3 Eylül 2018 Pazartesi

Yemek tarifleri,Sebzeli Labne

Sebzeli Labne Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 3-4 kaşık labne
  • Bol taze nane
  • Zeytinyağı
  • 1 adet sarımsak
  • 2-3 adet taze yeşil soğan

Sebzeli Labne Tarifi Yapılışı



  1. Havuç ve kabak rendelenir zeytinyağda sotelenir ( ben kabağı kabuğu ile rendeledim).
  2. Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın.
  3. Sarımsağı rendeleyin.
  4. Yeşil soğanı ince kıyın.
  5. Çok az tuz atin.
  6. Kabak tuzu sevmez.
  7. Afiyet olsun. Hayırlı iftarlar.

2 Eylül 2018 Pazar

Yemek tarifleri,Patlıcanlı El Açması Börek

Patlıcanlı El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet kemer patlıcan
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet çarliston biber
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
Hamuru için
  • 4 su bardağı un
  • 1. Su bardağı su
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Tuz
Arası için sos
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Tuz
Üzeri için sos
  • Arası için hazırladığımız sos + yarım su bardağı sıvı yağ

Patlıcanlı El Açması Börek Tarifi Yapılışı

Merhabalar
Bu böreği daha önce ıspanaklı yapmıştım
Şimdi de patlıcanlı denedim bu da çok lezzetli oldu 😍
  1. Önce patlıcanlarımızı alacalı soyup minik küpler halinde doğruyoruz tuzlu soğuk suya ıslıyoruz.
  2. Daha sonra küp küp doğranmış soğan biber rendelenmiş sarımsakları kavuruyoruz .
  3. Üzerine salça ve suyu süzülmüş parlıcanları ekleyip iyice kavuruyoruz.
  4. Soğumaya bırakıyoruz. Ben bi gün önce yapıp buzdolabında beklettim.
  5. Daha sonra hamur malzemelerini yoğurup 7 bezeye ayırıyoruz.
  6. Sos malzemelerini de çırpıp hazırlıyoruz.
  7. Her bir bezeyi hazır yufka büyüklüğünde açıp ikiye bölüyoruz her parçaya 1 er yemek kaşığı sos döküyoruz patlıcanlı harçtan koyup sarıyoruz yağlanmış tepsiye sararak tüm hamura aynı işlemi yapıyoruz.
  8. Kalan sosa sıvı yağ ekleyip böreğimizin üzerine sürüyoruz.
  9. Susam ve çörek otu serpip 180 derecede altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
    Hazııııır ❤
    Hamuru çok kolay açılıyor gözünüz korkmasın 🍀
    Afiyet bal şeker olsun 💕

Yemek tarifleri,Havuçlu Tavuk Çorbası

Havuçlu Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kalçalı but
  • 2 adet havuç
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı / zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1, 5 lt su
  • 1 yemek kaşığı tuz

Havuçlu Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı

Tarifi hazırlarken kişi sayısına göre malzemeleri artırıp ya da azaltabilirsiniz.
  1. Bir tencereye butlarımızı koyarak suyumuzu ekleyerek 1 yemek kaşığı tuzu ilave edip 20 dakika kadar kaynatıyoruz.
  2. Süzgeç yardımıyla tavukları alıp didikleyip kenara alıyoruz ve suyumuzu da kesinlikle dökmüyoruz.
  3. Onu kullanacağız çünkü.
    Bir tencereye tereyağını alıp rendelediğimiz havuçları alıp 1- 2 dakika kadar kavuruyoruz.
  4. Tavuk suyumuzu ekliyoruz. Didiklediğimiz tavukları ekliyoruz. Kaynamaya bırakıyoruz.
  5. Yoğurt ve unu karıştırıyoruz.
  6. Kaynayan suyumuzdan alarak yoğurt karışıma 2- 3 kepçe yavaş yavaş ekleyerek karıştırıyoruz. Hazırladığımız yoğurdu çorbanın üzerine ekliyoruz.
  7. Tuzunu kontrol ederek dilerseniz tuz ekleyebilirsiniz. İnce kıyılmış maydanozu da ilave ederek birkaç dakika daha kaynattıktan sonra altını kapatıp sıcak bir şekilde servis ediyoruz. Afiyet Olsun.

1 Eylül 2018 Cumartesi

Yemek tarifleri,Yoğurtlu Et Tantuni

Yoğurtlu Et Tantuni Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kıyma
  • Sıvıyağ
  • 2 domates
  • 1 soğan
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4 adet lavaş ekmeği
Yoğurt sosu için;
  • 1-2 su bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 şeker kaşığı toz biber
  • 5 yemek kaşığı tereyağı yada margarin

Yoğurtlu Et Tantuni Tarifi Yapılışı

  1. Kıymayı ocağa alıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  2. Eğer kıymanın yağına ve sizin de damak zevkinize göre sıvı yağını ekliyoruz.
  3. Kıymamız pişerken domates soğanlarımızı ince ince doğruyoruz.
  4. Kıyma pişince içerisine soğanları ekleyip 5 dakika kavuruyoruz.
  5. Daha sonra doğradığımız domatesleri ekliyoruz.
  6. Domatesler hafif sulanınca baharatlarımızı tuzumuzu ve salçamızı ekliyoruz.
  7. 5 dakika daha pişirip altını kapatıyoruz.
  8. Bu işlemler gerçekleşirken ocağımızın orta ateşte olmasına özen gösterelim.
  9. Hazırladığımız yufkaların içerisine tantunimizi serip yufkaları sarıyoruz.
  10. 2 parmak kalınlığında kesip tabağımıza alıyoruz.
  11. Yoğurdumuza rendelediğimiz sarımsağı ekliyoruz.
  12. Tereyağını ocakta eritip içerisine toz biberimizi atıyoruz.
  13. Tabaktaki tantunimizin üzerine önce yoğurdumuzu sonra tereyağımızı gezdiriyoruz ve afiyetle yiyoruz😋

Yemek tarifleri,Mülayim Çorbası

Mülayim Çorbası Tarifi  İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 5-6 bardak et suyu veya su
  • 3 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
Üzeri için;
  • Tereyağı
  • 3 tatlı kaşığı kuru nane

Mülayim Çorbası Tarifi  Yapılışı

  1. Tereyağı ve sıvı yağı ısıtıp unu kavuralım. Fazla sarartmadan şöyle bir çevirilsin.
  2. Dövülmüş sarımsakları ekleyip kavuralım.
  3. Et suyu veya suyu ekleyip karıştırarak kaynamaya bırakalım.
  4. Diğer tarafta, yoğurt, yumurta sarısı ve limon suyunu çırparak çorbanın terbiyesini hazırlayalım.
  5. Çorba kaynadıktan sonra, önce çorbadan terbiyeye beş altı kaşık ilave edip, karıştırarak ılıtalım.
  6. Daha sonra terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ilave edelim.
  7. Bir taşım kaynamaya bırakın. Tuzunu ayarlayalım.
  8. Tereyağında kızdırdığımız naneyi ilave edip ocağı kapatalım.

30 Temmuz 2018 Pazartesi

yemek tarifleri,Yalancı İşkembe Çorbası

Yalancı İşkembe Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü yada 2 adet tavuk budu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 su bardağı su
Sosu için:
  • 1 yumurta sarısı
  • 4 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı limon
  • Tuz, karabiber
Üzeri için:
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tatlı tozbiber
  • Ayrıca isteğe göre:sirke

Yalancı İşkembe Çorbası Tarifi Yapılışı



Hayırlı günler arkadaşlar sizde benim gibi işkembe çorbasını seviyorsanız, gerçeğini aratmayan çorbanın tarifini vereceğim. 👎
Önce tavuk etlerini küçük kuşbaşı halinde doğrayıp düdüklü tencere koyup üzerine 5 su bardağı su ekleyip haşlayın. Bir tencereye sıvı yağ ve unu koyup unun kokusu çıkana kadar kavurun. Daha sonra haşlanan tavuk suyunu una yavaş yavaş ekleyip karıştırın. Sonra çorbayı karıştırarak pişirin. Kaynayan çorbaya didilmiş etleri atın ve tekrar beş dakika kadar daha kaynatın bu ara suyu az olursa su ekleyin. Başka bir kapta yumurta sarısına limon, sarımsak, tuz ve karabiber ekleyin ve çorbadan bir kepçe alıp sosa karıştırıp inceltin sonra çorbaya yavaş yavaş ekleyin bir taşım kaynatın ve altını kapatın. Üzeri için tereyağını tavada eritip üzerine pulbiber ve toz biber ekleyip eritin ve çorbaya dökün. Arzuya göre servis edilirken yanında sarımsak sosu ve sirke ile ikram edin.
AFİYET OLSUN😋🍲

yemek tarifleri,Süzme Yoğurtlu Patlıcan Mezesi (Çok Pratik)

Süzme Yoğurtlu Patlıcan Mezesi (Çok Pratik) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet patlıcan
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • tuz

Süzme Yoğurtlu Patlıcan Mezesi (Çok Pratik) Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcan mezesi yapmak için öncelikle patlıcanları ister fırında ister ateşte közleyelim. İçleri güzelce pişince soğumasını bekleyip kabuklarını soyalım ve doğrayalım.
  2. Süzme yoğurdu çırpalım, gerekirse az su ekleyip kıvamını açalım. Tercihe göre dövülmüş sarımsak ekleyip tuzunu ayarlayalım.
  3. Doğranmış patlıcanları da ekleyip karıştırdıktan sonra servis tabağına alalım. Üzerine zeytinyağı gezdirip servis edelim. dilerseniz kırmızı toz biberle renklendirebilirsiniz. Afiyet olsun.

28 Temmuz 2018 Cumartesi

yemek tarifleri,Bursa Meşhur Pideli Köfte

Bursa Meşhur Pideli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi İçin ;
  • Yarım kilo kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 su bardağı çekilmiş ekmek
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
Zemin İçin ;
  • 1 adet pide ekmek
Sos İçin ;
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı yoğurt
Son Sos Olarak ;
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı toz biber

Bursa Meşhur Pideli Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Pideler kare kare kesilir 250 derece fırında hafif kuruyana kadar kızartılır.
  2. Köfte için bir kaba malzemeler eklenir. Kıyma iplik iplik olacak şekilde uzunca yoğrulur ve şekil verilerek pişirilir.
  3. Ayrı bir kapta tereyağ ve salça pişirilir.
  4. Tabak zeminine ekmekler sıralanır üzerine hazırlanan yoğurt ilave edilir. Salça sos eklenir ve köfteler sıralanır.
  5. Son olarak eritilen tere yağına toz biber ve karabiber atılarak yemeğin üzerine gezdirilir.
Afiyet olsun🌸😊

yemek tarifleri,Kremalı Sebze Çorbası

Kremalı Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram patatesli garnitür
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Meyanesi için:
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su baradağı süt
  • 4 bardak su
  • 1 tablet tavuk bulyon
  • Tuz
Üzerine;
  • 1 tutam maydanoz

Kremalı Sebze Çorbası Tarifi Yapılışı

Bu gün sizlere yapması kolay ve pratik çok lezzetli çorba tarifimi paylaşacağım. Kremalı sebze çorbası.
  1. Orta boy derin bir tencerede üç kaşık tereyağını eritin,üzerine unu ilave edin ve orta ateşte kavurun.
  2. Unun beyazlaşıp köpürme işlemi bitince renk almadan üzerine sütü ve suyu koyun.
  3. Üzerine bir bardakta tavuk bulyonu sıcak suyla eritin tencereye ilave edin.
  4. Çırpma teliyle orta ateşte kaynayana kadar yavaş yavaş karıştırın.
  5. Yaklaşık bir dakika kaynatın ocağın altını kapatın.
  6. Garnitürü açın, üzerinden su geçirin süzün.
  7. Ayrı bir tavaya bir kaşık tereyağını koyun eritin,üzerine garnitürü koyun karıştırın. Yaklaşık beş altı dakika soteleyin. Ocağın altını kapatın.
  8. Hazırladığımız tenceredeki kremanın içerisine sotelediğimiz garnitürü boşaltın iyice karıştırın.
  9. Tekrar ocağa koyun tuzunu da ilave edip karıştırın, yarım dakika daha kaynatın.
  10. Ocağın altını kapatın.
  11. Üzerine bir tutam maydanozu ince ince kıyın serpin.
  12. Çorbamız servise hazır. Afiyet olsun

26 Temmuz 2018 Perşembe

yemek tarifleri,Sumaklı Nar Soslu Çoban Salata

Sumaklı Nar Soslu Çoban Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 orta boy salatalık
  • 2 büyük domates
  • Yarım soğan (büyük olduğu için yarısını kullandım)
  • 2 tatlı kaşığı sumak
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi sosu
  • 2 yemek kaşığı limonsuyu
  • Sıvıyağ
  • Tuz

Sumaklı Nar Soslu Çoban Salata Tarifi Yapılışı

  1. Salatalıkları uzunlamasına dörde bölüp küçük küçük doğrayın.
  2. Domatesleri elinizde salatalıklarla aynı boyutta olacak şekilde doğrayın.
  3. Soğanı da küçük şeritler şeklinde doğrayın. Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
Not: çok sulandığı için derin bir kasede servis etmenizi öneririm.
Afiyet olsun

yemek tarifleri,Terbiyeli Soslu Tavuk Çorbası

Terbiyeli Soslu Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet tavuk but
  • 1 büyük kase yoğurt
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 lt tavuk suyu
  • 2,5 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 büyük diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
Üzeri için;
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • Yarım limon
  • Pul biber

Terbiyeli Soslu Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı

Bismillahirrahmanirrahim
  1. Tavuk butlarını tuzunu ekleyerek düdüklü tencere de iyice haşlıyoruz.
  2. Tavuklar haşlanınca küçük küçük didikliyoruz.
  3. Didiklenen tavukları haşladığımız suya alıp meyanesini hazırlıyoruz.
  4. Yoğurt un ve yumurtayı iyice çırpıp çorbanın suyundan azar azar ekleyip karıştırıyoruz ılımasını sağlıyoruz.
  5. Sonra bu karışımı tencereye yavaş yavaş döküp aynı anda karıştırmaya devam ediyoruz ki kesilmesin kaynamaya başlayınca altını kısıyoruz.
  6. Ayrı bir tava da sosunu hazırlıyoruz. tereyağı salça ve sarımsağı kızarana kadar kavuruyoruz.
  7. Nane pul biber ve karabiberini ekleyip çorbanın üzerine aktarıyoruz.
  8. Bir iki taşım kaynadıktan sonra çorbamız servise hazır.
  9. Servis esnasında üzerine bol maydanoz ve limon sıkıyoruz tam şifa niyetine deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

24 Temmuz 2018 Salı

yemek tarifleri,Sebzeli Domatesli Pirinç Pilavı Tarifi

Sebzeli Domatesli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 adet domates
  • 1 büyük diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kase pirinç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 2 kase kaynar su
  • 2 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
Bismillahirrahmanirrahim

  1. Soğan ve biberleri küçük küçük doğrayıp kavurmaya başlıyoruz.
  2. Kavrulunca domates ve sarımsağı ekliyoruz.
  3. Tereyağı ve salçayı da ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
  4. Pirinçleri iyice yıkayıp süzdürüp tuzuyla beraber ekliyoruz 5 dakika kavurduktan sonra bezelyeleri ekleyip suyunu koyuyoruz kaynadıktan sonra altını kısıyoruz.
  5. Piştikten sonra servis yapacağımız tabağa alıp üzerine bolca karabiber serpip afiyetle yiyoruz.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

yemek tarifleri,Semiz Otu Salatası Tarifi

Semiz Otu Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 domates
  • 1 salatalık
  • 1 soğan
  • 1 demet semiz otu
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Sosu İçin ;
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı sirke tuz
Hazırlanışı
Süper sağlıklı özel sosuyla harika bir salata tarifi paylaşıyorum,

  1. Domatesi soğanı salatalığı küçük küçük doğrayalım.
  2. Ardından semiz otunu ayıklayıp elimizle küçük parçalara bölelim.
  3. Sumak ve kırmızı biberi koyup nar ekşisini zeytinyağı sirke ve tuzunu koyup karıştıralım salatamız hazır 🤗