1 Şubat 2024 Perşembe

Hazır Konserve Rus Salatası Yapımı Tarifi

 

Hazır Konserve Rus Salatası Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kavanoz hazır garnitür (340 gr)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 3 adet kornişon turşu

    Hazır Konserve Rus Salatası Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Rus salatası için öncelikle kornişon turşuları küp küp doğrayalım.
  • Genişçe bir kaseye yoğurt, mayonez, hazır garnitür ve doğradığımız turşuları ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Hazır olan Rus salatasını servis kasesine alalım ve servis edelim

3 Renkli Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi

 

3 Renkli Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Portakallı muhallebi için:

  • 500 ml portakal suyu (2,5 su bardağı)
  • 2 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı tozşeker

İrmikli muhallebi için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 dolu yemek kaşığı kakao (En sona lazım)

    3 Renkli Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle portakal suyunu, nişasta ve şekerle güzelce çırpıp kaynatın.
  • Kaynayıp göz göz olunca ocaktan alın. Kullanacağınız kaseyi ıslatın. İster büyük kalıba ister benim gibi küçük kaseler kullanın.
  • Portakallı muhallebiyi kaselere pay edin ve üstü açık kabuk bağlaması için soğumaya bırakın.
  • İrmikli muhallebi için süt, irmik ve şekeri tencerede güzelce çırpıp kaynatın.
  • 2-3 dakika göz göz kaynayınca ocaktan alın içine tereyağ ve vanilya ekleyip tereyağ eriyene kadar karıştırın.
  • Yarısından biraz fazlasını portakallı muhallebi kaplarına paylaştırın.
  • Ayırdığınız irmikli muhallebiye kakao ekleyip çırpın ve bu kakaolu karışımı beyaz muhallebi üzerine dökün (bekledikçe koyulaşıyor kaşık yardımı ile yaydırın güzelce)
  • Üzerine streç film ile kapatıp en az 4-5 saatliğine buzdolabına kaldırın.
  • Servis öncesi elinizle kenarlarından aralayıp destek verin, tabağa ters çevirip dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Yaz kış yapabileceğiniz çok hafif ve pratik bir tatlı

Hingel (Patatesli Mantı) Tarifi

 

Hingel (Patatesli Mantı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-3,5 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik ılık su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

İçi için:

  • 3-4 adet haşlanmış patates
  • 1 kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 1 kase yoğurt
  • 2 dış sarımsak
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tozbiber 

    Hingel (Patatesli Mantı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Unun ortasını havuz gibi açın. Tuz yumurta ve ılık suyu ekleyin.
  • Ele yapışmayan biraz sert bir hamur yoğurun. Yaklaşık 10 dk yoğurun.
  • Üzerini örtüp 30 dk dinlendirin. İçi için:haşlanmış patatesi çatalla ezin.
  • Soğanı ince ince doğrayıp soteleyin.
  • Salça ekleyin. Kavurun. Çatalla ezdiğiniz haşlanmış patatesi ekleyin.
  • Kekik,nane, karabiber ve tuz ekleyin. Kenara alın.
  • Dinlenen hamuru merdaneyle ne ince ne kalın olacak şekilde açın. Su bardağıyla yuvarlaklar kesin.
  • Ortasına 1 tatlı kaşığı patatesli içten koyun. Saç örgüsü gibi ağzını kapatın.
  • Unlanmış tepsiye dizin. Tuzlu suda haşlayın.
  • Pişen mantılar suyun yüzeyine çıkacak.
  • Sarımsağı rendeleyip yoğurtla karıştırın.
  • Tereyağını tavaya alın.
  • Eriyince ocaktan alıp nane, pulbiber, tozbiber ekleyin.
  • Pişen mantıları servis tabağına alın.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sos gezdirin. Afiyet olsun.

SuperFresh Kızarmış Patates Salatası Tarifi

 

SuperFresh Kızarmış Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr SuperFresh Çıtır Çubuk Patates
  • 1 adet mor soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım limon suyu
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    SuperFresh Kızarmış Patates Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patateslerimizi kızgın yağda, altın sarısı rengini alana kadar kızartalım.
  • Karıştırma kabına piyazlık doğradığımız kırmızı soğanı, halka halka kestiğimiz kırmızı biberi, kıyılmış maydanoz ve dereotunu alarak harmanlayalım.
  • Üzerine tuz, pul biber, sumak, nane, limon suyu ve zeytinyağını ekleyerek karıştıralım.
  • Kızarmış patateslerimizi de üzerine ekledikten sonra tüm malzemeyi nazikçe tekrar harmanlayalım.
  • Hazır olan kızarmış patates salatamızı servis tabağına alarak servis edelim. Afiyet olsun!

31 Ocak 2024 Çarşamba

Napolyon Tatlısı Tarifi

 

Napolyon Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı margarin veya tereyağ
  • 1 paket vanilin

Karamel sos için;

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 100 ml sıvı krema
  • 1 yemek kaşığı margarin

Üzeri için;

  • 2 adet milföy hamuru

    Napolyon Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Margarini eritelim.
  • Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım ama bu aşamada dikkat edelim unun rengi kahverengiye dönmesin yoksa kremamızın rengi kötü olur ,daha sonra diğer malzemeler koyup kıvam alana kadar pişirelim.
  • Karamel sos yapılışı;1 su bardağı toz şekeri genişçe bir tavaya koyalım ve en kısık ateşte hiç kaşık değdirmeden eritelim.
  • Bu aşamada kısık ateş önemli yoksa karamelimiz yanar ve tadı acılaşır.
  • Tamamen eridikten sonra 1 kaşık margarini koyup karıştıralım.
  • Eriyince kremayı ilave edip hepsi homojen hale gelene kadar pişirmeye devam edelim.
  • Bu aşamada kremayı dökünce şeker katılaşacak merak etmeyin krema ısındıkça karamel haline gelecektir.
  • Üzeri için;Milföy hamurlarını üzerine hiçbirşey sürmeden fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Pişip soğuduktan sonra kırıntı haline getirip tatlınızı süslemede kullanabilirsiniz.
  • Afiyet olsun 🙏.

Yumuşacık Lavaş Ekmek Tarifi

 

Yumuşacık Lavaş Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1/2 (yarım) su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un ( su bardağım 200 ml)

    Yumuşacık Lavaş Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Suyu, sütü, kuru mayayı ve şekeri iyice karıştırıp 5 dakika bekleyin.
  • Maya eriyince zeytinyağını, tuzunu ekleyin.
  • Unuda yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Üzeri kapalı 1 saat mayalandırın.
  • Elinizi hafif yağlayıp 11 beze yapın.
  • Tezgahı hafif unlayıp bezeyi açın.
  • Tavayı orta ateşe ısıtın.
  • Lavaşları orta ateşte çevirip ( fazla bekletmeden) pişirin.
  • Hemen mutfak beze sarın.
  • Sonra lavaşları beze sarıp mutfak poşete koyun ( öylece yumuşak olur).

Pırasalı Ispanak Kavurması Tarifi

 

Pırasalı Ispanak Kavurması Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram ıspanak (yıkanmış doğranmış)
  • 3 adet pırasa (yıkanmış ince ince doğranmış)
  • 1 adet soğan
  • Pul biber
  • Yarım çay bardağından fazla zeytinyağ
  • Tuz

Üzeri için;

  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • Sıvı yağ
  • Pulbiber
  • Tuz

    Pırasalı Ispanak Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye zeytinyağ ekleyip, doğranmış soğanları ekleyip, az kavuralım.
  • Pırasalarıda ekleyip kavurmaya devam edelim. Pul biberi ve ıspanakları ekleyip karıştıralım. Rengi ölmesin diye kapağı açık orta ateşte pişirelim. Ispanaklar piştiğinde olmuştur.
  • Sarımsaklı yoğurtla servis edelim. Yağı kızdırıp pul biber ekleyip üzerine dökelim (afiyet olsun)

Kış Aylarında Şifa Çorbası Tarifi

 

Kış Aylarında Şifa Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 2 ince rendelenmiş havuç
  • 4-5 adet baget
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2-3 dal maydanoz
  • Yarım veya 1 limon suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber 

    Kış Aylarında Şifa Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tavuklarımıza 7 su bardağı su ekleyip haşlıyoruz. (40-45dk).
  • Çaydanlığın altına su koyuyoruz su lazım olursa takviye yapmak için.
  • Haşlanmasına 10 dk kala soğan ,sarımsağı kesiyoruz ve havucu rendeliyoruz.
  • Ocağa yağlarımızı ekleyip eritiyoruz.
  • Eriyen yağa havucu ekleyip biraz soteliyoruz.
  • Sonrasında soğan ve sarımsağı ekleyip kavuruyoruz. (tavukları çıkartıp tiftikliyoruz. Suyunu tel süzgeçten süzüp kenara koyuyoruz. )
  • Kavrulunca 1,5 yemek kaşığı unu ekleyip biraz kavuruyoruz.
  • Sonra tavuk suyunu yavaşça ekliyoruz karıştıra karıştıra.
  • Suyu istediğiniz kıvama göre koyabilirsiniz. Çok kıvamlı seviyorsanız +1 ekleyebilirsiniz veya hiç eklemeyebilirsiniz ben biraz büyükçe bir tencerede yaptığım için +2 bardak kullandım.
  • Kıvamı istediğim gibi oldu.
  • Bu şekilde çorbamız 5 dk kaynasın.
  • Kaynadıktan sonra baharatları ekliyoruz.
  • Sonrasında tel şehriyeyi ekleyin 10 dk kaynatıyoruz yumuşaması içini
  • Sonra etleri ekliyoruz. Bi 5 dk daha kaynıyor.
  • En son limon suyunu ve küçük doğradığımz maydonzları ekliyoruz 1-2 dk kaynadıktan sonra çorbamız hazır

28 Ocak 2024 Pazar

Narlı Yalancı Profiterol Tarifi

 

Narlı Yalancı Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kedi dili bisküvi
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket toz kremşanti

Üzeri için;

  • 1 paket hazır çikolata sos
  • 2 su bardağı süt(kullandığım bardak ölçüsü 200 ml)

    Narlı Yalancı Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kreması için malzemeleri tencereye alalım pişirelim.
  • Katılaşınca altını kapatalım üzerini süreç filmle kapatalım oda sıcaklığına gelince dalana kaldıralım en az iki saat bekletelim.
  • Çikolata sosunu hazırlayalım arada karıştırarak soğutalım.
  • 2 saat dinlendikten sonra bir poşet kremşanti ekleyip mikserle 2-3 dakika çırpalım.
  • İçerisine bir paket kedidilini 3-4 parça olacak şekilde parçalara bölüp kremaya ekleyip karıştıralım.
  • Uygun bir borcama dökelim.
  • Soğumuş çikolata sosunu üzerine dökelim ve bir gece dolapta bekletelim.
  • Dilediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.