24 Eylül 2019 Salı

Kabaklı Ve Mantarlı Spagetti Makarna Tarifi

Kabaklı Ve Mantarlı Spagetti Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 100-120 gram spagetti makarna
  • 1 adet kabak
  • 1/2 (yarım) adet soğan
  • 1 dış sarımsak
  • 5-6 adet mantar
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım paket krema
  • Tuz
  • Karabiber

Kabaklı Ve Mantarlı Spagetti Makarna Tarifi Yapılışı

Hayırlı akşamlar arkadaşlar, farklı makarna tarifi denemek isteyenler buraya 🙋🏼‍♀️
Çok lezzetli kabaklı spagetti tarifim sizinle. Denemenizi kesinlikle tavsiye ederim. Afiyetler olsun ♨️
  1. Makarnayı tencereye koyup haşlamaya bırakıyoruz.Bu arada kabağı yıkayıp, alacalı soyuyoruz.
  2. Kabakları istediğiniz incelikten doğruyoruz.
  3. Makarnaların haşlanmaya yakınken kabakları da ekliyoruz.5 dakika birlikte haşlıyoruz.
  4. Bu arada soğanı küp küp, sarımsak ve mantarları ince şekilde doğruyoruz.
  5. Haşlanan spagetti ve kabakları süzgeç ile süzüyoruz.
  6. Aynı tavaya zeytinyağını koyup, ilk başta soğan ve sarımsağı 2 dakika yüksek ateşte kavuruyoruz.
  7. Kremayı ekliyoruz. Fokurdamaya başlayınca Mantarları ekliyoruz ve pişirmeye bırakıyoruz. Yaklaşık 5 dakika sonra, mantarlar pişmiş ise, spagetti ve kabağı ekliyoruz.
  8. Baharatlarımızıda ekleyip karıştırıyoruz. Servise hazırdır 

Tavuk Dünyasıyla Birebir Köri Soslu Tavuk Tarifi

Tavuk Dünyasıyla Birebir Köri Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tavuk göğsü (500 600 gram)
  • 5- 6 adet arpacık soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
Sosu için;
  • 1 çay bardağı krema
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı tuz

Tavuk Dünyasıyla Birebir Köri Soslu Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Tavukları kebaplık olacak şekilde küp küp doğrayalım.
  2. Derince bir kaba alarak baharatlarını ekleyelim genişçe bir tavaya alalım.
  3. Altı kısık rengi dönünce hemen soğanları ekleyelim.
  4. Orta ateşte tavuklar birbirine değmeden pişirelim rengi altın sarısına dönen tavuklarımıza tuz, köri ve kremamızı ekleyerek karıştırarak 2 -3 dakika pişirelim.
  5. Altını kapatarak sıcak olacak şekilde servis yapalım. Afiyet olsun.

Tepside Muzlu Magnolia Tarifi

Malzemeler
  • 1 paket yulaflı burçak bisküvi
  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 büyük muz

Tepside Muzlu Magnolia Tarifi Yapılışı

  1. Süt ,un, nişasta ve şeker karıştırılarak ocağa alınır.
  2. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
  3. Altı kapatılır vanilya ve tereyağ katılarak karıştırılır.
  4. Bisküvi robota çekilir ve tepsiye yayılır ve tepsinin kenarlarına muz dilimlenerek dizilir.
  5. Üzerine muhallebi dökülür tekrar muhallebinin üzerine bisküvi serpilir.
  6. Dilerseniz iki kat bu işlemi yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Muhallebili Kek Tarifi

Muhallebili Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 Yumurta
  • 1. 5 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
Muhallebisi için:
  • 3 su bardağı süt
  • 2. 5 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket krem şanti

Muhallebili Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta şeker güzelce çırpılır, süt yağ ve diğer malzemeler eklenerek kek hamuru yapılır .
  2. 180 derece ısıtılmış fırını da pişmeye bırakıyoruz.
  3. Bu arada süt, un ,nişasta ,şeker eklenerek muhallebi kıvam alana kadar karıştırılır .
  4. Altını kapatınca tereyağı ilave edilir ,krem şanti de ilave edilerek güzelce karıştırılır.
  5. Pişen keki kaselerin alt kısmına ufalanır ,üzerine muhallebi koyulur ,tekrar kek ilave edilir .
  6. Üzerine bir parça muhallebi koyulur ,hindistan cevizi serpilir dolapta soğumaya bırakılır afiyet olsun :)

Sütlü Kabak Çorbası Tarifi

Sütlü Kabak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 1 bardak süt
  • 1 diş sarımsak
  • 3 kaşık un
  • 3 kaşık sıvı yağ
  • Yarım bulyon
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı dere otu

Sütlü Kabak Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Yıkadağımız havuç kabağımızı rendeliyoruz.
  2. Tencerimize yağımızı ekliyoruz. İçine rendelediğimiz havucu ardından rendelediğimiz kabağımızı sarımsağımızı koyuyoruz iyice karıştırıyoruz.
  3. Unumuzu ilave ediyoruz biraz kavuruyoruz tuzunu bulyonu ilave ediyoruz.
  4. Suyunu ve sütünü ilave ediyoruz çorbamızı kaynamaya bırakıyoruz. Sebzeler pişince doğradığımız dereotlarını ilave ediyoruz çorbamız ikrama hazırdır.

Susamlı Zebra Kek (Müthiş Kabaran) Tarifi

Susamlı Zebra Kek (Müthiş Kabaran) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi (elma sirkesi de olur)
  • 2 paket vanilya
  • Alabildiği kadar un (3-3, 5 su bardağı kadar)
  • Ayrıca 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
Üzerine serpmek için
  • Susam

Susamlı Zebra Kek (Müthiş Kabaran) Tarifi Yapılışı

  1. Mikserle yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar yaklaşık 5 dakika boyunca çırpalım.
  2. Süt ve peşinden sıvı yağını kenardan olmak suretiyle şekerli yumurta karışımımıza ilave edelim.
  3. Kenardan ilave etmemizin sebebi köpük köpük çırptığımız yumurta ve şekerin köpüğü sönmemesi içindir.
  4. Ardından önce kabartma tozunu sonra da karbonatı ekleyelim.
  5. Karbonatın üzerine gelecek şekilde sirkeyi ilave edelim.
  6. Sirkeyi döktüğümüz yerin köpürdüğünü göreceksiniz. Bu adım kekimizin daha da bir kabarmasını sağlayacaktır.
  7. 2 paket vanilya ve azar azar unumuzu ilave ederek kek hamurunu oluşturalım.
  8. Kesimi boya dediğimiz kıvama olacak yani ne çok koyu ne de çok akışkan.
    Şimdi elde ettiğimiz kek hamurunu 2’ye bölüştürüyoruz.
  9. Birinin içine kakao ilave ederek homojen şekilde karıştırıyoruz.
  10. Yağladığımız tepsiye şimdi değişimli dönüşümlü olarak ve ortadan başlamak kaydıyla kepçe kepçe bir beyaz karışımdan bir kakaolu karışımdan ilave ediyoruz. Bu şekilde zebra desenimizi oluşturmuş oluyoruz.
  11. En son aşama olarak kekimizin üzerine susam serpiştiriyoruz ve önceden ısıttığımız 180 derece fırında kekimizi pişiriyoruz. Deneyecek olanlara kolay gelsin. Afiyetle yiyin :)

Lahana Turşusu Tarifi

Lahana Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 kilo hazır su
  • 1 orta boy lahana
  • 3 adet havuç
  • 2 çay bardağı (organik üzüm sirkesi)
  • 4, 5 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 kaşık şeker
  • 1 avuç nohut
  • 1 kaşık limon tuzu

Lahana Turşusu Tarifi Yapılışı

  1. Lahanalarımızı ve havuçlarımızı yıkayarak kenara alıyoruz.
  2. Su, tuz, limon tuzu, şeker ve sirke karışımımızı hazırlıyoruz.
  3. Kavanozumuzun içine malzemelerimizi sıkıca yerleştiriyoruz ve hazırladığımız karışımımızı ilave ediyoruz.
  4. Aralarınada nohutlarımızdan serpiştiriyoruz. ( Ben her yerleştirdiğim katmanda su karışımımdan döktüm)
  5. Kavanozumuzun kapağını sıkıca kapatıyoruz ve poşet geçirerek serin ve güneş görmeyecek bir ortamda 15 gün bekletiyoruz.( Trakya’da havalar genelde sonbaharda soğuk olduğu için güneş görmeyen balkonumda muhafaza ediyorum. )
    Afiyet olsun :)

Etli Pilav Tarifi

Etli Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, 5 su bardağı pirinç
  • 1 çay kasığı tuz
  • 200-300 gr kuşbaşı et
  • 1 adet soğan
  • Karabiber, tuz
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tutam maydanoz

Etli Pilav Tarifi Yapılışı

  1. Kuşbaşı doğranmış etleri biraz daha küçültelim.
  2. Kendi suyunu çekene kadar etler pişsin.
  3. Ardından suyunu çekince kaynar su ekleyip yumuşayana kadar.
  4. Yemeklikten daha küçük doğradığımız soğanları ekleyip kavuralım.
  5. Sıvı yağ da ekleyelim karabiber, maydanoz ekleyip altını kapatalım.
  6. Pirinç bol suda yıkayıp tereyağı bolca kavuralım.
  7. Sıcak suyu üstünü geçene kadar ekleyip pişirelim. Pilav demlensin.
  8. Servis tabağının altına eti üstünede pilav ekleyip ters çevirelim Servise hazır. Deneyecek olan herkese afiyet olsun

Midye Börek Tarifi

Midye Börek Tarifi İçin Malzemeler

(8 tane börek için)
  • 2 adet hazır yufka
Sürmek için :
  • Sıvı yağ
İç için :
  • Eksimik
Üzeri için :
  • 1 adet yumurta

Midye Börek Tarifi Yapılışı

  1. Resimdeki gibi yufkayı bıçakla 4’e bölüyoruz.
  2. Sıvı yağ sürüp midye şekil veriyoruz ve eksimik koyup sarıyoruz.
  3. Yağılı tepsiye diziyoruz.
  4. Üzerine yumurta sürüp 180 derece fırında 25_30 dk kontrollü pişiriyoruz.
    Afiyet olsun 😊

Patatesli Börek Tarifi

Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka
  • Susam.
İç Harcı;
  • 5 adet haşlanmış Patates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Karabiber
  • Sıvıyağ
  • Tuz
Sos için;
  • 1, 5 su bardağı süt
  • 1, 5 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı un

Patatesli Börek Tarifi Yapılışı

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
  1. İlk olarak patatesleri iyice eziyoruz .Üzerine karabiber ekliyoruz.
  2. Sıvıyağı tavamıza alıp salçayıda ekleyip 2-3 dakika kavuruyoruz.
  3. Üzerine patatesi döküp İyice karıştırdıktan sonra altını kapatıp kıyıya alıyoruz.
  4. Daha sonra sosun bütün malzemelerini katarak iyice çırpıyoruz.
  5. Bir adet yufkayı alıp masanın üzerine seriyoruz ve üzerine çırptığımız sostan her yerine gelecek şekilde sürüyoruz.
  6. Üzerine ikinci yufkayı koyuyoruz tekrar sostan sürüyoruz.
  7. En son üçüncü yufkayı da koyup sostan sürdükten sonra 8’e bölüyoruz.
  8. İçerisine patatesli harçtan koyup rulo şeklinde sarıyoruz ve yağlanmış tepsimize diziyoruz.
  9. Diğer yufkalar için de aynı işlemi yaptıktan sonra kalan sosu üzerine sürüyoruz ve Susam döküp 180° fırında güzelce kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun İnşAllah ☺️

Patates Salatası Tarifi

Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 tane patates (İsteğe göre daha fazla patates kullanabilirsiniz)
  • 1 tane soğan
  • Yarım demetten biraz az maydanoz
  • Yarım tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ

Patates Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Patatesi soyup yıkayıp küp küp doğrayın ve haşlamaya koyun.
  2. Maydanozu ve soğanı ince kıyın.
  3. Derin bir leğende herşeyi bir araya getirip baharatı sıvı yağını ve tuzunu ekleyin. Güzelce karıştırın
afiyet olsun

Kömbe (Malatya Yöresine Ait) Tarifi

Kömbe (Malatya Yöresine Ait) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:
  • 7 su bardağı buğday unu (normal un da olabilir)
  • 3. 5-4 su bardağı su
  • 1. 5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ (hamuru yoğurduğumuzda ellerimizi daha rahat hamurdan çıkartmak için kullanacağız )
  • 1 yumurta beyazı
İç harcı için :
  • 1 orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Çökelik ve biraz peynir
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • İsteğe bağlı olarak maydanoz da koyabilirsiniz
Üzeri için:
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

Kömbe (Malatya Yöresine Ait) Tarifi Yapılışı

Tarifimize geçmeden önce biraz güven biraz sabır ve elimizin lezzetini ve sevgimizi koymamız gerek ☺ öncelikle güzelce abdest alıp Besmele çekmek şunu unutmayın ki abdestli yapılan yemeğin tadı daha bir başka oluyor.
  1. İlk önce iç harcımız ile başlayalım. Soğanımızı küp küp doğrayalım. Ardından bir tava mıza yağlarımız ekleyip eritelim ve soğanlarımızı kavuralım.
  2. Çökeleğimizi ve peynirimizi ekleyelim.
  3. Tuzumuzu ve pul biberimizi ekleyip yağda çevirelim ve ocağımızın altını kapatalım.
  4. Şimdi sıra hamurumuza geldi.Unumuzu suyumuzu ve tuzu ekleyip güzelce yoğuralım hamurunuz yumuşak bir kıvam olacak.
  5. Ona göre un ve suyunu ayarlayın elimize hamurdan hangi çıkarmak için birazcık sıvı yağ ile yoğuralım hamurumuzu.
  6. Hamurunuzu iki parçaya böleceğiz fakat biri diğerinden birazcık fazla olacak.
  7. Büyük olan parçamızı oklava yardımıyla tepsimizin boyu kadar açalım.
  8. Tepsimizi yağlayıp açtığımız hamuru serelim ve iç harcımızı da güzelce eşit şekilde yerleştirelim.
  9. Diğer hamurumuzu da tepsinin üzerine gelecek büyüklükte açalım. ve tepsimizin altında ve üstündeki hamurları birleştirmemiz lazım ki kenarlardan harç dışına çıkmasın. İsterseniz bir çatal yardımıyla bastırarak da yapabilirsiniz.
  10. Üzerine 1 yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı yoğurt karıştırıp yumurta fırçası yardımıyla sürelim ve ortasına aşağıdaki hamurumuz gözükmeyecek şekilde ufak bir delik açalım üzerine istediğiniz deseni verebilirsiniz.
  11. Burada desen vermemiz de ki amaç hamurumuz çok kabarmaması için.
  12. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 -40 dakika sürekli çevirerek altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirelim. Pişince dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun Sevgiyle kalın❤

Nefis Çilekli Kurabiye Tarifi

Nefis Çilekli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gr civarı tereyağı
  • 1 yumurta
  • 3 kaşık pudra şekeri
  • 1 pkt kabartma tozu
  • 1 pkt vanilya
  • 8-9 adet çilek
  • İstenilen miktarda damla çikolata
  • Aldığı kadar un

Nefis Çilekli Kurabiye Tarifi Yapılışı



  1. Oda ısısıdaki tereyağına tüm malzemeler eklenir. Un ise azar azar konur biraz cıvık kıvamlı hamur elde edicez kaşıkla tepsiye dizilecek şekilde olmalı hamur olduktan sonra çikolata ve çilekleri ekleyip hafif bi yoğuralım fazla ezmeden şekil vermeden önce fırını 190 derecede ısıtalım.
  2. Sonra kaşıkla hamurdan parçalar alıp tepsiye dizelim benim fırında 15 dk pişti fazla sertleşmeden çıkaralım.
    Afiyet olsun