20 Kasım 2019 Çarşamba

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet dolmalık biber
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 büyük diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam taze nane (Yoksa kurusu)
  • 1 tutam taze fesleğen
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Zeytinyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Toz kırmızı biber

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi Yapılışı

Merbabalar
Annemin tarifinden küçük değişikliklerle sofraların baş tacı Antalya usulü zeytinyağlı biber dolması tarifim;
Yalancı dolma diye iftiraya uğrasa da gerçek dolma budur 😂-
  1. Öncelikle iç harç hazırlanır. Bunun için iki soğan doğranıp zeytinyağda kavrulur.
  2. Üzerine bir yemek kaşığı salça eklenir, kokusu çıkana kadar kavrulur.
  3. Küp küp doğranmış domatesler de ilave edilir birkaç tur çevrilip pirinçler de eklenerek altı kapatılır.
  4. Kenara alınan harcın içine ince doğranmış maydanoz, nane ve baharatlar eklenir(benim taze nanem yoktu kuru koydum ama tazeyle daha güzel olur). Harç soğumaya bırakılır.
  5. Bu sırada yıkanıp ayıklanan biberlerin iç kısımları toz biber + tuz karışımıyla sıvanır.
  6. Soğuyan harç biberlere biraz boşluk bırakarak doldurulur( Benim harcım arttı 2 tane de kabak doldurdum)
  7. Doldurulan biberler tencereye dizilir. Üzerine bir kase sıcak suda açılmış 1 yemek kaşığı salça, taze fesleğen yaprakları(bu da yoktu kurusunu kullandım) ve küçük doğranmış sarımsak sos olarak eklenir.Kısık ateşte ağır ağır pişirilir.
Deneyenlere afiyet olsun🌼

İncir Uyutması Tarifi

İncir Uyutması Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı süt
  • 10 adet incir

İncir Uyutması Tarifi Yapılışı

İncir uyutması hem pratik hem hafif hemde çok güzel bir tatlı.
  1. Öncelikle işe incirleri sıcak suda yumuşasın diye beklemeye bırakalım.
  2. Daha sonra sütümüzü tencereye alıp ısıtmaya başlayalım.
  3. Sütümüzün sıcaklığı yoğurt mayalama kıvamında olması lazım yani serçe parmağımızı sütün içine sokunca 5e kadar sayabilirsek sütümüzün ısısı iyi demektir. Sütümüzü bu kıvama getirince yumuşayan incirlerin suyunu süzüp üzerine biraz sütün yarsını ekleyip bleander yardımıyla parçalayıp karıştıralım incirler tamamen parçalanınca kalan sütü de ekleyip bir güzel karıştıralım kaselere dökelim tatlımızı.
  4. Üzerine bir tepsi örtelim tepsinin üstüne de bir örtü örtüp tatlımızı uyutmaya bırakalım.
  5. Yaklaşık 3 saat uyuyan tatlımızı açalım ve istediğimiz şekilde süsleyebiliriz. Ben en çok tarçın ve ceviz yakıştırıyorum. Deneyeceklere şimdiden Afiyet Olsun.

Ağızda Dağılan Enfes Bir Elmalı Kurabiye Tarifi

Ağızda Dağılan Enfes Bir Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr oda sıcaklığında margarin veya tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3 çorba kaşığı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yeterince un
İÇ MALZEMESİ
  • 3 adet elma
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşı tarçın
  • Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
ÜZERİ İÇİN
  • Pudra şekeri

Ağızda Dağılan Enfes Bir Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

İşe


  1. İlk olarak içini hazırlayarak başlayalım. 3 adet elmanın kabuklarını soyun ve rendeleyin. Uygun bir tavaya alın.
  2. Üzerine 3 yemek kaşığı toz şekeri ilave edip karıştırın suyunu çekip pembe rengini alana kadar kısık ateşte pişirin.
  3. Pişmeye yakın tarçın ve cevizi ekleyin. Ateşten alın ve soğumaya bırakın.
    Şimdi hamurumuzu hazırlayalım
  4. . Oda sıcaklığındaki margarini derin bir kaba alın.
  5. Üzerine sıvı yağı, pudra şekerini ve yumurtayı ilave edip elinizle karıştırın.
  6. Üzerine vanilya, nişasta, kabartma tozu ve unu eleyerek ilave edin.
  7. Hamuru kulak memesi kıvamına gelenedek yoğurun. Hamuru bir merdane ile açın. Çay bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin. İçlerine soğuyan iç malzemeden koyun. Çok bastırmadan hamurun iki ucunu birleştirin.
  8. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
  9. 180 derecede ısıtılmış frında üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirin.
  10. İlk sıcağı çıktıktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpip servis tabağına alın. Şimdi sırada mis gibi bir çay var demleyip Afiyetle yiyebilirsiniz Canlar💙

Porsiyonluk Köstebek Pasta Tarifi

Porsiyonluk Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yeterince un
ÜZERİ İÇİN
  • 2 paket sade krem şanti
  • 1+1/2 (yarım) su bardağı soğuk süt

Porsiyonluk Köstebek Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri köpürünceye kadar çırpın.
  2. Üzerine süt, sıvı yağ, vanilyayı ekleyerek yavaşça karıştırın.
  3. Karışımın üstüne un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin.
  4. Daha sonra bir spatula veya tahta kaşık yardımıyla yavaşça karıştırın.
  5. Karışımı yağlanmış yuvarlak borcama dökün.
  6. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin. Pişen keki soğumaya bırakın.
  7. Derin bir kapta 2 paket krem şantiyi bir su bardağı soğuk süt ile koyulaşıncaya kadar çırpın.
  8. Soğuyan kekimizi bir subardağı yardımıyla yuvarlaklara bölün.
  9. Yuvarlaklardan geriye kalan parçaları mutfak robotuyla veya elinizle ufak parçalar haline getirin.
  10. Yuvarlakların üzerine krem şantiyi yüksek bir şekilde sürün üzerlerini ufaladığınız keklerle kaplayın. Servis tabağına dizin. Afiyet olsun Canlar😊

Yanardağ Kurabiye Tarifi

Yanardağ Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 su bardağı un
Üzeri içi;
  • Çikolata sosu ve ya dilediğiniz soslar

Yanardağ Kurabiye Tarifi Yapılışı

Merhaba😊
  1. Derin bir kaba yumurtayı ,margarini ve pudra şekerini güzelce yoğuralım.
  2. Daha sonra kakao vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yoğurma işlemine devam edelim 5 su bardağı unu kontrollü bir şekilde ele yapışmayacak veya çok sert olmayacak şekilde yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım.
  3. Daha sonra ufak parçalar halinde elimizde yuvarlayalım ve bıçak yardımı ile resimlerdeki gibi çizgileri yapalım.
  4. Yağlı kağıt serilmiş tepsimize dizip önceden ısıtılmış 150 derecelik fırınımızı atalım tahmini 20 -25 dakika pişirilip fırınımız dan alalım.
  5. Daha sonra soğumasını bekleyip Dilediğiniz çikolata sosları ile üzerine süsleyip servis edebilirsiniz Afiyet olsun😊

Güveçte Karnabahar Graten Tarifi

Güveçte Karnabahar Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane küçük boy karnabahar
Beşamel sosu için
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz, karabiber
Üzerine
  • 1 su bardağı kaşar peyniri

Güveçte Karnabahar Graten Tarifi Yapılışı



  1. Öncelikle karnabaharlarımızı doğrayıp uygun bir tencerede başlıyoruz.
  2. Haşlanan karnabaharlarımızın suyunu süzüp tuz atıyoruz. Ve güveçlere paylaştırıyoruz.
  3. Ayrı bir tencereye tereyağ koyup unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  4. Sütün tuz ve karabiberini ekleyip pişiriyoruz.
  5. Ve karnabaharların üzerine döküyoruz.
  6. Rendelenmiş kaşarıda ekleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. .

Brownie Muffin Tarifi

Brownie Muffin Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 12 yemek kaşığı un (1 su bardağı)
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 8 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı damla çikolata
  • 16 yemek kaşığı toz şeker (1, 5 su bardağı)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
  • İsteğe göre 2 çay kaşığı vanilya özü ya da şekerli vanilin
Süslemesi için:
  • Sütlü çikolatalı ganaj, hazır çikolatalı sos ya da kakaolu puding
  • Şekerleme, ceviz veya fındık

Brownie Muffin Tarifi Yapılışı



  1. Un, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı bir kaba eleyin ve karıştırın.
  2. Tereyağını küçük bir sos tenceresine alarak içine kakao ve damla çikolataları ekleyin, çikolatalar hafifçe eriyinceye kadar kısır ateşte karıştırın ve tavayı ocaktan alın.
  3. Yumurta, toz şeker (vanilya yerine vanilya özü kullanacaksanız vanilya özü) derin bir kapta iyice çırpın (toz şeker eriyene kadar)
  4. Un ve kakaolu karışımını kaba ekleyerek karıştırın.
  5. Karışımı muffin kaplarına paylaştırın.
    175 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dk. kadar pişirin. Muffinler soğuduktan sonra kremasını sürün ve istediğiniz malzeme ile süsleyin.

Tuzlu Kurabiye Tarifi

Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin veya tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta sarısı üstüne
  • Aldığı kadar un (Yaklaşık 3 su bardağı)
Üzeri için
  • 1 yumurta sarısı
  • Susam, çörek otu

Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı



  1. Oda sıcaklığındaki margarini, sıvı yağı ,şekeri, sirkeyi, yumurta akını kabartma tozunu katınız.
  2. Sonra ununu ilave ediniz çok yumuşak olmuyacak şekilde hamur elde ediniz yumuşak olursa dağılabilir.
  3. Sonra şekil vererek yumurta sarısını üzerine sürünüz.
  4. Çörek otu ve susamını atınız 180°C fırında kızarana kadar pişiriniz. Afiyet olsun

Gelin Pastası Tarifi

Gelin Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Keki Islatmak İçin;
  • 2. 5 su bardağı soğuk süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
Muhallebi İçin;
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti (75 gr)
Üzeri İçin;
  • Hindistan cevizi,  fındık, ceviz (Siz hangisini tercih ederseniz )

Gelin Pastası Tarifi Yapılışı

Leziz mi leziz bir tatlıyla hepinize merhaba👩‍🍳Harika bir tarif 🍰 O kadar hafif ve lezzetli ki 2 dilim bile yetmez:) Bir dilim daha alırım sözlerini bolca duyacağınıza garanti veririm🧚🏻‍♂️
Lezzeti kıvamı ve dokusuyla damaklarınızı şenlendirecek, favoriniz olacak mükemmel bir tarif 🍩 İpek gibi çok hafif ve yumuşacık bir pasta 🍀 deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 💕 eevett gelelim tarifeeeeee 🙋🏼‍♀️
  1. Yumurta ve şekeri mikser ile beyazlaşana kadar çırpalım.
  2. Vanilya, kabartma tozu, unu ilave edelim ve tekrar karıştıralım.
  3. Dikdörtgen borcamı yağlayalım ve kek hamurunu dökelim ve 170 derece ayarladığımız fırına koyalım. 15 dk içinde hazır olacaktır.
  4. Kürdan yardımı ile kontrol edelim ve kekimizi soğumaya bırakalım.
  5. Süt ve şekeri karıştıralım kekimiz tamamen soğuyunca üzerine dökelim.
  6. Muhallebimizi hazırlayalım, krem şanti hariç bütün malzemeleri tencereye alıp karıştıralım ve ocağın altını açalım.
  7. Koyulaşana kadar karıştıralım.
  8. Koyulaştıktan sonra soğumaya bırakalım.
  9. Ilık bir hale geldikten sonra toz bir şekilde krem şantiyi ekleyelim mikser yardımı ile çırpalım.Eğer biraz katı gelirse yarım çay bardağı süt ilave edebilirsiniz.
  10. 3 dk karıştırdıktan sonra kekimizin üzerine dökelim. son olarak bolca hindistan cevizi serpelim.
  11. Buzdolabında 2 3 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.

Fındık Üçgenleri (Nussecken) Tarifi

Fındık Üçgenleri (Nussecken) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin
  • 300 gr un
  • 130 gr tereyağı veya margarin (Oda ısında)
  • 130 gr şeker
  • 2 paket şeker vanilin
  • 2 tane yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Üstü için
  • 300 gr fındık içi
  • 200 gr tereyağı
  • 200 gr şeker
  • 4 yemek kaşığı su
  • Çikolata sos için arzu ettiğiniz çikolatayı kullanabilirsiniz (Bitter, beyaz veya sütlü çikolata)
  • Benmari usulü eritilicek

Fındık Üçgenleri (Nussecken) Tarifi Yapılışı

  1. Hamuru için un hariç bütün malzemeleri bir leğene alın ve güzelce yoğurun en son unu ekleyin. ( hamurun kıvamı sert olmalı )
  2. Daha sonra bir tepsiye fısın kağıdını serin.
  3. Hamuru eşit miktarda yayın.
  4. Çatal yardımı ile hamurun üstüne delikler açın ve buzdolabına kaldırın.
  5. Üzeri için fındığın yarısını çok toz diğer yarısını da biraz parçacık halinde kalıcak şekilde ezin.
  6. Tencereye tereyağını alın şekeri ekleyin ve şekeri birazcık eritin.
  7. Diğer malzemeleri de ekleyip güzelce karıştırdıktan sonra altını kapatın.
  8. Tepsiyi buzdolabından çıkarıp varsa reçel, marmelat veya birazcık balı hamurun üstüne sürün.
  9. Daha sonra fındık karışımını hamurun üstüne eşit miktarda yayın.
  10. Önceden ısıtılmış alt-üst fırında 170C° üstün kızarana kadar pişirin.
  11. Piştikten sonra 10 dk kadar dinlendirin.
  12. Daha sonra benmari usulü erittiğimiz çikolatayı benim yaptığım gibi dilerseniz kaşık yardımı ile üstünde gezdirin yada köşeleri çikolataya batırabilirsiniz.
Afiyet olsun🥰

Tam Kıvamında Dağılmayan Sulu Köfte Tarifi

Tam Kıvamında Dağılmayan Sulu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • Köfte malzemesi :
  • 400 gram dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • Bir tutam maydanoz
  • 4 ya da 5 çorba kaşığı un
  • 4 çorba kaşığı pirinç
  • 1, 5 çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon, kırmızı toz biber ve yeterince köfte baharı
Köfteleri Bulamak için:
  • Yeterince un
  • Sosu için:
  • 1 soğan
  • 1 çorba kaşığı domates salçası (İsterseniz yarım çorba kaşığı domates yarım çorba kaşığı biber salçasını karışık kullanabilirsiniz )
  • 4 çorba kaşığı kadar zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber ,kimyon ,kırmızı toz biber
  • 1 adet et suyu tablet
  • 3 su bardağı sıcak su

Tam Kıvamında Dağılmayan Sulu Köfte Tarifi Yapılışı



  1. Köfte için gerekli olan soğanı bir kaba rendeleyin ve diğer köfte malzemelerini de ilave ettikten sonra güzelce yoğurun. Ele yapışan bir kıvamı olacak.
  2. Bir tepsiye köfteleri bulmak için gerekli olan unu serpin ve elinizi her seferinde ıslatarak, köfte harcından minik minik kopartıp, yuvarlayın ve unlu tepsiye atın.
  3. Tüm harcı bu şekilde yaptıktan sonra, tepsiyi ileri geri sallayarak tüm köftelerin una bulanmasını sağlayın.
  4. Diğer soğanı da yemeklik doğrayın ve bir tencereye zeytinyağını aldıktan sonra, doğradığınız soğanları pembeleşene dek kavurun.
  5. Salçayı da ekleyip kavurduktan sonra, et suyu tableti ve 3 su bardağı kadar sıcak su ekleyin ve kaynamaya başladıktan sonra içine baharatları ve hazırlamış olduğunuz köfteleri atın. ( su miktarı Köftelerin üstüne çıkacak kadar olmalı ) ve altını kısıp yaklaşık 25 dakika bu şekilde pişmeye bırakın.
  6. Köfteler yumuşayıp, piştikten sonra da servis edin.
    Yanında tane tane dökülen bir pilavla şahane bir akşam yemeği, Afiyet olsun, şifa olsun ☀️

19 Kasım 2019 Salı

İki Renkli Pamuk Kek Tarifi

İki Renkli Pamuk Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet büyük boy yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1. 5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2-2. 5 bardak un
Kakaolu Kısım İçin ;
  • 1 küçük paket kakao
  • 3 kaşık süt

İki Renkli Pamuk Kek Tarifi Yapılışı



  1. Önce yumurtalar ve şeker en az beş dakika çırpılır.
  2. Üzerine tüm sıvı malzemeler eklenir tekrar çırpılır.
  3. Kuru malzemeler ayrı bir kapta karıştırılır ve elenerek sıvı karışıma eklenir. Homojen olana kadar çırpmaya devam edilir.
  4. Hamur ikiye ayrılır yarısına kakao ve süt eklenerek çırpılır.
  5. Kek kalıbının her yerine margarin sürülür.
  6. Sırasıyla bir kepçe beyaz üzerine bir kepçe kakaolu hamurdan kalıba dökülür.
  7. Hamur bitene kadar işleme devam edilir. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fansız fırına atılır.
  8. Kürdan testi temiz olana kadar yaklaşık 45-50 dakika pişirilir.
  9. İlk 25 dakika fırın kapağını açmayalım. Afiyet olsun😊

Ispanaklı Börek Tarifi

Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin ;
  • 9 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 3 3, 5 su bardağı su
İçi İçin ;
  • 1 bağ ıspanak
  • 1 baş soğan,
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Pul biber, kara biber, tuz
Arasına Sürmek İçin ;
  • Sıvı yağ
Üzeri İçin ;
  • Yumurta sarısı

Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce ıspanağı ayıklayıp ocakta haşlayalım.
  2. Daha sonra soğanımızı doğrayıp tencereye alalım ve pembeleşinceye kadar kavuralım kavrulan soğanın içine salçayı ve baharatları koyup karıştıralım.
  3. Daha sonra suyunu süzdüğümüz ıspanağımızı da ekleyip tekrar karıştırıp altını kapatıp soğumaya bırakalım.
  4. Şimdi hamuru muza geçelim hamuru için , 9 su bardağı unu bir kaba alalım içine tuzu ilave edip suyumuzu yavaşça koyarak hamuru yoğuralım.
  5. Yoğurduğumuz hamurumuzu 7 – 8 eşit parçaya bölelim. Ve yarım saat dinlen meye bırakalım.
  6. Daha sonra dinlenen hamurumuzu tezgah üzerinde ister oklavayla ister merdaneyle servis tabağı büyüklüğünde açalım ve arasına yağ sürelim.
  7. Diğer hamurları da aynı şekilde yapalım. Yağladığımız hamurlarımızdan birini alıp elimizle alttan çekip uzatalım ve arasına ıspanağı koyup yuvarlanarak tepsiye dizelim ister yuvarlak tepsiye isterseniz fırın tepsisine yapabilirsiniz.
  8. Fırın tepsisine yaparsanız uzun yapabilirsiniz. Diğer hamurlardan aynı şekilde büyüterek tepsiye dizelim.
  9. Yumurta sarısını sürerek 180 derecelik fırında pişirelim. Afiyet olsun