16 Ocak 2023 Pazartesi

Kaşarlı Simit (Simit Sarayı Tarifiyle)

 

Kaşarlı Simit (Simit Sarayı Tarifiyle) İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 50 gr oda sıcaklığında margarin
  • 1 paket instant maya
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yaklaşık 6 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 çorba kaşığı pekmez
  • 1 çay bardağı su
  • Susam

İçine koymak için ;

  • Kaşar parçaları (dilerseniz beyaz peynir,sucuk veya sosiste kullanabilirsiniz )

    Kaşarlı Simit (Simit Sarayı Tarifiyle) Nasıl Yapılır?

  • Su, süt,şeker ve mayayı uygun bir kapta 10 dk bekletelim.
  • Ardından margarin, sıvı yağı ve tuzu ekleyelim.
  • Kontrollü olarak unu ilave ederek yoğuralım ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
  • Hamurumuzu 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  • Limon büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle açalım ve içine kaşar peynir koyup kapatalım.
  • Şekil verdiğimiz hamurları 1 çay bardağı su ve 1 çorba kaşığı pekmezle hazırladığımız karışıma batırıp ardından susama bulayalım ve yağlanmış tepsiye dizip üzerine bıçakla derin olmayan çizikler atalım.
  • 15 dk kadar tepsi mayasına bıraktığımız simitlerimizi 200°fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin sevgiyle kalın efenim 

Acılı Ezme Tarifi

 

Acılı Ezme Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet domates
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Maydanoz (ince doğrayın)

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı isot (ben kullanmadım)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1,5 çay kaşığı kuru nane

    Acılı Ezme Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Domatesleri, biberleri, soğanı ve sarımsağı rondodan geçirin.
  • Maydanozları ince kıyın.
  • Sos için malzemeleri birleştirin ve rondodan geçirdiğiniz malzemeler be maydanoz ile birleştirip karıştırın.Afiyet olsun

Yoğurtlu Brüksel Lahanası Brüksel Lahanasının En Lezzetli Hali Tarifi

 

Yoğurtlu Brüksel Lahanası Brüksel Lahanasının En Lezzetli Hali Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram brüksel lahanası
  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
  • Yeterince tuz

    Yoğurtlu Brüksel Lahanası Brüksel Lahanasının En Lezzetli Hali Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Brüksel lahanalarının kökünü kesip üst 2-3 yaprağını alıp temizleyelim sonra kaynamış suyun içine 1 tatlı kaşığı tuz atıp lahanaları da ekleyip haşlayalım arada kontrol edelim çatal ile çatal lahanaya girince olmuş demektir.
  • Ocaktan alıp soğuk suyun içine alalım lahanaları sonra süzgece alıp suyu süzülsün bizde diğer tarafta yoğurdumuzun içine sarımsağı ezip, 1 çay kaşığı tuz atıp karıştıralım katı ise su ekleyip açalım yoğurdu.
  • Şimdi suyu süzülmüş olan lahanayı servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirelim, tavaya tereyağını alalım eriyince biberi ekleyip köpürünce ocaktan alıp üzerine gezdirelim lahanamızın ve servise hazırdır. Afiyet olsun.

Manisa Bohça Kebabı Tarifi

 

Manisa Bohça Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Krep hamuru için;

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 çimdik tuz

İç harcı için;

  • 700 gram kuşbaşı et
  • 2 adet soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 2 adet havuç
  • 1 kase haşlanmış bezelye (ben konserve kullandım)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 1,5 su bardağı sıcak su

Beşamel sos için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Karabiber
  • Tuz
  • Muskat

Üzeri için;

  • 1 büyük kase rendelenmiş kaşar peyniri

    Manisa Bohça Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle krep için malzemeleri karıştırma kabına alıyoruz karıştırıyoruz, tavamızı ısıtıp bir kepçe tavaya alıp arkalı önlü pişiriyoruz.
  • Etlerimiz için; tencereye sıvı yağ koyuyoruz ısıtıyoruz, yüksek ateşte etleri kavurmaya başlıyoruz.
  • Suyunu çekinceye kadar kapağını kapatıp pişiriyoruz.
  • Sebzeleri küçük şekilde doğrayıp tencerenin içine koyuyoruz karıştırıp içine salçasını ve baharatlarını ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  • Bezelyesini de ekleyip 1,5 su bardağı kadar sıcak su ekleyip karıştırıyoruz.
  • Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pişiriyoruz, suyunu çekene kadar pişiriyoruz, yemeğimiz piştikten sonra bir kasenin içine krep yerleştirip ortasına eti yerleştirip altını kapatıyoruz ters çevirip fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  • Beşamel sos için; tereyağ tencereye alıyoruz eritiyoruz, unu ilave edip karıştırıyoruz, sütünü ekleyip devamlı olarak karıştırıyoruz.
  • Karabiber, muskat ve tuz ilave edip yoğunlaşınca ocaktan alıyoruz, kreplerin üzerine döküyoruz.
  • Rendelenmiş kaşar peynirini üzerlerine koyup 200 -220 derece fırında kızarana kadar pişiyoruz, 👌🏻afiyetle yiyebilirsiniz 🤗✨
  • Deneyeceklere afiyet olsun 

Yeşil Mercimekli Erişteli Terbiyeli Çorba Tarifi

 

Yeşil Mercimekli Erişteli Terbiyeli Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı erişte
  • 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1 litre sıcak su

Terbiyesi için;

  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un

Sosu için;

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 küçük soğan
  • 1 tatlı kaşığı nane

    Yeşil Mercimekli Erişteli Terbiyeli Çorba Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye sıcak suyu alıp üzerine erişteleri,mercimek ve nohutu ekleyip,erişteler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  • Bu sırada terbiyesi için yoğurt,yumurta sarısı ve unu çırpıyoruz.
  • Erişteler yumusayınca çorbanın suyundan bir iki kepçe kadar terbiyeye ilave edip hızlıca karıştırarak çorbaya katıyoruz.
  • Sosu için tavaya yağları alıp eritiyoruz.
  • Ardından küçük küçük doğranmış soğanları ilave edip kavuruyoruz.
  • Kavrulan soğanlara naneyi ekleyip karıştırdıktan sonra çorbanın üzerine döküyoruz.
  • Çorbanın tuzunu en son atıp gerekirse sıcak su ilavesi yaparak kıvamını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Fırında 1 Tepside 2 Çeşit Ana Yemek Tarifi

 

Fırında 1 Tepside 2 Çeşit Ana Yemek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk pirzola/ baget/ but
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı soya sosu (olmasa da olur)
  • 2 diş sarımsak rendesi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı baharatlar (kekik, kırmızı toz biber, kimyon, karabiber, köri)

Garnitür için;

  • 1 küçük boy karnabahar
  • 2 küçük patates
  • 1 havuç
  • 1 kapya biber
  • 4-5 diş sarımsak
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik, kırmızı toz biber

    Fırında 1 Tepside 2 Çeşit Ana Yemek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuğu hazırlayarak başlayalım. Tavuğun sos malzemeleri bir kaseye alınır ve karıştırılır. Yıkanmış süzülmüş tavuklar eklenir. Sos her yerine yedirilir. Üzeri streçlenir. 1,5-2 saat buzdolabında dinlendirilir. Bu şekilde daha lezzetli oluyor.
  • Karnabahar küçük parçalara ayrılıp yıkanır. Patatesler havuçlar kabukları soyulup, küçük küpler halinde doğranır.
  • Kopya biber temizlenip iri küpler halinde doğranır. Sarımsaklar da eklenir. Tuz, baharatlar ve zeytinyağ da ilave edilir. Hepsi güzelce harmanlanır. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alınır.
  • Tavuklar fırın poşetine yerleştirilir. Üzeri kürdanla veya bıçakla delinir. Tepsinin diğer tarafına yerleştirilir
  • . Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 200 derecede pişmeye bırakılır. (25-30 dk). Garnitürler ara ara karıştırılır.
  • Kızarmaya başladığında fırın poşetinin üzeri açılır ve 5-10 dk bu şekilde pişirilir. Kapattıktan sonra fırında biraz dinlendirilir ve servis yapılır. Afiyet olsun 

Tepside Kumpir (Koca Tepsi Bir Çırpıda Bitti) Tarifi

 

Tepside Kumpir (Koca Tepsi Bir Çırpıda Bitti) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 tane patates
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 2 büyük su bardağı kaşar rendesi (1 su bardağı içine,1 su bardağı üstüne)
  • 12 tane sosis
  • 2 su bardağı garnitür (bezelye, havuç, patates karışık)
  • 1 büyük su bardağı mısır (haşlanmış)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı zeytin (çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Tepside Kumpir (Koca Tepsi Bir Çırpıda Bitti) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri haşlıyoruz ve iyice eziyoruz. Tereyağ, tuz ve bir su bardağı kaşar peyniri ekleyip püre haline getiriyoruz. Yağladığımız fırın kaplarına püreyi eşit bir şekilde yayalım.
  • Bir tavaya sıvı yağ ve salça koyup biraz karıştırdıktan sonra dogradığımız sosisleri bir kaç dakika pişiriyoruz.
  • Fırın kaplarına yerleştirdiğimiz pürenin üzerine, sosisleri eşit şekilde yerleştiriyoruz. Üzerine zeytinleri, garnitürü, mısırı ve en üste kaşar peyniri ekleyip. 180 derecede pişiriyoruz (pişirme süresi fırına göre değişebilir, kontrol ederek pişirmekte fayda var)
  • Fırından çıktıktan sonra sıcakken servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Tam Ölçülü Kuru Fasülye Tarifi

 

Tam Ölçülü Kuru Fasülye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2,5 su bardağı kuru fasulye
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı et suyu
  • 8 su bardağı sıcak su

    Tam Ölçülü Kuru Fasülye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kuru fasulyeyi akşamdan sıcak suda ıslatalım.
  • 1 adet kuru soğanı ince ince doğrayalım, tencereye alalım.
  • Yağını ilave edip, kavuralım.
  • Salçaları ve baharatlarını ekleyelim, kavurmaya devam edelim.
  • Süzülmüş fasulyeyi ilave edelim.
  • Karıştırıp tuzunu, et suyunu ve sıcak suyu ilave edip tencereyi kapattım. Ben düdüklüde pişirdim.
  • 35-40 dakikaya kuru fasulyemiz hazır. Afiyet olsun.

Tahinli Haşhaşlı Çörek Tarifi

 

Tahinli Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta beyazı (sarısını üzerine ayıralım)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya (yaş mayada olur)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ yada margarin
  • 6-7 su bardağı un (kontrollü eklenecek miktar un markasına göre değişiklik gösterebilir)

İç harcı için;

  • 250 gram haşhaş
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağından 2 parmak eksik şeker
  • Ceviz

Üzeri için;

  • Haşhaşlı iç harcı
  • Yumurta sarısı

    Tahinli Haşhaşlı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un ve margarin hariç tüm malzemeleri yoğurma kabında karıştıralım.
  • Önce 4 su bardağı un ekleyip yoğurmaya başlayalım kalan unu azar azar ekleyerek kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edelim ve mayalanmaya bırakalım.
  • Mayalanan hamurun havasını alıp bir iki tur tekrar yoğuralım ve eşit bezelere ayıralım ben 15 beze yaptım dilerseniz daha küçük 20 beze elde edebilirsiniz.
  • Her bezeyi oval formda açıp iki kenarı ortaya doğru katlayalım. Üzerini örtüp 10 dk dinlendirelim.
  • Dinlenen hamurlara sırayla şekil verelim. Her bezeyi üçgen şeklinde açıp iç harcından sürelim ve ceviz ekleyip saralım.
  • Hepsine aynı işlemi uyguladıktan sonra kalan iç harcını üzerine sürelim ,dilerseniz sürmeyebilirsiniz.
  • 15 dk tepsi mayası gelince yumurta sarısı (şart değil sürmedende kızarır) sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
  • Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 

Portakallı Kek Tarifi

 

Portakallı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 adet portakal suyu
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un

Bardak ölçüm 200 ml 

Portakallı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Karıştırma kabımıza yumurta ve şekeri alıyoruz. Bir mikser yardımıyla veya çırpıcıyla krema haline gelene kadar çırpıyoruz. Ardından içerisine sırasıyla süt, sıvı yağ, portakal suyu ekleyip karıştırıyoruz.
  2. Daha sonra rendelediğimiz portakal kabuğu rendesini ekliyoruz.
  3. En son kabartma tozu vanilya ve unu muzu eleyerek karışımımızı ekliyoruz.
  4. Yağlayıp unladığımız kalıbımıza karışımımızı döküyoruz.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fansız ayarda fırınımıza koyup pişiriyoruz.

Afiyet olsun 

Milföy Hamurundan Cevizli Baklava Tarifi

 

Milföy Hamurundan Cevizli Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet milföy hamuru
  • 1 su bardağı ceviz
  • Sıvı yağ

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su

    Milföy Hamurundan Cevizli Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun tencereye şekeri ve suyu alalım ve karıştırarak kaynatalım, şerbet hazır olduktan sonra soğumaya bırakalım.
  • Kare veya daire borcamın zeminini hafif yağlayın. Oklava yardımı ile 2 adet milföyü açın ve yerleştirin.
  • Arasına cevizleri bırakın ve üzeri için tekrar 2 adet milföyü açın ve her yerini kapatacak şekilde yerleştirmeyi yapın.
  • 180 derece fırına atmadan önce dilimleyin ve fırına atın.
  • Üzeri kızarınca fırından çıkarın ve ilk 10 dakikalık sıcaklığı geçtikten sonra soğumuş şerbeti üzerine dökün.
  • 1-2 saat dinlendikten sonra üzerine ceviz ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.