28 Haziran 2018 Perşembe

Çok doyurucu: Ispanak salatası tarifi

Malzemeler:


  • 500 gram ıspanak
  • 1 çorba kaşığı kabak çekirdeği içi
  • 1 çorba kaşığı ay çekirdeği içi
  • 100 gram kabuklu pirinç
  • 1/2 adet limon
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1/2 çay kaşığı tuz-karabiber

                          İçindeki magnezyumla vücudun demir eksikliğini şıp diye çözen ıspanak şimdi enfes bir salata olarak karşımıza çıkıyor. Hazırlaması da o kadar kolay ki.

Nasıl Yapılır?


Pirinçlere bir su bardağı su ekleyerek haşlayın. Pirinçleri süzüp bekletin. Sonrasında iyice yıkadığınız ıspanakları diğer tüm malzemelerle karıştırın. Limon, zeytinyağı, tuz ve karabiberden oluşan salata sosunu hazırlayıp malzemelerin üzerine dökün ve salatanızı afiyetle tüketin.

27 Haziran 2018 Çarşamba

Fırından gelen hafiflik: Sebzeli güveç tarifi

Fırından gelen hafiflik: Sebzeli güveç tarifi

Malzemeler:


  • 1 adet kırmızı soğan
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet patates
  • 2 adet kabak
  • 4 adet orta boy domates
  • 5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2,5 çay bardağı su

  • Bol etli, suyuna ekmek bana bana yediğiniz güveçleri unutun. Bu güveç, sebzelerden gelen hafifliği ve lezzetiyle diyetinizin en lezzetli destekçisi olacak.

    Nasıl Yapılır?


    Patlıcanları alacalı alacalı soyup acısını salması için yaklaşık 15 dakika tuzlu suda bekletin. Kabak, patates, soğan ve domatesi küp küp doğrayın, patlıcanların suyunu süzdürün ve tüm sebzeleri aynı kabın içinde bir araya getirin. Sarımsakları rendeleyin ve rendelenmiş sarımsak, zeytinyağı, salça, tuz ve karabiberi de sebzelerin üzerine ilave edip güzelce karıştırın. Malzemeler birbiriyle gzelce harmanlanınca güvecin içine katarın, üzerine 1 çay bardağı su ilave edip önceden ısıtmaya başladığınız 170 derece fırında ağzı kapalı olarak yaklaşık 35 dakika pişirin. İşte bu kadar!

    21 Haziran 2018 Perşembe

    Hafif mi hafif: Izgara hindi göğüs tarifi

    Hafif mi hafif: Izgara hindi göğüs tarifi

    Izgara-Hindi- Göğüs-Tarifi

    Malzemeler:


    • 4 adet hindi göğüs  
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1/2 şişe soda
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1 adet kırmızı soğan                                         

                                                       herhangi  bir sebepten dolayı tavuk tüketmek istemiyorsanız ona alternatif en yakın beyaz et hindiyi tercih edebilirsiniz. Yağsız göğüs eti öyle güzel bir ana yemeğe dönüşecek ki her gün yemek isteyeceksiniz.

    Nasıl Yapılır?


    Soda, zeytinyağı, karabiber, tuz ve sarımsak tozu olarak hindi göğüsleri marine edin. Buzdolabında yarım saat beklettiğiniz hindi etini ısınmış tavaya dizin ve 15 dakika önlü arkalı pişirin. Alt tarafına soğanlar yerleştirdiğiniz tabağa hindi göğüsleri yerleştirerek sunuma hazırlayın.

    18 Haziran 2018 Pazartesi

    Diyet yemekleri,Düşük kalorili bulgur: Karnabahar kısırı tarifi

    Malzemeler:


    • 1 adet karnabahar
    • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 adet orta boy soğan
    • 1 yemek kaşığı domates salçası
    • 1 yemek kaşığı biber salçası
    • 1/2 adet limon
    • 8-10 dal maydanoz
    • 8-10 dal dereotu
    • 2-3 dal taze soğan
    • 2 yemek kaşığı kırmızı lahana turşusu (ince kıyılmış)
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı pul biber

                                                 Kısırı kim sevmez? Ama bir başladık mı kendimizi durduramayıp kase kase yediğimiz de bir gerçek. Biz de kaç kase yeseniz de pişmanlık yaşamayın diye karnabahar çiçeklerinden düşük kalorili bulgur yarattık ve hem pratik hem leziz mi leziz bir kısır tarifi hazırladık.

    Nasıl Yapılır?


    Karnabaharı çiçeklerine ayırıp blenderdan geçirin. Soğanları zeytinyağı döktüğünüz tavada kavurup salçayı ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun. Ardından karnabaharları ekleyin ve 10 dakika pişirin. Ilınınca limon suyu, tuz ve pul biberi de katın. Maydanoz, dereotu, taze soğan, lahana turşusunu da kısıra ekleyerek karıştırın ve afiyetle tüketin.

    10 Haziran 2018 Pazar

    Diyet yemek tarifler,En güzel atıştırmalık: Fırında baharatlı patates tarifi

    Malzemeler:


    • 5 adet orta boy patates
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
    • 1 tatlı kaşığı kekik
    • 2 dal biberiye
    • 2 diş rendelenmiş sarımsak
    • 1 çay kaşığı tuz

                                Servisi için:


    • 4 dal taze kişniş

       Patates kızartmasını geri çevirmek çok zor biliyoruz. Ama ondan tam olarak da vazgeçecek de değildik. Patatesleri fırına veriyoruz bu sefer ve daha sağlıklı bir atıştırmalıkla günümüzü güzelleştiriyoruz.

    Nasıl Yapılır?


    Elma dilimi olarak kestiğiniz patatesleri zeytinyağı, toz kırmızı biber, kekik, biberiye, rendelenmiş sarımsak ve tuzla iyice karıştırın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip patatesleri aktarın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız patateslerin üzerine kişniş serperek servis edin.

    9 Haziran 2018 Cumartesi

    Diyet yeme tarifleri,Enerji deposu: Yeşil detoks çorbası tarifi

    Malzemeler:


    • 1 demet ıspanak
    • 1/4 adet patates
    • 1/3 adet kabak
    • 1/2 adet brokoli
    • 1 adet orta boy havuç
    • 1 adet kırmızı soğan
    • 1 diş sarımsak
    • 1 çay kaşığı kimyon
    • 1 çay kaşığı deniz tuzu
    • 1 çay kaşığı karabiber

                                     Şişkinlikler, ödemler gitsin isteyenler, kendini yeterince enerjik hissetmeyenler için birebir yeşil detoks çorbası. Rengi ve pratikliği bile yeter.

    Nasıl Yapılır?


    Tüm sebzeleri iyice yıkayın ve soyun. Soğan ve sarımsağı da aynı şekilde soyun ve ince ince doğrayın ya da rendeleyin. Sebzeleri tencereye alarak üzerine kaynar su dökün. Sebzeler yumuşadığında blenderdan geçirip sıcak sıcak servis edin.

    4 Haziran 2018 Pazartesi

    Patlıcanlı Bulgur Pilavı

    Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

    • 1 su bardağı pilavlık bulgur
    • 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
    • 1 diş küçük doğranmış sarımsak
    • 1 adet yeşil biber (küçük doğranmış )
    • 1 adet domates(küçük doğranmış )
    • 2 adet patlıcan (pijama gibi soyulup küp doğranacak )
    • 1 çay bardağı sıvı yağ (patlıcanı kızartmak için )
    • 1 tatlı kaşığı biber salçası
    • Yarım çay kaşığı tuz, karabiber, pulbiber
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
    • 2 subardağı su
    • 1 tutam ince kıyım dereotu taze nane maydanoz

    Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

    1. Tencereye soğanı sarımsağı salçayı koyun iki dk kavurun.
    2. Biberi domatesi de ekleyin tekrar karıştırın suyu ekleyin karıştırın tuzu baharatları serpin bir daha karıştırın.
    3. Kaynayan suya bulguru salalım ocağın altını kısalım suyunu çeken kadar pişmesini bekleyelim.
    4. Doğranmış otları koyup tekrar karıştırın patlıcanları kızgın yağda kızartıp içine katalım demlenmeye bırakalım afiyet olsun.

    Fırında Nar Gibi Kızarmış Tavuk - yemek tarifleri

    Fırında Nar Gibi Kızarmış Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

    • 1 bütün tavuk
    • Yarım limon
    SOS İÇİN;
    • 1 buçuk su bardağı süt
    • 1 yemek kaşığı mayonez
    • 1 yenek kaşığı zeytinyağı
    • 1 tatlı kaşığı salça
    • 1 diş sarımsak
    • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
    • 1 tatlı kaşığı kekik
    • Yarım çay kaşığı karabiber
    • Yarım çay kaşığı kimyon
    • 1 silme çay kaşığı kırmızı toz biber
    • 1 yemek kaşığı tavuk baharatı
    • 2 çay kaşığı dolusu tereyağı

    Fırında Nar Gibi Kızarmış Tavuk Tarifi Yapılışı

    1. Öncelikle tavuğumuzu yıkayalım ve yarım limon ile limonlayalım.
    2. Daha sonra sos malzemelerimizi bir kapta karıştıralım.
    3. Tavuğun sığacağı dar bir kaba tavuğu koyalım.
    4. Tavuk tam sığsın.
    5. Sosumuzu iyice yedirelim tavuğun her yerine.
    6. Bu tavuğun en önemli püf noktası tavuğun bu sosta beklediği süre.
    7. Mesela benim ertesi gün misafirim varsa bu şekilde soslayıp kaba poşet geçirip aksamdan dolaba koyarım. Ertesi gün akşama kadar bu sosla bekletirim. Arada bir alt üst ederim sosun içinde. Bu sayede tabiri caizse lokum gibi oluyor 😍😍😍.
    8. Sosumuza buladığımız tavuğumuzu eğer vaktiniz varsa benim gibi 1 gece, yoksa en az 3 saat dolapta sosumuzla bekletiyoruz.
    9. Beklemenin sonunda fırın poşetine sosu çok sıyırmadan koyuyoruz.
    10. Bu şekilde 45 dakika kadar pişiriyoruz. 45 dakikanın sonunda poşeti kesip tepsiye alıyoruz.
    11. Tavuğun üzerine 2 çay kaşığı tereyağından parçalar koparıp koyuyoruz zaten poşetin içine suyunu bırakmış oluyor.
    12. Bu şekilde 30 dakika kadar daha pişireceğiz.
    13. Eğer isterseniz patates ve soğanı iri iri doğrayıp tavuğun kalan sosuna bulayıp ayrı bir poşette pişirebilirsiniz. Buda çok lezzetli oluyor ben öyle yaptım.
    14. Tavuğumuz 170 derecede yavaş yavaş ağır ağır güzelce kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun😍😍😍

    Ferah Yoğurtlu Yaz Salatası ( Patatesli-Köz Biberli-Semizotlu Şahane) - yemek tarifleri

    Ferah Yoğurtlu Yaz Salatası ( Patatesli-Köz Biberli-Semizotlu Şahane) Tarifi İçin Malzemeler

    • 3 adet haşlanmış patates
    • 3 adet kapya biber
    • Bir tutam semizotu
    • Bir tutam dereotu
    • Bir kase yoğurt (küçük kase)
    • 1 tepeleme yemek kaşığı mayonez
    • 1 diş küçük sarımsak
    • Tuz

    Ferah Yoğurtlu Yaz Salatası ( Patatesli-Köz Biberli-Semizotlu Şahane) Tarifi Yapılışı

    Ferah, çok lezzetli, şahane tam bir yaz salatası tarifi paylaşmak istiyorum, başka bir yemekten artan haşlanmış patatesleri değerlendirmek için evdeki diğer malzemelerle az ölçüde yaptığım bir salata bizim gibi yoğurtlu salatayı sevenler mutlaka denemeli 😍😋👍🏻💕
    Gelelim tarife,
    1. Öncelikle patatesleri yıkayarak ister düdüklü tencerede isterseniz normal tencerede haşlıyoruz, diğer taraftan kapya biberleri közlüyoruz ( ben tam olarak köz kokusu olması için her zaman olduğu gibi ocakta közledim ama herkes istediği şekilde közleye bilir)
    2. Semiz otunu ve dereotunu güzelce yıkayıp süzdürüyoruz ve semizotunun yapraklarını ayıklıyoruz, dereotunu ince ince doğruyoruz.
    3. Bir kaseye yoğurdu, mayonezi ve ezilmiş sarımsağı alarak çırpıyoruz, ben yoğurdun 3 yemek kaşığını süzme yoğurt 3-4 yemek kaşığını da normal yoğurt olarak karışık kullandım.
    4. Haşlanan patatesleri soyuyoruz ve çok büyük olmayacak şekilde küp küp doğruyoruz, közlenmiş kapya biberi de soyuyoruz ve çekirdeklerini temizleyerek küçük küçük doğruyoruz.
    5. Uygun bir karıştırma kabına doğradığımız patates, kapya biber, semizotu ve dereotunu koyarak üzerine yoğurt sosunu döküyoruz ve tuz ekleyerek karıştırıyoruz salatamız hazır servis tabağına alıp servis ediyoruz.
    6. Ben bu salatayı tavuk yemeğinin yanında yaptım muhteşem oldu tavsiye ederim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😍😍😍😋😋😋

    Kolay Nohutlu Kuskus Çorbası

    Kolay Nohutlu Kuskus Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

    • 1 Çay Bardağı Kuskus
    • 1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
    • 6 Bardak Su
    Terbiyesi için;
    • 3 Yemek Kaşığı Tepeleme Yoğurt
    • 1 Yemek Kaşığı Tepeleme Un
    • 1 Adet Yumurta
    Üzeri için;
    • 1 Yemek Kaşığı Tereyağ
    • 1-2 Yemek Kaşığı Sıvı yağ
    • Nane
    • Pul biber (İsteğe Bağlı )

    Kolay Nohutlu Kuskus Çorbası Tarifi Yapılışı

    Tencereye önce suyu sonra kuskusu dökelim, kaynayıp hafif yumuşayıncaya kadar pişirelim içine nohutları ekleyip kısık ateş de pişmeye devam ederken terbiyesini hazırlayalım.
    Kase içinde yoğurdu, yumurtayı güzelce çırpalım ve unu ekleyip pürüzsüz oluncaya kadar çırpalım kesilmemesi için çorbanın sıcak suyundan içine dört beş yemek kaşığı döküp harmanlayalım ve çorbanın içine yavaş yavaş ve karıştırarak dökelim bir taşım daha kaynatıp ocağın altını kapatalım.
    Küçük tavada tereyağ ve sıvı yağı kızdıralım içine naneyi döküp kavuralım ve çorbanın üzerine gezdirip karıştıralım beş on dakika dinlendirip sıcak sıcak afiyetle yiyebilirsiniz.
    Afiyet olsun.

    2 Haziran 2018 Cumartesi

    İftar Davetleri İçin Pratik Bir Meze Yoğurtlu Tavuk Salatası - yemek tarifleri

    İftar Davetleri İçin Pratik Bir Meze Yoğurtlu Tavuk Salatası Tarifi İçin Malzemeler

    • Yarım fileto tavuk göğsü
    • 5 adet kornişon turşu
    • Yarım demet dereotu
    • 1 kase yoğurt
    • 2 yemek kaşığı mayonez
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

    İftar Davetleri İçin Pratik Bir Meze Yoğurtlu Tavuk Salatası Tarifi Yapılışı


    1. Bir karıştırma kabı içerisine haşlanıp didiklenmiş yarım fileto tavuk göğsü alınır.
    2. Üzerine 5 adet küp şeklinde doğranmış kornişon turşu, yarım demet ince doğranmış dereotu, 1 kase yoğurt, 2 yemek kaşığı mayonez, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilir.
    3. Tüm malzemeler birbirine geçinceye kadar karıştırılır.
    4. Hazırlanan salata servis tabağına alınarak üzerine zeytinyağı gezdirilir ve servis edilir. Afiyet olsun.

    Alinazik Kebabı

    Alinazik Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

    Beğendisi için;
    • 600 g patlıcan (3-4 adet orta boy)
    • 1 su bardağı SÜTAŞ süzme yoğurt
    • 1 yemek kaşığı SÜTAŞ tereyağı
    • 2 diş sarımsak
    • Tuz
    • Karabiber
    Kıyması için;
    • 300 g orta yağlı kıyma
    • 1 adet soğan
    • 1 adet domates
    • 1 adet yeşil biber
    • 5 kaşık sıvı yağ
    • 1 tatlı kaşığı biber salçası
    • Tuz
    • Karabiber

    Alinazik Kebabı Tarifi Yapılışı

    1. Bir tavaya sıvı yağ, kıyma ve yemeklik doğradığımız soğanı alarak kavuralım.
    2. Ardından yeşil biber ve küp şeklinde doğradığımız domatesi de ekleyerek domates suyunu salana kadar kavurmaya devam edelim.
    3. Biber salçası, tuz ve karabiberi ekleyip karıştıralım.
    4. Patlıcanları közleyelim ve kabuklarını temizleyerek küçük küçük doğrayalım.
    5. Bir taraftan sarımsaklı süzme yoğurdumuzu hazırlayalım.
    6. Patlıcanları bir tavaya alarak ısıtalım  ve bir kaba alalım.
    7. Üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu dökerek iyice karıştıralım ve tuz ile karabiberi ekleyelim.
    8. Hazırlamış olduğumuz beğendiyi servis tabağına alalım.
    9. Üzerine sıcak olan kıymalı harcımızı ekleyelim.
    10. Dilerseniz üzerine tereyağında pul biber kızdırıp gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun.

    Kiremitte Soslu Kaşarlı Köfte

    Kiremitte Soslu Kaşarlı Köfte Tarifi İçin Malzemeler

    • 600 gr kıyma
    • 1 adet soğan
    • 2 diş sarımsak
    • 1 adet yumurta
    • Bayat ekmek içi (kurutulmuş ekmek içi de olur)
    • Maydanoz
    • Tuz
    • Karabiber
    • Pul biber
    Sosu için;
    • 2 adet orta boy domates
    • 1 diş sarımsak
    • 1 yemek kaşığı salça
    • Tuz ve karabiber
    • 2 yemek kaşığı SÜTAŞ tereyağı
    • 1 su bardağı su
    Üzeri için;
    • SÜTAŞ Kaşar peyniri rendesi

    Kiremitte Soslu Kaşarlı Köfte Tarifi Yapılışı

    1. Köfte için soğan, sarımsak, maydanoz ve yumurtayı rondodan geçirelim.
    2. Bir kaba kıymayı alalım ve üzerine rondolan geçirilmiş malzemeler, bayat ekmek içi, tuz, karabiber ve pul biberi alarak güzelce yoğuralım.
    3. Hazırlamış olduğumuz köfte harcını istediğimiz gibi şekillendirelim ve üzerini streç film ile kapatarak 2 saat kadar dolapta dinlendirelim.
    4. Sos için domatesleri rendeleyelim.
    5. Tavaya tereyağını alarak eritelim ve rendelediğimiz domatesi üzerine ekleyelim.
    6. Biraz pişen domatesin üzerine salça, sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştıralım.
    7. Son olarak üzerine 1 su bardağı suyu da ekleyerek biraz daha pişirelim.
    8. Dinlendirmiş olduğumuz köfteleri sıvı yağda her iki tarafını da çok az kızartalım.
    9. Güveç kaplarımızı köfteleri yerleştirerek üzerine hazırlamış olduğumuz domates sosundan ekleyelim.
    10. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında suyunu çekip biraz kızarana kadar pişirelim.
    11. Son olarak güveçlerin üzerine kaşar peyniri rendesi serperek peynirler eriyene kadar tekrar fırınlayalım
    12. Sıcak olarak servis edelim. Afiyet olsun.