23 Eylül 2019 Pazartesi

Muhallebili Kadayıf Tarifi

Muhallebili Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler

  • 250-300 gr çiğ kadayıf (hazır kızartılmış da alabilirsiniz)
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1. 5 su bardağı ceviz
Muhallebi İçin ;
  • 1 litre süt
  • 2 Türk kahvesi fincanı şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krema

Muhallebili Kadayıf Tarifi Yapılışı

  1. Muhallebi için krema hariç tüm malzemeyi çırpıcı ile topak kalmayacak şekilde karıştırıp ocağa alın.
  2. Orta ateşte kaynayıp koyulaşana kadar pişirin.
  3. Muhallebi kıvamına geldikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  4. Diğer yandan çiğ kadayıf kullanacaksanız önceden buzlukta biraz bekletin sertleşince doğraması daha kolay oluyor.
  5. İnce kıydığınız kadayıfa erittiğiniz 5 yemek kaşığı yağ ve şekeri de ekleyip harmanlayın ve ocakta sürekli karıştırarak kavurun (ben fırında ara ara karıştırarak yapıyorum çok daha kolay oluyor).
  6. Rengi döndükten sonra cevizi de ekleyip harmanlayın. şekerden dolayı bazı yerleri topaklanmış olabilir onları ayırmanızı ya da elinizle ezmenizi tavsiye ederim.
  7. Soğuyan muhallebiye kremayı ekleyip mikser ile 5 dakika kadar çırpın. İster çember kalıp ister kare borcam tabanına kadayıfın yarısını, ortasına muhallebiyi üste de kalan muhallebiyi ekleyip buzdolabında bekletin. Ben görsel fikir olması açısından 1 tane de kupta hazırladım çok şık oldu. Ayrıca görselde paylaştığım tatlım da hazır kavrulmuş kadayıf kullandım daha pratik oldu😊
    Püf Noktası :  Bu tatlıyı yiyeceğiniz gün yapın ya da üstüne dökeceğiniz kadayıfı servis edeceğiniz zaman dökün yoksa yumuşar pilav gibi olur😉

Sarımsaklı Tarhana Çorbası Tarifi

Sarımsaklı Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı toz tarhana
  • 1. 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 diş iri sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 7 bardak sıcak su

Sarımsaklı Tarhana Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağı eritip sarımsağı kavuruyoruz.
  2. Sonra toz biberi ve tarhanayı da atıp 3 dakika kadar daha kavuruyoruz.
  3. Sıcak suyu yavaş yavaş ilave ederken çırpıcı ile topaklanmasın diye kaynayana kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
  4. Kaynadıktan sonra naneyi ekliyoruz. Şifa depomuz mis gibi tarhanamız artık hazır. Afiyet olsun 🙏💞

Islak Kek Tarifi

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1, 5 su bardağı şeker
  • 1, 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kakao (25 g)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
Üst Sosunu Hazırlama İçin ;
  • 1 su bardağı kakaolu karışım (bu karışımı kek hamurunu yaparken ayıracağız)
  • Yarım su bardağı süt
Üzeri İçin ;
  • Pasta dekor şekerleri

Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Islak kek tarifi için ilk olarak yumurta, şeker  iyice çırpıldıktan sonra süt, sıvı yağ, kakao eklenerek tekrar çırpılır.
  2. Bu karışımdan bir su bardağı ayrılır.
  3. Kalan karışıma  kabartma tozu, vanilya ve un karıştırılarak kek hamuru oluşturulur.
  4. Yağlanmış tepsiye dökülerek 170 derecede fırına sürülür.
  5. Keki beklerken üzeri için ayırdığınız karışıma yarım bardak süt ilave ederek 1 taşım kaynatılır.
  6. Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra 10 dakika kadar sonra üzerine yavaş yavaş soğuk şerbet dökülür.
  7. Üzerine ceviz serpilir.

Havuç Çorbası Sütlü – Yoğurtlu Tarifi

Havuç Çorbası Sütlü – Yoğurtlu Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy havuç
  • 1. 5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt veya yoğurt
  • 6 su bardağı su
  • 1 tutam maydanoz veya dereotu
  • Karabiber, kekik (miktar isteğe bağlı)
  • Kemik suyu (isteğe bağlı)

Havuç Çorbası Sütlü – Yoğurtlu Tarifi Yapılışı

  1. Havuçlar rendelenir. Un, tereyağ, sıvı yağ ile kavrulur. Yaklaşık 5 dakika.
  2. Süt veya yoğurt ardından su eklenir. Ara ara karıştırılarak kaynamaya alınır.
  3. Maydanoz veya dereotu ince saplarıyla, kekik karabiber eklenir.
  4. Havuçlar pişince tuz, kemik suyu eklenir. Altı kapatılıp blendırdan geçilir.
Afiyet olsun 🍀

Kıyır Kıyır Enfes Elmalı Kurabiye Tarifi

Kıyır Kıyır Enfes Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

İç Harcı İçin ;
  • 3 adet orta boy elma
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Soğuduktan sonra üzerine eklemek için 1 avuç ceviz
Hamuru İçin ;
  • 250 gram tereyağı
  • 1 kahve fincanı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2. 5-3 su bardağı un

Kıyır Kıyır Enfes Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım.
  2. Elmaları rendeleyelim ve bir tavaya alıp ocağın altını yakalım.
  3. Elmaların üzerine 1 çay bardağı şekeri ve 1 tatlı kaşığı tarçını ilave edelim.
  4. 5 dakika karıştırarak ocağın altını kapatalım soğumaya bırakalım.
  5. Derin bir kaba tereyağı yoğurt kabartma tozu ve pudra şekerini ekleyip yoğurmaya başlayalım.
  6. Ardından unu yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım.
  7. Elde ettiğimiz hamuru 5 parçaya ayırıp beze şeklinde yuvarlayalım elimizde.
  8. Bezeleri merdane yardımıyla tabak büyüklüğünde açalım.
  9. 8 üçgen olacak şekilde bıçak yardımıyla bölelim. İç harcımızı her bir üçgene koyalım ve elimizle yuvarlayalım tepsiye dizelim.
  10. 175 derecelik fırında 15-20 dakika arası pişirelim. Ben bayıldım bu tarife. Misafirleriniz de bayılacaktır.
    Afiyet olsun :)

Aşure Tarifi

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 2. 5 bardak dövme (Aşurelik bugday)
  • 1 bardak fasülye
  • 1 bardak nohut
  • 1 bardak kuru üzüm
  • 1. 5 su bardağı kuru kayısı
  • 1 kilo elma
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 litre sıcak su
  • 1 kilo şeker

Aşure Tarifi Yapılışı

  1. Fasülye ve nohutu akşamdan suda beklettim. Sabah yıkıyoruz ve dövmeyi de yıkayıp üçünü pişiriyoruz.
  2. Elmaları soyup doğuyoruz ve kuru kayısıları da biraz küçültüyoruz.
  3. Pişince şeker hariç diğer tüm malzemeleri ekliyoruz.
  4. Onlarda piştikten sonra en son şekerini koyup biraz kaynatıp kaselere koyuyoruz.
  5. İstediğimiz gibi süsleyip, soğuk ya da sıcak servis edebiliriz. Ben evde olan malzemelerle yaptım içeriğini zenginleştirebilirsiniz. Afiyet olsun 

Evde Kolay Makarna Yap Tarifi

Evde Kolay Makarna Yap Tarifi İçin Malzemeler

Her Bir Porsiyon İçin
  • 100 gr un
  • 1 yumurta
Makarna Sosu
  • 1 bardak krema
  • 1 bardak rendelenmiş kaşar ya da parmesan peyniri
  • 1-2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Maydanoz

Evde Kolay Makarna Yap Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve unu yoğurup hamur haline getirin ve elinizin gölgesi görünene kadar oklava ile açın.
  2. Uzunlamasına açtığınız hamura çok az un serpip katlayın ve şeritler halinde bıçakla kesin.
  3. Şeritleri tek tek açıp uzun uzun makarnalar elde edin.
  4. Suyu derin bir tencerede iyice kaynattıktan sonra deniz suyu tadı alana kadar tuz atın ve makarnaları atıp 3 dk, en fazla 4 dk haşlayıp süzün, farklı bir tavaya alarak suyunun biraz daha çekmesini sağlayın.
  5. Tereyağını bir sos tenceresinde eritip kremayı ekleyin.
  6. Rendelediğiniz sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
  7. Rendelenmiş peyniri ekleyip eriyene kadar karıştırdıktan sonra incecik doğranmış maydanozu ekleyip ocağı kapatın.
  8. Makarnanızı sosun içine koyup nazikçe çatal ve kaşık eşliğinde karıştırın. Üzerine peynir rendeleyin.

Sütlaç Tarifi

Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 lt süt
  • 2 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 çay bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı un
Üzeri için,
  • Tarçın

Sütlaç Tarifi Yapılışı

Merhabalar, ben sütlacı yaparken içine su koyamıyorum nedense bana kandırıyormuşum hissi veriyor. :))
  1. 2 lt. süt, 2 çay bardağı şeker ve 2 çay bardağı pirinçi bir tencereye alıp ocağın altını açıyoruz.
  2. Kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  3. Kaynadıktan sonra vanilyayı ekliyoruz.
  4. 2 yemek kaşığı unu bir kaseye alıp üzerine kaynayan sütten ekleyerek seyreltiyoruz ve sütlacımıza ekliyoruz.
  5. Bir taşım daha kaynatıp biraz koyulaşınca ocaktan alıp kaselere pay ediyoruz.
  6. Üzerini istediğiniz gibi süsleyip ister sıcak ister soğuduktan sonra afiyetle yiyoruzz.
Afiyet olsun.

REKLAM

En Leziz Kısır Tarifi

En Leziz Kısır Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı köftelik bulgur
  • 2, 5 su bardağı kaynar su
  • 3 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • İsteğe göre tuz
  • 1 adet domates
  • 1 adet salata
  • 5-6 dal yeşil soğan
  • 3-4 dal marul (isteğe göre)
  • 1 adet limon

En Leziz Kısır Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle bulguru ayıklayıp yoğurma kabına alalım üzerini kaynar suyla ıslatalım ve üzerini kapatalım sıcak suyla yumuşamasını bekleyelim bir yirmi dakika kadar.
  2. O sırada domates salata yeşil soğan ve isterseniz marulunu doğrayalım. Bir kenara alalım.
  3. Bulgurumz yumuşamışsa içerisine salçasını yağını tuzunu ve diğer baharatlarını alalım yoğuralım ama fazla bastırarak değil bulgurunu ezmeden.
  4. Daha sonra salçasını iyice yedirdikten sonra içerisine bir limonu sıkalım ve öyle de bir iki dakika yoğuralım daha sonra malzemelerimi katalım ve elimizle harmanlayalım servise hazır afiyet olsun 

22 Eylül 2019 Pazar

Elma Yulaf Tatlısı Tarifi

Elma Yulaf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-8 elma
  • 100 gram tereyağı
  • 1, 5 bardak yulaf
  • 1/2 (yarım) bardak esmer şeker
  • 1 çay kaşığı vanilya şekeri
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay kaşığı kakule
  • Vanilyalı dondurma

Elma Yulaf Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Elmaları soyup iri iri dilimleyelim ve fırın tepsisine koyalım.
  2. Bir tavada tereyağını erittikten sonra dondurma ve elma hariç diğer malzemeleri içine koyup biraz kavuralım.
  3. Sonra elmaların üzerine döküp karıştıralım.
  4. Karıştırdıktan sonra fırına atalım. Yaklaşık 30 dakika pişirelim. Çıktıktan sonra vanilyalı dondurmayla servis edebilirsiniz.
    Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!

Meyve Salatam Tarifi

Meyve Salatam Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet şeftali
  • 1 adet elma
  • 1 adet muz
  • 1 adet armut
  • 1 adet mandalina
  • 1 paket kremşanti
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 tatlo kaşığı pudra şekeri

Meyve Salatam Tarifi Yapılışı

  1. Bir kaba kremşantiyi alıyoruz.
  2. İçerisine bütün meyvelerimizi küp küp doğrayıp atıyoruz.
  3. Daha sonra balı tarçını pudra şekerini de ekleyip afiyetle servis ediyoruz.

Vişne Jöleli Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi

Vişne Jöleli Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 su bardağı süt
  • 3 çay bardağı şeker
  • 3 çorba kaşığı nişasta
  • 4 çorba kaşığı un
  • 1 paket vişneli jöle
  • 2 çay bardağı sıcak su
  • Hindistan cevizi
  • 1, 5 çorba kaşığı tereyağı ( yada sana yağ)
  • 1 paket vanilya

Vişne Jöleli Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı

  1. Bir tencereye süt, un, nişasta, şekeri alıp koyulaşana kadar pişiriyoruz.
  2. Altını kapatıyoruz.
  3. Koyulaşan tatlımızın içine vanilya ve yağını atıp iyice karıştırıyoruz.
  4. Tart kalıbının içini ıslatıp tatlımızı döküyoruz.
  5. Tatlımız soğurken jölemizi hazırlıyoruz.
  6. Sıcak suyun içine toz karışımı döküp eriyene kadar karıştırıp ılınmaya bırakıyoruz.
  7. Soğuyan tatlımızı düz bir tabağa çıkarıp üzerine kaşık yardımı ile jölemizi döküyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
  8. Üzerine hindistan cevizi serpiyoruz. Servise hazır afiyet olsun.
    NOT : İsterseniz muzlu jöle de kullanabilir üzerine meyve dilimleri koyup jöleyi dökebilirsiniz.

Kadayıflı Toplar Tarifi

Kadayıflı Toplar Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram kavrulmuş hazır kadayıf
MUHALLEBİSİ İÇİN
  • 1. 5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1. 5 yemek kaşığı un
  • 1. 5 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı krem şanti

Kadayıflı Toplar Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye sütü, şekeri, unu ve nişastayı alın.
  2. Sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin.
  3. Kıvam alınca altını kapatıp tereyağ ve vanilyayı ekleyin. İyice karıştırın.
  4. Ve tencerenin ağzını kapatıp buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  5. Muhallebi dinlendikten sonra hindistan cevizi ve krem şantiyi ekleyip karıştırın.
  6. Kavrulmuş kadayıfı bir tabağa alın.
  7. Elinizi ıslatıp muhallebiden parçalar alıp yuvarlayın.
  8. Yuvarladığınız topları kadayıfa bulayın.
  9. Üzerini ben minik çikolata ile süsledim. Siz dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
    AFİYET OLSUN 😋