküp üzerine yağlı kağıdı ıslatıp kapatalım.
- 200 derece fırında pişirelim.
- Pişme esnasında bir kez fırından çıkarıp sebzeleri karıştıralım.
- Fırından çıktıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt döküp erittiğimiz yağlı baharatı gezdirelim. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun
Fırında Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy karnabahar
Bulamak için:
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 4 yemek kaşığı mısır unu
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı maden suyu (200 ml)
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
Fırında Karnabahar Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Fırında soslu çıtır çıtır karnabahar kızartması için öncelikle karnabaharın yeşil kısmını keselim ve çiçeklerine ayıralım.
- Ardından güzelce yıkayalım.
- Pişirme kağıdı yerleştirdiğimiz fırın tepsisini bir kenara alalım.
- Bulamak için uygun bir kapta yumurta, mısır unu, galeta unu, sıvı yağ, kırmızı toz biber, karabiber, sarımsak veya sarımsak tozu, tuz, zerdeçal ve maden suyunu karıştıralım.
- Karnabaharlarımızı hazırladığımız karışıma bulayalım ve fırın tepsisine dizelim.
- Tüm karnabaharları fırın tepsisine aldıktan sonra önceden ısıttığımız 200°C fırında 30 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda çıtır karnabaharlarımız servise hazır. Yanında yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Patatesli Kek (Börek Tadında Nefis) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 200 ml sıvı yağ (1 su bardağı)
- 200 ml yoğurt (1 su bardağı)
- 100 gram beyaz peynir
- 180 gram un (2 su bardağından 1 parmak eksik)
- 1 paket kabartma tozu
- 3 adet orta boy patates
- 1 küçük soğan
- 1 tutam dal maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz (Silme)
- 1çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
- Yarım tatlı kaşığı pulbiber
Patatesli Kek (Börek Tadında Nefis) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesleri ve soğanı küçük küçük doğrayalım.
- Yumurtaları derin bir kasede çırpalım.
- Sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Patatesleri, soğanı, peyniri, baharatları ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip iyice karıştıralım.
- Kabartma tozunu ve unu ekleyip karıştıralım. Hafif koyu kıvamlı bir harç oluyor.
- Yağlanmış ya da yağlı kağıt serili kalıba karışımı aktaralım ve her tarafı eşit olacak şekilde yaydıralım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayar fırında yaklaşık 35 dakika pişirelim.
- Ilık veya soğuk servis edebilirsiniz. Yoğurt ve saatayla yanına çok yakışıyor.
Kremalı Milföy Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
- 8-10 adet milföy (Kişi sayısına göre)
Kreması için;
- 2,5 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 2 yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağ
İçine sürmek için ;
- Çilek ya da frambuazlı reçel
Üzeri için ;
Servis ederken
- Pudra şekeri
Kremalı Milföy Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle milföy hamurunu ortadan ikiye bölüp daha sonra tekrar üçgen şeklinde kesip tepsiye yerleştiriyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Kreması için, malzemeleri tencereye alıp kıvam alıncaya kadar pişiriyoruz.
- Yoğunlaşınca içine tereyağ ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- Ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan kemayı sıkma torbasına alıyoruz.
- Milföylerin içine önce istediğimiz reçelden sürüp içine kremamızı sıkıyoruz.
- Üzerine bir hamur daha kapatıp servis tabağına yerleştiriyoruz.
- Hepsini tamamladıktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpiştirip servis ediyoruz, deneyeceklere afiyet olsun
Et Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gram kuşbaşı et
- 2 adet yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- 1 domates
- 1 soğan
- Tuz
Et Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencerede eti haşlayarak başlayın.
- Diğer malzemelerin hazırlığına geçerken soğan, biber be sarımsağı doğrayın.
- Domatesi ise kabuklarını soyarak rendeleyin.
- Etler haşlandıktan sonra tavaya alıp kızartın.
- 5 dk yağda kızarttıktan sonra sırasıyla soğan,biber ve sarımsağı ekleyin ve tekrar karıştırın.
- Son olarak domatesi ekleyin ve 5 dk daha bu şekilde karıştırın.
- Etlerim suyundan biraz ayırarak tavaya ekleme yapın ve kapağını kapatarak pişirmeye bırakın. Afiyet olsun :).
10 Dakikalık Sütlü Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı damla çikolata
Üzeri için:
- Çikolata sosu
10 Dakikalık Sütlü Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sütü, unu, nişastayı ve toz şekeri tencereye alıp çırpma teliyle çırpıp ocağın üzerine alın.
- Kaynamaya başlayana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
- Kaynadıktan sonra, birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın.
- Vanilya ve tereyağını ekleyip, çırpma teliyle bir güzel çırpın.
- Kullanacağınız kase veya fincanları, tatlıların daha kolay çıkması için sudan geçirin.
- Muhallebinin 3’te birini kaselere, üzerinde boşluk kalacak şekilde paylaştırın.
- Kalan muhallebiye damla çikolatayı ekleyip, çikolata tamamen eriyene kadar karıştırın ve kaselere sade muhallebinin üzerine paylaştırın.
- Oda ısısına geldikten sonra, soğuması için buzdolabına kaldırın.
- İki üç saat iyice soğuttuktan sonra, kaselerden servis tabaklarına çıkartın.
- Üzerine çikolata sosu gezdirip, isteğe göre hindistan cevizi topları yerleştirin. Dilediğiniz gibi süsleyerek afiyetle tüketin.
- İsterseniz kaselerden çıkarmadan da servis edebilirsiniz.
- Çikolatalı ve sade muhallebiyi yarı yarıya da hazırlayabilirsiniz. Yalnız çikolata miktarını arttırmanız gerekir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun :).
Sosunda Bekletmeden Pişen Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo tavuk baget
- 4 adet patates
Sosu için
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı tavuk baharatı
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı su
Sosunda Bekletmeden Pişen Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanı ve sarımsağı rendeleyelim.
- Sos malzemeleri ile karıştıralım.
- Tavukların üzerine çizikler atalım.
- Patatesinde doğrayalım.
- Sosu tavuk ile patatesin üzerine döküp tepsiye yayıp harmanlayalım.
- Islattığımız yağlı kağıdı üzerine kapatıp 200 dereceli önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirelim.
- Daha sonra yağlı kağıdı üzerinden alıp kızarana kadar fırında tutalım. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun