3 Ekim 2019 Perşembe

Çikolata Şelaleli Kek Tarifi

Çikolata Şelaleli Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kek için:
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri
  • 2, 5 / 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı kakao
Arası için :
  • 1 adet sıvı krema
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • (Bu iki malzemeyi mikser ile çırpalım ve krem şanti haline getirelim)
Sunum için kullandıklarım :
  • Orman meyvesi
  • Erimiş sıcak çikolata

Çikolata Şelaleli Kek Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak yumurtalarımızı toz şeker ile hafif köpürene kadar çırpıyoruz.
  2. Daha sonra pudra şekerimizi ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
  3. Sıra ile süt ve sıvı yağı ilave edip çırpmaya devam (yaklaşık 1 dakika)
  4. Unumuzu, kabartma tozumuzu ve vanilini ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  5. Son olarak kakaoyu ekleyelim ve çırpalım. Kekimizin hamuru hazır🥰
  6. Fırın tepsisine döküp, önceden 180 derecede ısıttığımız fırınımıza verelim. Yaklaşık yarım saat sonra kekimiz hazır arkadaşlar.
  7. Kekimizi soğumaya bırakalım ve soğuduktan sonra küçük dilimlere keselim.
  8. Kestiğimiz küçük dilimlerin arasına krema sürelim ve başka bir dilim ile üzerini kapatalım. (Bunu 2-3 kat elde edene kadar yapalım)
  9. Son olarak üzerini orman meyveleri ile kaplayalım ve sıcak çikolatayı akıtalım😍
    Afiyetle yiyebilirsiniz❤️

Yumuşacık Pofuduk Pastane Poğaçası Tarifi

Yumuşacık Pofuduk Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta (1 sarısı üstüne sürülecek )
  • 1 paket oda sıcaklığında margarin (250 gr)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya (42 gr)
  • Yarım bardak ılık su
  • Aldığı kadar un
İç malzemesi
  • Peynir maydanoz
  • İsteğe bağlı patatesli veya kıymalı da yapabilirsiniz

Yumuşacık Pofuduk Pastane Poğaçası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yarım bardak ılık su ile mayamızı yaklaşık 10 dk açıyoruz.
  2. Ardından yoğurma kabımıza sırasıyla tüm malzemelerimizi ekleyip ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
  3. Hamurumuzu en az 10 dk yoğuralım.
  4. Hamur ne kadar yoğurulursa lezzeti o kadar artar.
  5. Ardından üstünü temiz bir bezle örtüp yaklaşık 1 saat mayalamaya bırakıyoruz
  6. Hamurumuz kabardıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp istediğimiz şekli vererek tepsiye diziyoruz.
  7. Üzerine yumurta sarısı sürerek tepsi de yaklaşık 10 dk mayalanmaya bıraktık tan sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırın da altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
  8. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra temiz bir bez üzerine alıp üstüne kapatalım yumuşak pofuduk poğaçalarımız yenmeye hazır :)
    afiyet olsun

Kremasına Hayran Kalacağınız Oreolu Pasta Tarifi

Kremasına Hayran Kalacağınız Oreolu Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanyası için;
  • 5 Yumurta
  • 1 Su bardağı Şeker
  • 1 Su bardağı Un
  • Yarım Su bardağı Nişasta
  • (Buğday Mısır fark etmez)
  • 1 kabartmatozu
  • 3 çorba kaşığı Kakao
  • 5-6 Yemek Kaşığı Sıcak Su
Pasta Kreması için;
  • 15 Oreo
  • 300gr Quark (Labne)
  • 1 paket Creme Fraiche (Kaymak)
  • 2 paket Schlagsahne (Krema)
  • 5 paket Krema Sertleştiricisi
  • 100 gr Pudraşekeri
Dışı için;
  • Kremşanti
Çikolata Sosu için;
  • 100gr Çikolata
  • 50gr Hindistanceviziyağı

Kremasına Hayran Kalacağınız Oreolu Pasta Tarifi Yapılışı

Merhabalar dün Akşamdan hazırlamış olduğum müthiş bir Pastam var
Kremasını kendim uydurdum öyle güzel olduki😍
Mutlaka denemelisiniz
1. Öncelikle Pandispanyasından başlayalım Yumurtaları Sarısından ayıralım
Beyazları bir çimdik tuz ile Kar haline gelince kadar çırpalım
❗Aşağıda Fotoğrafta gördüğünüz gini Kabı ters çevirdiğinizde Yumurta Akları düşmüyor ise olmuştur
❗Not: Yumurtaların kar haline gelebilmesi için kullandığınız Kabın ve Mixerin kesinlikle kuru olması gerekiyor
En ufak bir Su damlası Kabarmasını önleyecektir
Buarada Yumurta Akımdaki Gülen yüzü fark ettinizmi Sizde😃
2. Yumurta Sarısını Şeker eriyinceye kadar başka bir Kapta çırpın
3. 6 Yemek kaşığı Sıcak Suyu koymayıda unutmayın
4. Tüm Kuru Malzemeleri ayrı bir Kapta Süzgeçten geçirip karıştıralım ardından Yumurta Sarısına ekleyelim Spatula ile güzelce karıştırdıktan sonra Yumurta Akını dikkatlice ekleyelim
5. Kek Hamurunu 18-20 büyüklüğündeki Pasta Kalıbına dökelim tezgaha 2-3 sefer vuralım göreceksinizki Hava Kabarcıkları çıkacak
❗Not: Kalıbı vurmamızın Sebebi içindeki Hava Kabarcıklarını dışarıya çıkarıp
Kekin orantılı kabarması içindir
Bütün Püf Noktaları uygularsanız harika bir Pandispanya elde edersiniz☺️
6. 180° Kürdan Testini başarı ile geçinceye kadar Fırında pişsin
Yaklaşık 30 dakika sürebilir ama yinede kontrollü olun
7. Kekimiz pişerken Kremasını yapmaya başlayalım;
Oreoları un ufak oluncaya kadar ezdim
8. Kreması için gerekli olan Malzemeleri bir Kaba alıp güzelce Kıvam alıncaya kadar çırpalım
9. Oreoları Kremaya dahil edelim
10. Buzdolabında bekletelim
11. Bu esnada Kekimiz pişmiştir artık biraz dinlendikten sonra Kalıbına çıkarıp
3 Parçaya ayıralım
12. Üstündeki Parçayı en aşağıya Tabanı olarak kullandım, ki üzeri düz olsun
13. Tabanını Kalıbına tekrar koyalım ve her yerine gelecek şekilde Süt ile ıslatalım
❗Not: burası çok önemli gerçekten her yerinin ıslanmış olduğundan emin olun kenarları vs. Sonra yerken kuruluk olmasın☺️
Ben baya bir ıslattım yerkende belliydi yumuş yumuş olmasından😍
14. Üstüne Kremayı bolca koyalım
15. Aynı işlemi diğer Kısmınada yapalım
(Süt ile ıslatma üzerine Krema. )
❗Kremayı 2 Katına yetecek kadar eşit şekilde ayırırsınız
16. En üstünüde Süt ile islatalım ve 3 Saat Buzdolabında bekletelim
17. Pastamız beklerken Dışına süreceğimiz Kremşantisini hazırlayalım onuda Buzdolabına alalım soğuduktan sonradaha güzel sertleşiyor
18. Eveet artık tamamlayabiliriz
Pastamızı Kalıptan çıkaralım her yerini Kremşanti ile kaplayalım
Üstünede ben Sıkma Torbası ile şekil verdim
❗Kremşanti yoksa benim gibi
Krema ve Krema Sertleştiricisini çırpıp onuda kullanabilirsiniz ama Kremşantiyi öneririm☺️
19. En üstüne eritmiş olduğumuz Çikolatayı dökelim ben Çikolatayı döktükten sonrada Bıçak ile biraz şekil verdim☺️
Dinlenmesi için Buzdolabına kaldıralım
Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin💐

Göçmen Usulü Kışlık Yaş Tarhana Tarifi

Göçmen Usulü Kışlık Yaş Tarhana Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 kilo kırmızı biber
  • 3 kilo domates
  • 3 kilo soğan
  • 1, 5 kilo kese yoğurdu
  • 5 kilo
  • 3-4 yemek kaşığı tuz

Göçmen Usulü Kışlık Yaş Tarhana Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle rondodan kırmızı biber, soğanları ve domatesleri kabuklarını soyarak çekiyoruz
  2. Bir leğene unu dökerek (yaklaşık 5 kilo un içim bu tarifim) hamur haline getiriyoruz.
  3. 12-14 gün arasında ekşimesi için bekletiyoruz hergün yoğurarak üzerine kurumaması için un serpiyoruz 😊
  4. Son olarak günümüz tamamlandıktan sonra poşetlere ayırarak dolaba koyabilirsiniz ve istediğiniz zaman parça alarak ordan alıp tarhana yapabilirsiniz afiyet olsun 

Pilav Kapama Tarifi

Pilav Kapama Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg kemikli et
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı bulgur
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

Pilav Kapama Tarifi Yapılışı

  1. Kemikli etlerinizi değerlendirmenin en güzel yolu öncelikle kemikli etlerinizi güzelce yıkayıp düdüklü tencere 2-3 saat kaynatın.
  2. Piştikten sonra etleri güzelce ayırın diğer yandan pirinç ve bulguru yıkayıp ılık suda yarım saat bekletin.
  3. Ayırdığınız etleri tavaya koyup biraz sıvı yağ ekleyip kavurun.
  4. Diğer bir tavada da bulgur ve pirinci sıvı yağ ve tuz ekleyerek kavurun .
  5. Kavurduğuz pirinç ve bulguru etin üzerine yayın 2, 5 bardak kemik suyundan süzüp pilavın üzerine ekleyip kapağını kapatın kısık ateşte şişene kadar bekletin arada ete değmeden üstünden pilavı kaşık yardımıyla karıştırın.
  6. Suyunu iyice çektiğinde ocağı kapatın.
  7. Yarım saat dinlendikten sonra yuvarlak bir tepsiye ters çevirin üzerine karabiber ekeip servis edebilirsiniz afiyet olsun

İtalyan Kurabiyesi Bayatlamayan Lezzet Tarifi

İtalyan Kurabiyesi Bayatlamayan Lezzet Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket krema
  • 1 su bardağından biraz fazla pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı + 1 yemek kaşığı dolusu un

İtalyan Kurabiyesi Bayatlamayan Lezzet Tarifi Yapılışı

Merhabalarrrr🌞
Yumurtasız, uzuunn süre bayatlamayan, pratik, pasta ile kurabiye arası bu lezzet unutulmazınız olcak, yapmanız gereken tek şey denemek☺️
Hamur oluşturulduktan sonra isterseniz hamuru bölerek limon kabuğu, portakal kabuğu veya damla çikolata ekleyebilirsiz. Çeşit çeşit kurabiyeleriniz çeşit sağlayacaktır 🍪
  • İlk olarak kremamızı karıştırma kabımıza alalım.
  • Pudra şekerini, vanilyayı, kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
    Unu azar azar ekleyerek karıştıralım.👉🏼 Benim unumla 2 su bardağı ve 1 çorba kaşığı dolusu aldı. Unun miktarı; kalitesine/markasına göre değişiklik gösterebilir. Bundan dolayı yavaş yavaş eklemelisiniz.
  • Küçük toplar halinde yağlı kağıt serilmiş tepsimize yerleştirelim.
  • 180° ye fırını ısıtalım. Isınan fırına altı ve üstü pembeleşene kadar pişirelim.
🌸Hamurun yarısını sade diğer yarısını ise damla çikolata koyup yoğurdum. Damla çikolata miktarını göz kararı olarak koydum. Herkes dilediği kadar ekleyebilir.
Afiyet olsunnnnn 

Zarif Kek Tarifi

Zarif Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 150 gram erimiş ve soğumuş margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 su bardağı un
Kakaolu kısım için ;
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı sürülebilir çikolata
  • 3 yemek kaşığı süt

Zarif Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle  yağımızı eritelim bir kenara alalım iyice soğumalı.
  2. 4 yumurta ve şekeri köpürtelim.
  3. 1 su bardağı süt ve erimiş yağı ekleyelim.
  4. Kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyelim.
  5. 4 su bardağı unu ekliyoruz. Koyu kıvamlı kaşıkla sürülebilecek bir kıvamda olmalı. Ben 4 su bardağı olarak ölçtüm fakat sizler yinede kontrollü ekleyin.
  6. Kekin büyük bir kısmını yağlanmış kalıbımıza dökelim.
  7. Kalan kısmına kakao ve sürülebilir çikolatayi ekleyelimGüzelce karıştıralım, bu kıvam biraz daha katı olacaktır bunun için 3 yemek kaşığı kadar süt ilave edip biraz açalım ve kekin üzerine sürelim.
  8. 180 derecede 20 dk kadar pişirelim ve dinlendirelim.

Pırasa Yemeği Tarifi

Pırasa Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet pırasa
  • 3 büyük havuç
  • 3-4 yemek kaşığı pirinç
  • 1/2 (yarım) limon
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı

Pırasa Yemeği Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar
Sağlıklımı sağlıklı lezzetli mi lezzetli bir tarifim var sizler için.
en çookda son bahar ve kış aylarında popüler bir yemekdir biz ailecek çok seviyoruz. ❤
Şimdi arkadaşlar öncelikle
  1. Ketıl’a su doldurup kaynatalım ve pirincimizi bir kaseye ekliyerek üzerine sıcak su doldurup kenarda bekletelim.
  2. Sonra bütün malzemelerimizi hazırlıyalım öyle pişirmeye geçelim.
  3. Pırasalarımızı temizleyelim ve iyice yıkıyalım defalarca cünkü aralarında toprak oluyor.
  4. Sonra kalın kalın halka şeklinde doğrayalım.
  5. Son yeşil kısımlarını da kulanın atmayın ve bir kabın içine koyalım içine de su dolduralım biraz suda beklesin tekrar emin olmak için toprak kalmaması için suda bekletiyorum ben.
  6. Sonra havuçlarımızı yıkayalım ve soyalım sonra çok kalın olmama şartıyla halka şeklinde doğrayalım ve bir kaseye koyalım.
  7. Son aşamaya geldik ve tenceremize zeytin yağını ekliyerek ilk olarak havuçlarımızı kavuralım 2 dakika kavurdukdan sonra salçaları da ekliyelim ve iyice özlestirelim kavuralım.
  8. Sonra elimizi tabiki de önce yıkadıkdan sonra pırasaları sudan elimizle süzerek tencereye ekliyelim ve biraz havuclarla beraber kavuralım ama dikkat❗❗ çok karıştırmayın yoksa pırasalar dağılır içi çıkar.
  9. Pırasaların üzerine kaynatdığımız suyu ekliyelim üzerine geçene kadar. ve kapağını kapatıp fokurdamaya bırakalım.
  10. En son olarak içerisine yıkadığımız pirinçlerimizi ve baharatımızı ekliyelim iyice bi karıştıralım ve yarım limon suyunu da unutmayalım isteğe göre dilerseniz icerisine veya herkez kendi tabağına da ekliyebilir. Yemeğimizi 15-20dakika pişirelim ara sıra karıştırıp tadına bakalım pişmişmi diye.Yemeğimiz poştikden sonra servise hazırdır
Şimdiden afiyet olsun

Tam Kıvamlı Sütlaç Tarifi

Tam Kıvamlı Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 2, 5 çay bardağı pirinç
  • 5 litre süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 çorba kasesi nişasta
  • 4 su bardağı
  • İsteğe göre şeker

Tam Kıvamlı Sütlaç Tarifi Yapılışı

  1. Pirinçlerin üstüne 4 su bardağı su alıp pişirelim.
  2. Bir yandanda sütümüzü ocakta kaynatalım.
  3. Pişen pirinçleri kaynayan süte suyu ile boşaltalım .
  4. 5 dakika kaynadıktan sonra arzuya göre damak tadınıza göre şeker ilave edelim.
  5. Biraz da şekerle kaynattıktan sonra normal bir çorba kasesinin içine nişastayı koyalım.
  6. Süt ile açtıktan sonra kaynayan sütümüzü dökelim ,kıvamlı bir çorba kıvamı alana kadar kaynatalım çokta kaynatmayalım ki kıvamı çok katı olmasın bu kıvamla çok sert bir sütlaç degil aksine tam kıvamlı bir sütlaç oluyor.
  7. Ocaktan almaya yakın vanilyamızı ekleyip kapatalım ben hazır sütlaç kaselerine döküyorum .Kolay oluyor bir daha kaseleri yıkamayla uğraşmıyorum şimdiden afiyet olsun 😊😊

Zebra Kek Tarifi

Zebra Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao

Zebra Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırpın.
  2. Daha sonra üzerine verilen sıvı malzemeleri ilave edelim. Bu şekilde de çıktıktan sonra azar azar un ilavesi yapalım.
  3. En son kabartma tozunu da ilave edip karıştıralım bu karışımdan bir miktar ayırıp geri kalan karışıma kakao ilavesi yapalım onu da bir güzel çıktıktan sonra tercih ettiğiniz kek kalıbına 4 yemek kaşığı vanilyalı karışımdan 4 yemek kaşığı da kakaolu karışımdan sırasıyla dökelim
  4. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında kek hamurunun içi pişene kadar pişirelim Afiyet olsun

Yalancı Magnolya Tarifi

Yalancı Magnolya Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kakaolu petit beure bisküvi
  • 1 paket beyaz çikolata sosu
  • 2 buçuk bardak sut

Yalancı Magnolya Tarifi Yapılışı

  1. Süt ve beyaz çikolata sosunu kaynatıyoruz. Daha önce ufaladığımız bisküvilerimizi kasemize yerleştiriyoruz.
  2. Ardında yaptığımız çikolata sosunu üzerine ilave ediyoruz. Üstünü istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. . Afiyet olsun

Fırın Tavuk (Değişik Sos Değişik Lezzet) Tarifi

Fırın Tavuk (Değişik Sos Değişik Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım tavuk
Sos için
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1, 5 yemek kaşığı 7 türlü baharat
  • Tuz
  • Karabiber
  • Tepsiye eklemek için 1 su bardağından biraz az su

Fırın Tavuk (Değişik Sos Değişik Lezzet) Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce tavuğu kesip yıkıyoruz fazla derilerini alıyoruz.
  2. Sos malzemelerini bir kapta karıştırıyoruz. Bu tavuğu lezzetli yapan 7 türlü baharatı olmazsa olmazı mutlaka ekliyoruz.
  3. Sarımsağı rendeleyip tavukla sosu harmanlıyoruz.
  4. Ağzını kapatıp 3-4 saat buzdolabında bekletiyoruz.
  5. Pişireceğimiz zaman çıkarıp tepsiye alıyoruz tepsinin kenarından su ilavesi yapıp 18o derecelik fırında nar gibi olana kadar pişiriyoruz. 7 türlü baharatın içindeki çemen otu tavuğa ayrı bir lezzet katıyor. İçinde tuz da olduğu için fazla tuz koymanıza gerek yok. sonradan sayfaya eklemek aklıma geldiği için asama fotograflari yok. deneyeceklere afiyet olsun. 

Patlıcan Çığırtma (Bergama Yöresi) Tarifi

Patlıcan Çığırtma (Bergama Yöresi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 3 adet kapya biber
  • 2 adet büyük boy domates
  • 2 dış sarımsak
  • Zeytin yağı (İsteğe bağlı sıvı yağ da kullana bilirsiniz)
  • Tuz

Patlıcan Çığırtma (Bergama Yöresi) Tarifi Yapılışı

Merhabalar kahvaltıda çok severek yaptığım ve hepimizin sevdiği bir tarif.
  1. Önce malzemelerimizi yıkıyoruz. Sonra görselde gördüğünüz gibi uzun bir şekilde hep patlıcanları hem biberleri kesiyoruz.
  2. Domateslerimizi ince ve ufak bir şekilde doğruyoruz.
  3. Sarımsaklarımızı aynı şekilde ufak ufak doğruyoruz.
  4. Tavayı ocağa alıyoruz bolca yağ ekleyip kızardıktan sonra patlıcanlarımızı tavaya alıyoruz.
  5. Patlıcanlar kızartıldıktan sonra biberleri de aynı şekilde kızartıyoruz. Fazla yağını tavadan alıp biber ve patlıcanları tavaya alıyoruz.
  6. Üzerine doğradığımız domates ve sarımsağını tuzunu ekledikten sonra kapağını kapatıp domatesler ezilene kadar pişiriyoruz.
  7. Piştikten sonra ocağın kapağını kapatıp seviş tabağına alıyoruz.
    Afiyet olsun. 🤗