4 Ocak 2023 Çarşamba

Patatesli Brokoli Salatası Tarifi

 

Patatesli Brokoli Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük brokoli
  • 1 adet büyük haşlanmış patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet küçük kapya biber
  • 2 adet kornişon turşu

Sosu için;

  • 1 limon suyu
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz
  • İsteğe bağlı 1 çay kaşığı pul biber

    Patatesli Brokoli Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Brokoliyi küçük çiçekler halinde ayıralım.
  • Üzerini kapatacak kadar su ilave ederek 1 çay kaşığı tuz atarak istediğimiz yumuşaklığa gelene kadar pişirelim.
  • Süzdürüp yeşil kalması için soğuk suya tutalım.
  • Haşlanmış patatesi küp küp doğrayıp brokoli ile beraber derin bir kaseye alalım.
  • Kuru soğanı yarım ay şeklinde,kapya biberi şeritler halinde doğrayıp bir yemek kaşığı sıvı yağ ile 2 dakika soteleyelim soğuyunca salataya ilave edelim.
  • Turşuyu yarım ay şeklinde doğrayıp ekleyelim.
  • Sos için verilen malzemeyi karıştırıp salatanın üzerine dökelim ve hepsini bir harmanlayalım ve servis tabağına alarak servis yapalım. Afiyet olsun 

Tavuklu Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi

 

Tavuklu Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su barağı pirinç
  • 3 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 su bardağı tavuk suyu (1 adet tavuk butunu haşlayın etini üzerine didikleyeceksiniz)
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 adet küp şeker

    Tavuklu Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patates ve havuçları küp küp doğrayıp kızartın(fazla küçük doğramayın).
  • Pirinçleri bol suyla yıkayıp süzün.
  • Tencereye sıvı yağı alıp pirinçleri tane tane olana kadar kavurun.
  • Pirinçler kavrulunca küp şekeri,tuzu ,tavuk suyunu ve tereyağını ekleyin şöyle bir karıştırıp tereyağının erimesini bekleyin.
  • Üzerine bezelyeyi, patatesi ,havucu ve didiklediğiniz tavuğu ilave ederek tencerenin kapağını kapatın.
  • Kaynayana kadar açık ateşte, daha sonra kısık ateşte pişirin.
  • Kaşıkla ortasını kontrol edin su çekilmişse pişmiş demektir.
  • Pilavı 10 dk dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ☺️

Pizza Tadında Patatesli Yumurta Tarifi

 

Pizza Tadında Patatesli Yumurta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 orta boy patates
  • 2 yeşil biber
  • 1 kapya biber
  • İstenilen miktarda sucuk
  • 3 adet yumurta
  • 2 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzerine için

  • 2 yemek kaşığı mısır
  • Kaşar rendesi

    Pizza Tadında Patatesli Yumurta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Küp küp doğranmış patatesler yağda kızartılıp ayrı bir tavaya alınır.
  • Patateslerin üzerine ince doğranmış sucuk, kapya biber ve yeşil biber eklenerek 5 dk sotelenir.
  • Ayrı bir kasede yumurtaların üzerine ince kıyılmış maydanoz, tuz ve pul biber eklenip çırpılır.
  • Yumurta karışımı sotelenmiş patateslerin üzerine eklenip pişirilir.
  • En son üzerine iki yemek kaşığı mısır serpilip kaşar rendesi eklenip kısık ayarda kapağı kapalı peynirin erimesi sağlanır.
  • Dilimleyerek sıcak servis edilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 

Rengiyle Tadıyla (Lokum Kabak Tatlası) Tarifi

 

Rengiyle Tadıyla (Lokum Kabak Tatlası) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kabak
  • 2.5 su bardağı şeker

Üzeri için

  • Ceviz veya istediğinizle süsleyebilirsiniz

    Rengiyle Tadıyla (Lokum Kabak Tatlası) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabakları soyup yıkadıktan sonra istediğiniz büyüklükte parçalar haline getirelim.
  • Geniş bir tencereye kabakların soyulan tarafını tencerenin tabanına güzelce yerleştirelim.
  • Üzerine şekeri her yerine gelecek şekilde serpelim şeker miktarını damak zevkinize göre azaltıp veya çoğaltabiliriz.
  • Kapağını kapatıp sabaha kadar bekleyelim sabah kabaklar iyice suyunu bırakacak.
  • Hemen ocağa koymayalım o şekilde üç dört saat daha bekletelim hem çabuk pişiyor hemde rengi koyu oluyor.
  • Daha sonra önce yüksek ateşde kaynayana kadar bekleyelim.
  • Daha sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Kabaklar pişince kapağını hiç açmayalım kendi soğuduktan sonra servis yapalım aksi takdirde dağılabilir.
  • Üzerine ceviz yada fıstıkları veya hindisdan ceviziyle süsleyerek servis yapabilirsiniz afiyet olsun.

Airfryer Somon Tarifi

 

Airfryer Somon Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 dilim somon
  • 12 adet arpacık soğan
  • 12 adet çeri domates
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1-2 dal biberiye
  • 1 tutam dereotu
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Çay kaşığının ucuyla karabiber
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml)
  • Yarım limon suyu

    Airfryer Somon Tarifi Nasıl Yapılır? 

  • Bir kapta zeytinyağı, sarımsak, kekik, toz kırmızı biber, karabiber, tuz, ince kıyılmış dereotu ve limon suyunu ekleyerek karıştıralım.
  • Dilimlenmiş somonların her tarafını hazırladığımız sosa bulayalım.
  • Kalan sosa çeri domatesleri ve arpacık soğanları alarak karıştıralım.
  • Pişirme kağıdı yerleştirilmiş airfryer haznesine sosladığımız somonları alalım.
  • Üzerine arpacık soğan ve çeri domatesleri, defne yapraklarını ve biberiyeleri ekleyerek 200°C de 12 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen somon balıklarımız servise hazır. Afiyet olsun!

Baklavalık Yufkadan Kolay Beyti Kebap Tarifi

 

Baklavalık Yufkadan Kolay Beyti Kebap Tarifi İçin Malzemeler

  • Beyti için yufka

Köfte için;

  • 500 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı yayla tereyağı

Sosu için;

  • 3 yemek kaşığı yayla tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yayla biber salçası
  • 1 çay bardağı su

Sarımsaklı yoğurt:

  • Yayla yoğurdu
  • 1-2 diş sarımsak
  • Tuz

Üzerine:

  • İnce kıyılmış maydanoz

    Baklavalık Yufkadan Kolay Beyti Kebap Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köfteyi yoğurup yarım saat buzdolabında dinlendirelim.
  • Ardından bir tane yufkayı serin, üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ sürün, tekrar ikinci yufkayı serin, tekrar üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ sürün .
  • Elimize köfte harcından alıyoruz uzun fitil yapıyoruz yufkanın ucuna yerleştirip beytileri 3cm uzunluğunda kesip tepsiye dizin.
  • Üzerini ıslatılmış yağlı kağıtla kapatın.
  • Önceden ısıtılmış fırında 200 derece 15 dk pişirip, kağıdı çıkarın.Üzeri kızarana kadar pişirelim
  • Beyti pişerken tencerede sosu pişirelim. Tencereyi ocağa alın içine sıvı yağı tereyağını ekleyin .
  • Üzerine salçayı ekleyin karıştırın ,üzerine suyunu ekleyin, bir dakikada pişirin.
  • Beytiyi tabağa yerleştirin, üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyin ,üzerine sosundan gezdirin ,maydanozla süsleyin beytimiz hazır.

2 Ocak 2023 Pazartesi

Pankek Tarifi

 

Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Tavaya sürmek için

  • Sıvı yağ

Servis önerisi;

  • Çikolatalı krem çokokrem (sürmelik)
  • Kivi
  • Muz
  • Reçel
  • Bal
  • Çilek

    Pankek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şeker mikser yardımıyla köpürene kadar çırpılır.
  • Daha sonra diğer malzemeler de eklenip çırpılır.
  • Tavaya çok az sıvı yağ dökülür ve fırça ile yayılır.
  • Pankek hamurundan kontrollü bir şekilde 1 er yemek kaşığı tavaya dökülür.
  • Tavandaki pankekler kabarcık şeklinde olduğunda ters çevirilip pişirilir.
  • Afiyet olsun 😋🥞.
  • Püf noktaları;.Tavaya sürülen sıvı yağ az olmalıdır.
  • Pankek pişirilirken üzerinde kabarcıklar oluştuğunda ters çevrilmelidir.

4 Adet Milföyle Süslenen Sofralar Tarifi

 

4 Adet Milföyle Süslenen Sofralar Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet milföy
  • 2 yemek kaşığı çikolata

    4 Adet Milföyle Süslenen Sofralar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 4 adet milföyümüzü 2 alt taban 2 üst olacak şekilde ayarlıyoruz, 2 tane milföyü yağlı kağıda koyuyoruz, üzerine çikolata sürüyoruz.
  • Kalan 2 milföyü de üstüne koyup oklava yardımıyla açıyoruz. Ardından 1.5/2 cm genişlikte uzun uzun kesiyoruz.
  • Fotoğraftaki gibi çöp şişlerimize çam ağacı şeklini veriyoruz fırında 180 derecede pişmeye bırakıyoruz

Yaprak Sarması Tarifi

 

Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram taze asma yaprağı
  • 1 su bardağı pirinç
  • 150 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 avuç kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kuru nane
  • 1 su bardağı su

    Yaprak Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yaprakları yıkayıp süzün ve derin bir tencereye alın.
  • Üzerlerini geçecek kadar kaynar su döküp yaprakların tazeliğine göre 3-10 dk haşlayıp süzün,benimki çok tazeydi kaynar suda beklettim az.
  • İç harcı için yağı kızdırıp çok minik doğradığınız soğanı kavurun.
  • Pirinci sıcak suda ıslattın ,30 dakika kadar bekleyin ve süzün.
  • Soğanı yemeklik doğrayın.
  • Pirinç, kıyma, soğan, salça, tuz, yağ ve baharatları geniş ve derin bir kaba alın.Güzelce yoğurun.
  • Sarma için yaprakların saplarını koparıp pürüzsüz yüzü altta kalacak şekilde önünüze yayın,her bir yaprağın içine yarım tatlı kaşığı iç harcından yaprağın sap kısmına paralel olacak şekilde uzunlamasına koyun.
  • Önce her iki yanından içe doğru katlayın.
  • Ardındın sap kısmından ileri doğru rulo şeklinde sarın.
  • Tüm malzeme bitene kadar aynı şekilde sarıp tencereye dizin.
  • Üzerini geçecek kadar su koyup üzerine bir tabak kapatın.
  • Tencerenin kapağını da kapatıp kısık ateşte pirinçler iyice yumuşayana kadar pişirin.
  • Daha sonra istediğin şekilde servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun şimdiden

Crinkle Cookie (Çatlak Kurabiye) Tarifi

 

Crinkle Cookie (Çatlak Kurabiye) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket margarin
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay bardağı çikolata parçaları
  • 1 su bardağı ceviz içi iri şekilde olacak
  • 1 su bardağı iri çekilmiş yer fıstığı
  • 1 su bardağı iri çekilmiş fındık
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 5 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı nişasta
  • 2 paket şekerli vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un orta sertlikte bir hamur olacak
  • Aşağı yukarı 3- 4 su bardağı un kullandım siz unu kontrollü ekleyin çünkü un kalitesine göre değişiyor kıvamı değişebiliyor.

    Crinkle Cookie (Çatlak Kurabiye) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Oda sıcaklığında yumuşamış margarin yumurta ve şekeri karıştırma kabına alın ve iyice krema haline gelene kadar karıştırın.
  • Kuruyemişler ve çikolata hariç diğer kalan tüm malzemeleri ilave edip karıştırın unu dikkatli ekleyip elinizle kontrol edin orta sertlikte olduğunu anlayınca tamamdır.
  • Hepsi karışınca da çikolata ve çekilmiş kuruyemişleri de ekleyin iyice karıştırın orta sertlikte bir hamur yapın.
  • Bir yemek kaşığı dolu dolu hamurdan alıp elinizle yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin üzerini bastırmayın pişince kendiliğinden dümdüz olacak zaten.
  • Tüm hamuru bu şekilde yaptıktan sonra önceden 170-180 derecede ısıtılmış fırında kurabiyeler eriyene kadar pişirin ve fırından çıkarın. Afiyet olsun.

Wednesday Pilavı Tarifi

 

Wednesday Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı siyah pirinç
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • İç midye

    Wednesday Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pirincimizi 1 defa yıkamamız yeterli nişastası yok az yağda kavurup kaynamış suyunu ekleyip kapağı kapatıp pişmeye bırakıyorum.
  • Pişen pilava midye tadı vermesi için limon suyu ve karabiberini ekleyip karıştırıyorum servis yapacağım tabağa alıyorum.
  • Üzere yine migrostan aldığım midye içini ekliyorum ve görüntü şaheser 

Maş Fasulyeli Yoğurt Çorbası Tarifi

 

Maş Fasulyeli Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı maş fasulyesi
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 çay kaşığı tuz
  • Sıvı yağ
  • 5 su bardağı su

Üzeri için;

  • Tereyağı yok ise sıvı yağ
  • Nane
  • Kırmızı toz kırmızı biber

    Maş Fasulyeli Yoğurt Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle maş fasulyeleri 1 gece önceden ıslayalım çorbayı yapacağımız zaman fasulyeleri haşlayalım.
  • Haşlanan fasulyelere pirinci ekleyelim ayrı bir yerde yoğurt, un, tuz çırpalım ve haşlanan sudan alıp yavaş yavaş karışımın olduğu kaba dökelim.
  • Ilıyan karışımı çorbamıza dökelim bu işlemi yapmamızın sebebi çorbamızın kesilmesini engellemek için yaklaşık 10-15 dk kadar daha çorbamız kıvam alıncaya kadar kaynatalım.
  • Üzeri için; tereyağı varsa nane, toz biberi 1 dk kadar kızdırıp çorbamıza dökelim tereyağı yoksa normal yağda koyabilirsiniz.

Pırasa Sarma Tarifi

 

Pırasa Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 dal pırasa
  • 100 gram kıyma
  • Yarım su bardağı bulgur
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • Sıvı yağ
  • Tuz karabiber pul biber toz biber
  • 1 tatlı kaşığı salça

    Pırasa Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pırasaları yıkayalım Üçgen saracağımızı ortadan dilelim uzun saracağımızı ikiye bölelim ve kaynayan suda yumuşayana kadar haşlayalım.
  • İçi için bütün malzemeleri bir kaseye alıp güzelce yoğuralım. Dilediğimiz gibi sarıp tencereye yerleştirelim.
  • Üzerine salçalı su ve yağ ekleyip kısık ateşte pişirelim. Suyu eksildikçe sıcak su eklemeyi unutmayalım.