7 Ocak 2019 Pazartesi

Tepsi Kebabı (Hatay) Tarifi

Tepsi Kebabı (Hatay) Tarifi İçin Malzemeler

Kıyma İçi İçin ;
  • 750 gr kıyma
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet büyük boy soğan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Kimyon
  • Köri (isteğe bağlı)
  • 2. 5 yemek kaşığı salça
  • 2 çay bardağı zeytin yağı
Üzeri İçin ;
  • 2 adet domates
  • 2 adet biber
Sosu İçin ;
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Tepsi Kebabı (Hatay) Tarifi Yapılışı

  1. Kıyma içi için kıymayı derin bir kaba alalım soğanı biberleri domatesi maydanozu teker teker doğrayıp robottan geçelim.
  2. Kıymaya ekleyelim baharatlarını ve geriye kalan malzemeleri ekleyelim ve yoğuralım.
  3. Yağladığımız tepsiye kıyma harcımızı basalım ve keselim.
  4. Normal kare şeklinde yuvarlak tepsi kullanırsanız üçgen keselim ki hazırladığımız sos içine girsin biberi ve domatesle sus yapalım.
  5. Diğer bir kasede sosumuzu hazırlayıp üstüne dökelim.
  6. Önceden ısıttığımız 200°C fırına verelim piştiğini anladığınızda kapatabilirsiniz. Afiyet olsun.
    Çok güzel enfes bir lezzet denemenizi tavsiye ediyorum 😋😊😊

Köy Çorbası (Kolay) Tarifi

Köy Çorbası (Kolay) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 Türk kahvesi fincanı kadar ince bulgur
  • 6 su bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • 5 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • Nane
  • Pul biber

Köy Çorbası (Kolay) Tarifi Yapılışı

  1. Havuç ve patates minik minik doğranılır. Bulgurla beraber suyu da eklenip yumuşayınca kadar pişirilir.
  2. Geniş bir tasta yumurta, yoğurt ve un karıştırılır. Tenceredeki sudan bir kepçe ilave ederek hızlı bir şekilde karıştırılır.
  3. Yavaşça tencereye ilave ederek bir yandan karıştırılır. İyice karıştırdıktan sonra nane tuz ilave edilir. ve altı kapatılır.
  4. Tereyağ da kavrulmuş pul biberli sosu çorbanın üzerine gezdirilir🔥🍲👌🏻şifa olsun 😌

6 Ocak 2019 Pazar

Tencerede Sebzeli Tavuk But Tarifi

Tencerede Sebzeli Tavuk But Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet orta boy baget
  • 4 orta boy patates
  • 1 büyük havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 2 adet aci biber
  • 5-6 sarımsak
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 3 buçuk su bardağı su

Tencerede Sebzeli Tavuk But Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle bagetler iyice yıkanır. Büyük boy bir tencereye dizilir ayrı bir kaba patates soğan ve havucun kabukları soyulur biraz iri olacak şekilde doğranır.
  2. Küçük küçük doğranan sarımsakta eklenip birbirine karıştırılır. Bagetlerin üzerine dizilir bezelye eklenir kabukları soyulmuş domates halka biçimde kesilip dizilir.
  3. Doğranmış biber tuz ve karabiber eklendikten sonra salçalar yağ ve su iyice karıştırılıp üzerine gezdirilir.
  4. Ocağa alınır ve orta ateşte bagetler yumuşayıp pişene kadar yaklaşık 50 dakika pişirilir deneyeceklere kolay gelsin hoş çakalın.

Terbiyeli Nefis Topalak Çorbası Tarifi

Terbiyeli Nefis Topalak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 1. 5 su bardağı ince bulgur
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 su bardağına yakın un
  • 1 yemek kaşığı biber salçası, kimyon, tuz
Çorbası için;
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 100 _150 gram kadar haşlanmış et( yada bulyon)
Sosu için;
  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı nane
  • 3 diş sarımsak, 1 limonsuyu(servisi için)

Terbiyeli Nefis Topalak Çorbası Tarifi Yapılışı



  1. Yoğurma kabımıza un hariç kuru malzemelarimizi alıyoruz.
  2. Üzerini kapatacak kadar soğuk su döküyoruz.
  3. Üzerine kapak kapatıp, şişmeye bırakıyoruz.
  4. Salçasını ekleyip yoğuruyoruz. ununu koyup elimizi ıslatarak iyice kıvam veriyoruz(macun gibi derler ya öyle)
  5. Kıvama gelen hamurumuzu nohut kadar parçalara ayırıp elimizi ıslatarak, yuvarlıyoruz, hamur bitene kadar, bu işlemi sürdürüyoruz.
  6. Tenceremize nohut ve eti didikleyip, 6 su bardağı su koyup kaynamaya bırakıyoruz.
  7. Yuvarlarınımız köfteleri de atıp pişmeye bırakıyoruz. bu arada yoğurt ve yumurta sarısını çırpıp çorbamızdan bir kepçe alıp yoğurtlu sosa karıştırıp, tenceremize döküyoruz.
  8. Tuzunu kontrol ediyoruz, kaynayınca köfteler de pişmiş olacaktır (bir tanesini ısırıp anlayabiliriz).
  9. Üzerine tereyağlı naneli sosu kızartıp döküyoruz.
  10. Sarımsağı ezip, limonla karıştırıp yanında servis yapıyoruz ( yemeyen olabilir).
    Afiyet olsun.

4 Ocak 2019 Cuma

Körili Ve Kremalı Makarna Tarifi

Körili Ve Kremalı Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket makarna
  • 1 paket sıvı krema (200 ml)
  • 1 tatlı kaşığı toz köri
  • 1 tatlı kaşığı reyhan
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Körili Ve Kremalı Makarna Tarifi Yapılışı

Tat olarak Tavuk Dünyası’nda yediğimiz makarna ile aynı lezzette olan bir makarna çıkıyor ortaya.
  1. Öncelikle kaynayan suya bir yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz ilave ederek makarnaları yaklaşık 10 dk haşlayalım.
  2. Daha sonra makarnayı süzelim makarnanın üzerine soğuk su tutmayın.
  3. Zeytinyağı ve tereyağını tencereye alalım. Eriyince makarnaları ekleyelim. Onun üzerine de sıvı kremayı ve diğer malzemeleri ekleyelim ve ocağın altını kısalım 5 dk sonra da makarnayı ocaktan alalım. Sıcak olarak servis edelim. Afiyet olsun

Tavuk Suyuna Sütlü Bal Kabağı Çorbası Tarifi

Tavuk Suyuna Sütlü Bal Kabağı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 20 dilim bal kabağı
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet küçük boy patates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kereviz sapı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 6 su bardağı tavuk suyu (haşlama suyuna iki adet defne yaprağı ekledim)
  • 1.5 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı zencefil
  • Tuz

Tavuk Suyuna Sütlü Bal Kabağı Çorbası Tarifi Yapılışı

Herkese Merhaba, 💐🌈🎈
Kış mevsiminde yapılabilecek alternatif ve şüphesiz en lezzetli çorbalardan biri olan bal kabağı çorbasını benim tarifimle çok beğeneceğinizi düşünerek☺️, şimdiye kadar denemediyseniz mutlaka denemelisiniz diyor ve hemen anlatmaya başlıyorum.😉👇👇
Tüm sebzeleri güzelce yıkayın, patates, havuç, soğan ve sarımsağın kabuklarını soyup iri iri doğrayın.
Sıvı yağı ve tereyağını, orta ateşte tencereye alın. Eridikten sonra, bir kaç dakika aralıklarla sırasıyla; soğan ve sarımsağı, patates ve havucu, bal kabakları ile kereviz sapını da ekleyerek bir kaç dakika çevirin.
Ardından tavuk suyunu ve zencefil ile şeker ilavesini yapın ve tüm sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık yarım saat çorbanızı pişmeye bırakın.
Sebzeler ezilebilecek ölçüde yumuşadıktan sonra, tamamen pürüzsüz olana kadar blender’dan geçirin ve tekrar ocağa alın.
Süt ilavesini de yaparak, karıştırın ve pişirmeye devam edin. Bir iki dakika kaynadıktan sonra son aşamada, damak zevkinize göre tuzunu ekleyin ve altını kapatın.
Bal kabağı kokulu, nefis lezzette çorbamız servise hazırdır. 🎉✨😋😍
Afiyet olsun. 🌷🎊💕🍵🎃

3 Ocak 2019 Perşembe

Kırmızı Şifa Salata Tarifi

Kırmızı Şifa Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 dal mor lahana
  • 2 dal taze soğan
  • Bir tutam maydanoz
  • Bir tutam dereotu
  • Bir miktar mısır
  • Bir miktar nar
  • Yarım kapya biber
  • 2 kornişon turşu
  • Bir tutam kekik
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Nar ekşisi
  • Limon
  • Sirke

Kırmızı Şifa Salata Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle mor lahanayı ince ince doğrayıp üzerine sirke ve tuz atılıp sıkılacak.
  2. Daha sonra bunun suyu süzülecek ve diğer malzemeler küçük küçük doğranacak.
  3. Tüm malzemeler karıştırma kabına alınacak ve üzerine nar ekşisi, yağ, limonsuyu, kekik ve tuz katılır ve karıştırılır.
    Afiyet, şifa olsun ❤

Sarımsaklı Kolay Yayla Çorbası Tarifi

Sarımsaklı Kolay Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2. 5 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yeteri kadar su (et suyu olursa harika olur)
Üzeri İçin ;
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Kuru nane

Sarımsaklı Kolay Yayla Çorbası  Tarifi Yapılışı

🎀 Çok farklı tadıyla leziz bir çorbadır kendisi. Aynı zamanda bir şifa kaynağı 😇Denemenizi kesinlikle tavsiye ederim 🙋🏻‍♀️
  1. Öncelikle pirincimizin üzerini 4 parmak geçecek kadar su dolduralım ve 10 dakika pişirelim.
  2. Pirinç pişerken yoğurt, yumurta, un ve rendelenmiş sarımsakları farklı bir kasede çırpalım.
  3. Daha sonra yoğurt karışımına az sıcak su ekleyerek ılıtalım ve pirinçli tencereye karıştırarak dökelim.
  4. Daha sonra et suyunu (veya yetecek kadar sıcak su) ilave edip 15-20 dakika kısık ateşte pişirelim. Kaynamaya başlayınca altını kapatalım.
  5. En son tereyağı ile zeytinyağını, nane, pul biber ve tuz ile beraber yakalım ve çorbamızın üzerine gezdirip servis edelim.
    Afiyet olsun. 😋

1 Ocak 2019 Salı

Köfteli Fırın Yemeği Tarifi

Köfteli Fırın Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 tane orta boy patates
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet domates
Köftesi için;
  • Yarım kg dana kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 kuru soğan (Rendelenmiş)
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • İstenilen miktarda maydanoz
  • Kekik
  • Karabiber
  • Tuz
Salçalı sosu için
  • 1 yemek kaşığı dolusu salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kekik
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım litre kaynar su

Köfteli Fırın Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri soyup kalın dilimler halinde kesiyoruz.
  2. Patlıcanı biberi ve domatesleri de soymadan aynı şekilde kalın dilim şeklinde kesiyoruz.
  3. Köfteyi yoğurup ceviz büyüklüğünde toplar alarak yuvarlak şeklini veriyoruz ve kenara alıyoruz.
  4. Uygun bir borcama hepsini sırasıyla diziyoruz.
  5. Sosumuzu da hazırladıktan sonra hepsinin üzerine gelecek şekilde döküyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında pişiriyoruz. Yanına pilav yaparak servis edebilirsiniz deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. ☺️

30 Aralık 2018 Pazar

Brokoli Çorbası Tarifi

Brokoli Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çiçek brokoli
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • Sıvı yağ ( göz kararı)

Brokoli Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Havuç ve patateslerimizi rendeliyoruz. Yemeklik doğradığımız soğanları ve sarımsaklar ile Az sıvı yağ ile kavuruyoruz.
  2. Daha sonra ayrı bir tencerede sıvı yağ ile unu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  3. Kavurduğumuz soğan sarımsak havuç ve patatesleri ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  4. Suyumuzu göz kararı ekliyoruz. Var ise tavuk suyu et suyu da bir miktar kullanılabilir.
  5. 5 -10 dakika kaynadıktan sonra küçük küçük brokilileri ekliyoruz. Tuzumuzu ekleyip 5 dakika kaynatıp kapatıyoruz.
  6. İsteğe bağlı olarak karabiber eklenebilir. Afiyet olsun.

29 Aralık 2018 Cumartesi

Ispanaklı Mevsim Salata (Kesinlikle Yapmalısınız!) Tarifi

Ispanaklı Mevsim Salata (Kesinlikle Yapmalısınız!) Tarifi İçin Malzemeler

  • 7-8 yaprak ıspanak ( yeşil kısımları)
  • 3-4 adet marul
  • 1 Çin turbu ( karpuz turp da diyebiliriz dışı beyaz içi kırmızı olanlardan rende olacak )
  • 1 adet havuç ( rende olacak )
  • Fotoğrafta gördüğünüz kadar haşlanmış şoklanmış brokoli
  • 1 bağ tere
  • 1 adet limonun suyu
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı

Ispanaklı Mevsim Salata (Kesinlikle Yapmalısınız!) Tarifi Yapılışı

  1. Brokoli dirildiğini kaybetmeyecek kadar haşlayın sonra soğuk suya alın.
  2. Ispanak yapraklarını bol suda yıkayıp sirkeli suda bekletin.
  3. Marulu ve tereyi de bol sirkeli suda yıkayıp durulayınnca bütün yeşillikleri ince ince doğrayın.
  4. Havuç ve turbu rendeleyin.
  5. Brololileride el yordamı ile ufak ufak bölün.
  6. Üzerine yağını limonumu ekleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Karıştırılmış halini çekmeyi unutmuşum 😎pardon😬
Not: Tuz yok!

27 Aralık 2018 Perşembe

Havuçlu Şehriye Çorbası Tarifi

Havuçlu Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • Zeytinyağ
  • 1 havuç
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı şehriye
  • 5 su bardağı et suyu
  • Tuz
  • Nane
Terbiyesi için:
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı su

Havuçlu Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye zeytinyağını alın.Kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş havucu ekleyin.1 diş sarımsağı ekleyin.Biraz kavurun.Şehriyeyi ekleyip kavurun.Et suyunu ekleyip ara ara karıştırın.Şehriyeler biraz diri kalacak kadar pişirin.Tuzunu ekleyin.
  2. Terbiyesi için bütün malzemelerini karıştırın.Çorbadan birkaç kepçe alıp terbiyeye ekleyin ki ılınsın ve kesilmesin.
  3. Çorbayı hızlıca karıştırarak terbiyeyi yavaşça ekleyin.
  4. 2-3 dk kısık ateşte pişirin.
  5. Üstüne bir tavada zeytin yağını kızdırıp naneyi kavurun.
  6. Tabağa aldığınız çorbanın üstüne gezdirin.
    AFİYET ŞİFA OLSUN

26 Aralık 2018 Çarşamba

Mercimek Çorbası Tarifi

Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı mercimek
  • 2 litre su
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası

Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Mercimekler nişastalı suyu çıkana kadar iyice yıkanır tencereye konulur.
  2. Kabuklarını soyduğumuz ve dilimlediğimiz soğanlar ve havuçlar, tuz tencereye eklenir.
  3. Üzerine 2 litre suyumuzu ekledikten sonra mercimekler yumuşayana kadar pişirilir.
  4. Tavaya zeytinyağını, biber salçasını ve soyup ezdiğimiz sarımsağı ekleyip salça kavrulana kadar pişiriyoruz.
  5. Nanemizi de ekleyip 1 dakika daha kavuruyoruz.
  6. Mercimek çorbamızı blendırdan istediğimiz inceliğe gelene kadar çekiyoruz.
  7. Çorbamızdan bir kaşık alıp orta ateşteki sosumuzun üzerine ekleyip sos ile karışana kadar 2-3 dakika pişiriyoruz.
  8. Ve hazır olan sosumuzu mercimek çorbamızın olduğu tencerenin içerisine boca ediyoruz.
  9. İyice karıştırıp 5 dakika daha kaynatıyoruz.
  10. İlk sıcağı çıktıktan sonra lezzetli çorbamızı afiyetle yiyebiliriz😋😋