28 Haziran 2019 Cuma

Beğendili Tavuk Sote Tarifi

Beğendili Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk sote malzemeleri;
  • 600 gr kuşbaşı tavuk ( kalçalı buttan)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 orta boy soğan
  • 4 adet biber
  • 1 tatlı kaşığı dolusu karışık domates biber salçası
  • 1 büyük boy domates
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
BEĞENDİ MALZEMELERİ;
  • 3 adet büyük közlenmiş patlıcan
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 1, 5 yemek kaşığı un
  • 1, 5 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı rendelenmiş kaşar
  • Biraz karabiber
  • Tuz

Beğendili Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

  1. Tavaya yağları alalım. Isındığında tavuğu ekleyip rengi dönüp suyunu çekene kadar kavuralım.
  2. Üzerine yemeklik doğranmış soğan ve biberi ekleyip kavuralım.
  3. Üzerine salçayı eyleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  4. Üzerine yemeklik doğradığımız domatesi ekleyelim. Bir kaç dakika kavuralım.
  5. Üzerine 1 su bardağı sıcak su, tuz ve baharatları ekleyelim.
  6. Kaynamaya başladığında kısık ateşte 20 dakikada pişirelim.
  7. Yemek pişerken beğendi için tencereye tereyağı alalalım.
  8. Eridiğinde unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  9. Üzerine çok küçük doğradığımız köz patlıcanları ekleyelim. İyice karıştıralım.
  10. Üzerine soğuk sütü ekleyip karıştıralım. Koyulaşmaya başladığında tuz karabiber ve kaşarı ekleyip karıştıralım.
  11. Kaşarlar iyice eridikten sonra ocağın altını kapatalım.
  12. Servis tabağına önce beğendiyi alalım.
  13. Üzerine tavuk soteyi koyalım. Sıcak sıcak servis yapalım. Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun. 😊😊😊

Nohut Kavurmalı Semizotu Salatası Tarifi

Nohut Kavurmalı Semizotu Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 demet semizotu
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 3-4 diş sarımsak
  • Pulbiber
Nohut Kavurma için:
  • 1 su bardağı haşlanmış nohu
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kimyon

Nohut Kavurmalı Semizotu Salatası Tarifi Yapılışı

Semizotunun balıktan sonra en çok omega 3 içeren gıda olduğunu biliyor muydunuz? Eğer balık sevmiyorsanız bol bol tüketmenizi öneririm. 😊🤗 nohut sevmiyorsanız eklemeyebilirsiniz.
  1. Nohut kavurma için tavaya zeytinyağını alıp salçayı ekleyelim ve ardından biraz ılık suyu ekleyerek salçayı güzelce kavuralım.
  2. Haşlanmış nohutları ve baharatları ekleyip 5-10 dk kadar orta ateşte karıştırarak kavuralım.
  3. Karışımı ocaktan alıp soğumaya bırakalım. O soğurken semiz otunu hazırlayalım.
  4. Semiz otunu ayıklayıp güzelce yıkayalım ve doğrayalım.
  5. Geniş bir kasede süzme yoğurdun biraz su ile kıvamını açalım ve çırpalım.
  6. Dövülmüş sarımsakları, semiz otunu ve pul biberi ekleyip karıştıralım servis tabağına alalım.
  7. Üzerine kavurduğumuz nohutu ilave edelim ve nane yada maydanozla süsleyelim. Afiyet olsun.

Etli Düğün Çorbası Tarifi

Etli Düğün Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gr. haşlanmış kuşbaşı et
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1. 5 limon suyu
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı silme un
  • 6-7 su bardağı etsuyu veya su
  • Karabiber
  • Tuz
Üzerine;
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Toz kırmızı biber

Etli Düğün Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Düdüklü tencere de kuşbaşı et kavrulur.
  2. Su eklenip pişirilir.
  3. Suyu süzülür. ( et suyunu da çorbada kullanırsanız lezzeti daha da artacaktır veya yarı yarıya yapabilirsiniz).
  4. Kuşbaşı et, İri iri parçalanır. Bir kenara alınır.
  5. Tencerede un ve tereyağ kavrulur su veya et suyu, parçalanmış et, ilave edilir.
  6. Limon suyu ve yumurta sarıları iyice çırpılır(dikkat edelim yumurtalar içinde pişip belli olmasın)
  7. Tencere kaynayınca altı kapatılır.
  8. Terbiye yavaş yavaş salınır karıştırılır.
  9. Tekrar altı açılır kaynatılır.
  10. Üzerine kırmızı biberli yağ dökülür.
  11. Çorbanın kıvamını kendi isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.
    Afiyet olsun.

Bebek Çorbası +7 Ay Tarifi

Bebek Çorbası +7 Ay Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tel şehriye
  • Bebeğinizin yumruğu kadar kuzu kıyması (ben çift çekilmiş kıyma alıyorum)
  • 1. 5-2 su bardağı et suyu veya su

Bebek Çorbası +7 Ay Tarifi Yapılışı

Merhabalar 😊
  1. Öncelikle kıymayı yağ da kavuruyoruz.
  2. Daha sonra üzerine et suyunu ilave edip kaynatıyoruz.
  3. Kaynayan suya şehriyeleri ekleyip piştikten sonra ocağı kapatıyoruz.
  4. Soğuyunca bebeğinize yedirebilirsiniz. 1 yaş üstüyse tuz ilave edebilirsiniz. Afiyetler olsun 💕❤️ 🍼

Fırında Makarna (Ayten Usulü) Tarifi

Fırında Makarna (Ayten Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna (Nasıl makarna olduğu tercihinize kalmış)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Tuz (Damak tadına göre)
  • 2 adet yumurta

Fırında Makarna (Ayten Usulü) Tarifi Yapılışı

  1. Makarnayı su ile haşlayıp süzüyoruz.
  2. Sonra bir tencerede sıvı yağ ve unu çok az kavuruyoruz.
  3. Sonra üstüne sütü koyup koyulaşana kadar karıştırıyoruz.
  4. Ocağın altını kapatıp yumurtaları kırıp tekrar karıştırıyoruz. Bunları makarnaya ekliyoruz tuz ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  5. Tepsiyi yağlayıp makarnayı güzelce yayıyoruz. Elimizle bastırıyoruz eşit miktarda yayılmalı.
  6. 200 derece fırında 45 dakika pişiriyoruz(pişirme süresi fırından fırına değişir üstü kızarana kadar pişiriyoruz)afiyet olsu

Limonlu Detoks Suyu Tarifi

Limonlu Detoks Suyu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1. 5 litre su
  • 1 tane limon
  • Yarım yeşil elma
  • 1 tutam maydanoz

Limonlu Detoks Suyu Tarifi Yapılışı

  1. Limonu ve elmayı yarım ay şeklinde doğrayıp 1. 5 litre suyun içine atıyoruz.
  2. Maydanozları atıp suyun ağzını kapatıyoruz.
  3. Buzdolabına 1-2 saat için bırakıyoruz.
    Detoks suyumuz hazır su ihtiyacını bununla karşılıyoruz. Hem vücudumuzdaki ödemi atıyoruz hemde zayıflamaya yardımcı oluyor.

Mükemmel Kahvaltılık Tarifi

Mükemmel Kahvaltılık Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane domates
  • 1 tane kahvaltı biberi
  • 2-3 dal maydanoz
  • 5-6 adet zeytin
  • 1 dilim kaşar peyniri
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Mükemmel Kahvaltılık Tarifi Yapılışı

Merhabalar arkadaşlarım pratik ve değişik bir kahvaltılık
  1. Domatesi rendeleyip yağlayın ve tuzlayın biberi doğrayıp karıştırın.
  2. Üzerine zeytini serpiştirin kaşar peynirini küçük doğrayıp onuda serpiştirin.
  3. Maydanoz yapraklarını koparıp onuda serpiştirin.
  4. İstek üzerine baharatta ekleyebilirsiniz afiyetle yiyin inşallah. Hayırlı günler dilerim ❤ ❤ ❤

Huawei, P30 Pro üretiminde ABD’ye ne kadar bağımlı?

ABD’nin, Huawei hakkındaki yaptırımları devam ederken, Huawei’yi en çok zorlayan kararlardan birisi de ABD’li şirketlerin Huawei’ye parça satışının yasaklanması oldu. Bu yasaktan en fazla etkilenmesi beklenen ürün ise, Huawei’nin en son tanıttığı ürünü P30 Pro. Peki, Huawei’nin en gözde telefonu, ABD’ye ne oranda bağlı? Huawei’nin üretimi, Huawei ABD ambargosu ile nasıl devam edebilir?

Huawei P30 Pro‘nun parçalarının ne kadarı ABD’den geliyor?

Huawei P30 Pro’nun tamamı tek bir ülkede üretilmiyor. Birçok farklı ülkede parçaları üretilen P30 ProABD üretimi parçalara da sahip. Geçtiğimiz günlerde Huawei P30 Pro’nun ABD’li şirketlere ne kadar bağımlı olduğunun öğrenilmesi amacıyla amiral gemisi telefon parçalarına ayrıldı. Amiral gemisinin parçalarına ayrılmasının ardından telefonda toplamda 1.631 parça bulundu. Bu parçaların üretim yerleri teker teker araştırıldı ve Japonya’da 850 parça, Güney Kore’de 562 parça, Tayvan’da 83 parça, Çin’de 80 parça ve ABD’de üretilen 15 parça bulundu. ABD’de üretilen parça sayısı az bir sayıda gözükse de, durum gözüktüğü kadar kolay değil.15 parça sayısının içerisinde, telefonun ekran camını oluşturan Corning Gorilla Glass ve önemli teknik parçalar bulunuyor. Bu parçalar, telefonun maliyetinin yüzde 16 gibi bir kısmını oluştursa da ABD olmadan üretimi imkansız olan parçalar değiller. Hal böyle olunca, gelen raporlara göre, Huawei P30 Pro üretiminin rahat bir şekilde devam edeceği yönünde. Bakalım, Huawei ABD ilişkisi doğrultusunda gelecekte neler göreceğiz?

Bilmenizde Fayda Var: Açken Tüketmemeniz Gereken 10 Gıda

Gıdaların besin değeri kadar tüketim zamanı da önemli. Yüksek besin değerine sahip bazı gıdalar uygun zamanda tüketilmediği takdirde sindirim sisteminize zarar verebilir. İçerdiği vitaminler açısından vücuda yarar sağlayan ve beslenme uzmanlarının mutlaka yememizi önerdiği besinler, açken tüketildiğinde pek çok sağlık sorununa neden olabiliyor. Açken tüketmemeniz gereken 10 yiyeceği sizler için sıraladık.

1. Muz
Potasyum deposu olan muzun şeker oranı diğer meyvelere oranla biraz daha yüksektir. Bu nedenle diyetlerde çok fazla tavsiye edilmez. Aç karnına tüketildiğinde hem içerisindeki magnezyum kalbinize zarar verebilir hem glisemik indeksi yüksek olduğu için kan şekerini hızlı bir şekilde yükseltir.

2.Mayalı hamur işleri
İçlerindeki doymuş yağ, un ve şeker nedeniyle hamur işleri genel olarak sağlıklı beslenmek isteyen insanlara tavsiye edilmez. Yapılan araştırmalarda şeker ve un gibi gıdaların pek çok kronik hastalığa neden olduğu ortaya çıkmıştır. Güne başlarken ya da çok uzun süre aç kaldıktan sonra poğaça ve açma gibi hamur işleri tüketmek mide duvarınızın tahriş olmasına ve midenizin şişmesine sebep olur.

3. Asitli içecekler
Asitli içeceklerin fazla tüketimi mide için zararlıdır. Aç karnına tüketilen asitli içecekler, midenin mukus dokusuna zarar verir ve bunun sonucunda mideye giden kan akışı yavaşlar. Böylece sindirim sisteminizde de yavaşlama olur. 

4. Portakal suyu
C vitamini açısından zengin bir meyve olan portakal, özellikle kış aylarında vücudun bağışıklık sistemini desteklemek açısından bol bol tüketilir. Ancak portakalda ve portakal suyunda diğer meyvelere oranla daha fazla asit bulunur. Güne portakal ya da portakal suyuyla başlamak, midenin gereğinden fazla asit üretmesine, uzun vadede de reflü gibi hastalıklara neden olur. 

5. Domates
Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerinden olan domates, aç karnına tüketildiğinde mideye ciddi zararlar verebiliyor. Yüksek tanen asidi içermesi nedeniyle mide asidini yükselten domates, sürekli aç karnına tüketildiği zaman ülsere neden olabiliyor.

6. Salatalık
Salatalık da tıpkı domates gibi kahvaltının olmazsa olmazlarından. Ancak tüm çiğ sebzeler gibi amino asit içeren salatalık açken yenildiğinde midede şişkinlik ve yanmaya neden olabiliyor.  

7. Armut
Yüksek lif oranına sahip armut, boş mideye girdiğinde içerdiği saf lifler nedeniyle mide mukozasına zarar veren besinlerden biri. Armut gibi meyvelerin kahvaltılardan sonra tüketilmesi sindirim sisteminiz için çok daha faydalı olacaktır.

8. Baharatlar 
Fazla baharatlı yemekler mide sağlığınızı ciddi biçimde etkiler. Sindirim sisteminde birçok soruna neden olan baharatlı yiyecekleri mideniz boşken tükettiğinizde asit seviyesi çok fazla artar. Yoğun baharatlar tahrişe sebebiyet vereceğinden mide duvarı ve mukozası zarar görür. 

9. Şeker oranı yüksek gıdalar
Şeker, günümüzde tansiyon, diyabet ve kalp hastalıkları gibi birçok kronik hastalığın nedeni olarak öne çıkan besinlerden biri. Şeker oranı yüksek gıdalar, aç karnına tüketildiğinde pankreasınızdaki insülin seviyesini bir anda yükseltir. Bu da uzun vadede diyabete neden olmaktadır.

10. Yoğurt
İçerdiği probiyotik nedeniyle faydalı olan yoğurt, açken yenildiğinde ise oluşturduğu hidroklorik asitle vücudunuzdaki yararlı bakterileri yok eder. Bu da bağışıklık sisteminizi zayıflatır. Bu nedenle yoğurdu kahvaltıda yemek ya da diyetlerde ana/ara öğün olarak tüketmek yerine yardımcı besin olarak almanız sağlığınız açısından daha yararlı olacaktır.

27 Haziran 2019 Perşembe

Sarımsaklı Ve Bol Domatesli Spagetti Tarifi

Sarımsaklı Ve Bol Domatesli Spagetti Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paketten biraz fazla spagetti makarna
  • 2 bardak domates rendesi ve ya yazlık konserve
  • 4 diş sarımsak
  • 1, 5 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Tatlı toz kırmızı biber

Sarımsaklı Ve Bol Domatesli Spagetti Tarifi Yapılışı

Merhaba!!💗Canımız bol soslu bir makarna istediğinde hemen yaptığım ve çok sevdiğimiz bir tarifi sizlerle paylaşmak istedim. Hem çok kolay hemde çok leziz. 😋
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!
  1. Öncelikle yayvan bir tencereye kaynamış suyumuzu koyalım yaklaşık 1 litre kadar. 2, 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ gezdirelim yapışmaması için ve biraz da tuz ekleyelim.
  2. Makarnalarımızı ilave edelim ve haşlanmaya bırakalım.
  3. Makarnanın lezzetli olması için en büyük püf noktası bence suyunu çektirerek pişirmek yani hiç süzmüyoruz. Böylece kendi suyunun lezzeti ve vitamini kaybolmuyor.
  4. Makarnamız haşlanırken ayrı bir tencereye tereyağını ekleyelim ve dört rendelenmiş sarımsağı ekleyip bir iki çevirelim (yanmasın) daha sonra domates sosumuzu ekleyelim.
  5. Damak zevkimize göre tuzunu karabiber ve toz biberini de ekleyelim.
  6. Sosumuz bir iki kere kaynayınca kapatalım. Bu sırada makarnamız da pişmiş oluyor. Makarna hafif suluda kalabilir ben öyle tercih ettim. Çünkü sosu da ilave edip pişirirken içine çekiyor ve dahada lezzetleniyor😍
  7. Sosumuzu döküp kısık ateşte beş dakika kadar makarna sosu çekmesi için pişirelim altını kapatalım.
  8. Hafif sulu severseniz bu şekilde yoksa tam sosu çekene kadar pişirerek servis edebilirsiniz. Afiyet şifa olsun.

Kuru Domates Salatası Tarifi

Kuru Domates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase kuru domates
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet taze soğan
  • 1-2 dal taze nane
  • 1-2 dal dereotu (İsteğe bağlı olabilir)
  • Zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • Nar ekşisi
  • Tuz

Kuru Domates Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Kuru domates sıcak suyla ıslatılır.
  2. Yumuşayana kadar bekletilir.
  3. Yumuşayan domatesler çok küçük olmayacak şekilde doğranır.
  4. Maydanoz, taze soğan, nane, dereotu, ince ince doğranır.
  5. Domates ve yeşillikler derin bir kaseye alınır Üzerine iri çekilmiş ceviz eklenir.
  6. Zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyu ve tuz eklenir karıştırılır.
    Servis tabağına alınır.
    Afiyet olsun

Terbiyeli Buğday Çorbası Tarifi

Terbiyeli Buğday Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı buğday
  • 1 yumurta
  • 7-8 kaşık yoğurt
  • 2 kaşık un
  • Yarım limon suyu
  • Tereyağ ve nane

Terbiyeli Buğday Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Buğdayları yıkayıp tencereye alın su ile haşlayın kıtır kalmasın .
  2. Sonrasında ocaktan alın içine ben buzluktan 1 bardak kadar kemik suyu koydum o şekilde eritin.
  3. Çorbanın terbiyesini hazırlayın hemen ben kavanozun içinde yapıyorum yoğurt, yumurta ,un ve limon birleştirip çatalla karıştırıyorum sonrasında kavanozun kapağını kapatıp iyice çalkalıyorum kıvamı çok iyi oluyor 👍🏼
  4. Tencereyi tekrar ocağa alıyorum ve içinde kemik suyu erimiş oluyor, ben terbiyeyi hazırlarken ☺️ kavozun tamamını tencereye boşaltıyorum, karıştırıp bırakıyorum.
  5. Ara ara karıştırarak kaynadıktan sonra özleşiyor ve 1 yemek kaşığı tereyağında nane yakıyorum ve üzerine döküyorum tuzunu da ilave ettik mi 3-4 dk daha kaynatıyorum ve işlem tamam oluyor ♨️♨️yapacaklara afiyet olsun

Fırında Tavuk Patates Tarifi

Fırında Tavuk Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet tavuk but
  • 8 adet küçük patates
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 küçük domates
  • Tuz
Sosu İçin ;
  • 1. 5 yemek kaşığı salça
  • 2 çay bardağı sıcak su
Üzerine Gezdirmek İçin ;
  • Yaklaşık 5 yemek kaşığı sıvı yağ
Tavuğu Marine Etmek İçin ;
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Biraz karabiber
  • Biraz kimyon
  • Biraz tuz
  • Biraz pul biber
  • Biraz kırmızı toz biber

Fırında Tavuk Patates Tarifi Yapılışı

Akşam yemekleri için pilavın yanına yakışan en güzel tepsi yemeklerinden biri😋
bu lezzeti yapmak için,
  1. İlk önce patateslerimizi soyup yıkayalım ve yuvarlak şekilde doğrayalım tuzlayalım.
  2. Yağlanmış tepsimizin en altına gelişi güzel koyalım sonra butlarımızın ben derisini aldım isteyenler almayabilir güzelce yıkayalım ve baharatlarını ekleyelim birazda tuz dökelim ovalım.
  3. Patateslerimizin aralarına koyalım.
  4. Sonra biberlerimizi istediğimiz şekilde doğrayıp üstüne atalım aynı şekilde domatesleri de öyle yapalım.
  5. En sonda salçamızın üzerine sıcak suyumuzu döküp karıştıralım ve yemeğin üzerine gezdirelim en üstede sıvı yağ gezdirelim.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirebilirsiniz.
    ( isteğe göre en üstüne yağlı kağıtta kapatılabilir tavukların kızarmasını istemezseniz). Afiyet olsun😉