20 Eylül 2018 Perşembe

Sütlü Kabak Çorbası

Sütlü Kabak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 orta boy kabak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı sıcak süt
  • 2 su barsağı su
  • Tuz

Sütlü Kabak Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Soğan ve sarımsakları küçük küçük doğrayıp tencereye alıyoruz.
  2. Üzerine sıvı yağ ekleyip ocakta biraz kavuruyoruz.
  3. Üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırıyoruz.
  4. Son olarak kuş başı doğradığımız kabukları soyulmuş kabakları tencereye atıyoruz.
  5. Önce soğuk suyu (unun topaklanmaması için) ardından sıcak sütü ekleyip kapağını kapatıyoruz.
  6. Kabaklar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  7. Bir çatal yardımıyla kabakların pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra altını kapatıyoruz. Blenderdan geçiriyoruz. Afiyet olsun :) (eğer çorbanın kıvamı yoğun ise biraz sıcak su ekleyip tekrar kaynatabilirsiniz)

Haydari (Kimyon Ve Taze Naneli)

Haydari (Kimyon Ve Taze Naneli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 7-8 yemek kaşığı süzme yoğurt (tercihim eker yoğurdu)
  • 60-70 gr ezine beyaz peynir (yumuşak)
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 diş sarımsak
  • Kuru nane
  • 2 dal taze nane
  • 2 dal dereotu
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Haydari (Kimyon Ve Taze Naneli) Tarifi Yapılışı

  1. Peyniri rendeleyip çatal ile ezin.
  2. Yoğurt ve diğer malzemeleri ilave edin.
  3. Baharatlar ve zeytinyağını damak zevkinize göre ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.

19 Eylül 2018 Çarşamba

Mantarlı Kırmızı Biber Salatası

Mantarlı Kırmızı Biber Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo mantar
  • 5-6 adet közlenmiş kopya biber
  • 1 demet dere otu
  • 1 su bardağı mısır
  • 1 su bardağı içi biberli zeytin (tercihe göre normal zeytin de olabilir)
  • 5-6 adet kornişon turşu
  • 1 çay bardağı kaşar (doğranmış)
  • Zeytinyağı-limon-tuz

Mantarlı Kırmızı Biber Salatası Tarifi Yapılışı

Çok basit bir o kadar da lezzetli salata tarifi.
  1.  Mantarlar yıkanır ve haşlanır daha sonra uzun uzun doğranır.
  2. Diğer malzemeler küp şekilde doğranarak hepsi karıştırılır en son sosu hazırlanır dökülür.
Afiyet olsun. :)

Kremalı Dağ Kekikli Tavuk

Kremalı Dağ Kekikli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk ( ızgara tava )
  • 1 kutu sıvı krema
Marine etmek için ;
  • 1 orta boy soğan
  • Yarım çay bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • Karabiber
  • Tuz

Kremalı Dağ Kekikli Tavuk Tarifi Yapılışı

Ünlü tavuk restoranlarında yediğimiz tavukla birebir aynı. Nedeni ise en az 6 saat marine edilmiş olması 👌🏼✨
  1. Yemeden en az 6 saat önce tavuğumuzu marine edelim.
  2. Marine işlemi için soğanları rendeleyelim sütü, zeytinyağını ve baharatları ekleyip karıştıralım.
  3. Daha sonra küp küp doğranmış tavuklarımızı karıştırıp ağzını kapatıp buzdolabına atalım.
  4. Yiyeceğimiz zaman derin bir tavaya tavuklarımızı alalım ilk 15 dakika yüksek ateşte suyu çıkınca da düşük ateşte pişirelim.
  5. Pişen tavuklarımıza kremayı ilave edip 3-5 dakika çevirelim.
  6. Sıcak olarak servis edelim.
  7. Yanına servis önerisi pesto soslu makarna tavsiyemdir 👍🏼
  8. Pesto sosum olmadığı için ben kremalı kaşarlı fesleğenli makarna ile servis ettim oda çok yakıştı bilginize

18 Eylül 2018 Salı

Yemek tarifleri,Güveçte Porsiyonluk Et Sote

Güveçte Porsiyonluk Et Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr sotelik et
  • 1 adet soğan
  • 2-3 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • Tereyağı
  • 1 dis sarımsak
  • Tuz, karabiber, kekik, kimyon
  • Kaşar peyniri
  • Zeytinyağı

Güveçte Porsiyonluk Et Sote Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle dana kuşbaşı etlerimizi 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte düdüklü tencereye alalım.
  2. Altı kısık bir şekilde suyunu bırakana kadar karıştıra karıştıra rengi dönene kadar pişirelim.
  3. Suyunu iyice bırakınca üzerine yarım çay bardağı kadar su daha ekleyip düdüklünün ağzını kapatalım ve 30-40 dakika kadar pişirelim.
  4. Bu arada sotemizi yapacağımız tavaya kuru soğan kırmızı kapya biber ve yeşil biberlerimizi yemeklik doğrayalım zeytinyağın da güzelce kavuralım.
  5. Bir yemek kaşığı da tereyağı ekleyelim. pişmiş olan etlerimizi süzüp tavamızın içine alalım. güzelce çevirelim.
  6. Tuz karabiber kimyon kekik atıp karıştıralım.
  7. Son olarak domateslerimizi rendeleyerek ekleyelim. suyunu çekene kadar pişirelim.
  8. Ocağın altını kapatalım. Sotemizi güveçlere pay edelim. Düdüklünün dibinde bulunan et suyundan birer tatlı kaşığı güveçleri gezdirelim.
  9. Üzerine kaşar rendesi koyalım 180 derece fırında kaşarlar kızarana kadar pişirelim Afiyet olsun.

Yemek tarifleri,Nohut Çorbası

Nohut Çorbası (videolu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 konserve nohut (500 gr haşlanmış nohut)
  • 1 büyük soğan
  • 2 patates
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı zerdeçal
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 5-6 su bardağı su
  • Tuz

Nohut Çorbası (videolu) Tarifi Yapılışı

  1. Yemeklik doğrayın soğanı, patatesleri küp küp doğrayın.
  2. Tencerede soğanları kavurun, tereyağı ile kavurduktan sonra unu ilave edin ve kavurun.
  3. Un kokusu çıkınca, küp patatesleri atın ve suyunu ilave edin.
  4. Ardından zerdeçal ve tuzunu ilave edip kaynamaya bırakın.
  5. Kaynayınca nohutları dökün ve yine kaynamaya bırakın.
  6. En son makine ile ezin, hiç parça kalmayacak şekilde.
    Afiyet olsun.

17 Eylül 2018 Pazartesi

Yemek tarifleri,Yöresel Mahluta Çorbası

Yöresel Mahluta Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı pilavlık bulgur
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 8 su bardağı su
Terbiyesi İçin;
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
Ekşili Sosu İçin;
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Yöresel Mahluta Çorbası  Tarifi Yapılışı

Yağmurlu bir günden herkese merhaba ☔☔
İçinizi ısıtacak çok besleyici çokta lezzetli yöresel nefis bir çorba 🍲🍲
  1. Mercimek, bulgur ve pirinç süzgeçte iyice yıkanıp süzülür ve düdüklüye alınır.
  2. Üzerine havuç rendelenir ve soğan doğranır.
  3. Tuzu atılıp suyu konulur ve kapağı kapatılarak düdüğü ötmeye başladıktan sonra 15 dakika pişirilip kapatılır.
  4. Terbiye malzemeleri bir kapta çırpılır. Düdüklü dikkatli şekilde açılır ve blender ile hafif dişe gelecek şekilde birkaç kez dır dır yapılır :) :)
  5. Kepçe ile çorbadan alınıp terbiye malzemelerinin üzerine birkaç sefer konulup çırpılır ve çorbaya ilave edilir ve iyice karıştırılır.
  6. İsteğe bağlı ocakta bir taşım kaynatılır.
  7. Sosu İçin bir cezveye salça ve yağ konulup kızdırılır.
  8. Nar ekşisi ve baharatlar konulup karıştırılır.
  9. Altı kapatılıp çorbaya ilave edilir karıştırılır.
    🍲🍲 Ben bu nefis yöresel çorbayı ramazan da Nurseli evinde izlemiştim. Yapılışı bu şekilde idi orjinali böyle midir bilemiyorum ama gerçekten çok besleyici ve nefis oldu. Fakat ordaki ölçülerle aşırı koyu olmuştu bende ölçüleri bu şekilde değiştirdim 👌👌
    AFİYET OLSUN

Yemek tarifleri,Zeytinyağlı Kabak Yemeği (Çok Kolay)

Zeytinyağlı Kabak Yemeği (Çok Kolay) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 orta boy kabak
  • 1 büyük boy soğan
  • 2 büyük domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı isteğe bağlı sıvı yağ
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1/2 (yarım) su bardağı su

Zeytinyağlı Kabak Yemeği (Çok Kolay) Tarifi Yapılışı

  1. Soğanlar yemeklik veya ay ay doğrayıp, tencerenin alt kısmına yerleştirelim. Üzerine alacalı soyup, halka doğradığımız kabakları yerleştirelim.
  2. Domatesleri yemeklik doğrayıp, üzerine yayalım. Sarımsakları kıyıp, ekleyelim. Üzerine tuz, şeker ve zeytin yağını gezdirelim.
  3. Salçayı 1/2 su bardağı suyla açıp, yemeğin üzerine gezdirelim. Tencerenin kapağını kapatalım. Kabaklar yumuşayana kadar pişirelim.
  4. Benim yemeğim 40 dakikada pişti. Siz kabakları kontrol ederek pişirme işlemine devam edebilirsiniz. Dereotuyla süsleyip, servis yapabilirsiniz. Afiyet şifa olsun 

16 Eylül 2018 Pazar

Yemek tarifleri,Nefis Bir Tat Soğan Çorbası

Nefis Bir Tat Soğan Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kuru soğan
  • 2, 5 su bardağı süt
  • 2, 5 su bardağı sıcak su
  • 4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Nefis Bir Tat Soğan Çorbası Tarifi Yapılışı

Merhaba gerçekten nefis bir çorba olan soğan çorbası tarifi vereceğim. Hem pratik, hem de evde sürekli bulunabilecek malzemeler ile yapılabilir ekonomik ve bir o kadarda lezzetli😊
  1.  Soğan ve sarımsakları yemeklik doğrayıp, tereyağ(2 kaşık) ve sıvı yağ (2 kaşık) ile pembeleşinceye kadar kavuralım.
  2. Kavrulan soğanların üzerine sıcak su ilave edelim ve 10 dakika kısık ateşte kaynatalım.
  3.  Ayrı bir tencerede 1 kaşık tereyağı eritelim ve unu da ekleyerek mutlaka topaklanmaması için karıştırarak kavuralım. Kavrulan unun üzerine sütü ilave edelim ve kaynatalım.
  4.  Kaynayan sütümüzü soğanların üzerine ilave edelim ve 1 dakika kaynatalım. Soğanların ağıza gelmesini istemiyorsanız blenderdan geçirebilirsiniz.
  5. Kaynayan çorbamıza tuz ve baharatları ekleyerek altını kapatalım. Afiyet olsun 

Yemek tarifleri,Marul Salatası

   

Marul Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 7-8 yaprak kıvırcık marul
  • Kırmızı lahana
  • 2 adet domates
  • 1 limon
  • 1 adet turp
  • 1 adet havuç
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Marul Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Domatesler doğranır, marul ve kırmızı lahana da ince ince doğranır.
  2. Havuç ve turp rendelenir.
  3. Bolca limon suyu, tuz ve zeytinyağı eklenerek salata kabında tüm malzemeler karıştırılır. Afiyet olsun.

Yemek tarifleri,Tavuklu Tirit

Tavuklu Tirit Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet pide
  • 400-450 gr  sotelik doğranmış tavuk but
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • Yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Kırmızı toz biber
  • Kekik
  • Karabiber
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Tavuklu Tirit Tarifi Yapılışı

  1. Pideyi ufak küpler halinde doğrayıp bir kaç dakika fırınlayıp hafif kurutuyoruz.
  2. Sotelik doğranmış tavukları sıvı yağda soteleyip, pişmesine yakın tuz, karabiber ve kekiğini ilave ediyoruz.
  3. Ayrı bir yerde tereyağını eritip salça ve  toz biberi ekleyip yağı hazırlıyoruz.
  4. Başka bir tencerede tavuk suyunu ısıtıyoruz. Kurutulmuş pideleri tavuk suyunun içine atıp çok bekletmeden bir kevgir yardımıyla servis yapacağımız tabağa alıyoruz.
  5. Üzerine çırpılmış sarımsaklı yoğurdu döküyoruz.
  6. Yoğurdun üzerine de tavukları yayıyoruz. Son olarak da  üzerine salçalı biberli yağ gezdirip servis yapıyoruz.

14 Eylül 2018 Cuma

Yemek tarifleri,Nohut Salatası

Nohut Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • Haşlanmış nohut
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet orta boy soğan
  • Maydanoz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kekik
  • Tuz
  • Nar ekşisi
  • Limon
  • Yağ

Nohut Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Haşlanmış nohut bir kaba alınır.
  2. İçine küçük küçük doğranmış 1 adet kırmızı biber, 1 adet orta boy soğan, maydanoz, göz kararı pul biber, karabiber, kekik, tuz konur.
  3. Sosu için nar ekşisi, limon ve yağ konur ve karıştırılır. Herkese afiyet olsun

13 Eylül 2018 Perşembe

Yemek tarifleri,Anne Usulü Salçalı Sulu Köfte

Anne Usulü Salçalı Sulu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo köftelik dana kıyma
  • Yarım bayat ekmek içi kurutulup ufalanmış
  • Yoksa galete unu da olur
  • 2 tane rendelenmiş suyu sıkılmış kuru soğan
  • 1 tane yumurta
  • Tuz, karabiber, kırmızıbiber
  • İnce kıyım maydanoz
  • Köfteleri kızartmak için sıvı yağ
  • Tencerede pişirmek için
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 adet patates

Anne Usulü Salçalı Sulu Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Köfte malzemeler yoğurma kabına alınır.
  2. Güzelce yoğurulur.
  3. Biraz buzdolabında bekletilir.
  4. Daha sonra misket büyüklüğünde köfteler yapılır.
  5. Sıvı yağda kızartılıp kağıt havlu üzerine alınır.
  6. Tencereye tereyağ konur salça ilave edilip biraz kızartılır.
  7. Daha sonra kızaran köfteler konup sıcak su ilavesi ile pişmeye bırakılır.
  8. Köfteler pişerken elma dilimi doğranan patatesler kızartılır.
  9. Köfteler pişince altı kapatılır.
  10. Üzerine kızaran patatesler konup kapağı kapatılır.
  11. Sıcağı ile yumuşar.
  12. Köfte çok sulu olmayacak biraz tiritli olacak.
  13. Ramazan ayında çok yapılan bir köftedir.