7 Ekim 2019 Pazartesi

Terbiyeli Tavuk Suyu Çorbası Tarifi

Terbiyeli Tavuk Suyu Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • Tavuğun istediğiniz her hangi bir yeri derili olmalı(1 tam büyük but kafi gelir)
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Pul biber
  • 3 avuç tel şehriye
  • 2-3 dal maydanoz
Terbiye için:
  • Yarım limon suyu
  • 1 yumurta sarısı

Terbiyeli Tavuk Suyu Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tavukları haşlıyoruz. Ben küçük bir tencerede az miktarda yaptığım için ölçü böyle ve tavuk az siz miktarı ve tavuğu arttırıp daha fazla yapın her şeyin 2 katı size ölçü olabilir. Bu ölçüler ile minik bir tencere çıkıyor.
  2. Tavuğu haşlayıp başka bir kaba suyunu süzelim.
  3. Tenceremizde tereyağı ve sıvı yağı eritip unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  4. Sonra tavuk suyunu ekleyelim.
  5. Üzerine 1 bardak kadar da normal kaynar su ekleyelim. Eğer tavuk suyu tam gelirse başka suya gerek yok ama kesin gerekiyor çünkü kaynarken tavuk suyu biraz kayıp yaşıyor unutmamak lazım.
  6. O suda kaynara çıkınca tel şehriye ekleyelim.
  7. Başka bir yerde bir yumurta sarısı ve yarım limon suyu ile terbiye hazırlayalım.
  8. İşte bu kısım çok önemli. Çorbamızın kesilmemesi için; Terbiyeyi bir elle karıştırarak içine sıcak çorbadan alıp hemen karıştıralım terbiye iyice karışana kadar bu işlemi yapalım sonra çorbayı karıştıra karıştıra tencereye dökelim ve kaynara çıkana kadar sürekli karıştıralım ki kesilmesin. En önemli kısım burasıdır.
  9. Daha sonra indirmeye yakın pul biber ,karar biber ,tuz ve biraz maydanoz ekleyip 5 dk daha kaynatıp altını kapayalım.
  10. Çok lezzetli bol şifalı çorbamız hazır bence kesin yapıp yiyin afiyet olsun

Tane Tane Pilav Nasıl Yapılır

Tane Tane Pilav Nasıl Yapılır İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 1 su bardağı + 1 su bardağından 2 parmak eksik sıcak su
  • 1 tane bulyon (tercihe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (yada margarin)
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yeteri kadar tuz

Tane Tane Pilav Nasıl Yapılır Yapılışı

Tane tane pilav nasıl yapılır? Ben pilavı hep bu ölçüde yapıyorum öncelikle eşim olmak üzere bütün misafirlerim pilavı mı çok sever. Ne lapa oluyor nede diri kalıyor tam kıvamında pişiyor. Bana göre 2 bardak su pirinçe fazla geliyor ve lapa oluyor. Bütün püf noktalarıyla tarifini yazdım denemenize pişman olmayacağınızı düşünüyorum.
  1. Öncelikle pirinçleri derin bir kaba koyup üzerine tuz serpeleyin ve sıcak su döküp 15-20 dk bekletin. (bu işlem pirinçlerin nişastasının çıkmasını sağlıyor)
  2. Sıcak suda beklediğiniz pirinçleri bol suda nişastası çıkana kadar yıkayın ve süzgeçte suyun süzülmesini sağlayın.
  3. Pilav tenceresine tereyağı ve sıvı yağ karışımını koyup eritin.
  4. Pirinçleri ekleyip iyice kavurun. (kavurma işlemini biraz uzun yapın pirinçler kavruldukça tane tane olacaktır)
  5. Kavrulan pirinçlere 1 bardak + 1 bardaktan 2 parmak eksik sıcak suyu döküp bulyon atın ve biraz karıştırın.
  6. (isterseniz bulyonu sıcak su da eritip katabilirsiniz)
  7. Ocağın en küçük yerinde kısık ateşte suyu çekene kadar pişirin.
  8. Üzerine temiz bir bez koyup kapağını kapatın ve bir sofra örtüsüne pilavı sarıp demlenmesini bekleyin.
  9. Tane tane pilavımız hazır.
Afiyet olsun.

Patlıcan Ve Patates Kebabı Tarifi

Patlıcan Ve Patates Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Köfte harcı için;
  • 1 kilo kıyma
  • 3 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1. 5 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 8 adet kemer patlıcan
  • 8-10 adet küçük boy patates
  • 6 adet domates
  • 7-8 adet yeşil biber
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Patlıcan Ve Patates Kebabı Tarifi Yapılışı

Bismillahirrahmanirrahim
  1. Köfte harcı için kıymayı karıştırma kabına alıp baharatlarını atıyoruz.
  2. Kuru soğan, kapya biber, maydanoz ve sarımsakları robottan çekip karışıma ekliyoruz.
  3. Sıvı yağı ekleyip harcımızı iyice yoğuruyoruz.
  4. Patlıcanları alaca soyup 2 parmak kalınlığında dilimliyoruz.
  5. Patatesleri de soyup ortadan ikiye bölüyoruz.
  6. Geniş bir tepsiye patlıcanları bir patlıcan bir köfte olacak şekilde diziyoruz.
  7. 1 sırada patatesleri aynı şekil diziyoruz.
  8. Tepsi dolana kadar aynı şekil devam ediyoruz.
  9. Biber ve domatesleri irice dilimleyip üzerine diziyoruz.
  10. Sosumuzu hazırlayıp döküyoruz.
  11. Önce yağlı kağıt ile sonra da alüminyum folyo ile kaplayıp büyük pide fırında pişiriyoruz.
  12. Evde pişirecekseniz 180 derecede pişiriyoruz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun selametle kalın. 

Kapya Biber Salatası Tarifi

Kapya Biber Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 – 7 adet kapya biber
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Kapya Biber Salatası Tarifi Yapılışı

EFSANE BİR TARİFLE GELDİM
  1. Biberleri tepsiye koyup 180 derecede ki fırına veriyoruz.
  2. Biberlerin kabuklarının koyulması için arkalı önlü çevirin kabuklarının daha iyi soyulabilmesi için
  3. Fırından aldığımız biberlerin kabuklarını soyup doğrayalım kare kare ve kabımıza alalım.
  4. Yoğurdumuzu biberlerimizin üstüne döküyoruz ve sosunu hazırlıyoruz.
  5. Bir tavaya tereyağını ve biberi alıp kızdırıyoruz ve yoğurtun üstüne döküyoruz. Afiyet olsun.

Güveçte Et Sote Tarifi

Güveçte Et Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kuş başı et
  • 3 tane domates
  • 3 tane yeşil biber
  • 2 tane kapya biber
  • 1büyük boy soğan
  • 5 6 diş sarımsak
  • İstediğiniz baharatlar ve tuz
  • Sıvıyag

Güveçte Et Sote Tarifi Yapılışı

  1. Etlerimizi kuşbaşı doğrayalım.
  2. Sebzelerimizinde biraz iri doğrayalım çünkü uzun süre pişecek erimesinler diye baharatları, tuzu, sıvı yağı ekleyip hepsini karıştıralım.
  3. Güvece koyup 1 saat fırında yarım saatte ocakta pişiriyorum ben ettiniz fırında pişerse ocağa gerek kalmıyor.
Simdiden afiyet olsun deneyip yorumlarınızı bekliyorum

Kuru Meyveli Kek (+9 Ay) Tarifi

Kuru Meyveli Kek (+9 Ay) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • 2 yemek kaşığı keçiboynuzu özü
  • 1 avuç kuru üzüm
  • 5-6 adet gün kurusu
  • 3-4 adet kuru erik

Kuru Meyveli Kek (+9 Ay) Tarifi Yapılışı

  1. Önce yumurta yoğurt sıvı yağ ve suyu çırpıyoruz.
  2. Sonra un ve karbonat ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  3. Şişene kadar suda bekleyen kuru meyveleri doğrayıp keçiboynuzu özü ile birlikte ekleyip tekrar karıştırıyoruz ve pişirme kalıbına döküyoruz.
  4. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yarım saat pişiriyoruz. miniklere afiyet olsun 💜

Malatya Usulü Kara Mercimek Çorbası Tarifi

Malatya Usulü Kara Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı siyah mercimek
  • 1, 5 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1, 5 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 13 bardak su

Malatya Usulü Kara Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

Ben bu mercimeği malatyada alıyorum geçen gün bim markette de gördüm oradanda alabilirsiniz.
  1. Önce mercimeğimizi yıkayıp tencereye koyup üzerine suyunu ekliyoruz.
  2. Kaynadıktan 5 dakika sonra bulguru ekleyip tuzunu atalım. Tahminen 30 dakika pişirelim.
  3. Suyunu çok çektiği için ölçtüm 13 bardak yeterli geldi yinede koyu ise sıcak su ekleyin
  4. Sonra ayrı bir tavada tereyağını eritelim. İyice kavrulsun.
  5. İçine sıvı yağı ekleyip salçayı koyup kavuralım.
  6. Pişen çorbanın üzerine dökün 5 dakika daha kaynatın afiyet olsun

Gözleme Tarifi

Gözleme Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 şu bardağı un
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi için;
  • 3 tane patates
  • Maydanoz karabiber kırmızı biber tuz
Yada;
  • Lor peynir
  • Kaşar peyniri
  • Maydanoz
  • Karabiber

Gözleme Tarifi Yapılışı

  1. Hamurumuzu yoğurup mayalamaya bırakıyoruz.
  2. O sırada iç malzemelerimizi hazırlayalım. Ben elektrikli saçta pısırdim olmayanlar ocakta tavadada yapabilirsiniz.
  3. Hamurumuzu açalım çok ince olmasın ama iç harcını da koyup kapatalım etrafını tabak yardımıyla keselim ki düz görünsün. Güzelce pişirelim.Ben pişirirken üzerine birazda sıvı yağ sürüyorum daha güzel kızarıyor isteyen yağsız yapabilir yada piştikten sonra tereyağı falanda sürebilirsiniz.
    Afiyet olsun

Çikolata Rüyası Tarifi

Çikolata Rüyası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 paket ülker biskrem bisküvi
  • 2 paket kakaolu krem şanti
  • 1 paket çikolata sosu
  • 4 su bardağı süt

Çikolata Rüyası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle geniş bir kapta iki paket kakaolu krem şantiyi iki bardak süt ile iyice çırpıyoruz
  2. Daha sonra çırptığımız kaba Bisküvilerimizi çok küçültmede parçalıyoruz hepsi şantilenmesi için bir kaşık yardımıyla bir kaç kez alt üst ediyoruz ağzını kapatıp dolapta dinlenmeye bırakıyoruz.
  3. Bir tencere yardımıyla çikolata sosunu ve geriye kalan iki bardak sütümüzü karıştırarak kıvam almasını bekliyoruz.
  4. Kıvam alınca sosu oda sıcaklığına gelinceye kadar dinlendiriyoruz.
  5. Dolapta beklettiğimiz karışımı servis kaselerine paylaştırıyoruz. Üzerine çikolata sosu da döküp dilediğiniz gibi süsleye bilirsiniz.
    Şimdiden afiyetler olsun.

5 Çayı Yanı İki Renkli Kek Tarifi

5 Çayı Yanı İki Renkli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta (oda sıcaklığındaki)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından biraz fazla toz şeker
  • 25g kakao (3 yemek kaşığı)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı elenmiş un
  • Kakaolu karışımı açmak için 3 yemek kaşığı süt
  • 1 limon kabuğu rendesi ve suyu

5 Çayı Yanı İki Renkli Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle karıştırma kabına yumurta ve toz şekeri alalım. Yumurtalarımız beyazlaşıp köpük köpük olanaka kadar mikser ile iyice çırpalım. (Boza kıvamında olana kadar )
  2. Süt, sıvıyağ ve vanilyayı ilave edip tekrar çırpıyorum. Çok fazla çırpıp köpüğünü söndürmeyelim.
  3. Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyerek son kez çırpalım.
  4. Kek hamurumuzun 3te birini tereayğ ile yağlanmış kek kalıbımıza boşaltalım.
  5. Kalan sade hamurumuza kakaomuzu ve sütümüzü ekleyip tekrar çırpalım.Burda undan una farklıklık gösterebilir o yüzden süt miktarına dikkat edelim çok cıvık bir hamur olmasın .
  6. Kakaolu kek hamurumuzu da sade hamurmuzun üzerine gezdirerek boşaltalım.
  7. Kürdan ile şekil verelim.
  8. Önce 150 derece fırında yaklaşık 15 dk pişirelim, ardından 180 dereceye yükselterek yaklaşık 25 dakika pişirelim.
  9. Kekimizi fırından alarak soğumaya bırakalım.
  10. Soğuyan kekimizi kalıptan çıkartalım. Kekimiz tamamen soğumadan çıkardığımız kekimiz parçalanabilir buna dikkat edelim.
  11. Dilimledikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.

Zeytin Ezmelı Çiçek Poğaça Tarifi

Zeytin Ezmelı Çiçek Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağı ya da margarin (Oda sıcaklığında)
  • 2 adet yumurta (Bir tanesinin sarısı üzerine)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
İçine;
  • Zeytin ezmesi
Üzerine;
  • Domates
  • Yumurta sarısı

Zeytin Ezmelı Çiçek Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Hamur için gerekli bütün malzemeleri karıştırıp ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
  2. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak içine zeytin ezmesi sürüyoruz ve kenarlarından kapatıp, hafifçe yuvarlıyoruz.
  3. Yuvarladımız poğaçanın üzerine hafifçe bastırıp bıçakla kenarlarından kesiyoruz.
  4. Kestiğimiz kısımları hafifçe çevirip tekrar bastırıyoruz.
  5. Üzerine minik domates dilimleri koyarak fırın tepsisine alıyoruz.
  6. Yumurta sarısı sürüyoruz.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Kolay bayatlamayan, kıyır kıyır bir tarif mutlaka denemenizi öneririm.
Afiyet olsun

Pirinçsiz Zeytinyağlı Ispanak Tarifi

Pirinçsiz Zeytinyağlı Ispanak Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Kayatuzu
  • Arzuya göre karabiber

Pirinçsiz Zeytinyağlı Ispanak Tarifi Yapılışı

  1. Ispanakları ayıklayıp, toprağından temizlenmesi için bi dolu kap suda 20 dk bekletiyoruz.
  2. Kumu gidene kadar iki üç defa tekrarlıyoruz bunu.
  3. Daha sonra derin bir tencerede doğranmış soğanı zeytinyağında soteliyoruz.
  4. Salçasını ekleyip birkaç dakika çeviriyoruz.
  5. Elimizle büyük parçalara ayırdığımız ıspanakları ekliyoruz.
  6. Ağzı kapalı orta derece ateşte ıspanaklar pişene kadar pişiyoruz. Yoğurtla servis edebilirsiniz. afiyet olsun! :)

Lezzetlimi Lezzetli Yumurtalı Ispanak Tarifi

Lezzetlimi Lezzetli Yumurtalı Ispanak Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg ıspanak
  • 2 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
  • 3 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı (acı severler için ) pulbiber kırmızı

Lezzetlimi Lezzetli Yumurtalı Ispanak Tarifi Yapılışı

  1. Ispanakları ayıklayalım. Ben çamurundan arınması için doğrayıp sirkeli ve tuzlu suda bekletiyorum daha sonra iyice yeşil suyu gidene kadar yıkayıp derin bir tencerede su koymadan ıspanaklarımızı kendi suyunda haşlıyoruz.
  2. Başka bir tencereye pilav tenceresi yayvan tava olabilir( seçenek sizin ) yağımızı alıp soğanlarımızı küçük küçük doğrayıp salçamız ile güzelce karamelize olucak kıvamda kavuruyoruz.
  3. Haşlanmış ıspanaklarımızı da içine dahil edip iyice karıştırıp baharatları da ekledigimiz ile birlikte 5 dakika kısık ateşte özleştiriyoruz.
  4. Son olarak yumurtamızı kırıp küçük bir karıştırma işlemi yapıp kapağını kapatıp yumurtalı ıspanağımızın pişmesini bekliyoruz.
  5. Yumurtaları top top bırakmak ya da karıştırıp sarısını dağıtmak size kalmış. Afiyet olsun canlarım. :)