4 Ocak 2019 Cuma

Körili Ve Kremalı Makarna Tarifi

Körili Ve Kremalı Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket makarna
  • 1 paket sıvı krema (200 ml)
  • 1 tatlı kaşığı toz köri
  • 1 tatlı kaşığı reyhan
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Körili Ve Kremalı Makarna Tarifi Yapılışı

Tat olarak Tavuk Dünyası’nda yediğimiz makarna ile aynı lezzette olan bir makarna çıkıyor ortaya.
  1. Öncelikle kaynayan suya bir yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz ilave ederek makarnaları yaklaşık 10 dk haşlayalım.
  2. Daha sonra makarnayı süzelim makarnanın üzerine soğuk su tutmayın.
  3. Zeytinyağı ve tereyağını tencereye alalım. Eriyince makarnaları ekleyelim. Onun üzerine de sıvı kremayı ve diğer malzemeleri ekleyelim ve ocağın altını kısalım 5 dk sonra da makarnayı ocaktan alalım. Sıcak olarak servis edelim. Afiyet olsun

Tavuk Suyuna Sütlü Bal Kabağı Çorbası Tarifi

Tavuk Suyuna Sütlü Bal Kabağı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 20 dilim bal kabağı
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet küçük boy patates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kereviz sapı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 6 su bardağı tavuk suyu (haşlama suyuna iki adet defne yaprağı ekledim)
  • 1.5 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı zencefil
  • Tuz

Tavuk Suyuna Sütlü Bal Kabağı Çorbası Tarifi Yapılışı

Herkese Merhaba, 💐🌈🎈
Kış mevsiminde yapılabilecek alternatif ve şüphesiz en lezzetli çorbalardan biri olan bal kabağı çorbasını benim tarifimle çok beğeneceğinizi düşünerek☺️, şimdiye kadar denemediyseniz mutlaka denemelisiniz diyor ve hemen anlatmaya başlıyorum.😉👇👇
Tüm sebzeleri güzelce yıkayın, patates, havuç, soğan ve sarımsağın kabuklarını soyup iri iri doğrayın.
Sıvı yağı ve tereyağını, orta ateşte tencereye alın. Eridikten sonra, bir kaç dakika aralıklarla sırasıyla; soğan ve sarımsağı, patates ve havucu, bal kabakları ile kereviz sapını da ekleyerek bir kaç dakika çevirin.
Ardından tavuk suyunu ve zencefil ile şeker ilavesini yapın ve tüm sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık yarım saat çorbanızı pişmeye bırakın.
Sebzeler ezilebilecek ölçüde yumuşadıktan sonra, tamamen pürüzsüz olana kadar blender’dan geçirin ve tekrar ocağa alın.
Süt ilavesini de yaparak, karıştırın ve pişirmeye devam edin. Bir iki dakika kaynadıktan sonra son aşamada, damak zevkinize göre tuzunu ekleyin ve altını kapatın.
Bal kabağı kokulu, nefis lezzette çorbamız servise hazırdır. 🎉✨😋😍
Afiyet olsun. 🌷🎊💕🍵🎃

3 Ocak 2019 Perşembe

Kırmızı Şifa Salata Tarifi

Kırmızı Şifa Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 dal mor lahana
  • 2 dal taze soğan
  • Bir tutam maydanoz
  • Bir tutam dereotu
  • Bir miktar mısır
  • Bir miktar nar
  • Yarım kapya biber
  • 2 kornişon turşu
  • Bir tutam kekik
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Nar ekşisi
  • Limon
  • Sirke

Kırmızı Şifa Salata Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle mor lahanayı ince ince doğrayıp üzerine sirke ve tuz atılıp sıkılacak.
  2. Daha sonra bunun suyu süzülecek ve diğer malzemeler küçük küçük doğranacak.
  3. Tüm malzemeler karıştırma kabına alınacak ve üzerine nar ekşisi, yağ, limonsuyu, kekik ve tuz katılır ve karıştırılır.
    Afiyet, şifa olsun ❤

Sarımsaklı Kolay Yayla Çorbası Tarifi

Sarımsaklı Kolay Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2. 5 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yeteri kadar su (et suyu olursa harika olur)
Üzeri İçin ;
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Kuru nane

Sarımsaklı Kolay Yayla Çorbası  Tarifi Yapılışı

🎀 Çok farklı tadıyla leziz bir çorbadır kendisi. Aynı zamanda bir şifa kaynağı 😇Denemenizi kesinlikle tavsiye ederim 🙋🏻‍♀️
  1. Öncelikle pirincimizin üzerini 4 parmak geçecek kadar su dolduralım ve 10 dakika pişirelim.
  2. Pirinç pişerken yoğurt, yumurta, un ve rendelenmiş sarımsakları farklı bir kasede çırpalım.
  3. Daha sonra yoğurt karışımına az sıcak su ekleyerek ılıtalım ve pirinçli tencereye karıştırarak dökelim.
  4. Daha sonra et suyunu (veya yetecek kadar sıcak su) ilave edip 15-20 dakika kısık ateşte pişirelim. Kaynamaya başlayınca altını kapatalım.
  5. En son tereyağı ile zeytinyağını, nane, pul biber ve tuz ile beraber yakalım ve çorbamızın üzerine gezdirip servis edelim.
    Afiyet olsun. 😋

1 Ocak 2019 Salı

Köfteli Fırın Yemeği Tarifi

Köfteli Fırın Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 tane orta boy patates
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet domates
Köftesi için;
  • Yarım kg dana kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 kuru soğan (Rendelenmiş)
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • İstenilen miktarda maydanoz
  • Kekik
  • Karabiber
  • Tuz
Salçalı sosu için
  • 1 yemek kaşığı dolusu salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kekik
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım litre kaynar su

Köfteli Fırın Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri soyup kalın dilimler halinde kesiyoruz.
  2. Patlıcanı biberi ve domatesleri de soymadan aynı şekilde kalın dilim şeklinde kesiyoruz.
  3. Köfteyi yoğurup ceviz büyüklüğünde toplar alarak yuvarlak şeklini veriyoruz ve kenara alıyoruz.
  4. Uygun bir borcama hepsini sırasıyla diziyoruz.
  5. Sosumuzu da hazırladıktan sonra hepsinin üzerine gelecek şekilde döküyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında pişiriyoruz. Yanına pilav yaparak servis edebilirsiniz deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. ☺️

30 Aralık 2018 Pazar

Brokoli Çorbası Tarifi

Brokoli Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çiçek brokoli
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • Sıvı yağ ( göz kararı)

Brokoli Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Havuç ve patateslerimizi rendeliyoruz. Yemeklik doğradığımız soğanları ve sarımsaklar ile Az sıvı yağ ile kavuruyoruz.
  2. Daha sonra ayrı bir tencerede sıvı yağ ile unu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  3. Kavurduğumuz soğan sarımsak havuç ve patatesleri ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  4. Suyumuzu göz kararı ekliyoruz. Var ise tavuk suyu et suyu da bir miktar kullanılabilir.
  5. 5 -10 dakika kaynadıktan sonra küçük küçük brokilileri ekliyoruz. Tuzumuzu ekleyip 5 dakika kaynatıp kapatıyoruz.
  6. İsteğe bağlı olarak karabiber eklenebilir. Afiyet olsun.

29 Aralık 2018 Cumartesi

Ispanaklı Mevsim Salata (Kesinlikle Yapmalısınız!) Tarifi

Ispanaklı Mevsim Salata (Kesinlikle Yapmalısınız!) Tarifi İçin Malzemeler

  • 7-8 yaprak ıspanak ( yeşil kısımları)
  • 3-4 adet marul
  • 1 Çin turbu ( karpuz turp da diyebiliriz dışı beyaz içi kırmızı olanlardan rende olacak )
  • 1 adet havuç ( rende olacak )
  • Fotoğrafta gördüğünüz kadar haşlanmış şoklanmış brokoli
  • 1 bağ tere
  • 1 adet limonun suyu
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı

Ispanaklı Mevsim Salata (Kesinlikle Yapmalısınız!) Tarifi Yapılışı

  1. Brokoli dirildiğini kaybetmeyecek kadar haşlayın sonra soğuk suya alın.
  2. Ispanak yapraklarını bol suda yıkayıp sirkeli suda bekletin.
  3. Marulu ve tereyi de bol sirkeli suda yıkayıp durulayınnca bütün yeşillikleri ince ince doğrayın.
  4. Havuç ve turbu rendeleyin.
  5. Brololileride el yordamı ile ufak ufak bölün.
  6. Üzerine yağını limonumu ekleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Karıştırılmış halini çekmeyi unutmuşum 😎pardon😬
Not: Tuz yok!

27 Aralık 2018 Perşembe

Havuçlu Şehriye Çorbası Tarifi

Havuçlu Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • Zeytinyağ
  • 1 havuç
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı şehriye
  • 5 su bardağı et suyu
  • Tuz
  • Nane
Terbiyesi için:
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı su

Havuçlu Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye zeytinyağını alın.Kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş havucu ekleyin.1 diş sarımsağı ekleyin.Biraz kavurun.Şehriyeyi ekleyip kavurun.Et suyunu ekleyip ara ara karıştırın.Şehriyeler biraz diri kalacak kadar pişirin.Tuzunu ekleyin.
  2. Terbiyesi için bütün malzemelerini karıştırın.Çorbadan birkaç kepçe alıp terbiyeye ekleyin ki ılınsın ve kesilmesin.
  3. Çorbayı hızlıca karıştırarak terbiyeyi yavaşça ekleyin.
  4. 2-3 dk kısık ateşte pişirin.
  5. Üstüne bir tavada zeytin yağını kızdırıp naneyi kavurun.
  6. Tabağa aldığınız çorbanın üstüne gezdirin.
    AFİYET ŞİFA OLSUN

26 Aralık 2018 Çarşamba

Mercimek Çorbası Tarifi

Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı mercimek
  • 2 litre su
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası

Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Mercimekler nişastalı suyu çıkana kadar iyice yıkanır tencereye konulur.
  2. Kabuklarını soyduğumuz ve dilimlediğimiz soğanlar ve havuçlar, tuz tencereye eklenir.
  3. Üzerine 2 litre suyumuzu ekledikten sonra mercimekler yumuşayana kadar pişirilir.
  4. Tavaya zeytinyağını, biber salçasını ve soyup ezdiğimiz sarımsağı ekleyip salça kavrulana kadar pişiriyoruz.
  5. Nanemizi de ekleyip 1 dakika daha kavuruyoruz.
  6. Mercimek çorbamızı blendırdan istediğimiz inceliğe gelene kadar çekiyoruz.
  7. Çorbamızdan bir kaşık alıp orta ateşteki sosumuzun üzerine ekleyip sos ile karışana kadar 2-3 dakika pişiriyoruz.
  8. Ve hazır olan sosumuzu mercimek çorbamızın olduğu tencerenin içerisine boca ediyoruz.
  9. İyice karıştırıp 5 dakika daha kaynatıyoruz.
  10. İlk sıcağı çıktıktan sonra lezzetli çorbamızı afiyetle yiyebiliriz😋😋

25 Aralık 2018 Salı

Karnabahar Yemeği Yapılışı Tarifi

Karnabahar Yemeği Yapılışı  Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • pul biber
  • Üzerini geçecek kadar et suyu veya sıcak su

Karnabahar Yemeği Yapılışı  Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye sıvı yağı alın.
  2. Soğanları doğrayıp tencereye ekleyin ve kavurun, salçayı ve pul biberi ekleyip biraz daha kavurun.
  3. Karnabaharı küçük küçük parçalara ayırın, patatesleri soyup küp küp, havuçları yuvarlak doğrayıp tencereye alın.
  4. Et suyunu da ekleyip karıştırın.
  5. Tuz ve biraz su ekleyin ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
  6. Tencerenin kapağını kapatın, patatesler yumuşayana kadar pişirin. Afiyet olsun.

24 Aralık 2018 Pazartesi

Ispanak Çorbası Tarifi

Ispanak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 g ıspanak
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım Türk kahvesi fincanı tel şehriye
  • Tuz

Ispanak Çorbası Tarifi Yapılışı

💞💞💖
  1. Öncelikle ıspanaklar doğranarak 1 litre suda 5 dakika kadar haşlanır.
  2. Yoğurt, un ve yumurta çırpılarak ıspanağın haşlama suyundan 1-2 kepçe eklenerek hızlıca çırpılır, böylece terbiye ılınmış olur.
  3. Yoğurdun kesmemesi için bu işlemi mutlaka yapmalısınız.
  4. Ilıtılan yoğurt haşlanmış ıspanağa çırpılarak eklenerek, kaynadıktan sonra tel şehriye eklenir.
  5. Tuzu ayarlanarak şehriyeler yumuşayana kadar pişirilir.
  6. Ispanaklı çorbamız servise hazır, servis kaselerine alındıktan sonra ıspanaklı çorbamız tereyağın da kızdırmış olduğunuz biber gezdirilerek sıcak sıcak servis edilir.
    Ispanaklı çorba tarifini deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.

23 Aralık 2018 Pazar

Ezogelin Çorbası Tarifi

Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı mercimek
  • 4 yemek kaşığı bulgur
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Nane, karabiber
  • Pul biber, tuz

Ezogelin Çorbası Tarifi Yapılışı

  1.  Tencereye tereyağ ve sıvı yağı ekleyip yağ ısınınca içine yemeklik doğranmış olan soğanı ilave edelim ve biraz kavuralım.
  2. Sonra yıkayıp suyunu süzdürmüş olduğumuz pirinç,  mercimek ve bulguru ekleyip karıştıralım. 6-7 su bardağı kadar su ilave edip pişmeye bırakalım.
  3. Çorba pişerken bir tavaya 4 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyup içine 1 yemek kaşığı un ekleyip karıştıralım.
  4. Sonra salçayı ilave edip tekrar karıştıralım.
  5. Üzerine 2 su bardağı su ekleyelim.
  6. Nane, pul biber ve karabiber ekleyip karıştıralım ve sos kaynayınca pişen çorbaya ekleyelim.
  7. Tuzunu da ilave ettikten sonra 2-3 dakika kaynatıp ocaktan alalım. Nefis ezogelin çorbamız servise hazır. 🍵🥄
    Afiyet olsun☘

22 Aralık 2018 Cumartesi

Sebzeli Fırın Tavuk Tarifi

Sebzeli Fırın Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet tüm tavuk but
  • 3 adet patates
  • 3 adet havuç
  • 10 adet arpacık soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı su
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı limon suyu.

Sebzeli Fırın Tavuk Tarifi Yapılışı

Yemeğimiz için öncelikle eğer derisini sevmiyorsak deriyi alalım. Eğer seviyorsanız ocağın üzerinde tutup güzelce tutup tütsüleyelim. Sonra iyice yıkayıp ocağa alalım. Üzerini geçecek kadar sıcak su koyup kaynamaya bırakalım. 15 dakika haşlayalım. Biz bu arada sebzeleri yıkayıp doğrayalım. Patatesleri elma dilimi, havuçları halka. Tepsiye hepsini koyalım. Soğanları da tüm tüm koyalım. Ayrı bir kapta ezilmiş sarımsağı, salçayı, yoğurdu, limonu ve baharatları ilave edip karıştıralım. Tuzu ve baharatları kendinize göre ayarlayın. Haşlanmış tavukları da tepsiye alalım. Üzerine Sosu gezdirip iyice karıştıralım. Tavukların üzerine iyice yedirelim. Tepesinin yanından 1 çay bardağı sıcak suyu dökelim. 250 derecede kızarana dek pişirelim. Afiyet olsun.