4 Haziran 2018 Pazartesi

Fırında Nar Gibi Kızarmış Tavuk - yemek tarifleri

Fırında Nar Gibi Kızarmış Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bütün tavuk
  • Yarım limon
SOS İÇİN;
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yenek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 diş sarımsak
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 silme çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı tavuk baharatı
  • 2 çay kaşığı dolusu tereyağı

Fırında Nar Gibi Kızarmış Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tavuğumuzu yıkayalım ve yarım limon ile limonlayalım.
  2. Daha sonra sos malzemelerimizi bir kapta karıştıralım.
  3. Tavuğun sığacağı dar bir kaba tavuğu koyalım.
  4. Tavuk tam sığsın.
  5. Sosumuzu iyice yedirelim tavuğun her yerine.
  6. Bu tavuğun en önemli püf noktası tavuğun bu sosta beklediği süre.
  7. Mesela benim ertesi gün misafirim varsa bu şekilde soslayıp kaba poşet geçirip aksamdan dolaba koyarım. Ertesi gün akşama kadar bu sosla bekletirim. Arada bir alt üst ederim sosun içinde. Bu sayede tabiri caizse lokum gibi oluyor 😍😍😍.
  8. Sosumuza buladığımız tavuğumuzu eğer vaktiniz varsa benim gibi 1 gece, yoksa en az 3 saat dolapta sosumuzla bekletiyoruz.
  9. Beklemenin sonunda fırın poşetine sosu çok sıyırmadan koyuyoruz.
  10. Bu şekilde 45 dakika kadar pişiriyoruz. 45 dakikanın sonunda poşeti kesip tepsiye alıyoruz.
  11. Tavuğun üzerine 2 çay kaşığı tereyağından parçalar koparıp koyuyoruz zaten poşetin içine suyunu bırakmış oluyor.
  12. Bu şekilde 30 dakika kadar daha pişireceğiz.
  13. Eğer isterseniz patates ve soğanı iri iri doğrayıp tavuğun kalan sosuna bulayıp ayrı bir poşette pişirebilirsiniz. Buda çok lezzetli oluyor ben öyle yaptım.
  14. Tavuğumuz 170 derecede yavaş yavaş ağır ağır güzelce kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun😍😍😍

Ferah Yoğurtlu Yaz Salatası ( Patatesli-Köz Biberli-Semizotlu Şahane) - yemek tarifleri

Ferah Yoğurtlu Yaz Salatası ( Patatesli-Köz Biberli-Semizotlu Şahane) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet haşlanmış patates
  • 3 adet kapya biber
  • Bir tutam semizotu
  • Bir tutam dereotu
  • Bir kase yoğurt (küçük kase)
  • 1 tepeleme yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş küçük sarımsak
  • Tuz

Ferah Yoğurtlu Yaz Salatası ( Patatesli-Köz Biberli-Semizotlu Şahane) Tarifi Yapılışı

Ferah, çok lezzetli, şahane tam bir yaz salatası tarifi paylaşmak istiyorum, başka bir yemekten artan haşlanmış patatesleri değerlendirmek için evdeki diğer malzemelerle az ölçüde yaptığım bir salata bizim gibi yoğurtlu salatayı sevenler mutlaka denemeli 😍😋👍🏻💕
Gelelim tarife,
  1. Öncelikle patatesleri yıkayarak ister düdüklü tencerede isterseniz normal tencerede haşlıyoruz, diğer taraftan kapya biberleri közlüyoruz ( ben tam olarak köz kokusu olması için her zaman olduğu gibi ocakta közledim ama herkes istediği şekilde közleye bilir)
  2. Semiz otunu ve dereotunu güzelce yıkayıp süzdürüyoruz ve semizotunun yapraklarını ayıklıyoruz, dereotunu ince ince doğruyoruz.
  3. Bir kaseye yoğurdu, mayonezi ve ezilmiş sarımsağı alarak çırpıyoruz, ben yoğurdun 3 yemek kaşığını süzme yoğurt 3-4 yemek kaşığını da normal yoğurt olarak karışık kullandım.
  4. Haşlanan patatesleri soyuyoruz ve çok büyük olmayacak şekilde küp küp doğruyoruz, közlenmiş kapya biberi de soyuyoruz ve çekirdeklerini temizleyerek küçük küçük doğruyoruz.
  5. Uygun bir karıştırma kabına doğradığımız patates, kapya biber, semizotu ve dereotunu koyarak üzerine yoğurt sosunu döküyoruz ve tuz ekleyerek karıştırıyoruz salatamız hazır servis tabağına alıp servis ediyoruz.
  6. Ben bu salatayı tavuk yemeğinin yanında yaptım muhteşem oldu tavsiye ederim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😍😍😍😋😋😋

Kolay Nohutlu Kuskus Çorbası

Kolay Nohutlu Kuskus Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 Çay Bardağı Kuskus
  • 1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
  • 6 Bardak Su
Terbiyesi için;
  • 3 Yemek Kaşığı Tepeleme Yoğurt
  • 1 Yemek Kaşığı Tepeleme Un
  • 1 Adet Yumurta
Üzeri için;
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağ
  • 1-2 Yemek Kaşığı Sıvı yağ
  • Nane
  • Pul biber (İsteğe Bağlı )

Kolay Nohutlu Kuskus Çorbası Tarifi Yapılışı

Tencereye önce suyu sonra kuskusu dökelim, kaynayıp hafif yumuşayıncaya kadar pişirelim içine nohutları ekleyip kısık ateş de pişmeye devam ederken terbiyesini hazırlayalım.
Kase içinde yoğurdu, yumurtayı güzelce çırpalım ve unu ekleyip pürüzsüz oluncaya kadar çırpalım kesilmemesi için çorbanın sıcak suyundan içine dört beş yemek kaşığı döküp harmanlayalım ve çorbanın içine yavaş yavaş ve karıştırarak dökelim bir taşım daha kaynatıp ocağın altını kapatalım.
Küçük tavada tereyağ ve sıvı yağı kızdıralım içine naneyi döküp kavuralım ve çorbanın üzerine gezdirip karıştıralım beş on dakika dinlendirip sıcak sıcak afiyetle yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

2 Haziran 2018 Cumartesi

İftar Davetleri İçin Pratik Bir Meze Yoğurtlu Tavuk Salatası - yemek tarifleri

İftar Davetleri İçin Pratik Bir Meze Yoğurtlu Tavuk Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım fileto tavuk göğsü
  • 5 adet kornişon turşu
  • Yarım demet dereotu
  • 1 kase yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

İftar Davetleri İçin Pratik Bir Meze Yoğurtlu Tavuk Salatası Tarifi Yapılışı


1. Bir karıştırma kabı içerisine haşlanıp didiklenmiş yarım fileto tavuk göğsü alınır.
2. Üzerine 5 adet küp şeklinde doğranmış kornişon turşu, yarım demet ince doğranmış dereotu, 1 kase yoğurt, 2 yemek kaşığı mayonez, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilir.
3. Tüm malzemeler birbirine geçinceye kadar karıştırılır.
4. Hazırlanan salata servis tabağına alınarak üzerine zeytinyağı gezdirilir ve servis edilir. Afiyet olsun.

Alinazik Kebabı

Alinazik Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Beğendisi için;
  • 600 g patlıcan (3-4 adet orta boy)
  • 1 su bardağı SÜTAŞ süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı SÜTAŞ tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
Kıyması için;
  • 300 g orta yağlı kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 5 kaşık sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber

Alinazik Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Bir tavaya sıvı yağ, kıyma ve yemeklik doğradığımız soğanı alarak kavuralım.
  2. Ardından yeşil biber ve küp şeklinde doğradığımız domatesi de ekleyerek domates suyunu salana kadar kavurmaya devam edelim.
  3. Biber salçası, tuz ve karabiberi ekleyip karıştıralım.
  4. Patlıcanları közleyelim ve kabuklarını temizleyerek küçük küçük doğrayalım.
  5. Bir taraftan sarımsaklı süzme yoğurdumuzu hazırlayalım.
  6. Patlıcanları bir tavaya alarak ısıtalım  ve bir kaba alalım.
  7. Üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu dökerek iyice karıştıralım ve tuz ile karabiberi ekleyelim.
  8. Hazırlamış olduğumuz beğendiyi servis tabağına alalım.
  9. Üzerine sıcak olan kıymalı harcımızı ekleyelim.
  10. Dilerseniz üzerine tereyağında pul biber kızdırıp gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kiremitte Soslu Kaşarlı Köfte

Kiremitte Soslu Kaşarlı Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • Bayat ekmek içi (kurutulmuş ekmek içi de olur)
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
Sosu için;
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz ve karabiber
  • 2 yemek kaşığı SÜTAŞ tereyağı
  • 1 su bardağı su
Üzeri için;
  • SÜTAŞ Kaşar peyniri rendesi

Kiremitte Soslu Kaşarlı Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Köfte için soğan, sarımsak, maydanoz ve yumurtayı rondodan geçirelim.
  2. Bir kaba kıymayı alalım ve üzerine rondolan geçirilmiş malzemeler, bayat ekmek içi, tuz, karabiber ve pul biberi alarak güzelce yoğuralım.
  3. Hazırlamış olduğumuz köfte harcını istediğimiz gibi şekillendirelim ve üzerini streç film ile kapatarak 2 saat kadar dolapta dinlendirelim.
  4. Sos için domatesleri rendeleyelim.
  5. Tavaya tereyağını alarak eritelim ve rendelediğimiz domatesi üzerine ekleyelim.
  6. Biraz pişen domatesin üzerine salça, sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştıralım.
  7. Son olarak üzerine 1 su bardağı suyu da ekleyerek biraz daha pişirelim.
  8. Dinlendirmiş olduğumuz köfteleri sıvı yağda her iki tarafını da çok az kızartalım.
  9. Güveç kaplarımızı köfteleri yerleştirerek üzerine hazırlamış olduğumuz domates sosundan ekleyelim.
  10. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında suyunu çekip biraz kızarana kadar pişirelim.
  11. Son olarak güveçlerin üzerine kaşar peyniri rendesi serperek peynirler eriyene kadar tekrar fırınlayalım
  12. Sıcak olarak servis edelim. Afiyet olsun.

Pratik İçli Köfte (20 Tane İncecik)

Pratik İçli Köfte (20 Tane İncecik) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:
  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • Yarım çay bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • Yarım çay bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • Yarım tatlı kaşığı biber salçası
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
İç harcı için:
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 150 g kıyma
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 1 tutam maydanoz
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Pratik İçli Köfte (20 Tane İncecik) Tarifi Yapılışı

  1. Bir tavaya sıvı yağ alarak küçük küçük doğradığımız soğanları hafif pembeleşinceye kadar kavuralım. Kıymayı ilave ederek 5 dakika kadar kavuralım.
  2. Baharatları ve biber salçasını ilave edelim 2-3 dakika daha pişirelim. ceviz ve maydanozu ilave ederek karıştıralım. ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
  3. Hamuru için bir kaba bulgur ve irmiğin Üzerine kaynar suyu dökerek üzerini kapatalım. 10 dakika bekleyelim.
  4. Bulgura un, yumurta, biber salçası ve baharatları ekleyerek güzelce yoğuralım. Hamurumuz hazır olduktan sonra Tezgaha streç filmi açalım.
  5. Üzerine köfte hamurundan yerleştirerek tekrar streç film ile üzerini kapatalım. Merdane yardımı ile hamurumuzu ince bir şekilde açalım.
  6. Açtığımız hamurun üzerindeki streç filmi alarak, yuvarlak bir kase ile keselim. ortasına iç harcımızdan koyalım ve her iki yanından streç filmi kapatalım.
  7. Bütün köfteleri bu şekilde hazırladıktan sonra yağda kızartalım. ister haşlayın ister kızartın ben ikisinden de yaptım. Afiyet olsun.

Lorlu Cevizli Köz Biber Salatası (Süper Lezzet) - yemek tarifleri

Malzemeler
  • 5 Adet Közlenmiş Kırmızı Kapya Biber
  • 150 Gram Tatlı Lor Peyniri
  • 1 Adet İri Domates
  • 3 Yemek Kaşığı Doğranmış Ceviz
  • 1 Yemek Kaşığı Kuru Kekik
  • Yeterince Tuz
  • 10 Dal Taze Maydanoz
  • 10 Dal Yeşil Taze Nane
  • Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı

Lorlu Cevizli Köz Biber Salatası (Süper Lezzet) Tarifi Yapılışı

Merhaba Arkadaşlar.
Sizlerle Nefis Bir salata tarifi paylaşacağım. Hem Doyurucu hem sağlıklı hemde çok pratik bir salata.
İsterseniz kahvaltıya isterseniz iftara dilerseniz sahura dilediğiniz her öğünde tüketebileceğiniz harika bir alternatif mutlaka denemenizi öneririm
😊😊👌👌👌👍👍👍. Buyurun Yapımına başlayalım 👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇.
  1. Öncelikle biberlerimizi közleyelim.
  2. Dileyen konserve közlenmiş biber de kullanabilir ben yazın közleyip dondurucuya attığım biberlerden kullandım tercih sizin. 😊😊
  3. Şimdi közlediğimiz biberleri doğrama tahtamızın üzerinde dövelim ardından uygun bir karıştırma kabına alalım.
  4. Tatlı lorumuzu ufalayıp ilave edelim.
  5. Şimdi iyice ayıklayıp yıkadığımız yeşillikleri incecik doğrayıp ilave edelim.
  6. Bıçak ile doğradığımız cevizleri kuru kekiği tuzu ve zeytinyağını ilave edip harmanlayalım.
  7. En son kabuklarını soyup küçük küçük küpler halinde doğradığımız domatesi de ilave edip karıştıralım.
  8. Bütün lezzetler birbiriyle iyice bütünleşsin 👌👌👌👌
  9. Nefis salatamız servise hazır.
Deneyecek arkadaşlara afiyet Sağlık olsun .Sevgiyle kalın hayırlı huzurlu Ramazanlar dilerim.

Enfes Yoğurtlu Kıymalı Erişte - yemek tarifleri

Enfes Yoğurtlu Kıymalı Erişte Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-3, 5 su bardağı erişte
  • 6, 5 su bardağı kaynamış su ( gerekirse ekleyebilirsiniz )
  • Tuz ( eriştenin tuzuna göre miktarı ayarlayabilirsiniz )
Erişte Haşlandıktan Sonra;
  • 2-3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı yada sıvı yağ
  • 1, 5 yemek kaşığı kadar tereyağı
  • Yağ miktarını damak tadına göre ayarlayabilirsiniz
Kıymalı Harç İçin;
  • 300 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Bir tutam maydanoz
  • 3-4 yemek kaşığı kadar zeytinyağı yada sıvı yağ ( kıymanın yağ miktarına ve damak tadına göre ayarlayabilirsiniz)
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber
Eriştenin Üzerine Dökmek İçin;
  • 1 büyük kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • İsterseniz kıymanın üzerine az tereyağı ve pulbiber kızartıp dökebilirsiniz

Enfes Yoğurtlu Kıymalı Erişte Tarifi Yapılışı

Enfes bir lezzet😋 ev yapımı eriştenin nefaseti kıymalı harç ve yoğurtla birleşince harika bir yemek oldu, mutlaka denemelisiniz 😍😋🤗💕
Gelelim tarife,
  1. Öncelikle kıymalı harcı hazırlamak için uygun bir tavaya zeytinyağı yada sıvı yağı koyarak ocağa alıyoruz.
  2. Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyerek yağ tamamen kızıp soğanlar kavrulmaya başladığında üzerine kıymayı ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Kıyma suyunu salıp çekince üzerine incecik doğranmış sarımsak ve az miktarda ( 3-4 yemek kaşığı kadar) sıcak su ekleyerek suyunu çekene kadar pişiriyoruz, suyunu çekince üzerine tuz, karabiber, pulbiber ekleyerek karıştırıp kısık ateşte birkaç dakika daha pişirip en son üzerine doğradığmız maydanozu ekleyerek karıştırıp ocaktan alıyoruz.
  4. Kıymalı harcı hazırlarken diğer taraftan yoğurdu büyük bir kaseye alıyoruz üzerine ezilmiş sarımsağı ekleyerek çırpıyoruz ve kenara alıyoruz, sarımsak isteğe bağlı.
  5. Daha sonra tencereye kaynamış su koyup üzerine eriştenin tuzunu göz önünde bulundurarak tuz ekleyip karıştırıyoruz kaynayan suyun içine erişteyi ekleyerek arada karıştırıp yumuşayıncaya kadar pişirip süzüyoruz.
  6. Tekrar tencereye zeytinyağı ve tereyağı koyarak ocağa alıyoruz yakmadan biraz kızdırıp üzerine süzdüğümüz erişteyi ekleyerek karıştırıp birkaç dakika kavurduktan sonra ocaktan alıp 5 dakika kadar arada karıştırıp dinlendirdikten sonra servis tabağına alıyoruz.
  7. Üzerine sarımsaklı yoğurdu döküp yayıyoruz, yoğurdun üzerinede kıymalı harcı dökerek servis ediyoruz.
  8. İsterseniz kıymalı harcın üzerine tereyağında pulbiber kızartıp dökebilirsiniz çok güzel oluyor.
  9. Bol yoğurtlu daha şahane oluyor tabaklara servis ettiğinizde üzerine bolca yoğurt dökerek yemenizi tavsiye ederim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Terbiyeli Ispanak Çorbası (Harika Bir Lezzet) - yemek tarifleri

Terbiyeli Ispanak Çorbası (Harika Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 200 gr ıspanak
  • 6 su bardağı su
  • Tuz
Terbiyesi için:
  • 5-6 kaşık dolusu yoğurt(yarım kaseden biraz fazla)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarisi
  • Bir kaç damla limon
Üzeri için:
  • 2 kaşık tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber

Terbiyeli Ispanak Çorbası (Harika Bir Lezzet) Tarifi Yapılışı

Merhabalar arkadaşlar, bugün harika bir çorba tarifim var. Havalar ne kadar sıcak olsa iftarda canımız çorba istiyor. ıspanak çorbası da hem harika bir lezzet, hem sağlıklı, hem de daha düşük kalorili ve hem de çok vitaminli bir çorba. Gelelim tarifimize😊
  1. Öncelikle küçük küçük doğradığımız soğanları sıvıyağda kavuruyoruz.
  2. Kısık ateşte yapalım ki soğanlarımız güzelce kavrulsun.  Kıvama gelsin.
  3. Daha sonra küçük küçük doğradığımız ıspanakları ilave ediyoruz.
  4. Tekrar kısık ateşte ıspanaklarımızı kavuralım.
  5. Ispanaklar küçülünce ve iyice kavrulunca suyumuzu ilave edelim.
  6. Kaynamaya bırakalım.
  7. O esnada çorbamızın terbiyesini hazırlayalım.
  8. Yoğurt, yumurta sarısı, un ve bir kaç damla limon suyunu karıştıralım.
  9. Kaynayan çorba suyumuzdan biraz alarak terbiyemizi karıştıralım.
  10. Çorba kesilmesin diye bu işlemi yapıyoruz.
  11. Terbiyemizi ılıklaştırdıktan sonra çorbamıza ilave edelim.
  12. Kaynayıncaya kadar karıştıralım.
  13. 5 dakika kadar bu şekilde kaynatalım.
  14. Son olarak çorbamıza tuzu ilave ediyoruz.
  15. Tuzu kesinlikle en son ekleyin.
  16. Çorbanız kesilmesin.
  17. Son olarak üzerine kızdırdığımız tereyağına biraz pulbiber ekleyelim.
  18. Pulbiberi ekleyince ocaktan alalım.
  19. Çorbamızın üzerine dökelim. Çorbamız hazır. Afiyet olsun😊❤


TAVSİYELER:
Soğan iyice kavrulmalı ve erimeli. Yanmaması için kısık ateşte bu işlemi yapın.
Terbiyemizi direkt eklemeyelim. Çorbanın kaynayan suyundan yavaş yavaş ekleyerek terbiyeyi ılıklaştırın.
Tuzu kesinlikle çorbamızın bitimine yakin eklemeliyiz. Çorbamız kesilmesin.

31 Mayıs 2018 Perşembe

Köz Patlıcan Mezesi / yemek tarifleri

Köz Patlıcan Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 Adet orta boy patlıcan
  • 1 adet kapya biber
Sosu için;
  • 5 diş sarımsak rendesi
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Kekik

Köz Patlıcan Mezesi Tarifi Yapılışı

SELAMUN ALEYKUM.
Akşam yemeklerinde basit ve lezzetli bir meze tarifi için buyrun 👍👇
1. Patlıcanları ve Kapya biberi yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip, patlıcanların üzerine bir fırça ile sıvı yağ sürüyoruz ve bir kaç yerine bıçak la çizikler atıyoruz ve 200 derecelik fırında yaklaşık 35 / 40 dakika kadar közlüyoruz.
📍Közleme işlemi, közleme tavasında da yapılabilir. Ben bu işlemi her zaman fırında yaptığım için tarifi bu şekilde verdim.
2. Sebzeler pişince fırından alıp patlıcanların ortasını boylamasına yarıp bir kaşıkla içini çıkartıyoruz. Kapya biberi de kabuğundan ayırıyoruz.
3. Kapya biberi ince ince doğruyoruz ve bir kapta patlıcana ekliyoruz.
4. Son olarak sosunu bir kasede harmanlayıp patlıcana ekleyip karıştırıyoruz. (baharatların oranını kendi damak tadınıza uygun ayarlamanız için ölçü vermedim merak eden olursa ben tuzdan , pulbiber ve kekikten 2 çay kaşığı kattım)
5. Servis tabağına alıyoruz.
AFİYET OLSUN 😊