29 Temmuz 2019 Pazartesi

Sebzeli Yeşil Kabak Sandal Tarifi

Sebzeli Yeşil Kabak Sandal Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yeşil kabak
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kırmızı biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Kaşar peyniri

Sebzeli Yeşil Kabak Sandal Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kabaklarımızı güzelce yıkayalım. Bu dışı koyu yeşil renk olan kabaklardan olacak. Kabakları kabuklarıyla yiyeceğimiz için güzelce yıkıyoruz.
  2. Ortadan diklemesine kesip içlerini oyuyoruz.
  3. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip, üzerlerine zeytinyağı gezdirelim ve fırına verelim.
  4. 15 dakika kadar 180 derecede bir ön pişirme yapalım.
  5. Bu sırada iç harcımızı da hazırlayalım.
  6. Patatesi, soğanı, havucu ve biberi küçük küçük küp küp doğrayalım. Az yağda pişirelim tuz ve karabiber ekleyip.
  7. Fırından çıkan kabaklarımızın ortalarına dolduralım ve tekrar fırında verelim. Bu sefer yaklaşık 20 dakika pişirelim.
  8. Fırından tekrar çıkarıp, üzerlerine kaşar peyniri ekleyip, 5 dakika daha fırına verelim.
  9. Kaşarlar eriyince çıkarıp servisimizi yapabiliriz.

Tam Kıvamında Sütlaç Tarifi

Tam Kıvamında Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2, 5 su bardağı su
  • 1, 5 su bardağı pirinç (dilerseniz 1 su bardağı kullanabilirsiniz)
  • 1 su bardağı toz şekeri
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
Üzeri İçin ;
  • Tarçın

Tam Kıvamında Sütlaç Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle pirinçleri yıkayalım ve süzelim bir tencereye 2, 5 su bardağı suyu ve pirinci ekleyip suyunu çekene kadar haşlayalım.
  2. 1 litre sütümüzünden 1 çay bardağı süt ayıralım kenara alalım.
  3. Kalan sütü haşlanan pirinçlerin üzerine yavaş yavaş ilave edip kaynamaya bırakalım.
  4. 2 dakika kaynadıktan sonra şekerimizi ilave edelim küçük kaseye buğday nişastasını, vanilyasını ve çay bardağındaki sütü de ekleyip nişastayı kasede eritelim.
  5. Kaynayan sütlacımıza yavaş yavaş karıştıra karıştıra ilave edelim.
  6. Orta ateşte 5 dakika daha kaynadıktan sonra kaselerimize dökelim.
    Servise hazır 🤗
    Afiyet olsun😋

Zeiss: Akıllı telefon kameraları sınırlara takıldı!

Her geçen gün incelen tasarım nedeniyle, akıllı telefon kameraları istenilen seviyeye ulaşamıyor. Bu herhangi bir analiste veya editöre ait bir açıklama değil, Zeiss Grubu Başkanı ve CEO’su Dr. Michael Kaschke‘nin düşünceleri.
1846 yılında Carl Zeiss tarafından kurulan ve yıllardır  telefonlardan kameralara kadar farklı alanlarda başarısını kanıtlayan Zeiss birçok akıllı telefon üreticisi ile birlikte çalışıyor. Nokia ve Sony ise bugüne kadarki en büyük müşterileri oldu.

Zeiss CEO’su: Akıllı telefon kameraları sınırlara ulaşıyor

Dijital görüntü işleme teknolojilerinin cihazın kamera sayısından önemli hale geldiğini vurgulayan Kaschke, bunun en iyi örneklerinden birisi olarak Google’ı gösteriyor. Zira, Pixel serisi akıllı telefonlarda tek arka kamera yer almasına rağmen dört hatta beş arka kameralı telefonları geride bırakmayı başarıyor.
Tabii, kamera sensörleri de oldukça önemli. Ancak, Kaschke’ye göre telefonların her geçen gün incelmesi üreticileri daha küçük sensörleri kullanmak zorunda bırakıyor. Bu durum hali hazırda iki önemli eksikliğin sürmesine neden oluyor.Birincisi, günümüzde oldukça iyileştirilmesine rağmen birçok telefonun düşük ışık performansının halen istenilen seviyede olmaması. İkincisi ise optik yakınlaştırma yeteneklerinin düşük seviyede olması. Akıllı telefonlarda büyük kamera sensörleri kullanılamadığı için bu ikisi henüz sorun olmaktan çıkamadı.
Samsung’un 64 Megapiksel çözünürlüğündeki sensörünün gereksiz olduğunu savunan Zeiss CEO’su, 40 Megapiksel çözünürlüğündeki sensörlerin telefonlar için fazlasıyla yeterli olduğunu belirtiliyor. Kısacası kamera sensörlerinin telefonlarda sınıra ulaştığını belirten Kaschke, bu nedenle profesyonel fotoğraf makinesi ve kameraların varlığını sürdürmeye devam edeceğini vurguluyor.

ABD bu kez yazılımcılara ambargo uyguladı!

Günümüzde yazılımcıların vazgeçilmezi olan GitHub, geliştirilen projelerin tüm dünya ile paylaşılabilmesini ve üzerinde geliştirmeler yapılabilmesini sağlıyor. Bu sayede GitHub üzerinde geliştiricilerin yayınladığı projeler herkes tarafından indirilebiliyor, açık kaynak kod sayesinde üzerinde değişiklikler yapılabiliyor.
Yazılımcılar için adeta bir CV haline gelen GitHub, geçen yıl Microsoft tarafından satın alınmıştı. ABD’nin ticari kısıtlamaları nedeniyle GitHub’ın bazı ülkelerdeki geliştiricilerin hesaplarını kapatması dünya gündemine oturdu. Bu geliştiricilerin emekleri çöpe giderken, hesaplar kapatılmadan önce bir uyarı yapılmadı.

GitHub, İran ve Suriye’deki yazılımcılara ambargo uyguladı!

Tahmin edilebileceği gibi ambargo uygulanan ülkelerin başında İran gelirken, Suriye ve Kırım da İran’a eşlik ediyor. ABD’li yazılım şirketlerinin uyguladığı ilk ambargo bu değil. ShiftDelete.Net olarak ekip içerisinde mesajlaşma için kullandığımız Slack, İranlı kullanıcıların hesaplarını bu yılın başlarında kapattı.Şirketin CEO’su Nat Friedman, Twitter’da yaptığı açıklamada ticari kısıtlamaların insanlara verdiği zararı duymanın oldukça acı verici olduğunu belirtti. Bunun önüne geçebilmek için büyük çarba harcadıklarını belirten Friedman, GitHub’ın ABD’li merkezli diğer şirketler gibi ticaret yasalarına tabi olduğunu belirtiyor.
Küba ve Kuzey Kore’nin ilerleyen günlerde yazılımcılara ambargo uygulanan ülkeler arasına eklenebileceği belirtiliyor. Yazılımcıların mağduriyetine neden olan sorun ise herhangi bir şekilde projelerin yedeklenmesine izin verilmemesi.

Huawei Y9 Prime 2019 Türkiye çıkış tarihi kesinleşti

Huawei’in Türkiye’de satışa sunacağı ilk açılabilir kameralı akıllı telefon modeli Huawei Y9 Prime 2019‘un Türkiye’de satışa sunulacağı tarih belli oldu. Bu tarihe göre Y9 Prime 2019, kısa bir süre içerisindeki Türkiye’deki raflarda yer alacak. İşte Huawei Y9 Prime 2019 çıkış tarihi!

Huawei Y9 Prime 2019 çıkış tarihi

Huawei’in yeni akıllı telefon modeli, açıklanan tarihe göre Türkiye’de yakın zamanda satış sunulacak. Ağustos ayında Türkiye satışları başlayacağı açıklanan telefonun, Ağustos ayının ortalarında satışa sunulması beklentiler arasında yer alıyor.

Huawei Y9 Prime 2019 özellikleri ile neler sunuyor?

Huawei’in yeni akıllı telefon modeli, orta seviye donanım özellikleriniberaberinde getiriyor. Bunun yanı sıra telefonun en dikkat çekici yanlarından biri tasarım detayları oluyor. Güncel akıllı telefon trendlerinden biri olan açılabilir ön kamera ile gelecek telefonun ekranı da dolayısıyla neredeyse tamamen çerçevesiz yapıda olacak.6.59 inç, 19.5:9 formatında ve Full HD+ çözünürlüğünde ekran deneyimi sunan telefonun, bu ekran ile birlikte renkleri de oldukça başarılı bir şekilde verdiği belirtiliyor. Ayrıca ekranda zararlı mavi ışığı filtreleyen gelişmiş göz konforu modu gibi birçok özellik de mevcut.
Huawei’in donanım özelliklerine bakıldığında kalbinde Kirin 710F işlemcisinin yer aldığını görüyoruz. Bu işlemciye grafik tarafında ise MaliG51 MP4 grafik birimi eşlik ediyor. Bunu yanı sıra telefon 4 GB RAM ve 64 GB / 128 GB dahili hafızaya yer verildiği görülüyor. 4.000 mAh kapasiteli telefona yazılım tarafında EMUI 9 arayüzü eşlik ediyor.
Huawei Y9 Prime 2019 kamera tarafında da oldukça başarılı özellikler sunmayı başarıyor. 16MP + 8MP + 2MP üçlü arka kamera ile birlikte gelen telefon, geniş açılı çekimler yapabiliyor. Telefonun 2MP çözünürlüğündeki arka kamerası ise derinlik algılayıcı olarak kullanılıyor. Telefonun açılır ön kamera tarafında ise 16 Megapiksel çözünürlüğünde ve F/2.0 diyafram açıklığında kamera yer alıyor.
Henüz Türkiye fiyatı belli olmayan telefon, Ağustos ayında satışa sunulacak. Gece Siyahı, Safir Mavi ve Zümrüt Yeşili renk seçeneklerine sahip olacak.

Bazı Nokia 9.1 Pureview özellikleri ortaya çıktı

Nokia, şubat ayında düzenlenen Mobil Dünya Kongresi 2019’da yeni akıllı telefon modelini tüm dünyaya tanıtmıştı. Aradan geçen birkaç ayın ardından ülkemiz topraklarına giriş yapan Nokia 9 Pureview modelinin ardından şimdi gözler Nokia 9.1 Pureview’a çevrildi. Nokia 9.1 Pureview özellikleri ile ilgili bazı bilgiler ortaya çıktı.

Nokia 9.1 Pureview özellikleri

Nokia 9.1 Pureview özellikleriyle bir önceki modeldeki kamera performansı ve işlemci ile ilgili eleştirilere yanıt vermek istiyor. Nokiapoweruser, çalışmaları süren ikinci nesil amiral gemisi modeli hakkında son bilgileri ortaya çıkardı.
Birçok kaynak Nokia’nın yazılım ile birlikte kamera modülünü geliştireceğini söylüyor. Üçümcü çeyrekte piyasaya sürüleceği söylenen akıllı telefon için bir süre daha çalışılacak gibi duruyor.
Yeni kamera ile gelecek telefonda gece çekim performansı ve video kayıt yetenekleri de güçlendiriliyor.Ek olarak, akıllı telefon gücünü 5G bağlantısını destekleyen Snapdragon 855’ten alıyor. Qualcomm’un şimdilik amiral gemisi işlemcisi olan işlemciyi kullanacak olan telefon tasarım açısından X71 modelini andıracak. Buradan hareketle telefonun ekranında kamera deliği ile geleceğini söyleyebiliriz.
Yılın son çeyreğinde tanıtılacak olan telefon kutudan Android Q ile çıkacak.

28 Temmuz 2019 Pazar

Çilekli Magnolia Tarifi

Çilekli Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase çilek
  • 1 paket Ülker bebe sütlü bisküvi
Muhallebisi İçin ;
  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
  • 1 su bardağından 1 bardak eksik un
  • Yarım su bardağı sıvı krema
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilin
Üzeri İçin ;
  • Toz antep fıstığı

Çilekli Magnolia Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce muhallebisini hazırlıyoruz. Bütün malzemeleri tencereye alıp fokurdayana kadar orta ateşte pişiriyoruz. Dikkat edin dibi tutmasın, o yüzden sürekli karıştırıyoruz. ve soğuması için kenara alıyoruz.
  2. Daha sonra bebe bisküvisini robottan geçirin. Kuplarımızın tabanına eşit miktarda bebe bisküvisi paylaştırıyoruz.
  3. Çileklerimizi boylamasına kesip kuplarımıza yerleştiriyoruz ve soğuyan muhallebimizden koyuyoruz.
  4. Üzerine tekrar bisküvi koyup tekrar muhallebi koyuyoruz.
  5. En üstüne ben biraz bisküvi serpip çilek ve antep fıstığı ile süsledim. Sizler dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
  6. Dolaba kaldırıp 2 saat dinlendiriyoruz. Tatlımız servise hazırdır.
    Bu tariften ben 5 kup çıkardım. Sizin kuplarınıza veya kaselerinize göre kaç adet çıkacağı değişebilir.
    AFİYET OLSUN 😋

Perde Pilavı Tarifi

Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin ;
  • 1 yumurta (sarısı üstü için kaldırılacak)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yeterince un( kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur olacak)
İç Pilavı İçin ;
  • 1, 5 su bardağı pirinç
  • 1 adet tavuk göğsü
  • Yarım su bardağı badem
  • Kuş üzümü, tuz, pul biber, karabiber, kimyon
  • Sıvı yağ

Perde Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk göğsümüzü haşlıyoruz. Et suyunu ayırıyoruz pilav için. Pilavımızı yapıyoruz.
  2. Pişen pilavımıza eti didikliyoruz. Bademleri haşlayıp kabuklarını soyuyoruz ve hafif kavuruyoruz. Bademleri pilava ekliyoruz.
  3. Kuş üzümü ve baharatları da pilava ekleyip karıştırıyoruz içimiz hazır.
  4. Hamuru için ; Yumurta akı, sıvı yağ, yoğurt, tuz, un ve kabartma tozunu yoğuruyoruz.
  5. Kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  6. Borcamımızı yağlıyoruz. Hamuru ikiye bölüyoruz.
  7. İlk parçayı merdaneyle açıp şeritler halinde kesiyoruz. Ve resimdeki gibi borcamımıza yerleştiriyoruz. Sonra iç harcımızı döküyoruz.
  8. Şeritlerin kenarlarını içe alıyoruz. Öteki parça hamurumuzu da açıp pilavın üstünü kapıyoruz. Fazlalıkları kesiyoruz.
  9. Üzerine badem veya fındık( bademim bittiği için fındık koydum:))yerleştiriyoruz. Yumurta sarısını sürüp, susam serpiyoruz.
  10. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz kontrollü. Afiyet olsun:)

Üzümlü Kurabiye Tarifi

Üzümlü Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 125 gr margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Üzeri İçin ;
  • Yumurta sarısı
  • Küçük kase kuru üzüm
  • İstenirse ceviz

Üzümlü Kurabiye Tarifi Yapılışı

Merhabalar☺️
  1. Oda sıcaklığında olan margarin sıvı yağ ve toz şeker karıştırılır.
  2. İçine kontrollü olarak yavaş yavaş un ve kabartma tozu eklenir.Yumuşak bir hamur olmalı
  3. Hamurun içine kuru üzüm konulur.
  4. Çok ince olmayacak şekilde açılır ve istenen kalıpla kesilir.
  5. İstenirse hamurdan şeritler yapılır ve bıçak yardımıyla velev şeklinde dilimlenir.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun ☺️☺️

Tavuk Kuşbaşı Etli Patetes Oturtma Tarifi

Tavuk Kuşbaşı Etli Patetes Oturtma Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kemiksiz tavuk but (küp doğranacak)
  • 2 adet orta boy kuru soğan (soyulup iri yemeklik doğranacak)
  • 6 adet çarliston biber(çekirdeği çıkarılıp iri doğranacak )
  • 10 diş sarımsak (soyulup diş kalacak )
  • 1 adet kapya biber(çekirdeği çıkarılıp iri doğranacak )
  • 1 adet domates (kabuğu soyulup küçük doğranacak )
  • 1 tatlı kaşığı biber
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kekik, kimyon, toz tatlı biber, sumak
  • 1 çay bardağı su (küçük boy çay bardağı su )
  • 7-8 adet patates (soyulup bir cm kalınlığında halka dilimlenecek )
  • 1 tutam ince kıyım maydanoz
Kızartmak İçin ;
  • Sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı su
Aralarına Koymak İçin ;
  • 2 adet ince yeşil biber
  • 1 adet domates

Tavuk Kuşbaşı Etli Patetes Oturtma Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri kesip yıkadıktan kurulayalım sonra kızgın sıvı yağda biraz kızartalım kağıt havlu serili tabağa alalım.
  2. Tavaya tavuk etlerini koyalım 10 dakika kısık ateşte pişirelim kapatalım.
  3. Sonra başka bir tavaya yağları ekleyelim soğanı sarımsağı biberleri koyalım 2-3 dakika kavuralım
  4. Salçayı domatesi ekleyelim karıştıralım kavuralım tuz baharatı serpip karıştıralım etleri katıp tekrar karıştıralım.
  5. Bir çay bardağı suyu ekleyelim 10 dakika çok kısık ateşte pişirelim.
  6. Sonra fırın tepsisine bir kat patatesleri dizelim yaptığımı tavuklu harcı yayalım.
  7. Maydanozu serpelim bir kat daha patates dizelim aralarına kestiğimiz domates biberleri yerleştirelim bir çay bardağı suyu gezdirerek dökelim.
  8. Üzerine yarım çay kaşığı tuz toz tatlı biberi serpelim.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derecede 30-35 dakika pişirelim. Afiyet olsun

Kışlık Patlıcan Kurutma Tarifi

Kışlık Patlıcan Kurutma Tarifi İçin Malzemeler

  • 40 kilo patlıcan
  • 1 su bardağı tuz

Kışlık Patlıcan Kurutma Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanlarımızı alacalı şekilde soyalım daha sonra ikiye bölüp uzunlamasına istenilen şekilde doğrayalım.
  2. Doğradığımız patlıcanları geniş bir kaba su dolduralım.
  3. İçine tuz atalım ve doğranmış olan patlıcanları içine atalım bunu yapmamızın sebebi kararmaması için daha sonra suyunu süzüp güneş alan bir yere serelim.
  4. 4 yada 5 günde kuruyor patlıcan önemli olan güneş gören bir yere sermek daha sonra bidonlara koyalım kışın yemeklerde kullanılabilir. Afiyet olsun😁

Balık Çorbası Tarifi

Balık Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gr fileto mezgit balığı
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet havuç
  • 2 adet kereviz sapı
  • 5 sap taze soğan
  • 5 sap dere otu
  • 10 adet tane karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı Tereyağı

Balık Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Patates ve havuçları küçük küpler halinde doğrayalım.
  2. Kereviz saplarını ve taze soğanları 1 cm boyunda dilimleyelim.
  3. Balık parçalarını da küp küp doğrayalım.
  4. Tencereye 1 kaşık tereyağını koyup, tüm sebzeleri soteleyelim. Tane karabiberi içine atıp sebzelerle çevirelim.
  5. 1, 5 litre içme suyunu tencereye koyalım ve yaklaşık 15 dakika kaynatalım.
  6. Dilimlenmiş balıkları içine atalım 10 dakika daha kaynatalım. Üzerine ince kıyılmış dereotu koyup servis edelim.
    Afiyet olsun

Anne Elinden Tava Böreği Tarifi

Anne Elinden Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 4-5 su bardağı un (hamura yavaş yavaş eklenir. Gerekirse artırabilirsiniz)
  • 2 çay kaşığı tuz
İçi için;
  • 200 gr kıyma
  • 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 adet yumurta
  • 2 tutam kadar maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz
Kızartmak için;
  • Sıvıyağ

Anne Elinden Tava Böreği Tarifi Yapılışı

Ne varsa annemizin tariflerinde var değil mi?
Hemen hazır edeceğiniz harika bir börek tarifi.
  1. Öncelikle un, tuz, ve suyumuzu ekleyip  yoğuralım. 20 dk kadar dinlendirelim. Hamurumuzda maya yok.
  2. Hamur miktarını istediğiniz kadar artırabilirsiniz.
  3. Hamur dinlenirken kıymayı kavuralım, sıvıyağ ve baharatlarını ekleyelim, 2 yumurtayı kıralım kavuralım. En son maydanozu doğrayalım ve kenara alalım.
  4. Hamuru iki eşit parçaya ayıralım ve büyük yumak yapalım.
  5. Bir yumağı açabildiğimiz kadar büyükçe açalım , üzerine sıvıyağ sürelim (yağ heryerine gelecek şekilde sürelim.) O bölümün fotoğrafları silindi üzgünüm. :(
  6. 4 parmak enliliğinde keselim , uzun şeritleri rulo yaparak beze hazırlayalım. (İlk fotoğraf)
  7. Her bir bezeyi yemek tabağı büyüklüğünde açalım harcımızdan koyalım.
  8. Bir beze daha açalım ve üzerine kapatalım. Parmaklarımızla kenarlarını pekiştirelim.
  9. Kızgın yağda önlü arkalı kızartalım.