28 Eylül 2019 Cumartesi

Patates Sandal Tarifi

Patates Sandal Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet patates
  • 400 gr kıyma
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet soğan
  • 2 adet çarliston biber
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz, karabiber
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ
Sosu için;
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
Üzeri için;
  • Domates
  • Biber

Patates Sandal Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce patatesleri tam ortasının biraz yukarısından ikiye bölüyoruz. (Üzerinden çıkan parçayı kapak şeklinde kullanacağız)
  2. Büyük olan parçanın ortasından bıçakla çizik atıp, tatlı kaşığı yardımıyla içini oyuyoruz.
  3. Kapak olarak kullanacağımız parçalarıda bıçakla biraz küçültüyoruz.
  4. Kızgın yağda çevirerek patatesleri kızartıyoruz.
  5. Kızaran patatesleri fırın kabına alıyoruz.
  6. İç harcı için tavaya zeytinyağ ve tereyağını alıyoruz.
  7. Önce soğanları biraz kavuruyoruz.
  8. Ardından kıymayı da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  9. Biberleri küçük küçük doğrayıp ekliyoruz.
  10. Sarımsakları ve salçaları da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurma işlemine devam ediyoruz.
  11. Son olarak baharatları da atıp bir kaç kez daha karıştırıp altını kapatıyoruz.
  12. Patateslerin içine harcı paylaştırıyoruz.
  13. Üzerlerine de kapaklarını koyuyoruz.
  14. Bir kürdan batırıp biber ve domatesle süslüyoruz.
  15. Bir kasede yemek kaşığı salça ile suyu karıştırıp tuzunu da atıp patateslerin üzerine gezdiriyoruz.
  16. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişiriyoruz.

Tavuk Dünyasıyla Birebir Köri Soslu Tavuk Tarifi

Tavuk Dünyasıyla Birebir Köri Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tavuk göğsü (500 600 gram)
  • 5- 6 adet arpacık soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
Sosu için;
  • 1 çay bardağı krema
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı tuz

Tavuk Dünyasıyla Birebir Köri Soslu Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Tavukları kebaplık olacak şekilde küp küp doğrayalım.
  2. Derince bir kaba alarak baharatlarını ekleyelim genişçe bir tavaya alalım.
  3. Altı kısık rengi dönünce hemen soğanları ekleyelim.
  4. Orta ateşte tavuklar birbirine değmeden pişirelim rengi altın sarısına dönen tavuklarımıza tuz, köri ve kremamızı ekleyerek karıştırarak 2 -3 dakika pişirelim.
  5. Altını kapatarak sıcak olacak şekilde servis yapalım. Afiyet olsun.

Arpa Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi

Arpa Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı sıvı ya
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 3 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Arpa Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Yarım su bardağı sıvı yağda şehriyemizi kavuralım.
  2. Sonra tereyağını ekleyip 2 dakika daha çevirin.
  3. Sonra bulguru ekleyip tuzunu atalım. 6 su bardağı sıcak su ilave edip kısık ateşte pişirin. eğer bulgur tam pişmemişse biraz daha sıcak su ekleyin bulgurdan fark edebilir afiyet olsun

Pratik Kırmızı Biber Salatası Tarifi

Pratik Kırmızı Biber Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet iri kırmızı biber
  • 1 kase mısır
  • 2 diş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Nar ekşisi
  • Tuz

Pratik Kırmızı Biber Salatası Tarifi Yapılışı

İnanılmaz pratik ve çok lezzetli olan, her yemeğin yanına yakışan bu güzel salata tarifini anlatmaya başlıyorum.
  1. Biberler ister fırında ister ocakta közlenir.
  2. Kabuklarını soyduktan sonra küçük küçük doğranır.
  3. Sarımsaklar dövülür. Üzerine istediğiniz miktarda zeytinyağı ve nar ekşisi dökülür, karıştırılır.
  4. Derin bir kapta doğranmış biber ve mısır sosla iyice karıştırılır.


Deneyen herkese afiyet olsun.

Patlıcan Kuleleri (Yok Böyle Lezzet) Tarifi

Patlıcan Kuleleri (Yok Böyle Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • Kızartmak için sıvı yağ
Sosu için:
  • 2 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 Tatlı kaşığı ucuyla biber salçası
  • Kekik, karabiber, kırmızı toz biber ve tuz
  • Damak zevkinize göre ayarlayın
  • Yeteri kadar kaşar peyniri

Patlıcan Kuleleri (Yok Böyle Lezzet) Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanları yıkanır ve halka halka çok ince olmayacak şekilde dilimlenir.
  2. Uygun bir tavaya sıvı yağ koyuluyor.
  3. Patlıcanları yumuşayana kadar kızartılır. Fazla yağını almak için mutfak havlusuna serilir.
  4. Bir başka tavada yemeklik doğranmış soğan zeytinyağında sotelinir.
  5. Yumuşayan soğanların üzerine rendelenmiş domates eklenir. 2 dak soteledikten sonra salça eklenir ve biraz daha kavrulur. Tamamen suyunu çeken domates sosun üzerine baharatları eklenir.
  6. Ve ocaktan alınır. 1 patlıcan dilimi alınır.
  7. Üzerine sostan koyulur ve bir kaşar dilimi yerleştirilir. Bu işlemi dört patlıcan üst üste gelene kadar tekrarlanır.
  8. En son bir kürdanla sabitlenir.
  9. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir ve 180 derecede fırında peyniri eriyene kadar pişirilir. Denyecek olanlara şimdiden Afiyet olsun 😘

Kıymalı Arpa Şehriye Çorbası Tarifi

Kıymalı Arpa Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı kıyma
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet domates rendesi
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 6-7 su bardağı su
  • Yarım su bardağı kıyılmış maydanoz
  • Tuz, karabiber, pul biber

Kıymalı Arpa Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tencerede 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile soğanı kavrulur. 😆
  2. Sonra kıymayı atın ve suyunu çekene kadar kavurun.
    3. domates rendesi eklenir 1 dakika kavrulur. sonra salça, tuz, pulbiber ve karabiber eklenir 2-3 kere karıştırın😏
  3. Un koyun tekrar karıştırın.
  4. Üzerine yavaş yavaş sıcak suyu döküp iyice karıştırın.
  5. Şehriyeyi içine atın. Suya göre şehriyeyi azaltıp çoğaltabilirsiniz kıvamına göre. Şehriye yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  6. Şehriyeler pişince maydanozu katın. 1-2 dakika maydanozla beraber kaynarsa güzel olur.
Afiyet olsun. 😋

Tahin Pekmez Kurabiye (Şekersiz) Tarifi

Tahin Pekmez Kurabiye (Şekersiz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram tam buğday unu
  • 22 gr tahin
  • 39 gr pekmez
  • 35 gr tereyağ
  • 1 tane yumurta
  • Vanilin
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Tahin Pekmez Kurabiye (Şekersiz) Tarifi Yapılışı

  1. Oda sıcaklığında tereyağ tahin ve pekmez karıştırılır içerisine bir tane yumurta eklenip tekrar karıştırılır.
  2. Daha sonra vanilin ve kabartma tozu eklenip en son un eklenip yoğurulur. Biz tırtıl kurabiye aparatıyla şekil verdik siz istediğiniz şekli verebilirsiniz.
  3. Fırında 180 derecede 15 dakika da pişti sizin fırınlarınız değişiklik gösterebilir dikkatli pişirin afiyet olsun😋 karbonhidrat: 94
    Protein : 23
    Yağ :52
    Tamamında :947 kalori kaç tane kurabiye çıkarırsanız bu sayıya böldüğünüzde toplam kalorisini öğrenirsiniz bi tane kurabiyenin 😊bende minik yaptı oğlum sonunda ondan tanesi 28kalori oldu 😋

Tavuk Sütü (Beze) Tarifi

Tavuk Sütü (Beze) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta akı
  • 1 fiake tuz
  • 3 çay bardağı pudra şekeri

Tavuk Sütü (Beze) Tarifi Yapılışı

  1. 3 yumurta akını ve bir çimdik tuzu kuru olan çırpma kabımıza alıyoruz. Dikkat edin asla yumurtanın sarısı karışmasın ve yumurtalarımız oda ısısında olsun.
  2. Çırpıcımızla beyaz köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
  3. Sonra yavaş yavaş eleyerek pudra şekerimizi ilave ediyoruz. Yaklaşık 10dk çırptım ben bir kaşıkla alıp kıvamını deneyin eğer kaşıktan dökülmüyorsa çırpmamız yeterli yoksa çırpmaya devam edin.
  4. Yıldız duy taktığımız sıkma torbamıza bütün karışımı boşaltım.
  5. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye istediğimiz büyüklükte sıkıyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış 110° fırında yaklaşık 1 saat pişiriyoruz.
  7. Fırınınız erken ya da geç pişirebilir dikkat edin. Fırınımızı kapatıp beze lerimizi 15 dakika fırında bekletiyoruz afiyet olsun

Bol Çikolatalı Islak Kek Tarifi

Bol Çikolatalı Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1, 5 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
Sosu için:
  • 1 kutu sıvı krema
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 120 gr çikolata bitter veya sütlü (1, 5 paket)

Bol Çikolatalı Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şeker koyu bir kıvam alana kadar çırpılır.
  2. Süt ve sıvı yağ ilave edilir ve tekrar çırpılır.
  3. Ardından bütün kuru malzemeler eklenir.
  4. Önceden yağlanmış dikdörtgen borcama kek harcı boşaltılır.
  5. Önceden ısıtılmış 170 derce fırında pişirilir. Kürdan testi yapın. Benim kekim 20 dak pisti.
  6. Sosu için bütün malzemeler uygun bir tavaya alınır ve karıştırılarak pişirilir.
  7. Şekerin erimesi gerekiyor. Pişen sos ocaktan alınır ve çikolata ilave edilir. Eriyene kadar karıştırılır.
  8. Pişen kekin ilk sıcağı çıkana kadar bekletilir.
  9. Sonra çatla delikler açılır. Ben sosu dökmeden dilimledim ki güzel çeksin sosunu diye.
  10. Sos üzerine gezdirilir ve çekene kadar beklenir. İsterseniz benim gibi üzerine beyaz çikolata eritin ve süsleyin. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Böl Köpüklü Türk Kahvesi Tarifi

Böl Köpüklü Türk Kahvesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kahve fincanı süt
  • 3 küp şeker (İsteğe göre) orta şekerli olur toz şeker ise 2 tatlı kaşığına denktir
  • 3 tatlı kaşığı türk kahvesi

Böl Köpüklü Türk Kahvesi Tarifi Yapılışı

  1. Cezveye 3 tatlı kaşığı türk kahvesi,2 tatlı kaşığı şeker ve 2 fincan süt ekleyin, ocakta karıştırarak pişirin.Bu kadar.
    Afiyet olsun.

Patatesli Börek Tarifi

Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
İç malzemesi
  • 3 adet orta boy patates
  • 1 orta boy soğan
  • 1 adet havuç (İsteğe bağlı)
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Sos için
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta

Patatesli Börek Tarifi Yapılışı



  1. Önce iç malzemelerini hazırlayalım.
  2. Patatesi ve havucu bir kaba rendeleyip suyunu sıkalım.
  3. Soğanı ve biberi yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavuralım.
  4. Kavrulunca baharatları da ekleyip karıştıralım.
  5. Suyunu sıktığımız patatesle havucu ekleyip iyice harmanlayıp kavuralım ve ocaktan alalım.
  6. Sos malzemelerini de kaseye hazırlayıp çırpalım.
  7. Yufkayı düz olarak açalım ve her tarafına sostan sürelim.
  8. Üzerine diğer yufkayı da yayalım ve tekrar sos sürelim.
  9. 8 eşit parçaya bölelim ve her parçanın geniş tarafına iç malzemesinde 1 yemek kaşığı dolusu koyalım. Fazlada koyabilirsiniz.
  10. Kenarlarından içe katlayıp kalın olacak şekilde saralım ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
  11. Tüm yufkalar bitince kalan sosu üzerlerine sürelim ve çörek otu serpiştirelim.
  12. 200 derecede 45 dakika civarı kontrollü pişirelim. Yumuşak börek severseniz fırından çıkardığınız börek tepsisinin üzerine 10 dakika bezle yada tepsiyle kapatın. servise hazır afiyet olsun.

Patlıcan Sarma Şiş Kebap Tarifi

Patlıcan Sarma Şiş Kebap Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi İçin;
  • 700 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yumurta
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 dilim bayat ekmek
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Maydanoz
Diğer Malzemeler ;
  • 6 adet patlıcan
  • 3 tatlı kaşığı salça
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Patlıcan Sarma Şiş Kebap Tarifi Yapılışı

  1. Köfte malzemeleri yoğurulur. Patlıcanlar alacalı soyulup ince dilimlenir ve yağ da kızartılır.
  2. Köfteden parça alınıp tahta şişlere geçirilir.
  3. Patlıcanlar üzerine sarılır, fırın kabına dizilir.
  4. Sıcak su ve salça eritilip üzerine gezdirilir.
  5. Folyo ile kapatılarak önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirilir.
  6. Sonra üzeri açılıp 20 dakika kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Kakaolu Sütsüz Kek Tarifi

Kakaolu Sütsüz Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1, 5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2, 5 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket kakao
  • 1 paket vanilin

Kakaolu Sütsüz Kek Tarifi Yapılışı

Herkese merhaba ☺️
Kek mutfağımızın vazgeçilmezlerinden. Misafırıniz gelecek, canınız tatlı çekti vb. sebeplerle kek yapmaya yeltendiniz ama o da ne? Evde süt yok! Panik yapmayın. Sütsüz kek de çok güzel bir seçenek. Üstelik çok da pratik.
Yapılışına geçecek olursak;
  1. İlk önce yumurta ve şekeri krema haline gelene kadar çırpalım.
  2. İçine şekeri, yağı ve suyu ekleyelim.
  3. Unu, kakaoyu, kabartma tozunu ve vanilini eleyerek kek harcımıza koyalım ve güzelce çırpalım. Ununu eleyerek koymanız kekin daha pofidik olmasını sağlar. İpucu: Eğer eleğiniz yoksa, bir kasenin içine unu ve kabartma tozunu koyup hızlı hızlı 2 dakika boyunca elinizle çırparsanız, ununuz elenmiş kıvama gelecektir.
  4. Yağladığımız kek kalıbına harcımızı boşaltalım ve 180 derece fırında 40 dakika pişirelim.40 dakika sonra keki kürdan testinden geçirelim. Kekimiz hazırsa 10 dakika dinlendirip servis edelim.