2 Ekim 2019 Çarşamba

Sumaklı Arap Dolması Tarifi

Sumaklı Arap Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase pirinç (baldo pirinç)
  • 300 gr zar şeklinde doğramış et
  • 5 tane domates
  • 7-8 tane sivribiber
  • 1 demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
  • 1 kuru soğan
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar tepeleme değil
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme karabiber
  • 2 yemek kaşığı sumak
  • Tuz damak zevkinize göre ayarlayın

Sumaklı Arap Dolması Tarifi Yapılışı

  1. Bir kase pirinci yıkayın doğranmış eti domatesleri küçük küçük doğrayın.
  2. Sivri biberi de aynı şekilde doğrayıp kuru soğanı sıvı yağını baharatları ekleyip güzel bir karışım yapın.
  3. Biberleri doldurunca çok az da doldurmayiı tepeleme de yapmayın.İçinde domates bol olduğu için sulanacaktır biberlerin üzerine kapak olarak domates yerleştiren pirinçler kaynayınca çıkmasın diye ocağa koyduğunuz zaman önce yüksek ateşte sonra orta ateşte Yaklaşık 1 saat kaynatılır.
  4. Üzerine bir yemek kaşığı toz sumak koydum. Dilerseniz tane sumak da olabilir tane sumağın üzerine kaynar su döküp 15 dakika bekletin.
  5. Sonra süzgeçle dolmanın üzerine süzün bir yemek kaşığı tuz yarım çay bardağı sıvı yağ dökün kaynamaya bırakın afiyet Şifa olsun

Etli Nohut Yemeği Tarifi

Etli Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilodan biraz az kuşbaşı et
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 tane domates
  • 1 tane soğan
  • 1, 5 yemek kaşığı biber salçası
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber

Etli Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Kuşbaşı etimizi bir tencereye alıp 15 dakika haşlayalım. (böyle daha yumuşak oluyor)
  2. Sonra başka bir tenceremize soğanımızı küçük küçük doğrayalım.
  3. Zeytinyağımızı ekleyelim. İyice ölene kadar kavuralım.
  4. Sonra etimizi ekleyelim onunla beraber kavurmaya devam edelim.
  5. Daha sonra salçamızı ekleyelim.
  6. Üzerine rendelenmiş domatesimizi ve bir tatlı kaşığı unumuzu ekleyelim.
  7. Sonra nohutumuzu ekleyelim. Hepsi güzelce karıştırıp harmanladıktan sonra kaynamış suyumuzu ekleyelim. Suyu çok fazla olmasın nohutların üzerini birazcık geçse yeterli olacaktır. Sonra 25 dakikada orta ateşte pişirelim. Herkese afiyet olsun

Kakaolu Tahinli Kuabiye Tarifi

Kakaolu Tahinli Kuabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 margarin
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım kahve fincanı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı mısır nişasta
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 buçuk yemek kaşığı kakao
  • Aldığı kadar un
Üstüne
  • Yarım su bardağı tahin
  • Yarım çay bardağı ceviz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Kakaolu Tahinli Kuabiye Tarifi Yapılışı

  1. Yoğurma kabına tereyağı veya margarine alın.
  2. Üzerine sıvı yağ ,yoğurt, nişasta, pudra şekeri, yarım kabartma tozu bir buçuk yemek kaşığı kakao ekleyin. Yorum aldığı kadar un ilave edin.
  3. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Ceviz büyüklüğünden biraz daha büyük hamurlar alın yuvarlayın. İsterseniz uzun da yapabilirsiniz.
  4. Sonra bir aparatla ortasına çukur yapın.
  5. Üzerine tahinli karışımdan bir tatlı kaşığı dökün.
  6. 170 derece fırına atın. Afiyet Şifa olsun

1 Ekim 2019 Salı

Hafif Diyet Salatası Tarifi

Hafif Diyet Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tutam Maydonoz (kıvırcık olanlardan)
  • 1 tutam Dereotu
  • 6/7 tane Cherri Domates (mini Domatesler)
  • 1 küçük parca kapya biber
  • 1 küçük kutu Konserve Mısır (yarısı da olabilir)
  • Göz kararıyla Nar Ekşisi
  • Göz kararıyla Zeytinyağı
  • 1 tutam Tuz
  • İsteğe Göre göz kararı ile Salata Yoğurdu (Dressing) veya Sarımsaklı Yoğurt sos (ikisi de Hazır şişelerde satılıyor marketlerde) ama mecburi konulması gerekmiyor tamamen damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Hafif Diyet Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle maydanozu ve dereotunu yıkayıp saplarını kopartıp boş bir tabağa doğruyoruz.
  2. Cherri domatesleri ortadan bölüp yada çeyrek dilimler yaparak ekliyoruz.
  3. Alternatif olarak kapya biber kırmızı yeşil veya sarı fark etmez küp şeklinde doğranmış konulabilir.
  4. Ardından mısırı ekleyip soslamaya geçiyoruz.
  5. Yukarıda saydığım malzemeleri ekleyip karıştırıp servis yapabilirsiniz.
  6. Yapanlara şimdiden afiyet olsun. Bu salata gerçekten Aromatik ve çok Hafif bir Salata Tarifi. Her salataya illaki salatalık konulması veyahut Marul konulması şart değil. Damak zevkinize ayarlayın yeterli. Yapanlara şimdiden afiyet olsun. 

Fettucini Alfredo Tarifi

Fettucini Alfredo Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet jülyen doğranmış tavuk göğsü
  • 400 gram (bir paket) mantar
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket fettucini makarna (penne makarna da olur)
  • 2 kutu krema
  • 5-6 diş ezilmiş sarımsak
  • Tuz, karabiber, fesleğen
  • Kaşar peyniri veya parmesan rendesi

Fettucini Alfredo Tarifi Yapılışı

  1. Yağı eritip kızdırdığınız derince bir yapışmaz tencereye jülyen doğranmış tavukları ekleyin.
  2. Harlı ateşte tavukları karıştırarak biraz pişirdikten sonra doğradığınız mantarları ekleyin.Bu aşamada kısık ateşte pişirirseniz mantarlar kararacaktır.
  3. Ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin.
  4. Mantarlar da suyunu çekince kremayı ve baharatları ekleyip biraz daha pişirin.
  5. Tuzlu suda haşladığınız makarnayı süzüp, yıkamadan sosun bulunduğu tencereye aktarın.
  6. Bir 5 dk kadar da sosla çevirdikten sonra peyniri ekleyip sıcak sıcak servis edin.
Deneyenlere afiyet olsun.

Tel Şehriyeli Yoğurt Çorbası (Et Sulu) Tarifi

Tel Şehriyeli Yoğurt Çorbası (Et Sulu) Tarifi İçin Malzemeler

  • Tel şehriye
  • 7-8 kaşık yoğurt
  • Et suyu
  • 2 – 3 kaşık un
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı nane
  • 1 – 2 kaşık tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı
  • Tuz

Tel Şehriyeli Yoğurt Çorbası (Et Sulu) Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak et suyunu tencereye alıp kaynamasını bekliyoruz ( ben daha önce haşladığım etlerin suyunu buzdolabı poşetine koyup buzlukta sakladım onu kullandım)
  2. Kaynayan et suyu yetersiz gelir ise göz kararı kayar su ekleyebilirsiniz.
  3. Daha sonra yarım su bardağı tel şehriyeyi kaynayan et suyuna ekliyoruz pişene kadar kaynatıyoruz.
  4. Tel şehriyeler kaynarken bir taraftan bir kabın içerisine 1 yumurta, yoğurt ve unu katıp iyice karıştırıyoruz.
  5. Tel şehriyeler olduktan sonra suyundan kabın içerisine biraz alıp karıştırıyoruz ve karışımı tencereye boşaltıyorz.
  6. Çorbayı 10 dakika pişmeye bırakıyoruz.
  7. Çorba bir yandan pişerken bir tavaya tereyağı, sıvı yağı ve yarım çay bardağı naneyi ekleyip kavurana kadar karıştırıyoruz.
  8. Pişen çorbanın üzerine nane karışımı ekleyip güzelce karıştırıyoruz ve tencerenin altını kapattıktan sonra tuzunu ekleyip karıştırıyoruz. Çorbamız hazır hale geliyor. Afiyet olsun. 😊

Fırında Mangal Tadında Nefis Soslu Kanat Tarifi

Fırında Mangal Tadında Nefis Soslu Kanat Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 Buçuk Kg Tavuk Kanadı
  • Yağlı pişirme Kăğıdı
Sosu İçin;
  • Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
  • 1 Tatlı Kaşığı Pulbiber
  • 1 Tepeleme Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 er Tepeleme Tatlı Kaşığı Biber ve Domates Salçası
  • 3 Diş Rendelenmiş Sarımsak
  • 3 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 1 Çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Yemek Kaşığı Limon Suyu
  • 1 Yemek Kaşığı Kuru Kekik

Fırında Mangal Tadında Nefis Soslu Kanat Tarifi Yapılışı

Merhaba Arkadaşlar.
Sizlerle Nefis bir lezzet Fırında Mangal Tadında tavuk kanadı tarifi paylaşacağım. 😀😀 Emin olun çook lezzetli oluyor tadına doyamayacaksınız 👌👌👌👌👌
Ben yanına kebapçı soğan salatası ve Antakya usulü Babagannuç salatası ile servis ettim bu salataların tarifi sayfamda var dilerseniz bir göz atabilirsiniz.Deneyecek arkadaşlara şimdiden ellerinize sağlık afiyetler olsun. 😊😊 Buyurun Yapımına başlayalım. 👍👍👍👌👌👌👇👇👇👇👇.
  1. Öncelikle tavuk kanatlarını iyice yıkayıp uçlarındaki sivri parçayı kesip atalım geri kalan parçayı eklem yerinden 2 ye bölelim.
  2. Şimdi sarımsakları soyup rendeleyelim uygun bir kaseye bütün sos malzemelerini ve tuzu alalım el manuel çırpıcı ile iyice çırpalım homojen olsun.
  3. Şimdi sosumuzu kanatların üzerine dökelim ve iyice her yerlerine gelecek şekilde karıştıralım.
  4. Ardından uygun bir kaba alıp üzerlerine streç film gerip buzdolabında 2 saat kadar dinlendirelim.
  5. Sosunu iyice çeksin.
  6. 2 saatin ardından fırınımızı 220 dereceye ayarlayıp açalım.
  7. Biz bu arada fırın tepsimize yağlı pişirme kağıdı serip kanatları buzdolabından alalım ,tekrar karıştıralım ki sosa iyice bulayalım.
  8. Ardından tepsimizin içine dizelim, ısınmış fırına verip üzerleri fotoğraftaki gibi kızarınca sıcak sıcak servis edelim .

Ayvalık Tostu Tarifi

Ayvalık Tostu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket tost ekmeği
  • 4-5 adet kornişon turşu
  • 1 adet domates
  • Dilimlenmiş kaşar peyniri
  • Dilimlenmiş sucuk
  • Tereyağı

Ayvalık Tostu Tarifi Yapılışı

  1. Sucukları 2 dakika tavada kızartalım.
  2. Turşu domates ve kaşarı dilimleyelim.
  3. Tost ekmeklerinin üzerine sırasıyla hepsini dizelim.
  4. Tost ekmeğinin diğer dilimini üzerine kapatalım.
  5. Ekmeklerin üzerine tereyağı sürüp tost makinesinde kızartalım. Afiyet olsun.

Butik Kurabiye Tarifi

Butik Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

(Su bardağı ölçüsü 200 ml)
  • 250 gram oda sıcaklığında yumuşamış margarin veya tereyağı (margarin kullanacaksınız hamurişleri için özel üretilen, yağ oranı yüksek margarinleri tercih edin)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Tepeleme 1 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 adet yumurta
  • isteğe bağlı 1 çay kaşığı tarçın
  • 500 gram kadar un (ele yapışmayan yumuşak bir hamur edene dek kontrollü ekleyin)

Butik Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Un dışındaki tüm malzemeleri karıştırıp kontrollü bir biçimde un ekleyerek yumuşak ancak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  2. Hamuru streç filme sarıp yarım saat dolapta bekletin.Ne çok ince ne de kalın olacak şekilde merdane ile yağlı kağıt üzerinde açıp 160-170 derecede ısıtılmış fırında 20 dk kadar pişirin.
  3. Üzerine benim yaptığım gibi şeker hamuru uygulamak için şeker hamurunu yine yağlı kağıt üzerinde açın, açmakta zorlanırsanız pudra şekeri kullanabilirsiniz ancak pek gerek kalmıyor.Soğuyan kurabiyelere şeker hamurunu yapıştırmak için su ile seyreltilmiş bal kullanın.
Deneyenlere afiyet olsun.

Kuru Dolma Tarifi

Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler

  • 25 adet kuru dolmalık biber
  • Sıcak su
İçi Harç İçin ;
  • 200 gr orta yağlı kıyma
  • 1 su bardağı kırık pirinç
  • 2 adet kuru soğan
  • 1/2 (yarım) demete yakın maydanoz
  • 5-6 dal taze nane
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 1’er tatlı kaşığı biber ve domates salçası
  • 2 adet domates
  • 2 çay kaşığı sumak
  • Biraz karabiber, pul biber
  • 1, 5 çay kaşığı tuz
Pişirmek İçin ;
  • Sıcak su
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • 5-6 diş sarımsak

Kuru Dolma Tarifi Yapılışı



  1. Kuru biberleri bir kasede sıcak suyun içine bırakalım.
  2. İç harcı için bir kaseye soğanları ve domatesleri doğrayalım. Maydanoz ve naneyi ince kıyalım.
  3. Diğer malzemeleri de ilave edip hamur yoğurur gibi yoğuralım.
  4. Yumuşayan biberlerin suyunu süzüp içlerine dolma harcımızdan dolduralım.
  5. Tamamen doldurmayalım biraz boşluk bırakalım.
  6. Tencereye dizelim ve üzerine sıcak su ekleyelim, üzerine çıkmasın!! Sarımsakları da üzerine ilave edelim.
  7. Tuz ve zeytinyağını da ekleyip önce yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirelim.
  8. Sarımsaklı yoğurt ile servis edelim.
    Afiyet olsun💞

Havuçlu Erişte Tarifi

Havuçlu Erişte Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 kg un
  • 20 adet yumurta
  • 5-6 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Havuçlu Erişte Tarifi Yapılışı

Merhaba Arkadaşlar 🙋🏻‍♀️
  1. Geniş bir leğene unumuzu dökeriz.
  2. Ortasını açıp 20 adet yumurtayı kırarız.
  3. Daha sonra haşlayıp robottan çektiğimiz havuç püresini de ekleriz tuzunu ayıp yoğurmaya başlarız.
  4. Hamurumuz sert bir hamur olacak un az gelirse eklenebilir.
  5. Daha sonra küçük bezelere ayırırız.
  6. O bezeleri hafif pişireceğimiz sac ya da tava büyüklüğünde açarız.
  7. Acılan hamurlar 2 dakika çok değil pişirilir keserken kolay oldun diye ( Dileyen odalara serip kurumasını da bekleyebilir ).
  8. Daha sonra uzun uzun kesip onları da üst üste koyup ince ince keseriz.
  9. Kestiğimiz erişteleri bir örtünün üstüne serip 3 gün kurumasını bekler daha sonra saklama kaplarına yerleştiririz ( 2 adet defne yaprağı atarsanız nemlenmez, böceklenmez )
Şimdiden afiyet olsun :)

Kabak Dolması Tarifi

Kabak Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet kabak
  • Kızartma için yağ
İç Malzemesi ;
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 kase kıyma (boyutu fotoda)
  • 2 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 1 silme çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz (yarısı içine yarısı sosuna)
  • 1. 5 yemek kaşığı salça
Sosu İçin ;
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 su bardağı su

Kabak Dolması Tarifi Yapılışı

  1. Kabakları oyup kızartıyoruz. İç harcı için soğan ve sarımsağı rendeliyoruz.
  2. İç malzemeleri karıştırıp kabakları dolduruyoruz.
  3. Sosu için su kaynatıp salçayla sos yapıyoruz ve dolmaların üzerine gezdiriyoruz.
  4. Kaynayan dolmanın altını kısığa alıp pişiriyoruz. Afiyet olsun 🤗

Tart Kalıbında Klasik Kek Tarifi

Tart Kalıbında Klasik Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı süt
  • 5 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 çorba kaşığı susam
  • 2 çorba kaşığı damla çikolata

Tart Kalıbında Klasik Kek Tarifi Yapılışı

  1. Karıştırma kabına şeker, yumurta, süt ve ayçiçek yağını ekleyip şeker eriyene kadar mikser ile çırpıyoruz.
  2. Sonrasında unu ve kabartma tozunu ilave edip 3 dakika daha çırpıyoruz.
  3. Tart kalıbına alıp üzerine susam ve damla çikolatayı serpip 180 derecelik fırında 30 dakika pişiriyoruz.
    Sizin fırınınız daha uzun ya da kısa pişirebilir.
    KALIBIMI MARGARİN İLE YAĞLADIM SOĞUDUKTAN SONRA ÇOK KOLAY ÇIKARABİLİRSİNİZ.
AFİYET OLSUN