9 Ekim 2018 Salı

Ali Nazik Kebabı

Ali Nazik Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 200 Gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • Dilerseniz maydanoz
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz, karabiber, tozbiber

Ali Nazik Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. 3 adet patlıcan ocakta yada fırında közlenir.
  2. Közlenen patlıcan soyulur ve doğranır.
  3. Tavaya koyulur bir yemek kaşığı tereyağı ile kavrulur. tuz ve karabebiber eklenir.
  4. Kıyma ocağa alınır ve sotelenir.
  5. Daha sonra yağı ve soğan sarımsak eklenir.
  6. Kızarıncaya kadar pişirilir.
  7. Daha sonra domates rendesi ve salça eklenir.
  8. 5 dakika pişirilince baharatları ve tuzu eklenir.
  9. Sarımsaklı yoğurt yapılır.
  10. Patlıcanla yoğurdu borcamda karıştırılır.
  11. Üzerine kıymalı sos dökülür. Afiyet olsun 😀

8 Ekim 2018 Pazartesi

Şifa Kaynağı Pirinçli Tavuk Çorbası

Şifa Kaynağı Pirinçli Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk but (Yani kalça) yada yarım tavuk göğsü ya da iki adet baget hangisini isterseniz kullanabilirsiniz
  • 1 büyük çay bardağı pirinç (Şehriye de kullanabilirsiniz)
  • 1 adet havuç (Biraz yağda kavrulur)
  • 8 su bardağı su
  • Tuz ve maydanoz
Terbiyesi için
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım limonun suyu
  • 1 kase su

Şifa Kaynağı Pirinçli Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı



  1. 🍋Bir tencere tavuğun butu koyulur.
  2. Üzerine 8 su bardağı su ilave edilir haşlamaya bırakılır.
  3. Çatalla kontrol ettiğiniz tavuğu pişmişse bir tabağa alınır soğuyunca didiklenir.
  4. 🍋Tenceredeki suya yıkanmış pirinçler koyulur.
  5. 🥕Havuç bir küçük tavaya rendelenir.
  6. Üzerine biraz sıvı yağ gezdirilir ve kavrulur. İsteyen tereyağı da kullanabilir. Kavrulduktan sonra tencereye ilave edilir.
  7. 🍋 Pirincler yumuşadıysa bir kase suya bir tepeleme yemek kaşığı un yumurta sarısı ve limon suyu çırpılır ve tencereye ilave edilir.
  8. Kaynayınca suyu ayarlanır çok katıysa biraz daha sıcak su eklenir.
  9. 🥕 Çorba 10 daha kaynatılır. Tuz ve ince doğranmış maydanoz eklenir karıştırılır ve ocaktan alınır. Sıcak sıcak yeyin Afiyet olsun Şifa olsun inşAllah 🙏😋

7 Ekim 2018 Pazar

Terbiyeli Mercimek Çorbası (Müthiş)

Terbiyeli Mercimek Çorbası (Müthiş) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet kurusoğan
  • 1 adet havuç
  • 10 bardak sıcak su
  • 2 veya 3 kaşık sıvı yağ
Terbiyesi için;
  • 3 kaşık yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım limon suyu.
Sosu;
  • 2 kaşık tereyağı veya sıvı yağ
  • Pulbiber, nane, tuz

Terbiyeli Mercimek Çorbası (Müthiş) Tarifi Yapılışı

Öncelikle kuru soğanımızı doğrayıp tenceremize alalım. Sıvı yağımızı katalım. Hafif pembeleştirdikten sonra rendelediğimiz patates ve havucumuzu katıp soteleyelim mercimeğimizi de katıp karıştırıp suyunu da da katalım düdüklünün ağzını kapatıp 15 dakika pişirelim.
Blendırden geçirelim. Ayrı bir kapta , yumurta sarısı, limon ve yoğurdu iyice birbirine karıştıralım. Çorbadan bir kepçe alıp yoğurtlu karışım yavaş yavaş katıp ılındıralım ve tamamını çorbaya katalım .Hemen karıştıralım tuzunu da atıp beş dakika kadar kaynatalım. Ocağın altını kapattıktan sonra yağlı biberli sosunu katıp karıştırıp servis yapalım. O kadar lezzetli oldu ki hemen bitirdik. Kolay gelsin afiyet olsun kesinlikle deneyin derim.
😊🌹👌

Harika Kadınbudu Köfte ( Parmak Yedirtir )

Harika Kadınbudu Köfte ( Parmak Yedirtir ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr. Dana kıyma
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1′ er çay kaşığı karabiber, kırmızı toz biber, kimyon, pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Maydanoz
  • 1 küçük çay bardağı pirinç
  • Pirinçi haşlamak için 2 çay bardağı su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • KÖFTELERİ BULAMAK İÇİN;
  • 2 adet yumurta
  • Un
KIZARTMAK İÇİN;
  • Sıvı yağ

Harika Kadınbudu Köfte ( Parmak Yedirtir ) Tarifi Yapılışı

MERHABALAR;
Immmm enfes mi enfes kadınbudular :)  Dışardakileri bile artık beğenmeyeceksiniz gerçekten şiddetle deneyin derim J
  1. Pirinci yıkayıp haşlayalım.
  2. Tavaya sıvı yağı alalım, üzerine kıymanın yarısını (250 gr.) koyup 5 dk. kadar küçük ocakta kavuralım.
  3. Rengi değişince içine minik minik doğranan veya rondonan çekilen soğanı ilave edelim. Yaklaşık 10 dk. kadar da bu şekilde kavuralım.
  4. Yoğurma kabına pirinci ve kavurduğumuz kıymayı alıp ılımaya bırakalım.
  5. Ardından içine kalan çiğ kıymayı, minik minik doğranan maydanozları, baharat ve tuzu ilave edip yoğuralım. 5-6 dk. boyunca yoğuralım.
  6. Ardından şekil verip üzerini streç film ile kapatalım. En az 30 dk. buz dolabında dinlendirelim.
  7. Buzdolabından çıkarttığımız köfteleri önce una ardından çırpılmış yumurtaya bulayıp kızgın yağda iyice kızartalım.
  8. 5-6 dk. dan önce almayalım iyice kızarsın. Harika köftelerimiz hazır.
AFİYET OLSUN…

1 Ekim 2018 Pazartesi

Fırında Sebzeli Köfte ( Mutlaka Deneyin)

Fırında Sebzeli Köfte ( Mutlaka Deneyin) Tarifi İçin Malzemeler

Köfte İçin ;
  • 250 gram kıyma
  • 1 tane rendelenmiş kuru soğan
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 tane yumurta
  • Karabiber, kırmızı biber, kimyon, tuz çay kaşığının ucuyla çok az karbonat
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
Sebzeli Karışım İçin ;
  • 2 tane büyük boy patates veya 3 tane orta boy patates
  • 1 tane büyük boy havuç
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 1 2 diş sarımsak
  • 1 buçuk su bardağı bezelye
  • 3 yemek kaşığı domates sos
  • 3 tane sivri biber
  • 1 tane kırmızı kapya biber
Sosu İçin ;
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz, karabiber, kekik

Fırında Sebzeli Köfte ( Mutlaka Deneyin) Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar ısrarla denemenizi istediğim bir tarifle geldim hem pratik hemde çok lezzetli 😋bir ana yemek kızartılmadığı içinde oldukça hafif buyurun tarif 👇🏻👇🏻
  1. Öncelikle karıştırma kabına köfte malzemelerini alarak köftemizi yoğuruyoruz ( baharatları kendi damak tadınıza göre ayarlayın miktar vermiyorum)
  2. Yoğurduğumuz köfteden misketten bir tık büyük parçalar koparıp yuvarlıyarak hafifçe un serpilmiş bir tepsiye alıyoruz
  3. Fırın tepsimize küp küp doğranmış patates, küp küp doğranmış havuç, küçük doğranmış biberler, küçük doğranmış soğan sarımsak domates sos, bezelye difrizden çiğ kullandım bütün sebzeleri karıştırıp üzerine hazırladığımız köfteleri yerleştiriyoruz .
  4. Sos için olan malzemeleri karıştırıp yemeğin üzerine gezdirerek tepsiyi hafifçe sallayıp köftelerin yerleşmesini sağlıyoruz üzerini yağlı kağıtla kapatıp ki kapatmazsanız köfteler çok fazla kızarır ve hoş bir görüntü oluşturmaz.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında ara ara karıştırarak sebzeler yumuşayana kadar pişiriyoruz ( ilk aşamada köfteler toparlanana kadar kaşık değdirmiyoruz )
  6. Son beş dakika üzerindeki kağıdı alıp yemeğin üzerinin kızarmasını sağlıyoruz 👌🏻😋Afiyet olsun:)

Gavurdağı Salatası

Gavurdağı Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet domates
  • 3 adet sivri biber
  • 3 dal taze soğan
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay iri çekilmiş ceviz
  • 1. 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı tuz

Gavurdağı Salatası Tarifi Yapılışı

Merhaba sizlerle bugün Gavurdağı Salatası paylaşmak istiyorum .
  1. Sebzeleri bol suyla yıkayın ve olabileceğince ince doğrayın.
  2. Derince bir kaba alın ve üzerine limon suyu,zeytinyağını, nar ekşisini tuzunu ve cevizini ekleyin karıştırın .
  3. Servis tabağına alın şimdiden deneyeceklere Afiyet olsun.

30 Eylül 2018 Pazar

Fırında Patatesli Bagetler

Fırında Patatesli Bagetler Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 adet patates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak(isteğe bağlı )
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ veya zeytinyağ
Üzeri için:
  • Kuru soğan, domates, biber

Fırında Patatesli Bagetler Tarifi Yapılışı



  1. Derisi alınmış bagetler kenarlarına çizik atılır. Yıkanır, süzdürülürek bir kap içerisine alınır.
  2. Tuz, yoğurt, salçalar, isteğe bağlı rendelenmiş sarımsak, baharatlar, yağla birlikte iyice harmanlanır. 1-2 saat buzdolabında dinlendirilir.
  3. Küp doğranmış patatesler tuz, karabiber, pul biber, kekik, az yağla birlikte karıştırılır. Bagetler le birlikte tepsiye yerleştirilir.
  4. Üzerlerine domates, biber kuru soğan dizilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kontrollü olarak pişirilir. Lezzetli sunumu pratik yemeğimiz servise hazır. 👌AFİYETLER OLSUN

Nefis Çeşmi Nigar Çorbası

Nefis Çeşmi Nigar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy kuru soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 8 su bardağı su
  • Tuz
Terbiyesi için ;
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım limon suyu
  • 1 su bardağı süt
Üzeri için ;
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Yarım tatlı kaşığı pulbiber

Nefis Çeşmi Nigar Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağıyla soteliyoruz.
  2. Unu ilave edip birkaç dakika daha kavuruyoruz.
  3. 5 su bardağı suyu yavaş yavaş ilave ederek topaklanmaması için çırpma teliyle karıştırıyoruz.
  4. Yıkayıp süzdürdüğümüz mercimeği de ilave ederek mercimekler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  5. Piştikten sonra blendırdan pürüzsüz olacak şekilde çekerek kalan 3 su bardağı suyu ilave edip kısık ateşte ara sıra karıştırarak kaynamaya bırakıyoruz.
  6. Terbiyesi için limon ve yumurta sarısını bir kaseye alarak sütü yavaş yavaş ilave edip çırpma teliyle karıştırıyoruz.
  7. Kaynayan çorbamızdan iki kepçe terbiyemize ilave edip karıştırarak yavaş yavaş çorbamıza ilave ediyoruz.
  8. Tuzunu da ekleyip birkaç daha kaynadıktan sonra çorbamızın altını kapatıyoruz.
  9. Tereyağ, nane ve pulbiberini kızdırarak servis kasesine aldığımız çorbamızın üzerine gezdiriyoruz.
    Servise hazır. 🍵🍞🍞
Pratik ve çok lezzetli bir çorba. ❤
Deneyeceklere afiyet olsun. ☺

26 Eylül 2018 Çarşamba

Fırında Patlıcan Kebabı

Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram kıyma
  • 1, 5 kg patlıcan
  • 3 diş sarımsak
  • 4 adet domates
  • 4 adet kuru soğan
  • 5 adet yeşil biber
  • 1 tutam maydanoz (isteğe bağlı)
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kimyon
  • Kırmızı pul biber
Sosu İçin ;
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1, 5 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak bir kabın içerisine kıymayı, karabiberi, tuzu, kimyonu ve kırmızı pul biberi, maydanozu alalım ve elimizi su ile ıslatıp kıymamızı iyice yoğuralım.
  2. Yoğrulan kıymamızı dolapta dinlenmeye bırakalım.
  3. Patlıcanlarımızı 2 parmak enliliğin de dilimlere keselim ve tuzlu su içerisinde yarım saat bekletelim.
  4. Daha Sonra patlıcanları iyice yıkayıp süzelim.
  5. Kıymamızdan ceviz büyüklüğünde parçalar alalım ve 1 patlıcan 1 köfte diyerek sırayla yan yana tepsi içerisine dizelim.
  6. Tepsinin orta boş kalan kısmına domatesleri, soğanları, biberleri ve sarımsakları dilimlere kesip yerleştirelim.
  7. Üzerinin sosu için sıcak su içerisine sos için gerekli malzemeleri karıştıralım ve patlıcan kebabımızın üzerine gezdirelim.
  8. Önceden ısıtmış olduğumuz 200 derece fırında patlıcan kebabımız pişene kadar pişirelim.
    Afiyet olsun☺

Kaşık Kaşık Yedirten Karnabahar Salatası

Kaşık Kaşık Yedirten Karnabahar Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük boy karnabahar
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 3 adet salatalık turşusu
  • 1 su bardağı garnitür
  • 1 su bardağı mısır
  • 1-2 diş sarımsak
  • Yarım demet dereotu

Kaşık Kaşık Yedirten Karnabahar Salatası Tarifi Yapılışı

Tam mevsimindeyken, kaşık kaşık yedirten, pratik ve nefis bir salata… Karnabaharı hiç böyle denedinizmi bilmiyorum. Fakat müdavimi olacağınıza eminim…
Karnabaharı küçük parçalara ayırıp haşlayın ve suyunun iyice süzülmesi için süzgeçe alıp, soğumasını bekleyin. Yoğurt, mayonez, tuz, ince ince doğranmış dereotu ve sarımsağı kaseye alıp karıştırın. Karnabaharı, garnitür ve mısırı, küçük küçük doğranmış salatalık turşularını ilave edip karıştırın. Servis tabağına yerleştirip, afiyetle tüketin.
Salatanın sulanmaması için, haşlanan karnabaharın iyi süzülmesi ve salatayı hazırladıktan sonra servis edilmesi gerekir.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun:)

Tavuk Çorbası

Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tavuk göğsü (evde baget ve but vardı onları değerlendirdim)
  • 1 çay bardağı şehriye
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Nane
  • Sıvı yağ

Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tavuklarımızı haşlamaya koyuyoruz haşlanan tavukları sudan çıkarıp suyu az ise su ekleyip kaynatıyoruz.
  2. İçine şehriyemizi döküyoruz ayırdığımız tavukları didikleyip kaynayan çorbamıza ekliyoruz.
  3. Küçük bir kapta yoğurt ve una biraz su ekleyerek açıyoruz.
  4. İyice çırpıp çorbamıza katıyoruz ve iyice karıştırarak kaynayınca nanemizi atıp ocaktan alıyoruz. Afiyet olsun :)

25 Eylül 2018 Salı

Köz Biberli Çoban Salatası

Köz Biberli Çoban Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2-3 adet domates
  • 2 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 2 adet salatalık
  • 1 adet kuru soğan
  • Bir tutam maydanoz
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Limon suyu
  • Tuz
  • Kuru nane
  • Pul biber
  • Arzuya göre nar ekşisi

Köz Biberli Çoban Salatası Tarifi Yapılışı

Bu tarifi Cahide Sultan’ın sayfasında gördüm hemen denedim. Sonuç harika oldu kendisine teşekkür ediyorum. 


  1. Bütün malzemeleri yıkayıp temizledikten sonra doğuruyoruz. Ben domatesin kabuklarını soymadan yaptım.
  2. Limon suyu ve tuzunu da katıp ezmeden karıştırıyoruz.
  3. Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağını gezdiriyoruz.
  4. Nane ve pul biberini de katıp servise hazır hale getiriyoruz.

Hünkar Beğendi

Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram dana eti
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 adet patlıcan
  • 2 domates
  • 2 yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 100 gram kaşar peyniri
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • Tuz
  • Karabiber

Hünkar Beğendi Tarifi Yapılışı



  1. Öncelikle 4 adet patlıcanı kozmetikte ocakta közlüyorum kozmetiği olmayanlar fırında da közleyebilir.
  2. Diğer yandan etimizi suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Suyu çeken etimizin üzerine 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip, üzerine ince ince doğradığımız soğanı ekliyoruz.
  3. Soğanlar 5-6 dakika kavrulduktan sonra ince ince doğradığımız domatesi ekliyoruz.
  4. En son etimizin üzerine tuz karabiber ve yarım su bardağı sıcak su ekleyip tavamızı kısık ateşte kapağını kapatarak 15-20 dakika kadar pişiriyoruz.
  5. Etimiz pişene kadar başka bir tavaya 1 yemek kaşığı tereyağı ekliyoruz. Eriyen tereyağının üzerine unumuzu ekleyip topaklaşmasin diye sürekli karıştırıyoruz. 2-3 dakika sonra un kokusu çıkmaya başlayacak ve sütümüzü de ocağa ekleyip karıştırmaya devam edeceğiz. Bu yaptığımız beşamel sos.
  6. Sosumuz çok katı halini almadan közlediğimiz patlıcanları önceden ince ince doğrayıp, sosumuz katı hale gelmeden sosumuzun üzerine patlıcanları ekliyoruz. 3-4 dakika kavurup, en son üzerine rendelediğimiz kaşarı ekleyip, 1 dakika kadar karıştırıp, ocağın altını kapatıyoruz.
  7. Hazırladığımız karışımı geniş bir servis tabağına acıyoruz ve son dokunuş olarak üzerine etimizi ekliyoruz. Herkese afiyet olsun.