1 Ekim 2019 Salı

Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tarifi

Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr tereyağı ya da margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
İçi İçin ;
  • 4 adet büyük elma
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • Ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle rendelediğimiz elmaları orta ateşte suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
  2. Piştikten sonra tarçını ve cevizi ekleyip soğuması için bir kenara koyuyoruz.
  3. Hamuru için tereyağ, sıvı yağ ve şekeri karıştırıyoruz.
  4. Daha sonra yumurta, yoğurt, kabartma tozu, vanilya ve nişastayı ekliyoruz.
  5. En sonda ununu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
  6. Dilediğiniz şekli verip 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
  7. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri döküp servis ediyoruz.
    Afiyet olsun.

Fırında Gevrek Balık Tarifi

Fırında Gevrek Balık Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 parça taze balık
  • 50 gr galeta unu
  • 1 kaşık margarin
  • 2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
  • 2 yemek kaşığı doğranmış biberiye
  • 2 limonun kabuğu ve suyu
  • 1 avuç ceviz
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Fırında Gevrek Balık Tarifi Yapılışı

  1. Margarini yağda eridikten sonra tencereyi ocaktan alın.
  2. İçine galeta ununu, cevizi ve sarımsağı döküp karıştırın.
  3. Ardından maydanozun, biberiyenin ve hazırladığımız limonun yarısını ekleyelim.
  4. Balıkların üzerini bu karışımla döşeyelim ve 200 derece fırına sürelim.
  5. Pişerken kalan diğer malzemeleri karıştıralım ve kenara koyalım.
  6. 15 dakika pişirdikten sonra fırını tekrar açıp son karışımı üzerine paylaştıralım.

Tencere Usulü Tavuk Kebabı Tarifi

Tencere Usulü Tavuk Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet parçalanmış tavuk
  • 3 adet domates
  • 3 adet patates
  • 3 adet soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ

Tencere Usulü Tavuk Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce tavamıza yağımızı alarak ısıtıyoruz. Tavuk parçalarını koyarak arkalı önlü kızartıyoruz.
  2. Üzerine 1 er parmak kalınlığında yuvarlak yuvarlak patatesimizi, soğanımızı, biberlerimizi doğrayıp ekliyoruz.
  3. Domatesin kabuklarını soyup iri olacak şekilde küp küp doğruyoruz ve tavamıza ekliyoruz. Hiç karıştırmadan
  4. Baharatlarını serptikten sonra bir kabın içerisinde salça ile suyu ekleyerek homojen kıvama gelene acıyoruz.
  5. Tenceremizin üzerinden gezdiriyoruz.
  6. Önce harlı ateşte kaynadıktan sonra altını kısıp 45 dakika kadar pişiriyoruz.
    Bulgur ya da pirinç pilavı eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun.

Kornişon Turşu Tarifi

Kornişon Turşu Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 kg bidon için 3 kg kornişon salatalık
  • Yarım tatlı kaşığı limon tuzu
  • 7-8 yemek kaşığı tuz
  • 3 buçuk çay bardağı sirke
  • 5-6 tane nohut
  • 1 avuç sarımsak
  • Alabildiğine kaynar su

Kornişon Turşu Tarifi Yapılışı

Merhaba Arkadaşlar,
  1. Öncelikle kornişonlarımızı güzelce yıkıyoruz.
  2. Daha sonra 5 kg bidonun altına nohutları hepsini koyun.
  3. Üstüne 2-3 tane sarımsak atın ve kornişonları yerleştirmeye başlayın.
  4. Biraz yerleştirdikten sonra 2-3 sarımsak-2 yemek kaşığı tuz- biraz limon tuzu atın yine yerleştirmeye devam edin.
  5. Yine biraz yerleştirdikten sonra aynı sıralamaya devam edin 2-3 sarımsak-2 yemek kaşığı tuz- biraz limon tuzu
  6. Malzemeler bitene kadar bu şekilde bidonu doldurun.
  7. En üstüne sirkeyi dökün ve geri kalan kısmına ketel da kaynayan su ile doldurun ve ağzını sıkıca kapatın.
Şimdiden Afiyet Olsun 

2 Yufkayla Nefis Çıtır Gül Böreği Tarifi

2 Yufkayla Nefis Çıtır Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
Ara Sosu İçin ;
  • 1 adet yumurta
  • 1 fincan sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
İç Malzemesi İçin ;
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber (acı sevmiyorsanız miktarını siz ayarlayabilirsiniz)
  • Yarım çay kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tutam maydanoz
Üzerine Sürmek İçin ;
  • Artan yumurtalı sosa biraz su ekleyip onu kullanın.
  • Susam
  • Çörek otu

2 Yufkayla Nefis Çıtır Gül Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Ara sosu karıştırıp bir köşede bekletin. Patatesleri yıkayıp iki üç parçaya bölüp iyice yumuşayana kadar haşlayın.
  2. Haşlandıktan sonra ilk sıcaklığı gidince soyup patates ezeceği ile güzelce ezin. Soğanı rendeleyip suyunu süzün.
  3. Uygun bir tavaya sıvı yağ koyun rendelenen soğanı ekleyip biraz kavurun. Baharatları ve salçayı ilave edin.
  4. Ardından ezilen patatesi ekleyip karıştırıp ocakta biraz pişirin.
  5. Ocaktan alıp ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın.
  6. 1 adet yufkayı tezgaha serip ara sostan kaşıkla her yerine gelecek şekilde serpin ve fırça yardımıyla yağlayın.
  7. Diğer yufkayı da yağlanmış yufkanın üzerine kapatıp onuda sosla yağlayıp 8 eşit parçaya bölün.
  8. İç harcından koyup rulo şeklinde sarin ve gül sekli verilir.
  9. üzerine de kalan sos yeterliyse börek üzerini yağlıyoruz, sos az kalmış ise de biraz daha sulandırılıp o şekilde de yağlayabilirsiniz tadında bir değişiklik olmuyor, yağılı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  10. Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Daha sonra sıcak servis edin.
    Afiyet Olsun

Kırmızı Fasülye Köftesi Tarifi

Kırmızı Fasülye Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kutu konserve kırmızı fasülye
  • 1 tane soğan
  • 1 tane yumurta
  • 5-6 kaşık galeta unu
  • Tuz, kara biber, kırmzı biber, kekik
  • Kızartmak için sıvı yağ

Kırmızı Fasülye Köftesi Tarifi Yapılışı

Merhabalar! Bugün sizlere geleneksel kıymalı köfteye alternatif, lezzetli ve sağlıklı vejeteryen bir köfte tarifini paylaşmak istiyorum. Üstelik masrafsız ve kolay bir tarif.
  1. Önce fasülyeyi kutudan çıkarıp suyunu süzelim ve durulayalım.
  2. Soğanı doğrayıp az yağda biraz kavuralım ve ateşten alalım.
  3. Sonra fasulyeyi blendır veya çatal ile ezelim, üstüne yumurtayı, soğanı, baharatları ve en son galeta ununu dikkatlice ekleyelim.
  4. Galeta ununu köftelerin dağılmaması için kullanıyoruz, eğer daha az miktar ile fasulyemiz yeteri kadar kuruysa fazladan eklemeye gerek yok.
  5. Şimdi malzemeleri güzelce karıştıralım ve elimizi suyla ıslatıp orta boy köfte şekillendirelim.
  6. Köfteleri kızgın yağda orta ateşte arkalı önlü yaklaşık 7 dakika kadar kızartıyoruz.
    Salata ile servis edebilirsiniz.
    Afiyet olsun! 😊

Evde Peynir Yapımı Limon Suyuyla Tarifi

Evde Peynir Yapımı Limon Suyuyla Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 litre süt
  • 1,5 limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu

Evde Peynir Yapımı Limon Suyuyla Tarifi Yapılışı

Herkese mutlu günler sizlere evde limon suyuyla yapmış olduğum peynir tarifini vermek istedim ilk defa limon suyu ile denedim ve çok güzel oldu Sizlerde evinizde kendi Peynirinizi yapmak istiyorsanız bu tarifi deneyin Daha fazla peynir çıktı diyebilirim limon suyuyla Normalde benim denediklerim yoğurt tuz veya sirke ile denemiştim Şimdi sadece limon suyu ile denedim ve güzel oldu daha fazla çıktı Sizler de deneyebilirsiniz başlayalım 🧀
  1. İlk önce Sütümüzü kaynamaya bırakalım.
  2. Kaynadıktan sonra içine limon suyunu sıkalım. Daha sonra 5 dakika daha kaynatalım sarı suyu çıkana kadar sonra bir bezin üzerine süzelim yalnız bezin altına bir leğen koyalım peynir suyumuz boşa gitmesin Çünkü peynir suyuna tekrardan peynir süzdükten sonra dilimleyip koyacaksınız süzdüğünüz bezi sıkalım ve ağzını bağlayalım.
  3. Daha sonra üzerine bir ağırlık koyarak bir saat kadar bekletebilirsiniz ben o kadar beklettim daha sonra dilimleyerek peynir suyunun içine tuzu ekleyin ve peyniri koyun.
  4. Ağzını kapatıp dolapta saklayın bekledikçe güzelleşen bir peynir tarifi mutlaka deneyebilirsiniz Şimdiden afiyet olsun🧀👍🏻👏🏻 

Karpuz Kek Tarifi

Karpuz Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı ıspanak püresi(kaynatmadım)
  • 1 su bardağına yakın sıvı yağ
  • 2 paket vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
Kreması için:
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Sosu için:
  • Orman meyveli -cilekli-bogurtlenli arzuya göre biri

Karpuz Kek Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Çırptıktan sonra üzerine blendrdan geçirdiğimiz ıspanakları döküyoruz.
  2. Üzerine sıvı yağ, vanilya ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Daha sonra kabartma tozu ve unu da ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Margarinle kekimizi yağladığımız ve üstüne azıcık un serpiştirdiğimiz tepsiye döküyoruz.
  5. Önceden ısıtmış olduğumuz 180 derecelik fırınımıza bırakıyoruz. (❗10-15 dk da pişiyor)
  6. O pişerken biz kremanızın tüm malzemelerini tenceredeki karıştırıp kıvam alana kadar karıştırıyoruz ve paketin arkasındaki tarife göre sosumuzu hazırlıyoruz.
  7. Soğuması için kenara alıyoruz. (❗Sık sık karıştırın soğuyana kadar ki topaklanmasin)
  8. Kekimiz pişmiş mi diye kürdan testi yaptıktan sonra altına nemli bez serip soğumaya bırakıyoruz.
  9. Hepsi soğuduktan sonra kekimizin üstüne kremasını yayıyoruz ilk.
  10. Ve karpuz görünümü olsun diye biraz kenarlardan boşluk bırakıp, üstüne sosumuzu döküyoruz.
  11. Ve en üstüne çekirdeklerini yani damla çikolatalarımızı yerleştiriyoruz. Veee servise hazırrr. Afiyetler olsun mutfağın sultanlarını biz kadınlar. 

Elma Suyu Konservesi Tarifi

Elma Suyu Konservesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 7-8 adet yeşil elma
  • İstenilen ölçüde şeker
  • Tel süzgeç

Elma Suyu Konservesi Tarifi Yapılışı

Merhaba Arkadaşlar
  1. Öncelikle elmalarımızı iyice yıkayalım.
  2. Daha sonra güzelce soyup küp küp doğrayıp su dolu kabın içine atalım kararması için.
  3. Doğranmış elmalarımızı şekerle birlikte robota alıyoruz.
  4. Elmalar iyice yumuşayana kadar çekiyoruz.
  5. Daha sonra tel süzgeçten süzüp kavanozlara koyuyoruz.
  6. Ağızlarını sıkıca kapatıp düdüklü de 10 dakika kaynatıyoruz ( isteyen tencerede kaynadıktan sonra 10 dakika tutabilir ).
Şimdiden Afiyet Olsun 

30 Eylül 2019 Pazartesi

Sarımsaklı Yoğurtla Patatesli Havuçlu Kabak Ruloları Tarifi

Sarımsaklı Yoğurtla Patatesli Havuçlu Kabak Ruloları Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy kabak
  • 2 adet küçük havuç
  • 1 adet orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 50 gr beyaz peynir
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) çay bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon

Sarımsaklı Yoğurtla Patatesli Havuçlu Kabak Ruloları Tarifi Yapılışı

  1. Tüm sebzeleri yıkayın ve rendenin büyük kısmıyla rendeleyin. (altına bir kap oturtduğunuz süzgeç üzerinde rendeleme işlemini yaparsanız sebzelerin suyu süzülecek ve bir sonraki aşamada kolaylık sağlayacaktır. )
  2. Rendelenen sebzeleri elinizle sıkarak çıkarabildiğiniz kadar çok suyunu çıkarıp başka bir kaba alın.
  3. Üzerine peynir baharat, zeytinyağı ve unu ekleyip elinizle güzelce karıştırın.
  4. Karışan malzemeyi yağlı kağıt serili fırın kabına alın ve önceden ısıtılmış 190 derece fırına gönderin.
  5. Üzeri iyice kızaran ve takriben 45-50 dk fırında bekleyen sebzeleri oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
  6. Soğuyan sebzeleri kabınızın kısa tarafından 2 parmak kalınlığında şeritler halinde kesin.
  7. Kestiğiniz şeritlerin başından başlayarak içe doğru katlayın rulolar haline getirin. Ve hepsini bu şekilde yapın.
  8. Üzerine sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyetle.

Zeytinyağlı Taze Fasülye Tarifi

Zeytinyağlı Taze Fasülye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo taze fasülye
  • 2 tane domates
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı salça

Zeytinyağlı Taze Fasülye Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle fasülyemizi ayıklıyoruz ve bir güzel yıkıyoruz uygun bir tencereye yıkadığımız fasülyeyi koyuyoruz.
  2. Üzerine soğan ve domatesi küp küp doğrayıp ekliyoruz.
  3. Yağını, tuzunu ve şekeri ekleyip tencerinin altını yakıp kısık ateşte yavaş yavaş fasulyenin rengi dönene kadar pişiriyoruz
  4. Sonra bir tatlı kaşığı salçayı bir su bardağı sıcak su ile açıp tencereye ekliyoruz fasulyemiz yumuşayana kadar pişiriyoruz AFİYET OLSUN

Limonlu Kek (Tam Limon Aromalı) Tarifi

Limonlu Kek (Tam Limon Aromalı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 1 limon suyu ve kabuğu ( büyük olsun)
  • Yarım su bardağı toz şeker

Limonlu Kek (Tam Limon Aromalı) Tarifi Yapılışı

Limonun aromasını hissetmek istiyorsanız nemli yumuşacık, lezzetli bir kek arıyorsanız
Güzel bir kek yapmanın ilk adımı oda sıcaklığındaki malzemelerdir. Unun mutlaka elenmesi, yumurta ve şekeri çok iyi çırpmaktır, uygun kalıp kullanmak, pişirme süresi ve tekniklerine uymak da gerekli. kekimiz fırından çıktıktan sonra fırın telinin üzerine ters çevirip üzerine nemli bir bez örtüp soğumasını bekleyin. kekinizi asla sıcakken kalıptan çıkarmaya çalışmayın
Kekimizin kabarırken düzgün kabarıp kalıbın ortasındaki delikten dışarıya akmaması için yağlı kağıdı rulo yapıp boşluğa yerleştirin.
  1. Kalıbımızı tereyağı ile yağlayıp her yerine un gelecek şekilde serpip fazlasını silkeleyip dolaba kaldırın.
  2. Limon suyu, kabuğu ve şekeri karıştırın ve birbirine özleştirin.
  3. Yumurtaları çırpmaya başlayın şekeri 2 seferde ekleyin sıcak suyu ve limonlu karışımı da ilave edip krema gibi olana kadar çırpın. (yaklaşık 15 dk)
  4. Süt, sıvı yağ ilave edip düşük ayarda bir, ikitur karıştırın.
  5. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek 3 seferde ekleyin spatula ile alttan üste doğru karıştırarak dolaptaki kalıbı çıkarın kekimizi içine boşaltıp ortasına rulo yaptığımız yağlı kağıdı koyup 5 dk önce ısıttığınız alt üst ayarda 185 derecedeki fırında 50 dk kadar pişirin.
  6. Isıya dayanıklı bir kapta su koymayı unutmayın. (suyun buharı kekinizi yumuşacık yapacak)

Vitamin Deposu Çorba (Kereviz Patates Havuç Ve Mercimek) Tarifi

Vitamin Deposu Çorba (Kereviz Patates Havuç Ve Mercimek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük boy kereviz (Yaprağını isterseniz kullanabilirsiniz)
  • 2 adet havuç
  • 2 adet küçük boy patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı mercimek (Sarı kırmızı farketmez)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı sebzeli çeşni
  • 1, 5 çay kaşığı tuz
  • 2 litre kadar kaynamış su

Vitamin Deposu Çorba (Kereviz Patates Havuç Ve Mercimek) Tarifi Yapılışı

  1. Bütün malzemeler yemeklik küp halinde doğranır.
  2. Uygun tencereye tereyağ ve zeytinyağ kızdırılır. Soğan sarımsak çok az sotelenir.
  3. Patates, havuç ve kereviz ilave edilir ve 2-3 dak kavrulur. Güzel kokular gelmeye başladığında tamamdır😊
  4. Mercimek ve kereviz yaprağı da ilave ederek kaynamış su dökülür.
  5. Sebzeler yumuşayana kadar pişirilir. Çorba blenderden geçirilir. Ben tekrardan 1 su bardağı su ilave ettim bu patatesin büyüklüğüne ve istediğiniz kıvama göre değişiklik gösterebilir.
  6. Bir taşım daha kayanatıktan sonra ocaktan alınır ve servise edilir. Deneyecek olanlara afiyet şifa olsun 😘