25 Eylül 2019 Çarşamba

Fırında Sütlaç Tarifi

Fırında Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 litre süt
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 paket vanilya
  • 1 çimdik tuz
  • 3 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 1 paket vanilya

Fırında Sütlaç Tarifi Yapılışı

  1. Pirinci ve sütü pirinç ezilene kadar pişiriyoruz.
  2. Daha sonra kalan sütü ilave ediyoruz.
  3. 3 su bardağı şekeri katarak vanilyayı ilave ediyoruz.
  4. Özdeşleşene kadar pişiriyoruz.
  5. 2 çorba kaşığı nişastayı ilave ediyoruz, kıvam alıncaya kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
  6. Kaselere alıp yaklaşık bir saat dinlendiriyoruz.
  7. Tepsiye su doldurup kaseleri koyuyoruz.
  8. Fırının en üstüne ızgara bölümüne koyuyoruz, üstü kızarana kadar 5-6 dakika fırında tutuyoruz ve çıkartıyoruz. Afiyet olsun.

Etsiz Patatesli Çiğ Köfte Tarifi

Etsiz Patatesli Çiğ Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet patates
  • 1 çay bardağı köftelik bulgur
  • 1. 5 çay bardağı sıcak su
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı isot
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Zevkinize göre çiğ köfte baharatı kimyon
  • Eğer isterseniz de ceviz koyabilirsiniz bu sefer cevizli köfte olmuş olacaktır

Etsiz Patatesli Çiğ Köfte Tarifi Yapılışı

Buradaki tarifelere baktım. Ya eksik yada ölçüsü bir öğrenci için çok fazla bende göz kararı kullanarak böyle yaptım tadı çok hoşuma gitti. Burada paylaşmak istedim.
  1. Patatesi haşlıyoruz.
  2. Patatesin haşlanan suyuyla bulguru ıslıyoruz. Üzerini kapatıp şişmesini bekliyoruz. Elde sıkınca dağılmıyorsa sorun yoktur olmuştur.
  3. Patatesi koyuyoruz ve yoğuruyoruz.
  4. Salçamızı ekliyoruz.
  5. Yağlı isotu ekleyip devam ediyoruz.
  6. En son da baharatları koyup son bir kere yoğuruyoruz.
Çiğköftemiz olmuştur. Biraz dinlendirip servis edebiliriz. Afiyet olsun

Çikolatalı Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi

Çikolatalı Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 4 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
Üzeri İçin ;
  • 1 paket çikolata sosu
  • 2 su bardağı süt
  • Hindistan cevizi (üzeri için)

Çikolatalı Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı

Nefis hafif ve kolay bir tatlı çikolatalı sütlü irmik tatlısı 😍♥️
Tam ölçü tarif 👌🏻
Yapılışı👇🏻
  1. Sütü irmiği ve şekeri ocağa alalım.
  2. Kaynayana kadar karıştıralım.
  3. Sütlü irmik kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edelim kaynadıktan sonra altını kısalım.
  4. İçine vanilini ekleyip karıştıralım.
  5. Daha sonra orta boy bir borcamı alalım hafif ıslatalım içini (yapışmaması için) ve dökelim borcamımıza
  6. Daha sonra çikolatası için süt ve çikolata sosunu tencereye alıp kaynayana kadar karıştıralım kaynayınca ocaktan alıp irmiğin üstüne dökelim.
  7. En son üstüne Hindistan cevizimizi döküp buz dolabında dinlendirelim.
    Afiyet olsun 💗

Karnabahar Yemeği Tarifi

Karnabahar Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta büyüklükte karnabahar
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 100-150 gr kıyma
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz karabiber pul biber
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

Karnabahar Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Soğanları küp doğrayalım ve zeytinyağı ile kavuralım.
  2. Sonrasında kıyma ve salça ilave edelim pişirelim.
  3. Havuç ve bölerek ayırdığımız karnabaharlarımızı koyalım ve kavuralım, baharatlarını ekleyelim.
  4. Son olarak patatesi koyalım , üzerini geçecek kadar su ilave edelim ve yemeğimizi pişirelim.
Afiyet olsun.

Kızartma İçli Köfte Tarifi

Kızartma İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Dış Harcı İçin ;
  • 2, 5 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 3 su bardağı sıcak su (ıslatmak İçin)
  • 1 su bardağı soğuk su (yoğurmak İçin)
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
İç Harcı İçin ;
  • 500 gram kıyma
  • 3 adet soğan
  • 1 çay bardağı ceviz (isteğe bağlı)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı su
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kimyon (isteğe bağlı)
Kızartmak İçin ;
  • Sıvı yağ

Kızartma İçli Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Kıymayı tencereye alıp rengi dönüp pişene kadar bekleyelim.
  2. Soğanlarımızı yemeklik küp küp doğrayalım.
  3. Zeytinyağını ilave ederek soğanlar ölene kadar kavuralım.
  4. Salçamızı ve baharatlarımızı ilave ederek 3-4 dakika kavuralım salça ile özleşsin.
  5. Yarım çay bardağı suyu çok cıvık olmayacak şekilde kontrollü olarak dökelim.
  6. Su çekene kadar 3-4 dakika pişirmeye devam edelim.
  7. Daha sonra cevizlerimizi ilave edip kısık ateşte 1 dakika kadar bekleyip ocağın altını kapatıp iç harcımızı soğumaya bırakalım.
  8. Dış harcı için bulgurun üzerine sıcak suyu dökelim bir müddet sonra süzdürelim bulgurun üzerini kapatacak şekilde şişmesi için tepsi ile örtelim.
  9. Bulgura yumurta, un, irmik ve tuz ilave edip soğuk su ile kontrollü bir şekilde yoğurmaya başlayalım ( çok su dökerseniz cıvık olur un ile katılaştırmak gerekir)
  10. Kıvama geldikten sonra baharatları ve salçayı ilave edip yoğurmaya devam edelim.
  11. Hamurumuz tamamlandıktan sonra cevizden biraz büyük parçalar alarak elimizle şekil verelim kıymalı harcımızdan içine koyalım ağzını kapatalım.
  12. Yağı ocakta kızdıralım içli köfteleri tek tek yağa bırakalım renkleri dönene kadar kızartalım.
Afiyet olsun 

Patlıcan Tava Tarifi

Patlıcan Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 patlıcan
  • 2 orta boy patates
  • 2 orta boy domates
  • 5 tane biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 kase kuşbaşı yada kavurma

Patlıcan Tava Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanları şerit şeklinde soyup parmak şeklinde doğrayın tuzlu suda 5 dakika bekletin.
  2. Sonra suyunu süzüp yarım çay bardağı sıvı yağı patlıcanların her yerine sürün.
  3. Fırın tepsisine yağlı kağıt koyup dizin 200 derecede biraz pişirin.
  4. Tahminen 20 dakikada gibi kızaran patlıcanları ya güvence yada tencereye koyun ayrı bir yerde patatesleri doğrayıp 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile biraz kızartın bunları da patlıcanların üstüne ekleyin.
  5. Biberleri de ayrı bir yerde biraz kızartıp tencereye ekleyin üzerine kuş başı ise haşlayıp koyun ben kavurma kullandım 2 domatesin kabuklarını soyup doğrayın.
  6. Sarımsak, 1 tatlı kaşığı tuzu koyup 1 yemek kaşığı domates salçasını 1, 5 su bardağı su ile karıştırarak ekleyin kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun

Başamel Soslu Karnabahar Şöleni Tarifi

Başamel Soslu Karnabahar Şöleni Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg karnabahar
Başamel sos için
  • 2, 5 su bardağı süt
  • Bir avuç kaşar
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • Tuz, karabiber

Başamel Soslu Karnabahar Şöleni Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle karnabaharı haşlıyoruz.
  2. Haşlanan karnabaharı borcama alıyoruz. Bir yandan beşamel sosunu hazırlıyoruz.
  3. Küçük bir tencereye önce tereyağı nı alıp eritiyoruz.
  4. Daha sonra unu ekleyip güzelce kavuruyoruz.
  5. Üzerine sütü ekleyip karıştırın göz göz olana kadar pişiriyoruz ve karnabaharın üzerini kaplayacak kadar döküyoruz.
  6. En son üzerine kaşar peyniri nı ekleyip üzeri kızarıncaya kadar fırında pişiriyoruz afiyet olsun

Pizza Poğaça Tarifi

Pizza Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin (Oda sıcaklığında olmalı)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket maya
  • 1 yumurta (beyaz içine, sarı üzerine)
  • Aldığı kadar un
Üzeri için;
  • 1 domates
  • Lor peyniri
  • 3-4 adet biber
  • Zeytin

Pizza Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Toz şeker, maya ve ılık suyu karıştırıp 5 dakika bekletin.
  2. Maya eridikten sonra tüm malzemeleri ilave edin.
  3. Unu kontrollü ilave edin, hamur yumuşak ve ele yapışmayan kıvam olmalı.
  4. Hamuru en az 30 dk mayalanmaya bırakın.
  5. Mayalanan hamuru bezelere ayırın.
  6. Hamura yuvarlak şekil verin.
  7. Hamurun ortasına domates, biber, peynir ve zeytini yerleştirin.
  8. Hamurun kenarlarına yumurta sarısı sürün.
    Not:Pizza poğacaların yumuşak kıvam alması için tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı.
    Önceden ısıtılmış fırında 180° alt-üst ayarda yaklaşık 15-20’arası pişirin.
    🌿Afiyet Olsun🌿

Diyet Nuget Tarifi

Diyet Nuget Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tavuk göğsü
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 yumurta
  • Tuz

Diyet Nuget Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk göğsü uygun büyüklükte parçalara ayrılır.
  2. Önce yumurtaya sonra tuz ile karıştırdığımız galeta ununa bulanır.
  3. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine aralarında boşluk bırakılarak dizilir.
  4. 180 derece fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirilir. DİYET NUGET ınız hazır. Afeiyet olsun.

Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası Tarifi

Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre tavuk suyu
  • 1 kahve fincanı tel şehriye
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Uygun bir tencereye sıvı yağımızı döküyoruz daha sonra unumuzu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  2. Önceden hazırlamış olduğunuz tavuk suyunu ekliyoruz.
  3. Su kaynamaya başladığında tel şehriyelerimizi atıyoruz şehriyeler kadar pişiriyoruz.
  4. Daha sonra küçük bir tavada tereyağı alması eritiyoruz üzerine nane ve kırmızı toz biberi ekleyip kavuruyoruz sonrasında çorbamızı ekliyoruz.
  5. En son tuzunu ve karabiberiniz ayarlayıp çorbamızı kapağını kapatıyoruz sıcak sıcak servis yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun

Aşure (Tam Kıvamında)(Bu Tarif Başka Yerde Yok) Tarifi

Aşure (Tam Kıvamında)(Bu Tarif Başka Yerde Yok) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı süt (lezzet ve renk vermesi için)
  • 1 adet elma (ekşi olmasın)
  • 10 adet karanfil
  • 1 adet çubuk tarçın (7-8 cm)
  • 1 adet portakal kabuğu
  • 5-6 su bardağı şeker (ben 6 su bardağı kullandım)
  • 200 gr kuru üzüm
  • 200 gr kuru incir
  • 200 gr kuru kayısı
  • 200 gr fındık
  • 200 gr badem
  • 200 gr fıstık
  • 1 çay kaşığı yarısı tuz
  • 1 çay kaşığı yarısı karabiber
  • Tencerenin yarısına gelecek şekilde su (kıvamı koyu gelirse sıcak su ilave edilmeli)(ben +2 su bardağı ekledim)
Süslemek İçin ;
  • Kuş üzümü
  • Toz fıstık
  • Fındık
  • Ceviz
  • Hindistan cevizi

Aşure (Tam Kıvamında)(Bu Tarif Başka Yerde Yok) Tarifi Yapılışı

  1. Aşure yapılacak günün 1 gün öncesinden buğday yıkanıp, tencereye alınarak üzerine kaynar su eklenerek 10 dakika kaynatılır.
  2. Çıkan su süzülerek bir kez daha aynı şekilde kaynatılıp suyu süzülür. Ardından ertesi gün kullanmak için sıcak suya ıslatılarak bekletilir.
  3. Yine bir gün öncesinden, fasulye ve nohut ıslatılarak bekletilir. Ertesi gün(aşure yapılacak gün)Islattığımız suyu süzerek düdüklü tencerede ayrı ayrı haşlanır.
  4. Bir gün öncesinden kuru üzüm, kuru incir, kuru kayısı (minik minik doğranarak), ve fındık, badem, fıstık sıcak suya ıslatılarak bekletilir. )(ben ayrı kaplara ıslattım)
  5. 3 litre kadar su Aşure yapılacak tencereye alınarak buğday eklenerek 20-25 dakika kaynatılır. (buğdayın yumuşayıp açılması lazım)
  6. Karanfiller bir elmanın üzerine batırılarak aşurenin içine atılır. Bu sırada çubuk tarçın ve rendelenmiş portakal kabuğu aşurenin içine atılır.
  7. Buğday yumuşadıktan sonra yıkanmış pirinç, pişmiş nohut ve fasulye eklenerek 15 dakika kaynatılır.
  8. Şeker, sıcak süt, üzüm, incir, kayısı, fındık, badem, fıstık, tuz, karabiber, 15 dakika daha kaynatılır.
  9. Elmayı aşurenin içinden alarak gerek görürseniz sıcak su ekleyebilirsiniz.
  10. Aşuremiz hazır tek tek kâselere koyalım.
  11. Aşuremiz ılıyınca üzerini fındık, ceviz, toz fıstık, kuş üzümü hindistan cevizi, tarçın ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
    👉🏻25 kase aşure çıkıyor
    👉🏻Durdukça katılaşmaz

24 Eylül 2019 Salı

Biberiyeli Yeşil Salata Tarifi

Biberiyeli Yeşil Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy domates
  • 3 adet orta boy salatalık
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dere otu
  • Yarım demet fesleğen
  • Yarım demet nane
  • 6-7 yaprak mor kıvırcık
  • Dilediğiniz kadar taze biberiye
  • Limon suyu
  • Zeytin yağı
  • Kaya tuzu

Biberiyeli Yeşil Salata Tarifi Yapılışı

  1. Malzemelerimizi dilediğimiz şekilde doğrayıp bir kaba alıyoruz.
  2. Damak tadınıza uygun limon suyunu, tuz ve yağını ekleyip biberiyeleri saplarından ayırıp salatamıza ekleyip afiyetle yiyoruz.
    Deneyeceklerinize afiyet olsun.
    Hayatınız lezzet dolsun

Sütlü Mısır Çorbası (7’den 77’ye Herkesin Bayılacağı Çorba) Tarifi

Sütlü Mısır Çorbası (7’den 77’ye Herkesin Bayılacağı Çorba) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı süt
  • 3 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı dolusu konserve mısır
  • Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber

Sütlü Mısır Çorbası (7’den 77’ye Herkesin Bayılacağı Çorba) Tarifi Yapılışı

Herkese merhaba🤗 Sütlü Mısır çorbası benim bayıldığım bir numaralı çorbalarımdandır. Eminim çorba sevmeyen çocuklar bile bir çırpıda bitirecekler😋 Malzemeler hazırsa hadi yapıma geçelim.
  1. İlk olarak tenceremize yağlarımızı alalım ve unu da ekleyip hafif kokusu çıkana kadar kavuralım. (rengi dönmeyecek)
  2. Ardından yavaş yavaş önce sütü ekleyip topaklanmadan karıştıralım.
  3. Ardından suyu da ilave edelim.
  4. Eğer topaklanma olduysa mısırı eklemeden çorbayı blenderdan geçirip topakları bu şekilde yok edebilirsiniz.
  5. Çorba kaynamaya yüz tutunca mısırı ilave edelim.
  6. Bu şekilde sürekli karıştırarak 10 dk kadar kaynatalım.
  7. Tuz ve karabiber ilavesi yapıp 2 dk daha karıştıralım ve servise hazır hale getirelim.
  8. Ben üzerine yağda tatlı toz biber yaktım.
  9. Enfes oluyor bu şekilde tavsiye ederim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun Sevgiler🌸🤗