17 Aralık 2018 Pazartesi

Brokoli Çorbası (Bomba Lezzet) Tarifi

Brokoli Çorbası (Bomba Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr brokoli (Bir bağ olacak)
  • 1 orta boy Domates
  • 2 yada 3 adet Yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet bulyon
  • 1 büyük kase yoğurt
  • Sıvıyağ
  • İsteğe bağlı olarak 1 diş sarımsak

Brokoli Çorbası (Bomba Lezzet) Tarifi Yapılışı

Bugüne kadar yaptığınız tüm brokoli çorbalarını bir kenara bırakın ve hiçbir yerde denemediğiniz lezzet bombasını mutlaka deneyin. Bu çorbayı bir kere deneyen bir daha vazgeçemiyor. Tarifimi denemeyi ve defterinize eklemeyi unutmayın. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
  1. Temizleyip yıkayıp ve küçük çiçeklere ayırdığınız brokoliyi tencerede üzerini geçecek kadar su ilave ederek sebzeler yumuşayana kadar haşlayın. Haşlandıktan sonra haşlama suyunu sakın dökmeyin. Çünkü çorbamızın içine katacağız.
  2. Başka bir tencerede tereyağını eritin ve unu ekleyerek kavurun.
  3. Yoğurttan soğuk ayran yapalım ve çoğunluğunu haşlama suyundan ilave edelim kaynatalım. 1 adet bulyon da ekleyelim.
  4. Sebzeleri yoğurtlu suyun içine koyarak pişirelim.
  5. Kıvamını ayarlamak için haşlama suyunu ilave ederek tekrar kullanabilirsiniz.
  6. Ayrı bir tavaya biraz sıvı yağ dökelim yeşil biberi ince ince keselim tavada pişirelim. Daha sonra küp küp doğradığınız domatesleri de üzerine ilave ederek güzelce pişirelim.
  7. Son adımda çorbamızın üzerine domatesli sosu ve tuzunu ilave edin ve 3-4 dakika kaynattıktan sonra çorbayı kapatabiliriz. Çorbamız hazırdır. Afiyet olsun.

16 Aralık 2018 Pazar

Karbonatlı Puf Puf Anne Köftesi Tarifi

Karbonatlı Puf Puf Anne Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 dolu çay kaşığı karbonat
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
  • 1 dolu çay kaşığı pul biber
  • 1 avuç ince kıyılmış maydanoz
  • 3 dolu yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz

Karbonatlı Puf Puf Anne Köftesi Tarifi Yapılışı

  1. 250 gram kıymayı, 1 adet yumurtayı, 1 adet rendelenmiş kuru soğanı, 2 diş ezilmiş sarımsağı, 1 dolu çay kaşığı karbonatı, 1/2 çay kaşığı karabiberi ve 1/2 çay kaşığı kimyonu, 1 dolu çay kaşığı pul biberi, 1 avuç ince kıyılmış maydanozu, 3 dolu yemek kaşığı galeta ununu yoğurma kabında sakız kıvamı alana kadar iyice yoğuruyoruz.
  2. Tuzunu da ayarlayıp ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz.
  3. Hafif yassılaştırıp bir tabağa diziyoruz. Zamanımız varsa streçleyip 1 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
  4. İster fırında ister tavada yağda kızartarak servis ediyoruz. 👍

15 Aralık 2018 Cumartesi

Kuru Börülce Salatası Tarifi

Kuru Börülce Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr kuru börülce
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 4-5 dal taze nane
  • 5 adet kornişon turşu
  • 2 adet yeşil soğan
Sosu için;
  • Zeytinyağı
  • 1 adet limon suyu
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Tuz

Kuru Börülce Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Kuru börülceler haşlanıp içerisine doğranılan malzemeler eklenir.

13 Aralık 2018 Perşembe

Terbiyeli Nefis Sebze Çorbası Tarifi

Terbiyeli Nefis Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 adet soğan
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kıyılmış dereotu (bir avuç)
  • 5-6 su bardağı sıcak su
Terbiyesi için;
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un

Terbiyeli Nefis Sebze Çorbası Tarifi Yapılışı

Merhaba çok pratik ve lezzetli mi lezzetli bir çorba tarifim var👌😋🍱
  1. Öncelikle sebzelerin kabukların soyup hepsini küçük ve küp küp doğrayalım.
  2. Soğanı da küçük küçük doğrayıp tencerede yumuşayıncaya kadar kavuralım.
  3. Üzerine önce havuçları döküp iki üç dakika karıştırarak kavurmaya devam edelim.
  4. İçine geriye kalan (dereotu hariç) malzemeleri de ekleyip bir iki karıştırdıktan sonra suyunu dökelim.
  5. İçindeki sebzeler yumuşayıncaya kadar orta ateş de pişmeye bırakalım.
  6. Terbiyesini hazırlayalım kase içine yoğurdu yumurta sarısını ve unu alıp pürüzsüz oluncaya kadar karıştıralım.
  7. Pişen çorbanın suyundan iki üç yemek kaşığı alıp terbiyenin kesilmemesi için üzerine döküp karıştıralım.
  8. Terbiyeyi çorbanın içine yavaş yavaş dökerek hızlıca karıştıralım ve taşım daha kısık ateş de kaynatalım.
  9. Son olarak içine dereotunu ve tuzunu döküp karıştırdıktan sonra bir süre dinlendirip afiyetle yiyebilirsiniz. ❤

12 Aralık 2018 Çarşamba

Kıymalı Lahana Sarması Tarifi

Kıymalı Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • Beyaz lahana
  • Yarım yemek kaşığı tuz
İç harcı için;
  • 200 g kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 su bardağı su
Üzeri için;
  • 3 diş sarımsak
  • Su

Kıymalı Lahana Sarması Tarifi Yapılışı

  1. Kıymalı lahana sarması yapmaya lahanaları haşlamakla başlayalım :)
    Lahana nasıl haşlanır?
    Büyükçe bir tencere de kaynattığımız suya yarım yemek kaşığı tuz ekleyip lahanaları suya bastıralım, lahanalar yumuşayana kadar haşlayalım, sarılabilir yumuşaklıkta olması yeterli, daha fazla haşlarsanız sararken zorlanabilirsiniz, yumuşayan lahanaları su dolu bir kaba aktarıp süzülmesi için süzgece alalım.
  2. Lahana sarması iç harcı nasıl hazırlanır?  yemeklik doğranmış soğan, yıkanmış pirinç, kıyma , domates ve biber salçası, tuz, karabiber, pulbiber, pilavlık bulgur, zeytinyağı ve suyu uygun bir kapta iyice karıştıralım.
  3. Lahana nasıl sarılır? Haşladığımız yapraklarımızı istediğimiz boyutta yırtarak iç harcımızdan koyarak saralım. Daha anlaşılır olması için lahana sarması tarifi videosunu izlemenizi tavsiye ederim. Dilerseniz muska şeklinde minik minik ya da daha büyük sarabilirsiniz. Bu işlemi hızlıca yapabilmek için evde birilerinden yardım alabilirsiniz :)
  4. Tencereniz dibine bir miktar lahana serdikten sonra sarmaları güzelce sıralayalım. Sarmaların üzeri iki üç parçaya kestiğimiz sarımsağı yerleştirelim.
  5. Sarmalar pişerken dağılmamaları için üzerine kapak veya bir tabak kapatalım.
  6. Üzerine geçecek kadar su ilave edip ocağa alalım. Kontrollü bir şekilde pirinçler yumuşayana kadar pişirelim.
  7. Lahana sarmalarımız hazır. Afiyet olsun.

11 Aralık 2018 Salı

Yoğurtlu Cevizli Mantar Salatası Tarifi

Yoğurtlu Cevizli Mantar Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr. mantar
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) demet dereotu

Yoğurtlu Cevizli Mantar Salatası Tarifi Yapılışı

Çok lezzetli bir salata tarifi. Mantar sevenlere tavsiye ederim.
  1. Salatamız için ilk önce mantarları iyice yıkayıp doğrayalım. Ben saplarınıda kullandım. Tavaya tereyağını koyalım.
  2. Doğranmış mantarları koyup suyunu çekene dek iyice kavuralım. Tuzunu ilave edelim. Altını kapatalım.
  3. Diğer yanda yoğurda ince ince kıyılmış dereotunu ve tuzu ilave edip karıştıralım.
  4. Mantarın üzerine dökelim. Dileyen normal yoğurtta kullanabilir.
  5. Tavaya tereyağını koyalım. Kıyılmış cevizleri ilave edip kavuralım. Toz kırmızı biberi atalım. İsteyen pul biber kullanabilir.
  6. Tuz ayarlarını kendimize göre ayarlayalım. Kavrulmuş cevizi yoğurdun üzerine gezdirelim.
    Yoğurtlu Cevizli Mantar Salatası servise hazır. Afiyet olsun. 

10 Aralık 2018 Pazartesi

Adana Kebabı Tarifi

Adana Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr dana kıyma
  • 100 gr kuyruk yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar çöp şiş

Adana Kebabı Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar ve sevgili takipçilerim uzun zamandır yoktum. Kötü bir hamilelik geçirdim. Ölümlerden döndüm ve kızımı erken almak zorunda kaldılar. Bebeğim 2 hafta yoğun bakımda kaldıktan sonra kaybettim. Kaderim bu şekildeydi şüphesiz. Allah kimseyi evlat ile sınamasın. Amin. Yeni yeni toparlanıyorum ve tariflerime geri döndüm.
  1. Yoğurma kabına bütün malzemeler alınır ve en az 5 dakika kuvvetlice yoğrulur.
  2. Buzdolabında 1 saat bekletilir.
  3. Daha sonra elimize iri parçalar alarak iki adet çöp şişe geçirerek şekil verelim.
  4. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
  5. Önceden ısıtılmış 250° fırında 15 dakika pişirilir.
  6. Şişler ters çevrilir ve 5 dakika da bu şekilde pişirilir.
  7. Servis için hazırdır. Afiyet olsun. 💕

9 Aralık 2018 Pazar

Orjinal Çökertme Kebabı (Bodrum Çentik Kebabı) Tarifi

Orjinal Çökertme Kebabı (Bodrum Çentik Kebabı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram julyen doğranmış yağsız dana biftek
  • 5 adet orta boy patates
Eti kızartmak için ;
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Patatesi kızartmak için ;
  • Yeterince sıvı yağ
Etin sosu için ;
  • 1 küçük soğan rendesi
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Yarım çay kaşığı karabiber, pulbiber, kimyon, sucuk baharatı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber
Salçalı sosu için ;
  • 1 su bardağı kışlık domates sosu veya 1 domates rendesi
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  1. Yoğurtlu sosu için ;
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak

Orjinal Çökertme Kebabı (Bodrum Çentik Kebabı) Tarifi Yapılışı

  1. Eti sos malzemelerine karıştırarak üzerini streçleyip dolapta birkaç saat dinlendiriyoruz.
  2. Patatesleri soyup ince uzun şekilde doğrayarak kevgire alıp üzerinden su gezdiriyoruz. (Bu şekilde patatesleriniz daha çıtır olacaktır. )
  3. Kızgın yağa alarak kızartıp peçete sarılı bir tabağa alarak fazla yağını süzdürüyoruz.
  4. Üzerine tuz serpiyoruz.
  5. Marine olan etleri pişirme tenceresine alıp kısık ateşte karıştırarak suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
  6. 1 çay bardağı su ekleyip tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 10 dakika pişiriyoruz. (Ben düdüklü tencere kullandığım için bu kadar sürede pişti.Normal tencere kullanacaksanız eti 1 su bardağı su ile kontrollü şekilde daha uzun sürede pişirmelisiniz. )
  7. Tavaya tereyağını alarak etleri ekleyip birkaç dakika kızartıyoruz.
  8. Yoğurdu ve sarımsağı karıştırıyoruz.
  9. Salça ve yağı hafif kavurduktan sonra domates sosunu ekleyerek suyunu hafif çekip domatesin ekşimsi tadı gidene kadar pişiriyoruz.
  10. Servis tabağına patates, yoğurt ve eti sırayla yerleştiriyoruz. Domatesli harcı gezdirip en üste tereyağı ve pulbiberi kızdırarak gezdirip servis ediyoruz. 🍴
Birkaç lezzetin bir araya gelmesiyle yedikçe yediren şık sunumlu yöresel bir tarif. 😍
Deneyeceklere afiyet olsun. 

8 Aralık 2018 Cumartesi

Tavuklu Şehriye Çorbası Tarifi

Tavuklu Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tepeli olmasın domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 4 yemek kaşığı herhangi bir şehriye
  • 4 buçuk su bardağı su
  • 1 çay bardağı kadar haşlanıp dilimlenmiş tavuk eti
  • 1 tane bulyon isteğe bağlı kullanılanabilirsiniz lezzet veriyor
  • 1 adet kesme şeker olmasada olur
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı pulbiber tuz

Tavuklu Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı



  1. Yağı tencereye döküp ocağa alalım, salçaları ilave edip 2 dakika kavuralım.
  2. Suyu ilave edelim, su kaynamaya başlayınca şekeri tavuk eti, tuzu bulyonu ve şehriyeleri ilave edelim.
  3. Şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirelim, naneyi pulbiberini ilave edip ocaktan alalım.

7 Aralık 2018 Cuma

Kremalı Köri Soslu Makarna Tarifi

Kremalı Köri Soslu Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket kalem makarna
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı makarna suyu
  • 1 tatlı kaşığı toz köri sosu
  • 1 paket sıvı krema (200 ml)
  • Tuz
Süslemek için;
  • Kuru nane veya kekik

Kremalı Köri Soslu Makarna Tarifi Yapılışı

Herkese merhabalar, bugün sizlere köri soslu makarna tarifi vericem. Eşim bu makarnayı çok seviyor. Hergün yapsan yerim diyor. Bu lezzeti ilk kez Tavuk Dünyasında yemiştik hayran kalmıştık. Yanında tavuk sote ve salata vardı. Ve bende evde yapmaya karar verdim bu tarifi. Ara ara yapmaya başladım ve inanın ki tavuk dünyasındakiyle aynı oldu tadı. Bu arada eşim bana 10 puan verdi. 😊😊😊  Haydi tarif vakti;
  1. Tencerede kaynayan suyun içine yarım paket kalem makarna ekleyin.
  2. Haşlayın. Makarna suyundan yarım su bardağı alıp kenara ayırın.
  3. Sonra makarnaların suyun süzün.
  4. Tencereye sıvı yağ, un ekleyin unun rengi biraz değişesiye kadar kavurun.
  5. Sonra üzerine makarna suyunu ekleyin. Karıştırın.
  6. Un, makarna suyunu içine çekecek.
  7. Sonra yarım sıvı krema ve toz köri sos ekleyip karıştırın.
  8. Üzerine makarnaları ekleyin. Kalan kremayı da dökün. Tuz ekleyip karıştırın. 2-3 dakika pişirip ocağın altını kapatın. Servis zamanı üzerine kuru nane veya kuru kekik serpip süsleyebilirsiniz. Deniyeceklere Afiyet Olsun. 

6 Aralık 2018 Perşembe

Mevsim Salata Tarifi

Mevsim Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet havuç
  • Yarım mor lahana
  • 7, 8 dal marul
  • İsteğe bağlı turp, mısır
  • 1 adet limon
  • Az nar ekşisi
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Mevsim Salata Tarifi Yapılışı

  1. Havucu rendeliyoruz.
  2. Yarım mor lahanayı da rendeliyoruz.
  3. Marulları jülyen kesiyoruz uzun uzun.
  4. 1 adet limonu sıkıyoruz.
  5. Tuzunu ilave edip, zeytinyağı gezdiriyoruz.
  6. Servis tabağımıza alıp üzerine nar ekşisi gezdiriyoruz.

4 Aralık 2018 Salı

Sebze Çorbası Tarifi

Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük boy kereviz
  • 1 adet havuç
  • 150 gr brokoli
  • 2 diş sarımsak
  • 5 kaşık yoğurt
  • 2 kaşık un
  • 1 çorba kaşığı limon ve 1 yumurtanın sarısı
Üzeri için:
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı nane ve 1 çay kaşığı kekik

Sebze Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle sebzelerimizi küçük parçalar halinde doğrayıp tencereye koyuyoruz.
  2. Üzerine 1, 5 litre kadar su ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar kaynatıyoruz.
  3. Başka bir kapta yoğurt, limon, yumurta sarısı ve unu iyice çırpıp tencereye katıp karıştırıyoruz.
  4. En son 2 diş sarımsağı ve tuzu da ekleyip altını kapatıyoruz.
  5. Üzerine tereyağlı sosunu döküp servis yapıyoruz.

3 Aralık 2018 Pazartesi

Lahana faydaları

Lahana faydaları

  • İçerisindeki A vitamini sayesinde göz sağlığına faydaları vardır.
  • Akne, sedef gibi cilt hastalıklarını olumlu yönde etkilemektedir.
  • İçerdiği kalsiyum, potasyum, magnezyum sayesinde kemik oluşumuna yardımcı olur.
  • Kalp damarı tıkanıklığına ve kalp sağlığına faydaları vardır.
  • Vücudun toksinlerden arınmasına yardımcı olur.
  • Kilo vermeye yardımda bulunur.