4 Ağustos 2019 Pazar

Yumuşacık Pamuk Poğaça Tarifi

Yumuşacık Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su ( ılığın bir tık üstü)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 tane yumurta (akı içine sarıları üstüne)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 6-5 su bardağı un (unun kalitesine ve yumurtanın büyüklüğüne göre değişir)
İçi İçin ;
  • 1 kase beyaz peynir isteğe göre maydanoz
  • 1 küçük kase çekirdeği çıkarılmış zeytin (tercihe göre patatesli de yapabilirsiniz)

Yumuşacık Pamuk Poğaça Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar bugün pamuk gibi bir poğaça tarifim var çok eski bir tariftir kendileri.
  1. Önce suyu yoğurma kabına alalım içine şekeri sütü ve mayayı ilave edelim karıştıralım.
  2. Kapağı kapatıp 5 dakika mayanın aktifleşmesini bekleyelim.
  3. Sonra tuz ve diğer sıvıları ilave edelim ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
  4. Sıcak bir yere alalım hamurun mayası gelince tekrar bir iki tur yoğuralım.
  5. mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp benim hamur kesme aparatım vardı onunla keselim.
  6. Aparatı olmayanlar bıçakla kesikler atabilir sonra içimizi kenarına koyup saralım.
  7. 15-20 dakika tepsi mayasının gelmesini sağlayalım.
  8. İki yumurta sarısına bir yemek kaşığı sıvı yağ ilave edelim söndürmeden üzerine sürelim.
  9. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim. 

Browni Kek Tarifi

Browni Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1. 5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kakao
  • 2 su bardağı un
Sos için;
  • Ayrılan karışım
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nutella
  • Üzerine hindistan cevizi

Browni Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle 3 yumurta ve şeker köpürünceye kadar çırpılır.
  2. Daha sonra içine süt, sıvı yağ ve kakao eklenir tekrar çırpılır.
  3. Bu karışımdan 1 su bardağı ayrılır.
  4. Bir su bardağı ayrıldıktan sonra kalan karışımın içine kabartma tozu vanilya ve un elenerek eklenir çok az çırpılır.
  5. Yağlanmış tepsiye dökülür.
  6. 170 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirilir. (Kontrollü pişirin fırından fırına farklılık gösterebilir. )
  7. Kekimiz fırındayken sosumuzu hazırlayalım.
  8. Bunun için ayırdığımız 1 bardak karışıma yarım bardak sütü ilave edip ocağa alıyoruz.
  9. Bir taşım kaynatıp içine nutellayı ekliyoruz.
  10. Nutella eriyince ocağı kapayıp ilk sıcağı çıkmış keke ekliyoruz.
  11. Üzerine hindistan cevizi atıyoruz browni kekimiz servise hazır. Afiyet olsun.

Nefis Kıyır Poğaçam Tarifi

Nefis Kıyır Poğaçam Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1, 5 su bardağı sıvı yağ
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım demet dereotu
  • 5, 5, buçuk su bardağı kadar un
İç malzemesi :
  • Lor veya peynir

Nefis Kıyır Poğaçam Tarifi Yapılışı

Pastane usulü değil, halis muhlis anne usulü ev yapımı nefis poğaça tarifi efenim
  1. Yumurtanın bir tanesinin sarısını üzerine sürmek için ayırın, kalanları yoğurt, sıvı yağ, tuz, tozşeker, kabartma tozları ve kıyılmış dereotunu yoğurma kabına alın ve karıştırın.
  2. Ununu azar azar ekleyerek hamuru yoğurun.
  3. İstediğiniz kadar büyüklükte. parçalar kopararak elinizle açın.
  4. İçine bir tatlı kaşığı lor koyun kapatın, yuvarlak veya dilediğiniz şekli verin.
  5. Tepsiye dizin, üzerine bir yumurta sarısı sürün, önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30- 35 dakika kadar pişirin.

Elmalı Tart Tarifi

Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağı şeker
  • Yarım avuç ceviz ve fındık
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Milföy
  • Pudra şekeri
  • 2 adet kırmızı elma

Elmalı Tart Tarifi Yapılışı

  1. 2 adet elmayı soyuyoruz ve rendeliyoruz.
  2. Pudra şekeri ve milföy hariç tüm malzemeleri karıştırıyoruz.
  3. Daha sonra milföyümüzün içine az olmayacak şekilde koyup kenarlarını birleştiriyoruz.
  4. Pişireceğimiz tepsiye çok hafif un serpebiliriz yapışmaması için.
  5. 180 derecelik fırında 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırından fırına değişiklik gösterebilir.
  6. Tartlarımız piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpelim ve yemeye hazır.
    Afiyet olsun.

Peynirli Ve Maydanozlu Ekmek Tarifi

Peynirli Ve Maydanozlu Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 14 tane dilimlenmiş ekmek
  • 200 gr peynir
  • Maydanoz
  • Çok az sıvı yağ

Peynirli Ve Maydanozlu Ekmek Tarifi Yapılışı

Öncelikle merhabalar
çocuklarımızın severek yiyeceği bir tarif. Çok da kolay ve basit. başlayalım o zaman.
  1. Tepsiye dilimlenmiş ekmekleri koyalım.
  2. Üzerine peynir ve maydanozu karıştırıp çok az da yağ ekleyip karışımından azar azar koyalım ,  isteyen pul biberi ve baharat ekleyebilir isteğe bağlı.
  3. Tepsimizi ısıttığımız 180 derecede ki fırına koyalım 10 dakika pişirin.
    Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun

Firik Pilavı Nasıl Yapılır?

Malzemeler
  • 1,5 su bardağı firik
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • Yarım su bardağı yeşil mercimek
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet soğan (büyükçe bir soğan kullandım)
  • Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 5 – 5.5 su bardağı tavuk suyu
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
Hazırlanışı
Yeşil mercimeği vaktiniz varsa ılık suda 3-4 saat bekletin. Vaktiniz çok yok ise tencerede hafif yumuşayana kadar pişirin.
  1. Soğanları yemeklik doğrayın ve sıvı yağ ile pilav tenceresinde kavurun.
  2. Üzerine firik ve bulguru koyarak kavurun.
  3. Yeşil mercimeği de ekleyerek 3-4 dk daha kavurun.
  4. Üzerine salçayı ekleyin, kavurup baharatları ekleyin. (Ben 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı da pul biber kullandım).
  5. Tuzu  ve sıcak tavuk suyunu ilave edin.
  6. Kapağını kapatarak orta ateşte pişmeye bırakın.
  7. Suyunu biraz çektikten sonra kısık ateşte pişmeye bırakın.
  8. Suyunu tamamen çekip pişen pilavın altını kapatın, tereyağını ekleyerek karıştırın ve kapağın altına havlu kağıt koyarak demlenmeye bırakın.
  9. 15-20dk demlenen pilavı servis edebilirsiniz.

Patlıcan Musakka Yapılışı Tarifi

Patlıcan Musakka Yapılışı  Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 350 gr kıyma
  • 3 adet çarliston biber ya da köy biberi
  • 2 adet domates (rendelenmiş ya da küçük doğranmış)
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
  • 1 yemek kaşığı salça
  •  1 çay bardağı sıcak su

Patlıcan Musakka Yapılışı  Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak patlıcanları alacalı soyup yuvarlak dilimleyin.
  2. Tuzlu suda en az yarım saat bekletin.
  3. Daha sonra kurulayıp kızgın yağda hafif kızartın.
  4. Patlıcanlar kızardıktan sonra yağını çekmesi için havlu peçete üzerine çıkartın.
  5. Uygun bir tavaya sıvı yağı ve kıymayı koyarak kavurun.
  6. Biraz kavrulduktan sonra sonra küçük doğranmış soğanı, biberi ekleyip kavurmaya devam edin.
  7. Daha sonra doğranmış sarımsağı, domatesi, salçayı ve dilediğiniz baharatları ekleyin.
  8. Domates suyunu çekince 1 çay bardağı sıcak suyu ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
  9. Tencerenin dibine patlıcanları dizip, üzerine kıymalı karışımı dökün.
  10. 1 su bardağı sıcak su ekleyip orta ateşte yaklaşık 15 dakika kadar pişirin.
  11. Özleşmesi için biraz dinlendirip servis yapabilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.

Kabak Çorbası Lezzet Garantili Bayılacaksınız Tarifi

Kabak Çorbası Lezzet Garantili Bayılacaksınız Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 2 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1, 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 su bardağı su
  • Bir tutam dereotu
  • Tuz, Karabiber

Kabak Çorbası Lezzet Garantili Bayılacaksınız Tarifi Yapılışı

Merhabalar🙋😊
Öylesine nefis bir çorba tarifi paylaşıcamki sizle, kabak ağzına sürmeyen eşiniz/çocuklarınız İddia Ediyorum Buna Bayılacaklar📌👏😄
  1. Çorba tenceresinin içine tereyağını koyun ve 2-3 damla sıvı yağ damlatın tereyağı yanmaması için, yağ eriyince unu ekleyin 1 dakika kadar kavurun.
  2. Üzerine küp küp doğranmış havuçları koyun. 2 dakika kavurun ve küp küp doğranmış kabakları ekleyin 1-2 dakika karıştırın hepsi bir kavrulsun.
  3. Üzerine tuz ve karabiber ekleyin(damak lezzetinize göre)
  4. Kabaklarda yumuşayınca üzerine bir su bardağı su ekleyip karıştırın ve kalan suyuda ekleyip tencerenin kapağını kapatıp 20 dakika kadar pişirin.
  5. Daha sonra ocağın altını kapatın blenderdan pürüzsüz olana kadar geçirin.
  6. Üzerine İnce kıyılmış dereotunu serpin karıştırın. Mükemmel çorbamız hazır🤗
    Afiyet Olsun👌😋😋

3 Ağustos 2019 Cumartesi

Yaz Mezesi Tarifi

Yaz Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bardak tel şehriye
  • 3 tane salatalık
  • 1 tutam doğranmış taze nane
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 çay kaşığı tuz
Üzeri İçin:
  • Pul biber

Yaz Mezesi Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce şehriyeyi haşlayıp soğuk suya tutalım ve süzdürelim.
  2. Bir kabın içine yoğurt, mayonez, sarımsak, şehriye, tuz, doğranmış taze nane, ekleyip karıştırarak servis tabağına alalım. Üzerine pul biber serpelim.
    Afiyet Olsun

Kulp Muhallebi Tarifi

Kulp Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebi için;
  • 1 litre süt
  • Vanilya
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kremşanti
Süsleme için;
  • Bayatlamış kek ya da hazır kek veya tercihen petibör bisküvi
  • Hindistan cevizi
  • Ceviz

Kulp Muhallebi Tarifi Yapılışı

  1. Muhallebi için kremşanti hariç bütün malzemeleri bir tencerede karıştırıp ocakta karıştırıyorsunuz.
  2. Kıvam alan muhallebiyi soğuması için kenara alıp kek için blendır yapıyorsunuz.
  3. Soğuyan muhallebiye kremşanti de ekleyerek tekrar blendır yapıyorsunuz .
  4. Daha sonra ufalanmış kek muhallebi tekrar kek olacak şekilde kuplara döküyorsunuz.
  5. Süslemeyi istediğiniz gibi yapabilirsiniz.

Yayla Çorbası Tarifi

Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 Yumurta
  • 1 Yemek kaşığı un
  • 1 Kase taze yoğurt
  • 2 Yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı
  • 3 Yemek kaşığı arpa şehriye
  • 1 Litre su
  • 1 tutam nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Yayla Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Yoğurt, un ve yumurtamızı ayrı bir kapta güzelce karıştıralım.
  2. Sonra tenceremize koyup arpa şehriyemizi de ekleyip pişirelim.
  3. Pişirirken karıştıralım ki topaklanmasın.
  4. Kaynamaya başlayınca altını kısalım.
  5. Ve yağ ve naneyi ekleyelim, karıştıralım.
  6. En son tuzumuzu ekleyelim.
Vee çorbamız hazır. Afiyet olsun.

Kavun Limonata Tarifi

Kavun Limonata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/3 kavun (yumuşak olmasına dikkat edin)
  • 1 limon
  • Toz şeker
  • Bir küçük limon tuzu
  • Su

Kavun Limonata Tarifi Yapılışı

  1. 1 kavunun 1/3’lük kısmının kabuk ve çekirdeklerini temizleyin.
  2. Elekten geçirin.
  3. Çıkan su bir litreden az ise su ilave ederek bir litreye tamamlayın.
  4. Bir limonun suyunu sıkıp ekleyin.
  5. Bir küçük limon tuzu atıp, damak tadınıza göre şeker ilave edin (yada şekerli sevmeyenlerdenseniz etmeyin)
  6. Karıştırın ve soğuk olarak servis yapın.

Islak Kek Tarifi

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Sosu için;
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao

Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır.
  2. Daha sonra sıvı olan malzemeler eklenir .
  3. Son olarak kuru olan  un ,kabartma tozu ,vanilya ve kakao süzekten elenerek karıştırılır.
  4. Yuvarlak borçlanın dibi yağlanır karışım üzerine dökülür.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirilir.
  6. Kek pişerken sos için olan malzemeye karıştırılıp pişirilir ve soğumaya bırakılır.
  7. Kek fırından çıkınca 5 dakika dinlendirilir ve soğuyan sos üzerine dökülür.
Nefis ıslak bir kek oluyor arzuya göre dondurma ile de servis edebilirsiniz. Biz afiyetle yedik ve bitti 😊afiyet olsun