24 Eylül 2019 Salı

Elde Açma Ispanaklı Peynirli Gül Börek Tarifi

Elde Açma Ispanaklı Peynirli Gül Börek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için :
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı eritilmiş tereyağ veya margarin
Ispanaklı iç için :
  • Yarım kilo ıspanak (yıkanıp sirkeli suda bekletilip durulanacak süzgüye konacak sonra iri iri doğranacak )
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber, pulbiber
  • 1 küçük kase lor peyniri
  • 1 küçük kase sert beyaz peyniri (rendelenecek )
Hamurların arasına sürmek için sos :
  • 1 çay bardağı maden suyu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ veya margarin
Üzerine hamurun sürmek için :
  • 1 adet yumurtanın sarısı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı maden suyu
  • 1 tatlı kaşığı çörekotu
Hamuru açmak için :
  • 1 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı nişasta

Elde Açma Ispanaklı Peynirli Gül Börek Tarifi Yapılışı

  1. Bir tepsinin içine unu dökelim ortasını havuz yapalım diğer malzemeleri ortasına koyalım
  2. Sonra ortadan başlayarak yavaşça yoğuralım.
  3. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim dinlenmeye bırakalım. Diğer tarafta tavaya çok az sıvı yağ koyalım soğanı koyalım karıştıralım. 2 dk kavuralım.
  4. Tuz ,karabiberi pulbbiberi ekleyelim ıspanakları ekleyelim. 5 dk ıspanakları kavuralım
  5. Suyunu süzerek bir tabağa alalalım soğumaya bırakalım.
  6. Soğuyunca peynirleri katıp karıştıralım. Yoğuralan hamuru dörde bölelim top yapalım yuvarlayalım nişasta ile karıştırdığımız unu tezgaha serperek merdane ve oklava ile açalım
  7. Tepsi büyüklüğünde bir hamur elde edelim ikiye keselim.
  8. Yağla çırpılmış sodadan biraz sürelim yuvarlak kısmına ıspanaklı harçtan koyalım rulo şekilde gevşek saralım. Gül böreği şekli verelim yağlanmış tepsiye dizelim.
  9. Üzerine yağ yumurta sarısı maden suyu bir küçük kasede çırpalım.
  10. Üzerlerine fırça ile sürelim biraz çörek otu üzerine serpelim.
  11. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35-40 dk pişirelim sıcak servis yapalım afiyet olsun

23 Eylül 2019 Pazartesi

Mükemmel Sebzeli Mantar Sote Tarifi

Mükemmel Sebzeli Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo mantar
  • 2 adet kapya biberi
  • 4-5 adet mor soğan (kuru soğanda olur)
  • 8-9 adet cherry domates (normalde olur)
  • 3-4 tutam maydanoz
  • 5-6 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 6-7 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağından fazla sıcak su
  • Yarım çay kaşığı Karabiber
  • Yarım çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, tuz
  • Yarım çay kaşığı keklik otu

Mükemmel Sebzeli Mantar Sote Tarifi Yapılışı

👉🏾 BİZİM EVİN EN SEVİLENİ 😋 MÜTHİŞ LEZZET 🙌🏾 SEBZELİ MANTAR SOTE👌🏾
🙋🏻‍♀️BENİM TARİFİMLE DENEMEYİ UNUTMAYIN HANIMLAR 😉 ⤵️
  1. Mantarların saplarını çıkarmadan, bütün halindeyken, orta kalınlıkta olacak şekilde 3-4 eşit parçaya dilimliyoruz.
  2. Geniş bir kap içerisine alıp üzerine ayçiçek yağını gezdirip karıştırıyoruz.
  3. Derin ve büyük teflon tavamıza yağ koymadan ocağa alıyoruz.
  4. Altını yüksek ateşte açıp ısıttıktan sonra, mantarları ekliyoruz. 3-4 dk karıştırarak kavuruyoruz.
  5. Daha sonra ocağı kısık ateşe getirip tavanın kapağını kapatıyor arada bir karıştırmaya devam ediyoruz.
  6. Mantarlarımız suyunu salıp kendi halinde pişmeye başlarken; bizde bu sırada sebzelerini hazır hale getiriyoruz.
  7. Bir tabağa. . kapya biberlerini ortadan ikiye bölüp orta incelikte olacak şekilde dilimlere kesip koyuyoruz.
  8. Başka bir tabağa; mor soğanlarımızı ortadan ikiye kestikten sonra. orta incelikte doğrayıp hazır ediyoruz.
  9. Cherry domateslerimizi ortadan ikiye kesip bekletiyoruz. Maydanozlarımızı kıyıyoruz.
  10. Mantarlar tavada bolca sulanmış pişiyor durumda oluyorlar 15-20 dk pişip suyu azalmış olan mantarların ağzını açıp içine kapya biberleri atıyor 2-3 karıştırıp kapağını tekrar kapatıyor orta ateşte pişiriyoruz.
  11. Suyunu iyice çekmiş olan yemeğimize zeytinyağını ve soğanları ekliyor biraz karıştırarak kavuruyor tekrar kapağını kapatıyoruz.
  12. Soğanlar pişmeye yakın domateslerini ekliyoruz.
  13. Bir süre sonra, salçamıza yarım bardak su katıp karıştırıp tavamıza ilave ediyoruz. (Su miktarı artırılabilir ) 5 dakikada böyle pişirip baharatlarını ekliyoruz.
  14. Hafifçe sulu kıvamda olacak. Damak zevkimize göre tadını ayarlayıp maydanozunu ekliyoruz. 3 dk daha pişirip servis edebiliriz.

Yoğurtlu Ispanak Tarifi

Yoğurtlu Ispanak Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg ıspanak
  • 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
  • Tuz
Üzeri İçin ;
  • 1 tepeleme yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
Sos İçin ;
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber

Yoğurtlu Ispanak Tarifi Yapılışı

  1. Ispanaklarımızı güzelce yıkadıktan sonra minik minik doğrayıp kavuracağımız tavaya alıyoruz.
  2. Suyunu çektikten sonra 1 çorba kaşığı yağı ve tuzu ilave edip 2 dakika kadar daha kavuruyoruz.
  3. Servis yapacağımız tabağa alıp üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdiriyoruz.
  4. Başka bir yerde tereyağ ile pul biberi yakıp üzerinde gezdiriyoruz.
AFİYET OLSUN.

Elmalı Turta Tarifi

Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 125 gr tereyağ yada becel
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 10 kaşık toz şeker
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Elmalı Turta Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak 3 elmayı rendeleyelim. İçine 3 kaşık şeker 1 çay kaşığı tarçın koyup ocakta pişirelim ve soğumaya bırakalım.
  2. Derin bir kasenin içine tüm malzemeyi koyup unu azar azar ilave ederek yoğuralım. Yumuşak bir hamur olsun.
  3. Daha sonra hamurun üçte birini ayırıp strece sarıp buzluğa atalım.
  4. Diğer hamuru yağlanmış borcama yayalım.
  5. Sonra soğuttuğumuz elmalı harcı yayalım.
  6. Üzerine buzluğa koyduğumuz hamuru çıkarıp rendeleyelim.
  7. 180 derecede pişirelim Soğuduktan sonra pudra şekeri serpelim.
    Afiyet olsun😍

REKLAM

Etli Tel Şehriye Tarifi

Etli Tel Şehriye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2, 5 su bardağı tel şehriye
  • 250 grm kuş başı et
  • 6 kaşık zeytin yağı
  • 1 kaşık tereyağı
  • 2 tane kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Kekik
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • 1 kaşık salça
  • 3 bardak su

Etli Tel Şehriye Tarifi Yapılışı

  1. Soğanları yemeklik doğrayın.
  2. Sarımsakları kıyın ve 3 kaşık zeytin yağında kavurun etleri ekleyin kavurmaya devam edin.
  3. Etler suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.
  4. Salçasını ekleyin kokusu çıkana kadar kavurun baharatlarını ilave edin suyu ekleyin.
  5. Bu arada şehriyeyi 3 kaşık zeytin yağında kavurun tereyağını ekleyin etleri üzerine ilave edin.
  6. Pişirmeye bırakın yaklaşın 15 20 dakika kadar ocağın altını kapatın demlemeye bırakın.

Çi Börek Tarifi

Çi Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 5, 5 su bardağı un
  • 300 g kıyma
  • 1 çay kaşığı kuru maya
  • 1/2 (yarım) maydanoz
  • 2 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 bardak ılık su
  • Ayçiçek yağı

Çi Börek Tarifi Yapılışı

  1. Un, su, tuz, maya karıştırın.
  2. 15 dakika sonra beze haline getirerek teker teker bezeleri açıp harcı yerleştirin.
  3. Kızgın yağda kızartın. Afiyet olsun.

Kat Kat Şahane Kruvasan Börek Tarifi

Kat Kat Şahane Kruvasan Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka
Sos için :
  • 1 kutu süt kreması ( 200 ml )
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 su bardağı sıvı yağ
Arasına :
  • Beyaz peynir
Dışı için :
  • 1 su bardağı su,
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Kat Kat Şahane Kruvasan Börek Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar ☺
Az malzemeli çok çabuk hazırlanan çıtır çıtır tadı şahane, yemelere doyamayacağınız bir börek, yaptığım gibi bitti. Yiyen herkes çok beğendi. Mutlaka sizlerinde denemenizi isterim. Favorileriniz arasına girecek 😍
👇👇👇👇
  1. Sos malzemelerini karıştırın.
  2. İlk yufkayı serin ve her yerine sos karışımından sürün.
  3. İkinci yufkayı da üzerine sürüp soslayın.
  4. Bu şekilde 6 yufkayı soslayarak üst üste koyun.
  5. En üstteki yufkayı SOSLAMAYIN.
  6. Yufkayı artı şeklinde önce 4’e bölün.
  7. Sonra her bir üçgen parçayı 2’ye sonra o iki parçayıda 3’e bölün. Yani 4 üçgen parçanın her birini 6’ya bölmüş oluyoruz.
  8. Toplamda 24 adet böreğimiz olacak.
  9. Yufkaların geniş yerine peynir koyup düz bir şekilde kenarlarını içe katlamadan sarın.
  10. Dışı için su ve yağı karıştırın.
  11. Börekleri yağlı su karışımına batırıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  12. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
NOT:Üzerine yumurta sarısı sürülmüyor.
AFİYET OLSUN 

Havuç Tarator ( Yoğurtlu Havuç Salatası) Tarifi

Havuç Tarator ( Yoğurtlu Havuç Salatası) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy iri havuç
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5-6 yemek kaşığı yoğurt ( tepeleme)
  • 3-4 diş sarımsak rendesi
  • 1 çay kaşığı tuz ( tuz sizde)
  • Yarım çay kaşığı silme  kimyon ( çok az)
  • Yarım çay kaşığı silme toz kırmızı biber ( çok az)
  • 4-5  dal maydanoz

Havuç Tarator ( Yoğurtlu Havuç Salatası) Tarifi Yapılışı

Merhabalar,
Akşam yemek masalarına güzel bir  meze olarak ,hanımların yaptığı kabul günlerinde ise salata olarak çok tercih edilen ve çok da lezzetli olan havuç taratorun yapımını bilmeyen tabii ki yok  :))) ama  bu da benim” havuç tarator “tarifim okumak ve denemek isteyenlerle devam edelim……hadi başlayalım….
Havuçları yıkayın dış kabuklarını soyun ve rendenin iri  tarafı ile rendeleyin. Rende havuçları ocakta tava içinde 3 yemek kaşığı sıvı yağ eşliğinde kısık ateşte soteleyin. Yumuşayarak çökmüş, sotelenmiş  havuçlarınızı güzelce ılıtın….
Derin bir kasede yoğurdu çırpın. Çırptığınız yoğurda damak tadınıza göre kendi belirlediğiniz miktarda ki baharatları ( kimyon,karabiber,tuz ve toz kırmızı biber)  + sarımsakları ekleyip yoğurdu tekrar çırpın. Soğumuş havuçları yoğurt ile buluşturup hepsini tüm malzemeyi güzelce karıştırın. Maydanoz yapraklarını ayıklayıp yıkayın ve maydanozu kıyın…Şimdi maydanoz seviyorsanız  kıyılmış maydanozun az bir miktarını  havuçlu yoğurtlu tarator  ile karıştırın yok salatanın içinde maydanoz istemiyorum derseniz de içine maydanoz katmayarak hazırladığınız  yoğurtlu havuçlu  taratorunuz  artık hazır :))) . . Servis için tabağa aldığınız havuç taratorun  üstünü  kıyılmış  maydanoz ile yada ceviz parçaları ile süsleyebilirsiniz .
Havuç taratorunuzu ılık ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz ….tercih sizin :)))))
Afiyetler olsun.

Etli Taze Fasulye Tarifi

Etli Taze Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg taze fasulye
  • Yarım kilo dana eti tercih ve miktar size kalmış
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet büyük domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Damak tadına göre tuz sıvı yağ

Etli Taze Fasulye Tarifi Yapılışı

Fasulyenin tam zamanı bende sayfamda yer etmek istedim.
  1. İlk olarak etimizi pişiriyoruz. Benim dana eti olduğu için ön işlem olarak düdüklü tencerede pişirdim.
  2. Etler suyunu salıp çekince üzerine biraz su ve tuz ekleyip ağzı kapalı yumuşayana kadar pişirelim.
  3. Fasulyeleri yıkayıp ayıkladıktan sonra elle kıralım. Ben pek fasulyeye bıçak değmesinden yana değilim lezzet farkı oluyor.
  4. Biberleri yıkayıp fasulyenin üzerine doğrayalım.
  5. Domatesleri de yıkayıp soyup doğradıktan sonra yemeğimizi pişirme vakti geldi.
  6. Tencereyi ocağa alıp altını açalım ve salçayı ekleyip kavurmaya başlayalım.
  7. Üzerine fasulye ve biberleri ekleyip kavurmaya devam edelim.
  8. Rengi dönünce etleri, domatesleri, baharatları ilave edelim.
  9. Varsa etin suyunu yoksa isteğe bağlı miktarda sıcak suyu döküp ağzını kapatıyoruz. Ben 1 su bardağı et suyu 1 su bardağı sıcak su ilave ettim.
  10. Damak tadına göre tuz ilave edelim. Kısık ateşte pişirelim. Pişen yemeğimizi sıcak sıcak servis yapabilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.

Sıkıcık Çorbası Tarifi

Sıkıcık Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Yarım çay bardağı tarhana
  • Yarım çay bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kurunane
Çorba suyu için;
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • (Bir cezvede toz biberi ve yağı kızdıralım üzerine gezdirelim. Dileyen sıvı yağ da kullanabilir)
  • Pulbiber
  • Kuru nane

Sıkıcık Çorbası Tarifi Yapılışı

Tarhanayı birde böyle deneyin💯😋
Kütahya yöresine ait bu SIKICIK ÇORBASI na bayılacaksınız 💯 👌
Yapımı oldukça kolay🔝 lezzeti zirve 😊👌💯
bu çorbadan bol bol yapıp buzluğa atın.
Elinizin altında hemen çıkarıp pişirin 👍😋
  1. Bulguru sıcak su ile ıslatalım.
  2. Ağzını kapatalım 10 dk dinlenmeye bırakalım.
  3. Ilınan bulgura tarhana un rendelenmiş soğan salça baharat ve tuzunu ilave edip hamur kıvamına gelene kadar yoğuralım.
  4. En az 10 dk yoğuralım👍💯
  5. Hamurdan fındık tanesi kadar parçalar koparıp yuvarlayalım.
  6. Bu aşamada yanımıza bir kase su alalım elimizi hafif ıslatıp yuvarlamaya devam edelim👍
  7. Bir tencereye tereyağı ve  sıvı yağı koyalım
  8. Yağlar eridikten sonra salça ve tuzunu ilave edelim.
  9. Yeteri kadar sıcak suyunu döküp kaynamaya bırakalım.
  10. Kaynayan çorba suyuna bulgur köftelerini atalım.
  11. Yaklaşık 20 dk kısık ateşte pişirelim.
  12. Çorbayı kaselere alalım üzerine sarımsaklı yoğurt kırmızı toz biberli kızdırılmış yağ gezdirelim.
  13. En son pulbiber ve kurunane ile süsleyip sıcak sıcak servis yapalım. 💯 👍 😍
Afiyet olsun 

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Kadayıf için ;
  • 400 gr kadayıf
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı ceviz
Muhallebisi için ;
  • 4 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı un

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Önce kadayıf için tereyağı geniş bir tavada eritilir, daha sonra şeker ve kadayıf eklenir karıştırılır.
  2. Rengi koyulaşan kadayıfa ceviz eklenir 5 dakika kadar kavrulur ve altı kapatılıp başka bir kaba alınır.
  3. Muhallebisi için süt, un ve şeker tencereye alınır, kaynamaya başlayınca altı kapatılır tereyağı ve vanilya eklenir.
  4. Büyük boy borcama (30 cm) önce kadayıfın yarısı eklenir sonra üzerine muhallebinin tamamı koyulur daha sonra kalan kadayıf serpiştirilir.
  5. Buzdolabında 1 saat kadar bekletebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Kadayıflı Muhallebi Tarifi

Kadayıflı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kadar kadayıf
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
Muhallebi için;
  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı un
  • Muhallebiye eklemek için;
  • 1 paket krema

Kadayıflı Muhallebi Tarifi Yapılışı

  1. 2 yemek kaşığı kadar tereyağını tencerede eritelim.
  2. Kadayıfları küçük parçalar halinde ufalayalım.
  3. Tencerede eriyen tereyağına ekleyelim ve kavuralım.
  4. Üzerine 4 yemek kaşığı şeker serpelim, rengi dönene kadar  kavuralım.
  5. Soğumaya bırakalım.
  6. Muhallebi için tencereye sütü koyalım.
  7. Üzerine şeker, un, mısır nişastasını ekleyelim ve sürekli karıştıralım .
  8. Ocağa alalım ve karıştırmaya devam edelim.
  9. Koyulaşınca ocaktan alalım ve 1 paket vanilya ekleyerek çırpalım.
  10. Ardından 1 paket kremayı muhallebiye ekleyelim ve mixer yardımı ile iyice karıştıralım.
  11. Ardından hazırladığımız çıtır kadayıfların yarısını küçük borcamın tabanına dökelim ve iyice bastıralım.
  12. Üzerine muhallebiyi ekleyelim ve yayalım.
  13. Muhallebinin üzerine de kalan kadayıfları serpiştirelim.
  14. Oda sıcaklığına geldiğinde buz dolabında 3-4 saat bekleterek servis edelim.
Afiyet olsun.