3 Ekim 2019 Perşembe

Sade Kek Tarifi

Sade Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Sade Kek Tarifi Yapılışı

Selamlar.
  1. Yumurtaları ve şekeri iyice köpürene kadar çırpıyoruz ve üstüne diğer malzemeleri ekliyoruz.
  2. Yağladığımız kek kalıbına hamuru döküp üstünü antep fıstığı, ceviz, susam vb. süsleyebiliriz.
  3. Önceden ısıtılmış 175 ° fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
    ( Ben çatalla kontrol ediyorum çatalı keke batırın çatalda hamur kalmamışsa pişmiştir:)) Afiyet olsun
REK

Tencerede Pratik Patlıcan Kebabı Tarifi

Tencerede Pratik Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet patlıcan
  • 400 gr kıyma
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytin yağı

Tencerede Pratik Patlıcan Kebabı Tarifi Yapılışı

Patlıcan kebabını seviyor fakat klasik pişirme yöntemini kuru buluyorsanız eğer, işte bu tarif tam da size göre. 🍆🍆🍆
Mevsimi geçmeden güzel bir yemek için buyrun tarifine. 😉
  1. Patlıcanları alacalı soyun, iki parmak genişliğinde halkalar halinde dilimleyin ve acısının çıkması için tuzlu suya koyun.
  2. Bu arada kıymayı bir kaba alın. İçerisine rondodan geçirdiğiniz soğan, sarımsak ve maydanozları ilâve edin.
  3. Tuz ve baharatları ekleyin ve güzelce yoğurun.
  4. Genişçe bir tencere içerisine bir patlıcan halkası bir köfte şeklinde dizin.
  5. Bir kâse içerisinde salçayı az miktarda soğuk su ile açın ve kebabınızın üzerine gezdirin.
  6. Zeytin yağını da ilâve edin.
  7. Daha sonra çekirdek kısmını çıkarıp uzunlamasına dörde böldüğünüz biberleri kebabın üzerine dizin ve tencereyi ocağa alıp pişmeye bırakın.
Pirinç pilavı ile sıcak servis edin.
👩‍🍳 Afiyet olsun.

Elmalı Kek Tarifi

Elmalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 200 gr eritilmiş tereyağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tane elma
  • Arzuya göre kuş üzümü

Elmalı Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtalar pudra şekeri, toz şeker ve vanilin iyice köpürene kadar çırpılır.
  2. Ardından eritilmiş tereyağı eklenir.
  3. Su eklenir. unu eleyip ekleyin.
  4. Yavaş yavaş karıştırın en son kabartma tozunu ilave edin.
  5. Kek kalıbınızı yağlayın.
  6. Hamuru yağlanmış tepsiye dökün.
  7. Üzerine soyup dilim dilim doğradığınız elmaları sıralayın.
  8. En son arzuya göre üzüm serpiştirin.
  9. Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 40dkda pişirin.

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet kuru soğan
  • 500 g taze fasulye
  • 3 adet domates
  • Tuz

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi Yapılışı

  1. Yarım çay bardağı zeytinyağı tencereye alınır.
  2. Yemeklik doğranmış soğanlar kavrulur.
  3. Temizlenip arzuya göre kesilmiş olan fasulyeler eklenir.
  4. Tencerenin kapağı kapatılarak 6-7dk kavrulur.
  5. Daha sonra 3 adet kabuğu soyulup doğranmış domates eklenir.
  6. 1 su bardağı sıcak su ilave edilir.
  7. Fasulyeler pişene kadar tencerenin kapağı kapatılarak pişirilir.
  8. Ocaktan almadan tuzu eklenir.
  9. Zeytinyağı da eklenerek servis kaselerine alınır.
  10. Soğuk olarak servis edilir.
Afiyet olsun.

Semizotu Salatası Tarifi

Semizotu Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bağ semizotu
  • 1 kase yoğurt
  • 5 adet salatalık
  • 1 çay bardağı mayonez
  • Nane
  • Zeytinyağ
  • 2 diş sarımsak

Semizotu Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Semiz otunu iyice yıkayıp doğrayalım.
  2. Salatalıkları yıkayıp kabuğunu soymadan incecik doğrayalım.
  3. Derin bir kasede yoğurdu ve mayonezi karıştırıp içine sarımsağı rendeleyelim.
  4. Daha sonra semizotu ve salatalığı içine koyup karıştıralım.
  5. Üzerine nane ve zeytinyağ gezdirelim Afiyet olsun

Patates Çorbası Tarifi

Patates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 4 -5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 6-7 su bardağı su
Terbiyesi İçin
  • 1 çorba kasesi yoğurt
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 yemek kaşığı un ( Tepeleme )
  • Yarım limonun suyu
Üzeri İçin
  • Tereyağı
  • Dereotu

Patates Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri küçük küpler şeklinde doğruyoruz.
  2. Soğanı ve sarımsağı rendeleyip zeytinyağın da kavuruyoruz.
  3. Patatesi katıp üzerine suyunu ilave ediyoruz.
  4. Tuzunu ve karabiberini de ayarlıyoruz, kaynamaya başladıktan sonra 20 dakika pişiriyoruz.
  5. Terbiyesini iyice çırpıyoruz, çorbadan iki kepçe alıp içine katıp karıştırıyoruz. Hazırladığım terbiyeyi içine katıp kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz ki kesilme olmasın.
  6. 10-15 dakika daha pişirip ocağı kapatıyoruz.
  7. İnce kıydığımız dereotunu da katıp erittiğimiz tereyağını da üzerine gezdiriyoruz. AFİYETLER OLSUN.

Bolonez(Bolognese) Soslu Spagetti Tarifi

Bolonez(Bolognese) Soslu Spagetti Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket spagetti
  • 200g kıyma
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 dış sarımsak
  • 2 adet soğan
  • 3 orta boy domates
  • 2 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, kimyon, karabiber

Bolonez(Bolognese) Soslu Spagetti Tarifi Yapılışı

  1. Önceden rondodan geçirmiş olduğunuz soğan ve havucu sıvı yağda kavurun.
  2. Daha sonra kıymayı ilave ederek kavurmaya devam edin.
  3. Sürekli karıştırarak kavurmaya devam ederken kıyılmış sarımsakları da ekleyin.
  4. Yaklaşık 20 dakika kadar kavurduktan sonra salçayı da ilave edin, sonra kabuğunu soyup rondodan geçirmiş olduğunuz domatesleri ekleyin.
  5. Altı kısık olarak pişirmeye devam edin, gerekirse su ekleyebilirsiniz.
  6. Tuzu ve baharatları ekleyin.
  7. Şekeri koyun.
  8. Sebzeler ve kıyma iyice özdeşleşene kadar ve suyunu kontrol ederek kaynatın.
  9. Pişirdiğiniz spagettinin üzerine koyarak servis edin. Afiyet olsun.

Diş Buğdayı Pastası Tarifi

Diş Buğdayı Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket pandispanya
  • 2 paket krem şanti ( 1 su bardağı yetiyor )
  • 1 litre süt
  • 10 adet çilek
  • 2 adet muz
  • 1 adet şeker hamuru ( büyük boy pembe )

Diş Buğdayı Pastası Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce şeker hamurumuzu pastanın büyüklüğüne göre açıyoruz.
  2. Daha sonra pandispanyanın 1 kâtını sütle ıslatıyoruz paketin arkasında yazan krem şantiyi hazırlayıp pandispanyanın üzerine sürüyoruz.
  3. Çilek muz koyuyoruz ve diğer katlarında aynı şekilde yapıyoruz süt ile ıslatıp krem şanti sürüp çilek ve muz koyuyoruz.
  4. En üst kata geldiğimiz zaman pastasının yan kısmına ve üst kısmına tamamiyle sadece krem şanti sürüyoruz.
  5. Üzerine açtığımız şeker hamurunu kapılıyoruz daha sonra üzerini istediğimiz gibi süsleyebiliriz.
    Afiyet olsun.

Kırmızı Biber Turşusu Tarifi

Kırmızı Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilo kırmızı biber
  • 3 baş sarimsak
  • 1 bardak sıvı yağ
  • 1 bardak sirke
  • 1 bardak su
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • Yarım demek maydanoz
  • Kavanoz
  • ( Tuz sarımsak maydanoz u kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)

Kırmızı Biber Turşusu Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kırmızı biberleri saplarını kopartıp içlerini temizliyoruz.
  2. Daha sonra kırmızı biberleri güzelce yıkayıp süzüyoruz.Ssüzmüş olduğunuz kırmızı biberleri istediğimiz boyuta göre doğruyoruz.
  3. Doğranan kırmızı biberleri bir kaba alıp bekliyoruz.
  4. Tencere içerisine bir bardak yağ bir bardak su 1 bardak sirke döküp kaynatıyoruz
  5. Kaynadıktan sonra biberleri tencerenin içine atıyoruz.
  6. Tuzunu da atıp kapağını kapatıyoruz orta ateşte yaklaşık 15 dakika piştikten sonra kapağını açıyoruz altını kapatıyoruz ocağın.
  7. Daha sonra ayıklanmış olduğumuz sarımsakları tencerenin içine atıyoruz .
  8. Doğradığımız maydanozları da tencerenin içine atıyoruz ve sıcak halde kavanozlara doldurup sıkıca kapağını kapatıyoruz kavanozlu ters çeviriyoruz ve bir gece bekletiyoruz Afiyet olsun

Ton Balıklı Makarna Tarifi

Ton Balıklı Makarna Tarifi İçin Malzemeler

Ton balık karışımın içi:
  • 2 teneke ton balığı
  • 1 kırmızı paprika
  • 1 orta boy soğan
  • 15-20 tane yeşil zeytin (siyah da olabilir)
  • 4 yemek kaşığı Zeytin yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
Ana malzeme:
  • 1/2 (yarım) paket makarna (ben penne kulandım)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Biraz yağ
  • Su

Ton Balıklı Makarna Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar size yep yeni tarifimle geldim.
Toooooon Balıklı Makarnaaam 😍😍😍
  1. İlk olarak geniş tenceremizin içerisine 1-1. 5 litre suyumuzu doldurum kaynamaya bırakalım.
  2. İçerisine tuz ve birazcık zeytinyağı gezdirelim.
  3. Suyumuz kaynıyana kadar bütün malzemelerimizi hazırlayabiliriz.
  4. Bir kasenin içerisine ton balıklarımızı koyalım gerekirse biraz çatallar ayıralım. eğer balığnız yağ içindeyse yağını dökün/süzün.
  5. Sonra soğanımızı soyup yıkıyalım ve küp küp doğrayalım bir tabağa koyalım.
  6. Paprikamızı temizleyip yıkayalım ve küp küp doğrayıp soğanın yanına ekleyelim.
  7. Son olarak zeytinlerimizi (çekirdeksiz)Halka halka doğrayalım kenara alalım.
  8. Bu arada suyumuz kaynadıysa makarnamızı ekliyelim ve haşlıyalım.
  9. Geniş ve derin bir tava alalım ve içerisine zeytin yağımızı dökelim soğan ve paprikaları aynı anda kavuralım.
  10. Kavurdukdan sonra zeytinimizi de ekliyelim biraz kavuralım ve en son olarak ton balıklarını da ekliyerek ocağımızı kapatabiliriz. ( arada sırada makarnanızı karıştırın )
  11. Balık harcının üzerine baharatlarımızı da ekliyerek iyice karıştıralım ve dinlenmeye bırakalım.
  12. Makarnamız pişmişse süzerek ton balıkların üzerine ekleyin ve iyice karıştırın.

Çikolata Şelaleli Kek Tarifi

Çikolata Şelaleli Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kek için:
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri
  • 2, 5 / 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı kakao
Arası için :
  • 1 adet sıvı krema
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • (Bu iki malzemeyi mikser ile çırpalım ve krem şanti haline getirelim)
Sunum için kullandıklarım :
  • Orman meyvesi
  • Erimiş sıcak çikolata

Çikolata Şelaleli Kek Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak yumurtalarımızı toz şeker ile hafif köpürene kadar çırpıyoruz.
  2. Daha sonra pudra şekerimizi ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
  3. Sıra ile süt ve sıvı yağı ilave edip çırpmaya devam (yaklaşık 1 dakika)
  4. Unumuzu, kabartma tozumuzu ve vanilini ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  5. Son olarak kakaoyu ekleyelim ve çırpalım. Kekimizin hamuru hazır🥰
  6. Fırın tepsisine döküp, önceden 180 derecede ısıttığımız fırınımıza verelim. Yaklaşık yarım saat sonra kekimiz hazır arkadaşlar.
  7. Kekimizi soğumaya bırakalım ve soğuduktan sonra küçük dilimlere keselim.
  8. Kestiğimiz küçük dilimlerin arasına krema sürelim ve başka bir dilim ile üzerini kapatalım. (Bunu 2-3 kat elde edene kadar yapalım)
  9. Son olarak üzerini orman meyveleri ile kaplayalım ve sıcak çikolatayı akıtalım😍
    Afiyetle yiyebilirsiniz❤️

Yumuşacık Pofuduk Pastane Poğaçası Tarifi

Yumuşacık Pofuduk Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta (1 sarısı üstüne sürülecek )
  • 1 paket oda sıcaklığında margarin (250 gr)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya (42 gr)
  • Yarım bardak ılık su
  • Aldığı kadar un
İç malzemesi
  • Peynir maydanoz
  • İsteğe bağlı patatesli veya kıymalı da yapabilirsiniz

Yumuşacık Pofuduk Pastane Poğaçası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yarım bardak ılık su ile mayamızı yaklaşık 10 dk açıyoruz.
  2. Ardından yoğurma kabımıza sırasıyla tüm malzemelerimizi ekleyip ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
  3. Hamurumuzu en az 10 dk yoğuralım.
  4. Hamur ne kadar yoğurulursa lezzeti o kadar artar.
  5. Ardından üstünü temiz bir bezle örtüp yaklaşık 1 saat mayalamaya bırakıyoruz
  6. Hamurumuz kabardıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp istediğimiz şekli vererek tepsiye diziyoruz.
  7. Üzerine yumurta sarısı sürerek tepsi de yaklaşık 10 dk mayalanmaya bıraktık tan sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırın da altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
  8. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra temiz bir bez üzerine alıp üstüne kapatalım yumuşak pofuduk poğaçalarımız yenmeye hazır :)
    afiyet olsun

Kremasına Hayran Kalacağınız Oreolu Pasta Tarifi

Kremasına Hayran Kalacağınız Oreolu Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanyası için;
  • 5 Yumurta
  • 1 Su bardağı Şeker
  • 1 Su bardağı Un
  • Yarım Su bardağı Nişasta
  • (Buğday Mısır fark etmez)
  • 1 kabartmatozu
  • 3 çorba kaşığı Kakao
  • 5-6 Yemek Kaşığı Sıcak Su
Pasta Kreması için;
  • 15 Oreo
  • 300gr Quark (Labne)
  • 1 paket Creme Fraiche (Kaymak)
  • 2 paket Schlagsahne (Krema)
  • 5 paket Krema Sertleştiricisi
  • 100 gr Pudraşekeri
Dışı için;
  • Kremşanti
Çikolata Sosu için;
  • 100gr Çikolata
  • 50gr Hindistanceviziyağı

Kremasına Hayran Kalacağınız Oreolu Pasta Tarifi Yapılışı

Merhabalar dün Akşamdan hazırlamış olduğum müthiş bir Pastam var
Kremasını kendim uydurdum öyle güzel olduki😍
Mutlaka denemelisiniz
1. Öncelikle Pandispanyasından başlayalım Yumurtaları Sarısından ayıralım
Beyazları bir çimdik tuz ile Kar haline gelince kadar çırpalım
❗Aşağıda Fotoğrafta gördüğünüz gini Kabı ters çevirdiğinizde Yumurta Akları düşmüyor ise olmuştur
❗Not: Yumurtaların kar haline gelebilmesi için kullandığınız Kabın ve Mixerin kesinlikle kuru olması gerekiyor
En ufak bir Su damlası Kabarmasını önleyecektir
Buarada Yumurta Akımdaki Gülen yüzü fark ettinizmi Sizde😃
2. Yumurta Sarısını Şeker eriyinceye kadar başka bir Kapta çırpın
3. 6 Yemek kaşığı Sıcak Suyu koymayıda unutmayın
4. Tüm Kuru Malzemeleri ayrı bir Kapta Süzgeçten geçirip karıştıralım ardından Yumurta Sarısına ekleyelim Spatula ile güzelce karıştırdıktan sonra Yumurta Akını dikkatlice ekleyelim
5. Kek Hamurunu 18-20 büyüklüğündeki Pasta Kalıbına dökelim tezgaha 2-3 sefer vuralım göreceksinizki Hava Kabarcıkları çıkacak
❗Not: Kalıbı vurmamızın Sebebi içindeki Hava Kabarcıklarını dışarıya çıkarıp
Kekin orantılı kabarması içindir
Bütün Püf Noktaları uygularsanız harika bir Pandispanya elde edersiniz☺️
6. 180° Kürdan Testini başarı ile geçinceye kadar Fırında pişsin
Yaklaşık 30 dakika sürebilir ama yinede kontrollü olun
7. Kekimiz pişerken Kremasını yapmaya başlayalım;
Oreoları un ufak oluncaya kadar ezdim
8. Kreması için gerekli olan Malzemeleri bir Kaba alıp güzelce Kıvam alıncaya kadar çırpalım
9. Oreoları Kremaya dahil edelim
10. Buzdolabında bekletelim
11. Bu esnada Kekimiz pişmiştir artık biraz dinlendikten sonra Kalıbına çıkarıp
3 Parçaya ayıralım
12. Üstündeki Parçayı en aşağıya Tabanı olarak kullandım, ki üzeri düz olsun
13. Tabanını Kalıbına tekrar koyalım ve her yerine gelecek şekilde Süt ile ıslatalım
❗Not: burası çok önemli gerçekten her yerinin ıslanmış olduğundan emin olun kenarları vs. Sonra yerken kuruluk olmasın☺️
Ben baya bir ıslattım yerkende belliydi yumuş yumuş olmasından😍
14. Üstüne Kremayı bolca koyalım
15. Aynı işlemi diğer Kısmınada yapalım
(Süt ile ıslatma üzerine Krema. )
❗Kremayı 2 Katına yetecek kadar eşit şekilde ayırırsınız
16. En üstünüde Süt ile islatalım ve 3 Saat Buzdolabında bekletelim
17. Pastamız beklerken Dışına süreceğimiz Kremşantisini hazırlayalım onuda Buzdolabına alalım soğuduktan sonradaha güzel sertleşiyor
18. Eveet artık tamamlayabiliriz
Pastamızı Kalıptan çıkaralım her yerini Kremşanti ile kaplayalım
Üstünede ben Sıkma Torbası ile şekil verdim
❗Kremşanti yoksa benim gibi
Krema ve Krema Sertleştiricisini çırpıp onuda kullanabilirsiniz ama Kremşantiyi öneririm☺️
19. En üstüne eritmiş olduğumuz Çikolatayı dökelim ben Çikolatayı döktükten sonrada Bıçak ile biraz şekil verdim☺️
Dinlenmesi için Buzdolabına kaldıralım
Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin💐