4 Ekim 2019 Cuma

Kabak Havuç Tarator Tarifi

Kabak Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı kaşığı zeytin yağı
  • 1 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • Yarım çay bardağı ceviz içi
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Pul biber

Kabak Havuç Tarator Tarifi Yapılışı

Bu tarif Bir çok restaurantta Girit mezesi adıyla geçiyor. Ancak içine peynir olmadığı için tam anlamıyla Girit mezesi değildir.
  1. Havuç ve kabak rendeleyelim.
  2. Zeytin yağını tavaya ekleyip kabakları ve havuçları soteleyelim.
  3. Suyunu çekmesine yakın maydanoz ve dereotunu ekleyelim.
  4. Soğumaya bırakalım.
  5. Bir kabın içine sarımsakları ezip yoğurtla karıştıralım.
  6. Yoğurdumuzun içine sotelenen kabak havuçları ekleyip karıştıralım.
  7. Üzeri için tavaya ceviz ve pul biber biraz yağ ekleyerek karıştıralım ve yoğurtlu sotemizin üzerine döküp servis tabağına alalım.

Leziz Et Suyu Çorba Tarifi

Leziz Et Suyu Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı et suyu (buzluktan 6-7 küp)
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber

Leziz Et Suyu Çorba Tarifi Yapılışı

  1. Yağları tencereye alıp unu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  2. Suyunu ilave edip (kontrollü ekleyin) çarpıcı ile sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Benim buzluğumda et suyu olduğu için onunla yaptım ama et suyu tablet kullananlar onunla da yapabilirler.
  3. Baharat ve tuzu ekleyip eğer kıvam koyu ise su ekleyip tekrar kaynatarak kıvam ayarı yapabilirsiniz.
    Çok lezzetli, bir o kadarda pratik bir çorba. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Tuzlu Minik Kurabiye (Ağızda Dağılan) Tarifi

Tuzlu Minik Kurabiye (Ağızda Dağılan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket tereyağ veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta sarısı (biri üzerine)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı mahlep (isteğe göre)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Tuzlu Minik Kurabiye (Ağızda Dağılan) Tarifi Yapılışı

Ağızda dağılan aşırı lezzetli lokmalık tuzlu kurabiye habire yemek isteyeceksiniz❤️👌🏻
  1. Oda ısısındaki margarin veya tereyağını un hariç diğer malzemeler ile güzelce karıştırıyoruz.
  2. Unu kontrollü ekliyoruz sert bir hamur olmamalı.Ben iki tepsi çıkarıp kalanını buzluğa attım sizde öyle yapabilirsiniz.
  3. Önceden hazırlayıp ihtiyacınız olduğu zaman çıkarıp pişirebilirsiniz.
  4. Minik minik yuvarlayarak tepsiye diziyoruz.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
  6. Hemen pişiyor gözünüz fırında olsun.
    Afiyet şeker olsun ❤️❤️

Bezelye Havuç Pirinç Pilav Tarifi

Bezelye Havuç Pirinç Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 tane havuç
  • 1 avuç bezelye

Bezelye Havuç Pirinç Pilav Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce pirinçleri iyice yıkayıp sonrada iki havuç kabuklarını soyup rendeliyoruz.
  2. Tavaya yağı koyuyoruz ve arpa şehriye koyuyoruz. Hafif hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
  3. Sonrada yıkanmış pirinç o koyuyoruz tavaya sonrada iyice kavuruyoruz dört su bardağı su koyuyoruz kısık şekilde pişiriyoruz. Servis ediyoruz afiyet olsun 😋

Yoğurtlu Kırmızı Biber Mezesi Tarifi

Yoğurtlu Kırmızı Biber Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  •  2 adet kırmızı biber (irice)
  • Sıvı yağ
  • Süzme yoğurt ( özenmiş )
  • Tuz
  • 2 diş sarımsak

Yoğurtlu Kırmızı Biber Mezesi Tarifi Yapılışı

Merhaba
  1. Kırmızı biberlerimizi jülyen doğrayıp tavamıza alıp çok az su gezdirip kapağını kapatıyoruz kısık ateşte biberlerin yumuşamasını bekliyoruz.
  2. Daha sonra soğumaya bırakıyoruz.
  3. O arada süzme yoğurdumuzu az su ile iyice özelleştiriyoruz sarımsağımızı rendeleyip karıştırıyoruz tuzumuza ekleyelim.
  4. Soğuyan biberler ile birleştirelim.
  5. Üzerine sıvı yağ pul biber yakıp gezdiriyoruz.
    Afiyet olsun

Çikolata Kaplı Kurabiye Tarifi

Çikolata Kaplı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gr margarin veya tereyağı
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 su bardağı iki parmak eksik pudra şekeri
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı ceviz veya fındık
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Aldığı kadar  un

Çikolata Kaplı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Oda sıcaklığında margarin veya tereyağı 1 yumurta sarısı 2 yemek kaşığı buğday nişastası 1 su bardağı 2 parmak eksik pudra şekeri yarım paket kabartma tozu 3 yemek kaşığı sıvı yağ aldığı kadar un kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun. Resimde gösterdim.
  2. Tezgahın üzerine az az hamuru düzeltin bıçak yardımıyla kare şeklinde kesin istediğiniz sekli verebilirsiniz yuvarlak da yapabilirsiniz.
  3. 170 derece fırına atın yakmadan pişirin.
  4. Bir paket çikolatayı benmari usulü eritin üzerine sürün beyaz çikolatayı da benmari usulü eritin.
  5. Üzerine şekil yapın istediğiniz şekli verebilirsiniz. Afiyet olsun
REKLAM

Baklava Kurabiye Tarifi

Baklava Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket bisküvi (Eti Burçak)( 250 gr)
  • 3 adet yumurta akı
  • 1, 5 su bardağı toz Antep fıstığı
  • 1 su bardağından biraz eksik pudra şekeri
Süslemek İçin ;
  • 200 gr bitter çikolata
  • Doğranmış Antep fıstığı

Baklava Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
  2. Bisküviler rondodan geçirip karıştırma kabına alın.
  3. Üzerine toz Antep fıstığı, pudra şekeri ve yumurta aklarını ekleyip yoğurun.
  4. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp top haline getirin ve yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.
  5. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 8 dakika pişirin.
  6. Kurabiyeler fırından ilk çıktıklarında yumuşak olacaklar, fakat soğudukça sertleşecekler.
  7. Kurabiyeler soğuduktan sonra  üst kısımlarını benmari usulü eritilmiş çikolataya batırıp Antep fıstığı ile süsleyin.

Güveçte Kaşarlı Mantar Sote Tarifi

Güveçte Kaşarlı Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gr mantar
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet sarı dolmalık biber
  • 1 adet yeşil sivri biber (siz daha fazla kullanabilirsiniz)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
Üzeri İçin ;
  • Yeteri kadar kaşar peyniri

Güveçte Kaşarlı Mantar Sote Tarifi Yapılışı

  1. Bütün sebzeler yemeklik doğranır. Tavaya zeytin yağ dökülür.
  2. Soğan ve sarımsak 1-2 dakika sotelenir.
  3. Ardından kırmızı, sarı ve yeşil biber ilave edilerek devam sotelenir.
  4. En son küp küp doğranmış domates ve biber salçası koyulur ve 1 dakika daha kavrulur.
  5. Bütün baharatlarını ekleyip bir tur karıştırdıktan sonra uygun güvece veya bir fırın kabına alınır.
  6. Üzerine rendelenmiş kaşar serpilir ve önceden ısıtılmış 180 derce fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet olsun 😘

Erişte Makarnası Tarifi

Erişte Makarnası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1. 5 su bardağı erişte
  • 3 adet rendelenmiş domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Erişte Makarnası Tarifi Yapılışı

Merhaba
  1. Erişteyi aynı makarna haşlar gibi haşlıyoruz süzüyoruz.
  2. Soğanı küçük doğrayıp sarımsakla beraber soteliyoruz.
  3. Sonra rendelenmiş domatesimizi ekliyoruz tuz pul biber ekliyoruz.
  4. Haşladığımız erişteyi birleştiriyoruz.
    Afiyet olsun

Yoğurtlu Salata Tarifi

Yoğurtlu Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı boncuk makarna
  • Yarım su bardağı bezelye
  • 1 su bardağı mısır
  • 1 adet büyük havuç
  • 4 -5 dal dereotu
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 2 kase yoğurt

Yoğurtlu Salata Tarifi Yapılışı

  1. Bir su bardağı boncuk makarnayı pişirin ben bezelye pazardan alıp ayıklayıp difrize attığım için illaki konserve gibi olmuyor. Onu haşlamanız gerek makarnanın üzerine döktüm beraber haşlandılar ayrı ayrı haşlamanıza gerek yok. Hem yorucu oluyor hem de beraber pişiyor.
  2. Bir tencerede bir havucu küçük doğradım bezelyenin makarnanın üzerine döktüm yarım pişmesine yakın havuçları da üzerine attım.
  3. Sonra altını kapattıktan sonra ben hiç süzmedim suyunu ona göre ayarlayıp pilav gibi yapıyorum.
  4. Dilerseniz tutturamam derseniz suyu bol koyun süzebilirsiniz bir su bardağı pakette satılan dondurucu mısırdan ekledim 4 -5 dal dereotu 2 kase yoğurt hazırladığınız makarna soğusun. Yoğurdu öyle ekleyin mayonez bir yemek kaşığı bir çay kaşığı tuz karıştırın muhteşem bir yoğurtlu salata Afiyet şifa olsun

Pratik Bisküvili Pasta Tarifi

Pratik Bisküvili Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 paket petibör bisküvi
  • 2 paket kakaolu puding
  • 1 litre süt
  • 1 kase ezilmiş fındık veya ceviz

Pratik Bisküvili Pasta Tarifi Yapılışı

Eşimin en sevdiği tatlı hemde kolay olması daha da bir harika :)
Misafirlerinize de sunacağınız şık görüntü lezzeti zaten güzel puding sevilmez mi :D ☆
Gelelim Tarife ;
  1. Pudingleri arkasında yazan tarife uygun bir şekilde pişiriyoruz.
  2. Kaynadıktan sonra, bisküvilerimizin bir kaçını yapacağımız borcama veya tepsiye diziyoruz.
  3. Daha sonra puding sıcak iken bir kaç döküyoruz sonra tekrar bisküvilerimizi diziyoruz, puding ve bisküviler bitene kadar bu işlemi devam ettiriyoruz.
  4. Ve 10 dakika bekletiyoruz dinlenmesi için , sonra dolaba kaldıralım.
  5. Ve hazır üzerine fındık döküyoruz fındığım az olduğu için kalan bisküvileri robottan geçirip üzerine döktüm güzel oluyor.
  6. İsteyen krem şanti de yapabilir daha da lezzetli oluyor. ♡
    Şimdiden Afiyet olsun ♡

Patatesli Salatalıklı Meze Tarifi

Patatesli Salatalıklı Meze Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy patates ( haşlanmış olacak ki o yüzden pişirme süresi 20 dakika yazdım tahmini tabi )
  • 1 adet küçük boy salatalık
  • Süzme yoğurt ( göz kararı ile çok az sulandırılmış özenmiş )
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • Tuz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam dereotu
Üzeri İçin ;
  • Sıvı yağ
  • Pul biber

Patatesli Salatalıklı Meze Tarifi Yapılışı

Herkese merhaba
  1. Haşladığımız patates ve salatalığımızı rendeliyoruz.
  2. Özleştirmiş olduğumuz süzme yoğurt, rendelenmiş sarımsak, mayonez tuz ve sıvı yağ, dereotu ile birleştiriyoruz.
  3. Üzerine yağ ,  pul biber yakıp gezdiriyoruz.
    Afiyetler olsun

Tarator (Havuç Kabak) Tarifi

Tarator (Havuç Kabak) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet havuç
  • 2 adet kabak
  • 1 su bardağı doğranmış ceviz
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım kilo yoğurt
  • Tuz

Tarator (Havuç Kabak) Tarifi Yapılışı

  1. Havuçları soyup rendeleyin yarım çay bardağı sıvı yağ ile 5 dakika gibi rengi dönene kadar pişirin.
  2. Üzerine ayrı bir yerde kabağı rendeleyip suyunu sıkıp ekleyin 5 dakika çevirin.
  3. Soğuduktan sonra ceviz dereotu tuz ve yoğurdu ilave edip karıştırın. Afiyet olsun