13 Mart 2018 Salı

Yemek tarifleri / Taze Bakla Çorbası Tarifi

Taze Bakla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 12-15 adet taze bakla
  • 1 küçük soğan
  • 4 çorba kaşığı yoğurt (veya 3 kaşık süzme yoğurt)
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 avuç dereotu
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı salça

Taze Bakla Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Baklaları tahta üzerinde incecik kıyalım. Damak tadınıza göre istediğiniz kalınlık olabilir, ben ne çok kalın ne de çok  ince seviyorum. Çok ağıza da gelmesin ama eriyip de gitmesin :)
  • Diğer tarafta tencerede 1 küçük soğanı yağla beraber kavurup salçayı ekleyelim.
  • Daha sonra kıyılmış baklaları ilave edip biraz kavuralım, baklalar diriliğini kaybetsin.
  • 1.5 su bardağı sıcak suyu da ilave edip tencerenin kapağını kapatarak baklaların pişmesini sağlayalım.
  • Bu arada çukur bir kapta yoğurt, 1 yumurta, 2 çorba kaşığı unu karıştırarak terbiyesini hazırlayalım.
  • Diğer tarafta pişmekte olan baklalar yumuşayınca üzerine 4 su bardağı kadar daha suyu ilave ederek tam kaynamaya yakın yoğutlu olan karışımı da ekleyip kısık ateşte karıştırarak pişmesini sağlayalım.
  • Son olarak tuzunu ayarlayalım ve kıyılmış dereotunu ekleyip karıştıralım.
  • 2-3 dakika kaynadıktan sonra ocağı kapatalım.
  • Biraz dinlendikten sonra üzerine pul biber ilave ederek servis yapalım.

Taze bakla çorbasının püf noktaları

  • Düdüklü tencere kullanmayı tercih etmeyenler olduğu için taze bakla çorbasını bu tarifte tencerede pişiriyor gibi anlattım. Ancak düdüklü tencerede pişirmek daha hızlı ve kolay oluyor. Bir farkı yok ama baklaların hızlı pişmesini isterseniz düdüklü tavsiye ederim. Baklayı aynı şekilde kavurup az su ekledikten sonra düdüklüde 20 dk pişirmeniz yeterli. Düdüklüyü açınca suyu ilave edip terbiyesini katarak normal pişirme işlemine devam ediyoruz.
  • Baklanın kolay pişmesi için biraz kavurup öldürdükten sonra suyunu ilave etmemiz gerekir.
  • Her zaman olduğu gibi yoğurtlu çorbalara tuzu en son ilave ediyoruz ki yoğurdumuz kesmesin.
  • Yoğurtlu terbiyeyi ılıtarak yavaş yavaş ilave etmeyi ve bu sırada karıştırmayı unutmuyoruz :)

Taze Bakla Düdüklüde Kaç Dakikada Pişer?

Baklaya göre değişebilir belki ve biraz da doğradığınız kalınlığa göre ama benim kullandığım düdüklü ile 20 dakika içinde bakla ağızda dağılacak kıvama geliyor diyebilirim.
Taze bakla ile denemenizi tavsiye edeceğim diğer tariflere de mutlaka bir göz atın;



27 Şubat 2018 Salı

Yemek tarifleri / Patatesli Bulgur Pilavı

Patatesli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 iri patates
  • 1 kuru soğan
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 fiske karabiber
  • 1 fiske kimyon
  • 1 tavuk bulyon
  • Yeteri kadar kaynar su

Patatesli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

Öncelikle tencereye sıvı yağı koyuyoruz, ocağı orta ateşte yakıyoruz. Bu esnada soğanı küçük küçük yemeklik doğrayıp tencereye aktarıyoruz.
Soğanlar pembeleşinceye kavuruyoruz. Ardından salçasını veriyoruz, karıştırıyoruz.Sonra patatesi minik küpler halinde kesip soğanlara ekliyoruz. Patatesin üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ilave ediyoruz, kapağı kapatıp, arada bir karıştırarak patateslerin suyu çekmesini bekliyoruz.
Patatesler suyu çekti. Şimdi bulguru, tereyağı, rende sarımsağı ve tuz ile baharatları ilave ediyoruz. Bütün malzemeyi birbiriyle spatula yardımıyla alttan üste (patatesleri incitmeden) harmanlıyoruz.
1 bardak sıcak suda bulyonu eritip pilava ilave ediyoruz. 1 bardak sıcak su daha ekleyip kapağı kapatıyoruz. Kısık ateşte 15 dakika kadar pişiyor.
Kapak ile tencere arasına temiz bir havlu ya da bez koyup demlenmeye bırakıyoruz.

26 Şubat 2018 Pazartesi

Yemek tarifleri / Fırında Pratik Köfte Patates

Fırında Pratik Köfte Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 g kıyma (ya da kendinize göre ayarlayın)
  • 1 kase ufalanmış ekmek içi
  • 1 yumurta
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 kuru soğan
  • Bir demek maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3-4 adet patates
Hazırlanışı
Fırında pratik köfte patates yemeğimize öncelikle köftesini hazırlamakla işe başlayalım.
  1. Bunun için ayıklanmış maydanoz, bir kaç parçaya bölünmüş kuru soğan ve sarımsakları mutfak robotuna yerleştirelim.
  2. Üzerine 1 yumurtayı da kırıp bütün malzemeler iyice küçülünceye kadar robottan geçirelim.
  3. Yoğurma kabına kıymayı alıp üzerine sıvı hale gelen soğan sarımsak maydanoz ve yumurta karışımını boşaltalım.
  4. Tuzunu baharatlarını ilave edelim.
  5. Ufalanmış ekmek içini de ekleyip yoğuralım. Elimizle minik minik köfteler hazırlayalım.
  6. Diğer taraftan patatesleri de çok kalın olmayacak şekilde dilimleyelim.
  7. Fırın kabına bir köfte bir patates şeklinde hepsini çiğden dizelim.
  8. Bir kasede salçayı sıcak suda çözdürüp az tuz ilave ettikten sonra yemeğin üzerine gezdirelim.
  9. Hazırlanan yemeğimizi önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıp patatesler yumuşayana kadar pişirelim.
  10. Eğer üzeri kızarır fakat hala pişmezse tepsinin üzerine alüminyum folyo geçirip bir süre de bu şekilde pişirebilirsiniz.
Köfte patates yemeğimizi yanında pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…
Dilerseniz köfteleri akşamdan hazırlayıp buzdolabına kaldırın, ertesi gün işten gelince hemen sıralayıp fırına atarsınız, çalışan bayanlar için pratik bir tarif. Bazen zaman olduğunda patatesi ve köfteyi hafif sıvı yağda kızartıp o şekilde de fırına veriyorum. Tercih sizin, şimdiden afiyet olsun…

25 Şubat 2018 Pazar

Yemek tarifleri / Sütlü Yayla Çorbası

Sütlü Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 5 su bardağı su
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz ,zeytinyağı ,nane ,pulbiber

Sütlü Yayla Çorbası Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar .🤗🤗
  1. Yoğurtlu da güzel ama sütlü de çok lezzetli oluyor.
  2. İlk olarak pirinçlerimizi yıkayıp suyunu koyup kaynamaya bırakalım.
  3. Bir kase içinde yumurta sarısı, un ve süt karışımını iyice çırpalım.
  4. Pişen pirinçlerimizi tencereden bir kaç kaşık su koyup karıştıralım ,sonra yavaş yavaş sütlü karışımımızı tencereye dökelim.
  5. Biraz daha kaynatalım eğer kıvamı koyu gelirse biraz daha süt koyabilirsiniz.
  6. Başka yerde zeytinyağımızı nane ve pul biberimizi hazırlayıp çorbamızın üzerine gezdirelim.
  7. Servise hazır.
    🤗afiyet olsun🤗

Yemek tarifleri / Beşamel Soslu Patlıcanlı Tavuk Kebabı

Beşamel Soslu Patlıcanlı Tavuk Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için:
  • 5-6 adet orta boy patates
İçi için:
  • 3 adet patlıcan
  • 500 gr tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 2 adet biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1. 5 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kekik
  • Tuz
  • Biraz ince kıyılmış maydanoz
  • Zeytinyağ
Beşamel sosu için:
  • 2 yemek tereyağ veya margarin
  • 1. 5 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz veya tavuk bulyon
  • Karabiber
Üzerine:
  • Kaşar peyniri

Beşamel Soslu Patlıcanlı Tavuk Kebabı Tarifi Yapılışı

Merhaba herkese 🤗😍
Yedikçe yediren güzel fırın yemeği tarifimi paylaşmak istiyorum bugün sevgili arkadaşlar. Mutlaka deneyip keşfedin diyorum ve hemen yapılışına geçiyorum 👍😋.
  1. 🍆🍆Öncelikle patlıcanlar alaca soyulur, ufak küp küp doğranır tuzlu suda 20 dakika acısı çıkması için bekletilir.
  2. Süzülür mutfak havlusuyla veya beziyle nemi alınır. Az sıvı yağ da kızartılır mutfak havlusuna alınır, kenarda bekletilir.
  3. 🥔🥔 Patatesler soyulur rendenin ince dilim kısmıyla rendelenir.
  4. Bıçak yardımıyla ince incede doğrayabilirsiniz.
  5. Soğuk suyla nişastası üzerlerinden alınır.
  6. 🍗🍗 Tavuklar ufak küp küp, soğan, sarımsak, biberler yemeklik doğranılır.
  7. Geniş bir tavaya biraz zeytinyağ dökülür soğan ve biber kısık ateşe sotelenir.
  8. Sarımsak ve tavuk eti eklenir 5-6 dakika çevrilir.
  9. Salça ilave edilir devam karıştırılır. Salçanın dağılması için sıcak su eklenir.
  10. Baharatlar ayarlanır en son maydanoz ve patlıcan eklenir yavaşça ezmeden karıştırılır.
  11. Büyük dört köşe borcam sıvı yağ ile yağlanır.
  12. Patatesler yanyana 3-4 kat üst üste dizilir.
  13. Patateslerin büyüklüğüne göre patateslerde artırma yapabilirsiniz ben 6 adet patates kullandım. Üzerine patlıcanlı tavuk harcı yayılır.
  14. Beşamel sosu hazırlanır. Bunun için tereyağ veya margarin tavaya alınır un eklenir kokusu çıkana kadar kavrulur.
  15. Yavaş yavaş süt ilavesinde bulunarak koyulaşması sağlanır. Karabiber tuzu ayarlanır.
  16. Ben tavuk çok yakıştığı için bulyon kullandım. Tavukların üzerine dökülür fırında 170 derecede 40 dakika kontrollü pişirilir.
  17. Süre sonunda fırından alınır kenardan patatesler piştiği kontrol edilir. Kaşar peyniri rendelenir ve tekrar eriyip hafif renk alana kadar pişirilir🧀✔.
Harika yemeğimiz servise hazır 😍🙆‍♀️🎉.
Afiyet olsun 😚👌

24 Şubat 2018 Cumartesi

Yemek tarifleri / Tavada Tavuk Çöp Şiş (Lokum Gibi)

Tavada Tavuk Çöp Şiş (Lokum Gibi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gram tavuk göğsü
Sos için;
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Takmak için;
  • Çöp şiş

Tavada Tavuk Çöp Şiş (Lokum Gibi) Tarifi Yapılışı

Selamün Aleykümselam arkadaşlar hepinize hayırlı ramazanlar dilerim 🙏🙏
Buyurun tarifime başlayayım.
Öncelikle göğsü küp şeklinde doğrayalım biraz donmuş olursa etimiz daha düzgün şekilde kesiliyor.
Daha sonra ise sarımsakları soyup rendeleyelim büyük bir kasede sosunu hazırlayalım .Sarımsağı kaseye alalım içine kekik, yoğurt, sıvı yağ, tuz, karabiber, kimyon, salça ve tüm baharatlarını ekleyerek karıştıralım ve küp şeklinde doğradığımız etimizin üzerine döküp karıştıralım sosladığımız etin ağzını kapatıp en az yarım saat dinlendirelim  Daha sonra çöp şişelere dizelim yanmaz ağzı kapalı tava yada tencerede 2 yemek kaşığı yağ koyarak güzelce çevirerek pişirelim .İlk koyduğumuz zaman ağzını 5 dakika kapalı tutalım ki hem suyunu bıraksın hemde etrafa sıçramasın deneyenlere şimdiden kolay gelsin herkese afiyet olsun

23 Şubat 2018 Cuma

Yemek tarifleri / Hanım Ağa Çorbası

Hanım Ağa Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı erişte
  • 1 çay bardağı yıldız şehriye (85 cclik)
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek (85 cclik)
  • 1 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı dolusu salça
  • Yarım çay kaşığı kimyon, karabiber, kırmızı biber
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 2 su bardağı kemik suyu
Üstü için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 silme tatlı kaşığı nane

Hanım Ağa Çorbası Tarifi Yapılışı

Sıcacık lezzetli mi lezzetli bir o kadar da doyurucu çorba ✔
Bazı çorbalar tek başına doyurmaya yetiyor bu da onlardan biri 😊
  1. Tencereye ince ince kıydığımız soğanları alıp bir miktar sıvı yağ ile kavuralım.
  2. Salçayı ilave edelim.
  3. Baharatları ekleyelim.
  4. Bir süre sonra erişte ve yıldız şehriyeyi katıp biraz daha kavuralım.
  5. Sıcak suyu ve kemik suyunu da ekleyip kaynayınca haşlanmış nohutu katalım.
  6. Haşlanmış yeşil mercimeği de ilave edelim.
  7. Çorbayı bir süre kaynamaya bırakalım.
  8. Bir tavada tereyağını eritip naneyi ekleyelim. Çorbanın üstüne yağı dökelim. Mis gibi tadına doyum olmayan çorbamız hazır 😍
Afiyet Olsun 🌼

22 Şubat 2018 Perşembe

Yemek tarifleri / İki Peynirli Kremalı Makarna

İki Peynirli Kremalı Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna
  • 1 paket krem peynir
  • 200 gram kaşar peyniri
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 1 paket krema
  • 2 orta boy biber
  • 1 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak

İki Peynirli Kremalı Makarna Tarifi Yapılışı

Çok lezzetli, bol peynir sevenler için harika bir makarna
  1. İlk önce su tencereye alınır, kaynayınca tuz ilavesiyle haşlamaya bırakılır, haşlanan makarna süzülür.
  2. Ayrı bir tencereye sıvı yağ, yemeklik doğranmış soğan, biber ve dövülmüş sarımsak eklenir, sebzeler yumuşayınca krema, krem peynir ve kaşar peyniri eklenerek güzelce karıştırılır
  3. En son makarna katılıp karıştırılır ve sıcak servis edilir.

Yemek tarifleri / Lokum Kıvamında Tavuk Kalamar

Lokum Kıvamında Tavuk Kalamar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kemiksiz tavuk göğüs eti
Sosu için;
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ

Lokum Kıvamında Tavuk Kalamar Tarifi Yapılışı

Hayırlı günler dilerim.
Dışı çıtır içi yumuşacık büyük küçük herkesin beğendiği bir lezzet.
  1. Tavuk etini jülyen doğrayınız.
  2. Yıkayıp süzgece alınız.
  3. Sosu için maden suyu ve yumurtayı çırpınız.
  4. Diğer malzemeleri ve baharatları ekleyerek güzelce karıştırınız.
  5. Tavuk etini ilave ederek karıştırınız.
  6. Üzerini streç film ile sarıp buzdolabında 1 saat bekletiniz.
  7. Tavaya bolca sıvı yağ ekleyiniz.
  8. Yağ tamamen kızdığında tavuk etini aralıklarla ilave edip kızartınız.
  9. Yanında ketçap ve mayonez ile servis edebilirsiniz.
  10. Sıcak servis edilir.
  11. Not; geceden hazırlayıp ertesi gün kızartabilirsiniz.
Afiyet olsun.

21 Şubat 2018 Çarşamba

Yemek tarifleri / Havuç Çorbası

Havuç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 adet orta boy havuç
  • 3 adet orta boy patates
  • 1 adet pırasanın yarısı
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuzot
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • Tuz
  • Su
Sosu için;
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber

Havuç Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Merhabalar havuçları yıkayıp kabuklarını soyup rendeleyin.
  2. Bir tencereye sıvı yağı ve tereyağını bırakıp ocağa koyun.
  3. 1 diş sarımsağı ve soğanı doğrayıp kızan yağa bırakın biraz kavurun.
  4. Rendelenmiş havucuda içine atıp biraz daha kavurun.
  5. Patatesleri küçük küçük doğrayıp onuda içine bırakın ve suyunu ilave edin.
  6. Tuz otunu, karabiberini koyup, tencerenin kapağını kapatıp, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  7. Sonra el blenderenden geçirin.
  8. Zencefili ilave edip tuzunu kontrol edin.
  9. Eğer çorbanız koyu ise kaynar su ilave edin.
  10. 5-10 dk daha kaynatıp ocaktan alın.
  11. Küçük bir tavaya yağı kızdırıp, içine bir tatlı kaşığı toz kırmızıbiber ilave edip, ocaktan alın.
  12. Servis yaparken çorba tabaklarının üzerine birer tatlı kaşığı koyun. Afiyet olsun

20 Şubat 2018 Salı

Yemek tarifleri / Yedikçe Yedirten Yoğurtlu Mor Lahana Salatası (Turplu)

Yedikçe Yedirten Yoğurtlu Mor Lahana Salatası (Turplu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy kase dolusu mor lahana rendesi
  • 1 orta boy beyaz turp rendesi
  • 8 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • Tuz

Yedikçe Yedirten Yoğurtlu Mor Lahana Salatası (Turplu) Tarifi Yapılışı

Yemeklerin yanında enfes bir salata daha ✓
  1. Mor lahanayı rendeleyip bir tavaya koyup az miktar yağda kavuralım.
  2. Soğumaya bırakalım.
  3. Beyaz turpu rendeleyip soğuyan mor lahanaya katalım.
  4. Bir kaba yoğurdu, mayonezi ve tuzu alıp karıştıralım.
  5. Mor lahana ve turpa yoğurtlu karışımı ilave edelim.
  6. Yedikçe yedirten nefis salatamız hazır 😍
Afiyet Olsun 🌼

19 Şubat 2018 Pazartesi

Yemek tarifleri / Portakallı Kek

Portakallı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi ve suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un
Üzeri için;
  • Beyaz çikolata sosu

Portakallı Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri iyice çırpıp, diğer malzemeleri yavaş yavaş ekliyoruz.
  2. Daha sonra unu ve kabartma tozunu vanilyayı ekliyoruz.
  3. Yağlanmış kalıba döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırına atıyoruz.
  4. Pişip soğuduktan sonra beyaz çikolata sosu ve şekerlemelerle süslüyoruz. Afiyet olsun.

Yemek tarifleri / Misket Köfteli Nohut

Misket Köfteli Nohut Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için:
  • 300 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2, 5 su bardağı haşlanmış nohut ( 1 kutu hazır konserve kullandım ben )
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • Tuz
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 10-12 tane arpacık soğan yada 1 tane kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Misket Köfteli Nohut Tarifi Yapılışı

Kıymayı bir kaba alıyoruz içine tuz, karabiber ve galeta ununu da ekleyip güzelce karıştırıp minik misket köfteler yapıyoruz ve içine çok az un eklediğimiz bir tabağa alıp köftelerin una bulanmasını sağlıyoruz :)) diğer taraftan bir tencerenin içine ( ben güveç tencere kullandım siz istediğiniz tencerede yapabilirsiniz ) çok az sıvı yağ ekleyip soğanları atıyoruz biraz kavurduktan sonra salçaları da ekliyoruz onuda biraz kavurup sıcak suyu ekliyoruz :)) su kaynadığında içine köfteleri ilave ediyoruz arkasından haşlanmış nohutu da ekliyoruz ( ben vaktim olmadığı için konserve kullandım siz bir gece önceden nohutu ıslatıp ertesi gün düdüklüde 15-20 dk kadar kendinizde haşlayıp kullanabilirsiniz ) daha sonra köfteler pişene kadar pişmeye bırakıyoruz yaklaşık 20 dk kadar pişiriyoruz :)) pişmesine yakın tuzunu damak tadımıza göre ayarlayıp piştiğinde biraz dinlendirip sıcak sıcak servis ediyoruz :)) deneyenlere şimdiden afiyet olsun. :))