28 Ocak 2024 Pazar

Yelpaze Kurabiye Tarifi

 

Yelpaze Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kakao (yarısına)
  • Kabartma tozu
  • Vanilin

İç dolgusu için;

  • Parça çikolata

    Yelpaze Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeler karıştırılır. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir. Daha sonra hamur 2 parçaya ayrılır. Yarısına 1 yemek kaşığı kakao eklenir ve karıştırılır.
  • Daha sonra kakaolu ve kakaosuz hamurlar misket büyüklüğünde şekillendirilir.
  • Şekillendirme işlemi tamamlandıktan sonra 3 parça kakaolu, 3 parça kakaosuz misketler bir kakaolu bir kakaosuz olacak şekilde yanyana dizilip daire oluşturulur ve birleştirilir.
  • Hamurun ortası açılır ve 1 çay kaşığı damla çikolata konur ve kapatılır. Hamur ters çevrilir, yuvarlanarak şekillendirilir (resimlerle anlatmaya çalıştım)
  • Kurabiye 180 derece fırında alt üst ayarda pişirilir. Afiyet olsun.

Nefis Elmalı Kurabiye Tarifi

 

Nefis Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

İç harç için;

  • 4 adet elma
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

    Nefis Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Elmalar rendelenip şeker ve tarçınla pişirilip soğutulur
  • Tereyağı, sıvı yağ, yumurta, yoğurt, nişasta, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozu karıştırılır. Un ilave edilir.
  • Hamurumuz hazırlandıktan sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde bir parça koparılır ve üstüne 2 yemek kaşığı un serpilir. Hamur ufalanır.
  • Hazırladığımız kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve yuvarlanır tepsiye dizilir.  Üstüne çay bardağı altıyla bastırılır.
  • Hazırladığımız elmalı harç kaşıkla kurabiyelerin üzerine konur. Ufaladığımız hamurda elmanın üzerine dökülür.
  • 180 derecede 20 dk önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

Az Malzemeli Tuzlu Kurabiye Tarifi

 

Az Malzemeli Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • Yumurta akı
  • Susam

    Az Malzemeli Tuzlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp un kontrolü eklenerek kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.
  • Ceviz büyüklüğünde parçaları kopararak elinizde çubuk şeklinde açıp birbirine dolayın ve birleştirin (ayrıntılı gösterim videoda mevcut)
  • Önce yumurta akına ardından susama bulayın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Kereviz Salatası Tarifi

 

Kereviz Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane orta boy kereviz
  • 2 su bardağı torba yoğurdu veya ev yoğurdu
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Üzeri için

  • Ceviz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı toz tatlı biber

    Kereviz Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kerevizleri soyup rendeleyelim.
  • Limon suda 10 dakika bekletelim.
  • Sonra iyice sıkalım suyunu alalım.
  • Yoğurt sarımsak rendelenmiş mayonez ve 1 çay kaşığı tuz ekleyip karıştırın.
  • Kerevizin üzerine dökelim iyice karıştırın.
  • Tavayı ocağa alalım.
  • Üzerine yağ ve toz biberi ekleyip hafif yakalım ve kerevizin üzerine dökelim. Cevizle süsleyelim ,afiyet olsun.

Sodalı Çıtır Sarma Börek (Akşamdan Sar Sabah Pişir) Tarifi

 

Sodalı Çıtır Sarma Börek (Akşamdan Sar Sabah Pişir) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka

Sosu için;

  • 1 şişe soda
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un

İçi için;

  • Dilediğiniz 1 kase peynir
  • Maydonoz

Üzeri için;

  • 1 şişe soda

    Sodalı Çıtır Sarma Börek (Akşamdan Sar Sabah Pişir) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sosu için verilen malzemeleri karıştıralım.
  • Yufkayı serip her yerine gelecek şekilde sostan sürelim.
  • İkinci yufkayı da üzerine serip tekrar sostan sürelim. (İki yufkayı üst üste koyup sarmış olacağız.)
  • Yufkayı önce ortadan sonra enlemesine olacak şekilde keselim.
  • Daha sonra her üçgeni üç eşit parçaya keselim.
  • Peynir ile maydanozu karıştırıp üçgenlerin kenar kısımlarına birer yemek kaşığı koyalım ve rulo şeklinde saralım.
  • Sardığımız börekleri tepsiye dizelim. Bütün yufkalar bitene kadar aynı işlemi uygulayalım.
  • Son olarak bir şişe sodayı böreklerin üzerine gezdirelim.
  • Bir gece buzdolabında bekletip ertesi gün pişireceğiniz zaman böreklerin üzerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirelim. (eğer aynı gün pişirecekseniz börekleri tepsiye alıp üzerine sodayı dökün ve beş dakika kadar bekletip hafif süzdükten sonra tekrar tepsiye dizip pişirebilirsiniz. )
  • Afiyet olsun.

Tencerede Sulu Tavuk Yemeği Tarifi

 

Tencerede Sulu Tavuk Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kalçalı tavuk but
  • 2 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • 5-6 tane karabiber
  • 1 fiske pul biber
  • 2 dilim limon
  • 700 ml sıcak su
  • 1 kaç dal maydanoz

Terbiyesi için

  • Yarım limonun suyu
  • 1 silme yemek kaşığı nişasta veya un (Ben nişasta ekledim)

    Tencerede Sulu Tavuk Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sebzeleri doğrayalım hazır edelim. Tavuk butlarını yıkayıp derisini çıkarıp atalım, butları küçük parçaya bölelim.
  • Tavaya sıvı yağı ekleyelim ısınınca tavuk butlarını arkalı önlü hafif mühürleyelim böylece yemeğimiz daha lezzetli olur.
  • Doğradığımız soğanı, havucu, sarımsağı içine alalım soğanlar diriliğini kaybedince patatesleri ve baharatları, limon dilimlerini, tuzunu ekleyip 5 dakika da böyle kavuralım sonra suyunu ilave edelim ve orta ateşte kaynamaya bırakalım.
  • Limonun suyunu ve nişastayı 2 yemek kaşığı soğuk su ile kıvam aldıralım ve yemeğin suyun dan 2 yemek kaşığı su ilave ederek ılıklaştırıp pişen tavuk yemeğine karıştıralım.
  • Sebzeler ve tavuk yumuşayınca ocaktan alalım. Üzerine maydanoz serpelim yemeğimiz servise hazırdır. Afiyet olsun.

Tarhana Çorbası Tarifi

 

Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı ev tarhanası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı nane
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Tuz
  • 6 su bardağı su

    Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye su hariç tüm malzemeyi alıp birkaç dakika kavurun.
  • Suyunu ekleyin ve tel çırpıcı ile sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
  • Bir taşım kaynayan çorbanın altını kısıp 5 dk daha pişirin.
  • Afiyet olsun 

27 Ocak 2024 Cumartesi

Fırında Somon Tarifi

 

Fırında Somon Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet somon
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 büyük diş sarımsak
  • 1/2 (yarım) limonun suyu
  • 1 çk karabiber
  • 1 çk tuz
  • 1 tatlı kaşığı biberiye

    Fırında Somon Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tarif 2 kişi için hazırlanmıştır. Zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, limon suyu, karabiber, biberiye ve tuzu derin bir kasede karıştırın. Somon balıklarının her yerini karışıma bulayıp marine edin.
  • Ardından balıkları fırın tepsisine alın. Önceden ısınmış 200° fırında 25 dakika kadar pişirin. Her fırının pişirme süresi farklılık gösterebilir. Balıklarımız hazır.
  • Ben yanında buharda pişmiş brokoli ve sebzeli makarna ile servis ettim. Nefis oldu. Deneyeceklere afiyet olsun

Pırasalı Börek Tarifi

 

Pırasalı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet iri kalın pırasa
  • 2 adet küçük havuç
  • 1 orta boy patates
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 adet yumurta
  • 2 çay bardağı mısır unu
  • 1,5 çay bardağı yoğurt
  • 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tozbiber
  • 1 tatlı kaşığı fesleğen
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

  • Susam
  • Çörekotu

    Pırasalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pırasayı doğrayıp sirkeli suda 30 dk bekletin.
  • Havuçları doğrayın. Patatesi küp küp doğrayıp tavada soteleyin. Pırasayı ekleyin. Pırasa diriliğini kaybedene kadar soteleyin. Haşlanmış nohut ekleyin.
  • Ocaktan alıp soğumaya bırakın bir kapta yumurta, yoğurt, zeytinyağı, mısır unu, kabartma tozu, kekik, tozbiber, fesleğen, nane, karabiber ve tuz ekleyip karıştırın. Soğuyan pırasayı ekleyin, karıştırın.
  • Yağlı kağıt serilmiş borcama yayın. Üzerine susam ve çörekotu serpin. 160 derede 1 saat altı üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Afiyet olsun.

Kokusuz Tavuk Kızartması (Tavuk Kalamar) Tarifi

 

Kokusuz Tavuk Kızartması (Tavuk Kalamar) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 parça tavuk göğsü ( 600-700 gr)
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yumurta
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Tuz
  • Karabiber

    Kokusuz Tavuk Kızartması (Tavuk Kalamar) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğsünü ister ince ince ister küp şeklinde ister uzun uzun doğrayalım.
  • Tavuk hariç diğer malzemeleri karıştırma kabımızda alalım, sarımsakları rendeleyip karıştıralım tavukları da ekleyip tekrar karıştıralım.
  • Üzerini streç filmle kapatıp en az 1 saat buzdolabında bekletelim.
  • Buzdolabından çıkardığımız tavukları kızgın yağda altın sarısı renk alana kadar arkalı önlü kızartalım. Yemeğimiz hazır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.