Kabak Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı kaşığı zeytin yağı
- 1 adet kabak
- 1 adet havuç
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
- Yarım çay bardağı ceviz içi
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Pul biber
Kabak Havuç Tarator Tarifi Yapılışı
Bu tarif Bir çok restaurantta Girit mezesi adıyla geçiyor. Ancak içine peynir olmadığı için tam anlamıyla Girit mezesi değildir.
- Havuç ve kabak rendeleyelim.
- Zeytin yağını tavaya ekleyip kabakları ve havuçları soteleyelim.
- Suyunu çekmesine yakın maydanoz ve dereotunu ekleyelim.
- Soğumaya bırakalım.
- Bir kabın içine sarımsakları ezip yoğurtla karıştıralım.
- Yoğurdumuzun içine sotelenen kabak havuçları ekleyip karıştıralım.
- Üzeri için tavaya ceviz ve pul biber biraz yağ ekleyerek karıştıralım ve yoğurtlu sotemizin üzerine döküp servis tabağına alalım.