Pasta Tadında Kremalı Havuçlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 adet orta boy rendelenmiş havuç
- 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması için
- 1 litre süt
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
- 3 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket toz krem santi
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için
- 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
Pasta Tadında Kremalı Havuçlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- 3 adet yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri beyazlayana kadar önce düşük ayarda daha sonra yüksek ayarda çırpalım.
- Daha sonra yağ ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Karışıma un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını ekleyip karışımı söndürmeden karıştıralım.
- Havuç ve cevizi ekleyip tekrar karıştıralım.
- Karışımı kek kalıbına dökelim ve 170 derece önceden ısıtılmış fırında 30-40 dk pişirelim ve soğutalım.
- Bu arada kremasını hazırlayalım 1 litre süt içine şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını ekleyip karıştıralım.
- Ocağa alalım ve kıvam alana kadar pişirelim kıvam aldıktan sonra ocağı kapatalım ve tereyağı ile vanilyayı ekleyip karıştıralım.
- Kremayı soğuması için başka bir kaba alalım ve üzerini kabuk tutmaması için streç film ile kapatıp soğutalım.
- Krema soğuduktan sonra toz krem şanti ekleyip mikser ile pürüzsüz kıvam alana kadar çırpalım.
- Keki ortadan ikiye bölelim arasına ve üzerine eşit olacak şekilde kremayı dökelim.
- İri kıyılmış ceviz ile üzerini süsleyelim ve 4-5 saat kadar buzdolabında bekletip servis edelim.
Simit Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı instant maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Arasına;
- Dilimlenmiş kaşar peyniri
Üzerine;
- 1 /2 çay bardağı pekmez
- 1//2 çay bardağı su
- 1 çay bardağı susam
Simit Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına süt, su, şeker, tuz ve mayayı ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra üzerine sıvı yağ ve azar azar unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Hamurun üzerini örtüp 2 katı olana kadar mayalanmasını bekliyoruz.
- Sonra küçük bezeler hazırlıyoruz. İster merdane yardımıyla isterseniz de elinizle hamuru açarak arasına kaşar peyniri koyup kenarlarını kapatarak sarıyoruz.
- Önce pekmezli su karışımına daha sonra susama bulayarak tepsiye diziyoruz. 10-15 dk tepsi mayası olana kadar bekliyoruz.
- 180 derecede ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Köz Biberli Ve Köz Domatesli Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket makarna (Spagetti)
- 3-4 adet kırmızı kapya biber
- 7-8 adet domates (Küçük)
- 8-10 adet arpacık soğanı ( 2 adet mor soğan)
- 5-6 diş sarımsak
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
- Fesleğen
- Çeyrek çay bardağı süt veya 1 -2 yemek kaşığı krema
Köz Biberli Ve Köz Domatesli Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bütün sebzeleri hazırlayalım,kabukları soyalım ve yıkayalım.
- Domatesleri boyutuna göre 2 veya 4 bölelim,biberleri de çekirdekleri temizleyip uygun bir boyutta keselim,soğan ve sarımsakları soyalım.
- Üzerine zeytinyağı gezdirip ,baharatları ilave edip 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirelim.
- Bu arada makarnayı haşlayıp,süzgeçten geçirip hazırda bulundurun.
- Sebzeleri süre sonunda fırından çıkartıp blender içine yerleştirip ,tepside kalan suyu de ilave edin,çeyrek çay bardağı süt veya 1-2 yemek kaşığı krema hepsini çekelim.
- Diğer tarafta tencereye az sıvı yağ ilave edip makarnayı sosla buluşturalım.
- 1-2 dakika çevirdikleri sonra altını kapatıp 5 dk dinlendirin. Makarna servise hazır.
İki Renkli Salata Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet orta boy pancar
- 6 adet orta boy havuç
- 1 kase süzme yoğurt
- 4 diş sarımsak
- Tuz
Üzeri için ;
- 5-6 kaşık sıvı yağ
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kırmızıbiber
- 5 adet iri kıyılmış ceviz
İki Renkli Salata Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pancarları yıkayıp kabuklarıyla beraber düdüklü tencerede haşlayalım. Kabuklarını soymayın çok renk kaybediyor o şekilde.
- Pancarlar haşlanırken yıkayıp soyulmuş havuçları rendeleyelim ve sıvı yağ eklediğimiz tavada rengi dönene kadar soteleyelim.
- Haşlanan pancarları kabuklarını soyup rendeleyelim.
- Havuç ve pancarlar soğurken, yoğurduğumuzun içine tuz ve rendelenmiş sarımsak ekleyip karıştıralım.
- Yoğurdun bir kısmını pancarlar bir kısmını havuçlara ilave edip karıştıralım.
- Servis kaselerimizin altına pancar üstüne havuç ekleyelim.
- Üzeri için sıvı yağımızı bir tavada ısıtıp içerisine kırmızıbiber ve cevizi ekleyip hafif kızdıralım.
- Son olarak salataların üzerlerine cevizli karışımı pay edip servis edelim.
Afiyet olsun.
Püreli Ve Mantarlı Tavuk Sote (Yok Böyle Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
- 900 gram kemiksiz tavuk eti
- 1 adet soğan
- 2 adet kapya biber
- 400 gram mantar
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 (yarım) çay bardağı su
- 1’er çay kaşığı karabiber ve kırmızı toz biber
- 1’er tatlı kaşığı kekik ve tuz
Püre için:
- 4-5 adet iri patates (1 kg civarı)
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
- Taze kaşar rendesi
Püreli Ve Mantarlı Tavuk Sote (Yok Böyle Bir Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patatesleri soyup irice doğrayın ve bol suda haşlayın.
- Soğanı, biberleri ve mantarları küp doğrayın.
- Geniş bir tavaya zeytinyağını alın.
- Soğanı rengi değişene kadar kavurun.
- Tavuk etini ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Mantarları ekleyin, karıştırın ve kapğını kapatıp 5-6 dk. Boyunca pişirin.
- Biberleri, salçaları ve baharatları ekleyip salçalar iyice eriyene kadar pişirin.
- Suyu ekleyin, karıştırın ve kapağını kapatarak.
- Kısık ateşe alın.
- Etler tamamen pişince ocağın altını söndürün.
- Pürenin yapılışı:📍Bir kaba haşladığınız patatesleri alın.
- Sütü ve tereyağını ekleyin ve ezici aletle tamamen pürüzsüzleşinceye kadar ezin.
- Tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırın.
- Püreyi ısıya dayanıklı bir kaba dökün ve güzelce yayın.
- Pişirdiğiniz soteyi onun üzerine yayın.
- Üzerine kaşar peyniri serpin.
- 200° fırında kaşarlar eriyip kızarıncaya dek pişirin. Afiyet olsun. ✌
Nefis Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- ️1 su bardak kırmızı mercimek (200 ml)
- ️2 adet soğan (4’e bölünmüş)
- ️2 adet havuç (Küçük doğranmış)
- ️2 adet patates (4’e bölünmüş)
- ️1 yemek kaşığı biber veya domates salçası
- ️1 tutam tuz
- 1 litre kaynamış su
Nefis Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mercimekleri yıkayın.
- Sıvı yağ ile bir tencereye soğan, havuç ve patatesi ekleyip karıştırın.
- Yıkanmış mercimekleri içine katın ve tekrar karıştırın.
- Biber salçasını,bir tutam tuzu ve kaynamış suyu içine katıp yaklaşık 15 dakika kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra çorbayı el blenderi ile püre haline getirin.
Bounty (Pasta Cocostar Pasta) Tarifi İçin Malzemeler
Keki için malzemeler
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1, 5 su bardağından 1 parmak eksik un
Keki ıslatmak için
Ara katı için
- 2 su bardağı süt
- 1, 5 su bardağı hindistan cevizi
- 5 yemek kaşığı irmik
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı toz şeker
Çikolata sosu
- 1 paket kutu krema
- 75 gram sütlü çikolata
Bounty (Pasta Cocostar Pasta) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri 2-3 dakika çırpılır.
- Diğer malzemeler eklenir.
- Kenarları yağlanmış tabanı fırın kağıdı serilmiş 26 santimlik kalıba dökülür.
- 175 derecede kontrollü bir şekilde 25 dakika pişirelim.
- Pişen kekimiz biraz ılısın kürdanla delikler açalım 1çay bardağı soğuk sütü dökelim.
- Muhallebi için tüm mazemeleri bir tencereye alalım sürekli karıştıralım pişirelim.
- Ocaktan alınca kekin üzerine dökelim ve yayalım.
- Ardından çikolata sosunu hazırlayalım kremayı çikolatayı eritecek kadar ısıtalım kesinlikle kaynatmıyoruz
- Ilıyan kremaya çikolataları ekleyelim ve karıştıralım.
- Eriyen çikolatamızı pastamızın üzerine dökelim düzeltelim.
- En az 4-5saat beklemesi lazım yada 1gece beklenirse daha da güzel olur pastamız istediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz.
- Ben beyaz çikolata ve antep fıstığı kullandım 😍deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ilk defa yaptım harika oldu mutlaka deneyin
Patates Kabak Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram bebek patates (Yada küçük patatesleri 2 ye 3 e bilebilirsiniz)
- 2 adet orta boy kabak
- Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
- 4-5 kaşık sıvı yağ
Sos için;
- 5-6 kaşık süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı tahin
- Yarım limon suyu
- 1 diş sarımsak
- Tuz
Patates Kabak Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patates ve kabakları yıkayalım.
- Patateslerin kabukları soyulmayacak. Patatesler çok minikse öylece değilse birkaç parçaya bölerek kullanalım.
- Sebzeleri üzerine baharat ve sıvı yağ gezdirip harmanlayalım ve fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizelim.
- 200 derece fırında sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
- Yoğurt, tahin, limon suyu, sarımsak ve tuzu karıştırıp servis tabağına yayalım.
- Üzerine pişmiş sebzeleri dizelim ve sıvı yağ gezdirelim. Dilerseniz üzerine susam ve doğranmış maydanoz da serpebilirsiniz. Afiyet olsun
Patatesli Brokoli Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet küçük brokoli
- 1 adet büyük haşlanmış patates
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet küçük kapya biber
- 2 adet kornişon turşu
Sosu için;
- 1 limon suyu
- 1 çay kaşığı sumak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- Tuz
- İsteğe bağlı 1 çay kaşığı pul biber
Patatesli Brokoli Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Brokoliyi küçük çiçekler halinde ayıralım.
- Üzerini kapatacak kadar su ilave ederek 1 çay kaşığı tuz atarak istediğimiz yumuşaklığa gelene kadar pişirelim.
- Süzdürüp yeşil kalması için soğuk suya tutalım.
- Haşlanmış patatesi küp küp doğrayıp brokoli ile beraber derin bir kaseye alalım.
- Kuru soğanı yarım ay şeklinde,kapya biberi şeritler halinde doğrayıp bir yemek kaşığı sıvı yağ ile 2 dakika soteleyelim soğuyunca salataya ilave edelim.
- Turşuyu yarım ay şeklinde doğrayıp ekleyelim.
- Sos için verilen malzemeyi karıştırıp salatanın üzerine dökelim ve hepsini bir harmanlayalım ve servis tabağına alarak servis yapalım. Afiyet olsun
Tavuklu Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su barağı pirinç
- 3 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 çay bardağı bezelye
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 4 su bardağı tavuk suyu (1 adet tavuk butunu haşlayın etini üzerine didikleyeceksiniz)
- Yeteri kadar tuz
- 1 adet küp şeker
Tavuklu Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patates ve havuçları küp küp doğrayıp kızartın(fazla küçük doğramayın).
- Pirinçleri bol suyla yıkayıp süzün.
- Tencereye sıvı yağı alıp pirinçleri tane tane olana kadar kavurun.
- Pirinçler kavrulunca küp şekeri,tuzu ,tavuk suyunu ve tereyağını ekleyin şöyle bir karıştırıp tereyağının erimesini bekleyin.
- Üzerine bezelyeyi, patatesi ,havucu ve didiklediğiniz tavuğu ilave ederek tencerenin kapağını kapatın.
- Kaynayana kadar açık ateşte, daha sonra kısık ateşte pişirin.
- Kaşıkla ortasını kontrol edin su çekilmişse pişmiş demektir.
- Pilavı 10 dk dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ☺️
Pizza Tadında Patatesli Yumurta Tarifi İçin Malzemeler
- 2 orta boy patates
- 2 yeşil biber
- 1 kapya biber
- İstenilen miktarda sucuk
- 3 adet yumurta
- 2 demet maydanoz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
Üzerine için
- 2 yemek kaşığı mısır
- Kaşar rendesi
Pizza Tadında Patatesli Yumurta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Küp küp doğranmış patatesler yağda kızartılıp ayrı bir tavaya alınır.
- Patateslerin üzerine ince doğranmış sucuk, kapya biber ve yeşil biber eklenerek 5 dk sotelenir.
- Ayrı bir kasede yumurtaların üzerine ince kıyılmış maydanoz, tuz ve pul biber eklenip çırpılır.
- Yumurta karışımı sotelenmiş patateslerin üzerine eklenip pişirilir.
- En son üzerine iki yemek kaşığı mısır serpilip kaşar rendesi eklenip kısık ayarda kapağı kapalı peynirin erimesi sağlanır.
- Dilimleyerek sıcak servis edilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.