Acılı Ezme Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet orta boy domates
- 1 adet orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tane ufak salatalık
- 1 tane kırmızı biber
- 2- 3 tane yeşil sivri biber
- Maydanoz
- 1 tepeleme tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı sirke
- Göz kararı zeytinyağı (2-3 yemek kaşığı kadar)
- Göz kararı nar ekşisi (1-2 yemek kaşığı kadar)
- Tuz, karabiber ,kimyon, isot ,sumak, kekik, pul biber ,kuru nane (baharatları damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
Acılı Ezme Tarifi Yapılışı
Restoranlarda lokantalarda yediğimiz ezmeyi evimizde taze malzemelerle yapmak gerçekten çok kolay.
- Soğan ve sarımsakları rondoda incecik olacak şekilde çekelim ve suyunu elimizle sıkıp kenara ayıralım.
- Geriye kalan tüm malzemeleri rondodan geçirelim.
- Bu aşamada tadına bakıp eksik gelen baharatlarını tuzunu ayarlayabilirsiniz.
- Daha sonra soğanla katıştırıp saklama kabına alalım ve 1 -2 saat dolapta dinlendirelim. Afiyet olsun.