14 Ocak 2023 Cumartesi

Terbiyeli Et Haşlama Tarifi

 

Terbiyeli Et Haşlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı et
  • 4 adet orta boy patates
  • 2 tane havuç
  • 1 tane soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Terbiyesi için;

  • Yarım limon suyu
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yemeğin suyundan(birkaç kaşık)

    Terbiyeli Et Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Düdüklüye yağımızı alalım etleri koyup, birkaç dakika kavuralım.
  • Daha sonra etlerin üzerini biraz geçecek kadar sıcak su koyalım ağzını kapatıp yarım saat pişmeye bırakalım.
  • Düdüklüyü açtıktan sonra üzerine iri iri doğranmış patates doğranmış havuç 1 adet bütün soğan ve tuzunu ekleyip pişmeye bırakalım (benim düdüklüm büyük olduğu için etler pişince başka tencereye aktardım dilerseniz bu şekil yapabilirsiniz)
  • Sebzeler pişerken başka bir kapta terbiyesi için yumurta sarısı un limon suyu ve kaynayan yemeğin suyundan alarak karıştıralım, pişen yemeğin üzerine dökelim.
  • Karabiber de ekleyip karıştıralım 5-10 dakika daha pişirip ocağın altını kapatalım.
  • Üzerine maydanoz ekleyerek sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun 

Milföylü Patates Mantısı Tarifi

 

Milföylü Patates Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 yaprak milföy hamuru
  • 3 tane orta boy patates
  • 1 tane soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzerine;

  • Yoğurt
  • Sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı toz biber

    Milföylü Patates Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak patatesleri haşlayalım ve patates ezeceği ile ezelim.
  • Bir tavaya sıvı yağını koyalım, üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ilave edip, biraz kavuralım üzerine patatesi ilave edip karıştıralım.
  • Salçasını ve baharatlarını kattıktan sonra biraz daha kavuralım soğuması için kenara alalım.
  • Milföyün üzerin patatesli harçtan sürelim milföyü önce ikiye bölüp sonrada 6 parça bölüp, rulo şeklinde saralım.
  • Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirelim üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim.
  • Tereyağ ile kırmızı biberi eritip, üzerine gezdirelim.

Hünkar Beğendi Tarifi

 

Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kuşbaşı et
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 adet biber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1.5.2 su bardağı su
  • Tuz ve karabiber

Beğendi için;

  • 3 adet közlenmiş patlıcan
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

    Hünkar Beğendi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak sıvı yağı tavaya koyup ocağa alalım.
  • Tava ısındığında erleri ekleyelim ve suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
  • İnce doğradığımız soğan ve biberleri ekleyip kavuralım.
  • Salça ekleyelim bir iki tur kavuralım.
  • Doğradığımız domatesleri ekleyelim.
  • Suyumuzu ekleyerek pişmesini bekleyelim (etin durumuna göre düdüklüde de pişirebilirsiniz)
  • Piştikten sonra baharatını koyalım.
  • Patlıcanları doğrayalım, tavada yağ ve unu kavuralım.
  • Patlıcanları ekleyelim iyice ezelim.
  • Ocağı kısarak sütümüzü yavaş yavaş ekleyelim güzelce karıştıralım.
  • Tuzunuzda ekleyelim ve kaşarları da ekleyelim ocağı kapatalım ve karıştıralım.
  • Etler soğuksa biraz ısıtalım.
  • Servis yaparken önce beğendiyi sonra etleri üzerine koyalım afiyet olsun

12 Ocak 2023 Perşembe

Lokanta Usulü Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi

 

Lokanta Usulü Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
  • 2 adet tavuk budu (600 gr)
  • Yarım çay bardağı tel şehriye
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) adet limon suyu
  • 8-9 su bardağı su (Haşlanmış tavuğun suyu da dahil)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ veya sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
Lokanta Usulü Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
  • Öncelikle uygun bir tencerede tavukları üzerini üç parmak geçecek kadar su koyup haşlayalım.
  • Terbiyesini hazırlayalım. Un,yumurta,yoğurdu çok iyi çırpalım.
  • Üzerine bir su bardağı normal su ilave edelim çırpalım.
  • Üzerine sıcak olacak şekilde tavukların haşlanmış suyundan iki kepçe terbiyeye ilave ederek çırpalım.
  • Haşlanmış tavukları parçalara ayırıp kenara alalım.
  • Uygun bir tencereye sıvı yağ ilave edelim şehriye ilave edelim çok az kavuralım rengi dönmesin.
  • Üzerine sarımsakları ve tavukları ilave edelim tavuğun haşlama suyunu ilave edelim karıştıralım.
  • Terbiyesini ilave edelim karıştıralım.
  • Üzerine karabiber,ve tuzunu serpiştirelim ara ara karıştırarak kaynatalım.
  • Üzerine bir yemek kaşığı tereyağ ve toz biberi eritelim. Servis aşamasında üzerine gezdirelim. Afiyetle.
Terbiyesi için
Üzerine sosu için

Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Tavuk Kızartması Tarifi

 

Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Tavuk Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 parça tavuk göğsü ( 600-700 gr)
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 silme tatlı kaşığı karbonat
  • Tuz
  • Karabiber

    Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Tavuk Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğsünü ince ince ister küp şeklinde ister uzun uzun doğrayalım.
  • Tavuk hariç diğer malzemeleri karıştırma kabımızda karıştıralım.
  • Sarımsakları rendeleyip tavukları da ekleyip karıştıralım.
  • Üzerini streç filmle kapatıp en az 1 saat buzdolabında bekletelim.
  • Tavuklarımızı kızgın yağda altın sarısı renk alana kadar arkalı önlü kızartalım. Yemeğimiz hazır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 

Portakallı Revani Tarifi

 

Portakallı Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 portakal kabuğu rendesi

Şerbet için

  • 3.5 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 portakalın suyu

    Portakallı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbet için bir tencereye şeker ve suyu ekliyoruz kaynamaya bırakıyoruz.
  • Kaynayınca altını kısıp 15 dk kaynayan suya portakal suyunu ekleyip 5 dk daha kaynattıktan sonra altını kapatıyoruz.
  • Kek için yumurtayı ve şekeri çırpıyoruz.
  • Sırayla yağ,yoğurt, ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  • Portakal rendesini ekleyip daha sonra ırmık ve unu ekliyoruz.
  • Karıştırıyoruz vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırıp 170 ° fırında 35 dk altüst pişmeye bırakıyoruz.
  • Fırından çıkan kekin ilk sıcağı çıkanca soğuk şerbeti ekliyoruz. 1 -2 saat dinlendiriyoruz.
    Afiyet olsun 

Ekşili Zeytinyağlı Pırasa Tarifi

 

Ekşili Zeytinyağlı Pırasa Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 ince dal pırasa
  • 1 su bardağı domates sos
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 küp şeker
  • Tuz

    Ekşili Zeytinyağlı Pırasa Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pırasayı doğrayıp zeytinyağında karamelize olana kadar kavuruyoruz.
  • Ardından domates sos sarımsak limon suyu ve nar ekşisi ekliyoruz.
  • Sonrasında küp şeker ve tuz ilave edip kendi suyuyla 15-20 dk arası pişiriyoruz.
  • Altını kapatıp ince kıyılmış maydanoz ekleyip biraz dinlendirdikten sonra ister sıcak ister soğuk servis ediyoruz.

Asla Dağılmayan Ayva Reçeli Tarifi

 

Asla Dağılmayan Ayva Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo ayva
  • 5 bardak şeker
  • 1 limonun suyu
  • 2-3 adet karanfil
  • 5 bardak sıcak su (Yoğun olsun isterseniz 3 bardak)
  • Ayva çekirdeği

    Asla Dağılmayan Ayva Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ayvaların kabuklarını soyun ardından ortadan bölüp beyaz ve sert kısımları temizleyin.
  • Temizlediğiniz 2 ayvanın çekirdeklerini ayırın.
  • Daha sonra reçeli yaparken kullanıcaz ayvaları.
  • Soyduktan sonra ister rendeleyin ister benim gibi küp küp doğrayın ben minik minik doğradım.
  • Daha sonra genişçe bir tencerenin içerisine doğradığınız ayvaları koyun.
  • Üzerine 5 bardak sıcak suyu ilave edip 15 dakika ayvalar hafif yumuşayana kadar haşlayın ben sulu sevdiğim için 5 bardak su kullandım. Sizler reçelinizi daha yoğun olsun isterseniz 3 bardak su kullanın kaynattıktan sonra içerisine şekeri karanfili ve ayvanın çekirdeklerini ilave edin (ben çekirdekleri hafif sudan geçirip elimle sıktım bu şekilde asla dağılmıyor ) ve 50 dakika ağzı açık kısık ateşte pişirin.
  • 50. Dakikadan sonra limon suyunu ilave edip bi 15 dakika daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın
  • Soğuturken tencerenin altına tepsi içerisinde soğuk su koyun ki şeker yanmasın.
  • Soğuduktan sonra kavanazlora pay edip ağzını kapatın hemen tüketecekseniz buzdolabında muhafaza edin Konserve yapacaksanız yeni kapak kapatıp serin kuru yerde muhafaza edin afiyet olsun 

Çikolatalı Marmelatlı Papatya Kurabiye (Ağızda Dağılan) Tarifi

 

Çikolatalı Marmelatlı Papatya Kurabiye (Ağızda Dağılan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı biraz fazla pudra şekeri
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2.5 su bardağı un

Arası için;

  • Sürülebilir çikolata
  • Reçel
  • Marmelat

    Çikolatalı Marmelatlı Papatya Kurabiye (Ağızda Dağılan) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karıştırma kabına un hariç tüm malzemeleri koyalım karıştıralım sonra unu yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım.
  • Hamurum üzerine yağlı kağıt koyup üzerinden merdane ile incelmesini sağlayalım aşırı ince veya kalın olmasın.
  • İki kat kurabiye olacağı için kalın olmamalı.
  • Kalıplarla şekil verelim yağlı kağıt serilmiş tepsiye düzleyelim. (yağlı kağıt olmazsa tepsiye yapışırsa alırken kırılıp dağılabilir )
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kontrollü şekilde 15-20 dk kadar pişirelim. (pişme süresi kalıptan kalıba veya fırından fırına değişiyor )
  • Kurabiyeler soğuduktan sonra üste gelen kurabiyelere pudra şekeri serpelim.
  • Sonra alta gelen kurabiyenin üzerine sürülebilir çikolata veya marmelat reçel sürelim.
  • Üzerine diğer kurabiyeyi koyup kapatalım. Veee hazır şimdiden afiyet olsun 

Fırında Sebzeli Karnabahar Tarifi

 

Fırında Sebzeli Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük boy karnabahar
  • 1 adet havuç
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kajun baharatı
  • Tuz

Üzeri için

  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 er çay kaşığı toz kırmızı biber ve pulbiber

    Fırında Sebzeli Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesler küp küp doğrayalım.
  • Karnabaharı da çok küçük çiçeklerine ayıralım.
  • Havucuda halka halka dilimleyelim.
  • Karıştırma kabına yağ tuz ve baharatı ekleyip karıştıralım.
  • Fırın kabına karışımı döküp üzerine yağlı kağıdı ıslatıp kapatalım.
  • 200 derece fırında pişirelim.
  • Pişme esnasında bir kez fırından çıkarıp sebzeleri karıştıralım.
  • Fırından çıktıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt döküp erittiğimiz yağlı baharatı gezdirelim. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun 

Fırında Karnabahar Kızartması Tarifi

 

Fırında Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar

Bulamak için:

  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 4 yemek kaşığı mısır unu
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı maden suyu (200 ml)
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal

    Fırında Karnabahar Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fırında soslu çıtır çıtır karnabahar kızartması için öncelikle karnabaharın yeşil kısmını keselim ve çiçeklerine ayıralım.
  • Ardından güzelce yıkayalım.
  • Pişirme kağıdı yerleştirdiğimiz fırın tepsisini bir kenara alalım.
  • Bulamak için uygun bir kapta yumurta, mısır unu, galeta unu, sıvı yağ, kırmızı toz biber, karabiber, sarımsak veya sarımsak tozu, tuz, zerdeçal ve maden suyunu karıştıralım.
  • Karnabaharlarımızı hazırladığımız karışıma bulayalım ve fırın tepsisine dizelim.
  • Tüm karnabaharları fırın tepsisine aldıktan sonra önceden ısıttığımız 200°C fırında 30 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda çıtır karnabaharlarımız servise hazır. Yanında yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!