6 Ekim 2019 Pazar

Limonlu Nişastalı Kurabiye (Kıyır Kıyır Bisküvi Tadında) Tarifi

Limonlu Nişastalı Kurabiye (Kıyır Kıyır Bisküvi Tadında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 125 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı nişasta
  • 2 limon kabuğunun rendesi
  • Yarım limonun suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Limonlu Nişastalı Kurabiye (Kıyır Kıyır Bisküvi Tadında) Tarifi Yapılışı

Kıyır kıyır, mis gibi limon kokan çatlak kurabiye yaptım, sizlerle paylaşmak istedim.


  1. Yoğurma kabına 2 yumurta, yumuşamış margarin, tozşeker, vanilya ve 2 limon kabuğunun rendesini koyup iyice yoğurdum.
  2. Kabartma tozunu ekleyip, kabartma tozunun üzerine yarım limonun suyunu döktüm, köpürmesini bekledim.
  3. Ardından nişastayı ekleyip karıştırdım.
  4. Aldığı kadar unla ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurdum.
  5. Cevizden büyük parçalar alıp elimde yuvarlayıp, pudra şekerine buladım.
  6. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizdim.
  7. 180 dereceli önceden ısıtılmış fırında çatlayıp hafif pembeleşinceye kadar pişirdim. Servise hazır, afiyet olsun.

Çikolatalı Kek Tarifi

Çikolatalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1. 5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • Çikolata rendesi
  • Yarım limon rendesi
  • 1 su bardağı nişasta
  • 2 su bardağı un (kontrollü)
  • Üzeri için ;çikolata

Çikolatalı Kek Tarifi Yapılışı

  1. Önce yumurtaları güzelce çırpalım köpük köpük olunca vanilin ekleyip çırpmaya devam edelim.
  2. Şekeri ekleyelim krema kıvamına gelince de diğer malzemeleri ekleyelim.
  3. En son elediğimiz un ve kabartma tozunu katıp biraz daha çırpalım.
  4. Yağladığımız kalıba dökelim 175 derecede ilk 20 dk açmadan 35 dakika kontrollü pişirelim.
  5. Sonrasında üzerine benmari ile eritilmiş çikolata dökelim.
    Afiyet olsun

Mikroda Silikon Kalıpta Rafadan Yumurta Tarifi

Mikroda Silikon Kalıpta Rafadan Yumurta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • Bir çimdik tuz
  • 2 adet silikon kalıp
  • Arzuya göre pul biber

Mikroda Silikon Kalıpta Rafadan Yumurta Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtalarımızı silikon kalıbımıza kırıyoruz.
  2. Tuz ekliyoruz.
  3. Mikroda 600 watlık programda 1 dk pişiriyoruz.
Çok basit ve inaninki tadı çok güzel oldu bazen yağın kızarmasını bekleyemeyecek kadar çok acelemiz oluyor bundan mütevellit bazen mikroda yapıyorum. Umarım beğenirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. .

Sabah Kahvaltısı Tarifi

Sabah Kahvaltısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 armut
  • 1 kuru incir
  • 4 yemek kaşığı yulaf
  • 1 tatlı kaşığı chıa tohumu ve biraz süt

Sabah Kahvaltısı Tarifi Yapılışı

  1. Kasenin tabanına yulafı ,üzerine armutu, inciri ,chıa tohumunu koyuyoruz.
  2. Üzerini geçmeyecek şekilde süt ekliyoruz. Süt yoksa 2 kaşık yoğurt koyun.

Kaymaklı Baklava (Cevizade) Tarifi

Kaymaklı Baklava (Cevizade) Tarifi İçin Malzemeler

  • Kaymak (küçük kutu)
  • Hazır baklavalık yufka
  • Ceviz (isteğe göre)
  • 4- 5 damla limon
Şerbeti için;
  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
Üzeri için;
  • Sıvı yağ (ne yapı olduğu fark etmiyor evinizde ne varsa kullanabilirsiniz)

Kaymaklı Baklava (Cevizade) Tarifi Yapılışı



  1. Öncelikle su ve şekeri bir tencerede kaynatıyoruz .
  2. Kaynadıktan sonra limonu karıştırıp 2 dakika kadar kaynattıktan sonra şoğumaya bırakıyoruz (limonu katma uzun sebebi tatlımız uzun ömürlü olması şekerlenmemesi için)
  3. 4 adet baklavalık yufka dan alıyoruz üzerine kaymaktan dağıtarak cevizi serpiştiriyoruz.
  4. Yufkayı elimizle rulo halinde satıyoruz ,istenilen boyutta kesip pişirme tepsisine diziyoruz .
  5. Altını yağlama yada yağlı kağıt koymaya gerek yok yufka pişirme tepsisine yapışmıyor.
  6. Bu işlemi bütün yufkalarda uyguluyoruz.
  7. Yeterli rulolar hazırlandıktan sonra üzerine fırça yardımı ile yağ sürüp fırına atıyoruz.
  8. Piştikten sonra ilk sıcağını atmasını bekliyoruz, yaklaşık 5 dakika soğumuş olan şerbetimizi döküyoruz afiyet olsun.
    Tam bir baklava elde etmiş oluyorsunuz kesinlikle baymıyor mutlaka denemelisiniz

Yoğurtlu Pamuk Poğaça Tarifi

Yoğurtlu Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yumurta ( beyazlar içine sarısı üzerine)
  • Aldığı kadar un ( ben 6 bardak kullandım)
  • İçine istediğinizi koyabilirsiniz

Yoğurtlu Pamuk Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Poğaça için ilk önce maya ve ılık su koyalım karıştırıp içine  yoğurt ,sıvı yağ ,şeker,tuz ,koyup sonra azar azar un ekleyelim ve yumuşak hamur elde edelim.
  2. Sonra üstünü örtüp 20 dk mayalansın .
  3. Kabarınca hamurumuz yumurtadan büyük bezeler yapalım ve yuvarlayalım .
  4. Yağlanmış fırın tepsisine dizelim ,15 dk tepside dinlensin sonra önceden ısıttığımız fırında 180 derece koyup 30 dk pişsin üstü kızarana kadar pişirin ve çıkarıp afiyetle yiyin.

Kahvaltılık Şipşak Tava Böreği Tarifi

Kahvaltılık Şipşak Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kabartma tozu
  • Biraz beyaz peynir rendesi
  • 1 buçuk su bardağı un
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Kahvaltılık Şipşak Tava Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Malzemeleri karıştıralım.
  2. Teflon tavayı margarinle yağlayalım.
  3. Karışımı dökelim.
  4. Üzerine kapağı kapatalım.
  5. Kısık ateşte kontrol ederek pişirelim .
  6. Pişince tersini çevirip pişirelim afiyet olsun.

5 Ekim 2019 Cumartesi

Meksika Salatası Nefis Tarifi

Meksika Salatası Nefis Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı meksika fasülyesi
  • 1 su bardağı haşlanmış mısır
  • 8-9 adet cherry domates
  • 5 dal taze soğan
  • 2 adet salatalık
  • 5-6 adet sivri biber
  • 2 adet kapya biberi
  • VARSA; 4 yemek kaşığı kapari (KAPERN)
  • Arzuya bağlı; yarım bardak dilimlenmiş yeşil zeytin
  • 1 çay bardağı doğranmış kornişon turşu
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 adet limon suyu
  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Tuz

Meksika Salatası Nefis Tarifi Yapılışı



  1. Tüm sebzelerimizi orta irilikte küplere doğrayalım ve hepsini bir kapta güzelce karıştıralım.
  2. Meksika fasulyesi konservemimizi süzgeçe döküp soğuk su ile güzelce yıkayıp süzdürelim
  3. Salata karışımının üzerine ekleyip yağını tuzunu limonunu nar ekşisini katıp karıştıralım. Afiyet şifa olsun 💁🏻‍♀️

Dereotlu Kabak Çorbası Tarifi

Dereotlu Kabak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet orta boy kabak
  • Biraz tereyağı
  • Biraz zeytinyağı
  • 3 küçük soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 diş sarımsak
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 çay kaşığı tuz
  • Yarım demet dereotu.
  • Soğuk su

Dereotlu Kabak Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Önce kabakları rendeliyoruz.
  2. Orta boy tencerede yağımızda soğanları sarımsakla beraber kavuruyoruz.
  3. Soğanlar pembeleşince unu katıyoruz ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam ediyoruz.
  4. Kokusu çıkınca kabakları koyup üzerine su katıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
  5. Pişince blenderdan geçiriyoruz.
  6. Sütümüzü ekleyip kıvamını ayarlıyoruz.
  7. Ocaktan almadan ince kıyılmış dereotunu katıyoruz.
  8. Yerken kaselere karabiber ekleyin çok güzel oluyor. Çocuklar için vitamin deposu.
    AFİYET OLSUN

Kaşarlı Patates Topları (Nefis) Tarifi

Kaşarlı Patates Topları (Nefis) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy patates
  • İstenilen miktarda kaşar peyniri
  • 2 adet yumurta
  • Galeta unu
  • Un, tuz
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ

Kaşarlı Patates Topları (Nefis) Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri yıkayıp tuzlu suda haşlıyoruz.
  2. Soyup ılınınca iyice ezelim ve tuzunu ekliyelim 10 dk dinlendiriyoruz.
  3. Buzdolabında kaşar peynirlerini ufak ufak doğruyalım.
  4. Bir miktar patates den elimize alıp içini açıyoruz içine biraz kaşar peyniri koyup elimizle şekil veriyoruz. İstediğiniz şekli verin kaşarlar görünmeyecek şekilde patates toplarımızı hazırlıyoruz.
  5. Bir kaseye yumurtaları kırıp çırpıyoruz.
  6. Bir tabağa un, ayrı bir tabağa galeta unu koyuyoruz.Sırasıyla ilk un a sonra yumurtaya sonra galeta ununa batırıyoruz.Bol yağda kızartıyoruz. Afiyet olsun.

İçi Pamuk Dışı Çıtır Sodalı Şinitzel Tarifi

İçi Pamuk Dışı Çıtır Sodalı Şinitzel Tarifi İçin Malzemeler

  • 7-8 adet ince dilimlenmiş tavuk göğsü
Sos İçin ;
  • 1 şişe soda (200 ml Sprudel)
  • 1 çay bardağı süt
  • Tuz, karabiber, köri, kekik (damak zevkinize göre)
Bulamak İçin ;
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı galeta unu ( ben bir avuç da Mısır gevreği karıştırdım içine)

İçi Pamuk Dışı Çıtır Sodalı Şinitzel Tarifi Yapılışı

  1. Uygun bir kaba tavuklar koyulur. Bütün sos malzemeleri kaba dökülür ve elinizle harmanlayın.
  2. Üzerini streçleyip 3-4 saat buzdolabında bekletin. Bu tavuğu daha yumuşak ve daha lezzetli bir hale getirecek.
  3. 3 ayrı tabağa yumurta, un ve galeta unu koyun.
  4. Dinlenmiş tavukları önce una sonra yumurtaya ve en son galeta ununa bulayın.
  5. Kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet olsun 😘

Meyveli Pasta Tarifi

Meyveli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Kullandığım bardak ölçüsü; 200ml su bardağı
Kek için;
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 2 kabartma tozu
  • 1 vanilya
Keki ıslatmak için;
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
Krema için;
  • 1 paket pasta kreması (Bulamazsanız Krem şanti ile yapabilirsiniz)
  • Hazırlamak için paketin üzerindeki miktarda süt.
  • Eğer pakette yazıyorsa margarin ve ya tereyağı.
İçi için;
  • 300 gr çilek
  • 1 tane büyük muz
  • Süslemek için dilerseniz meyve ya da çikolata kullanabilirsiniz.

Meyveli Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Keki hazırlamak için öncelikle yumurtaları ve şekeri en az 3 dakika çırpalım.
  2. Ardından süt ve yağı ekleyip karıştıralım.
  3. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ayrı bir kaba eleyelim sonrasında hazırladığımız karışıma ilave edelim.
  4. 28cmlik tepsi veya kek kalıbı kullanalım.
  5. Tepsimize yağlı kağıt serelim.
  6. Hazırladığınız karışımı tepsimize dökelim.
    tepsiyi sert bir zemine vurarak havasını alalım. Böylece kekimiz daha düzgün kabartacaktır.
  7. Önceden ısıtılmış 180° fırında yaklaşık 30 dk boyunca kontrollü olarak pişirelim.
  8. Pişen keki fırında çıkarıp yaklaşık 10 dakika bekletelim.
  9. Bu arada pasta kremamızı paketteki tarife göre hazırlayalım.
  10. Meyvelerimizi küp küp doğrayalım.İlk sıcağı çıkan kekimizi yatay biçimde ortadan ikiye keselim.
  11. Yarısını, düz yüzeyli bir servis tabağına alalım.
  12. Islatmak için hazırladığımız sütün yarısını her yerine eşit gelecek şekilde kekin üstüne dökelim.
  13. Üzerine bir miktar pasta kreması koyup eşit şekilde yayalım.
  14. Doğradığımız meyveleri eşit olacak şekilde kekin üzerine koyalım.
  15. Ayırmış olduğumuz yarım keki üzerine dikkatlice koyup kalan sütle ıslatalım.
  16. Pasta kremasını pastanın üzerine ve kenarlarına gelecek şekilde paylaştırıp sıvayalım.İstediğimiz şekilde süsleyelim.
    Püf noktaları;Pastayı hazırlarken keki ters olarak kullanırsak üst yüzeyinde daha düzgün bir görüntü yakalamış oluruz.
  17. İkinci kat kekin iç kısmını ıslatıp pastanın üzerine koyarsak hem daha düzgün ıslanmış olur hem de yüzeyine krema sürerken dağılma yapmaz. Ancak ıslak keki hareket ettirmesi zahmetli olacağından dilerseniz pastanın üzerine yerleştirdikten sonra da ıslatabilirsiniz.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Vişne Soslu Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tarifi

Vişne Soslu Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 4 yemek kaşığı tepeli mavi haşhaş
  • 1 su bardağı şeker
Vişne sos için
  • 1 avuç vişne
  • 1. 5 su bardağı vişne suyu (Hazır)
  • 1. 5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı 1 parmak eksik şeker (Şeker oranını tadına bakıp sizin ayarlamanız daha doğru olur

Vişne Soslu Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye süt irmik haşhaş şeker alınıp ocakta kaynayana kadar karıştırılır.
  2. Tart kalıbı ıslatılır ve pişen irmik tatlısı dökülür.
  3. Soğuyunca buzdolabında 3-4 saat kadar bekletilir.
  4. Vişneli sos için malzemeler tencereye alınır kaynayana kadar karıştırılır.
  5. Tart kalıbı bir tabağa üzerine ters çevrilir.
  6. Pişirilen vişne sos dökülür.
  7. Buzdolabında 3 -4 saat dinlendirdikten sonra servis edilir.
    Adiyet olsun♥️♥️♥️