30 Eylül 2019 Pazartesi

Pofuduk Yumurta Tarifi

Pofuduk Yumurta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 Yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • 1 paket kabartma tozu

Pofuduk Yumurta Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak yumurtalarımızı bir kaseye alalım ve çırpalım.
  2. Üzerine 1 su bardağı süt ekleyip çırpmaya devam edelim.
  3. Daha sonra 1 su bardağı  su ekleyip yine çırpmaya devam edelim.
  4. Aynı şekilde tuzu ekledikten sonra çırpalım.
  5. Son olarak aldığı kadar un ekleyelim ve tabiki kabartma tozunu unutmayalım (Sıvı kek hamuru kıvamında olmalı) ve karıştırdıktan sonra 10 dakika dinlenmeye bırakalım.
  6. Ayrıca, bir tavaya yağ dökelim ( yaklaşık 1, 5 -2 su bardağı kadar) ve kızarmasını bekleyelim.
  7. Yaptığımız hamur karışımını kaşık yardımı ile yağ ile buluşturalım. Yağ da kabarmaya başlayınca diğer tarafını çevirelim ve pişince ayrı bir kaba alalım.
  8. İsterseniz sabah kahvaltıda veya akşam tatlı niyetine tüketebilirsiniz.
Bir tarif 2 tat🎉 Afiyet olsun şimdiden.

Hafif Diyet Salatası Tarifi

Hafif Diyet Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tutam Maydonoz (kıvırcık olanlardan)
  • 1 tutam Dereotu
  • 6/7 tane Cherri Domates (mini Domatesler)
  • 1 küçük parca kapya biber
  • 1 küçük kutu Konserve Mısır (yarısı da olabilir)
  • Göz kararıyla Nar Ekşisi
  • Göz kararıyla Zeytinyağı
  • 1 tutam Tuz
  • İsteğe Göre göz kararı ile Salata Yoğurdu (Dressing) veya Sarımsaklı Yoğurt sos (ikisi de Hazır şişelerde satılıyor marketlerde) ama mecburi konulması gerekmiyor tamamen damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Hafif Diyet Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle maydanozu ve dereotunu yıkayıp saplarını kopartıp boş bir tabağa doğruyoruz.
  2. Cherri domatesleri ortadan bölüp yada çeyrek dilimler yaparak ekliyoruz.
  3. Alternatif olarak kapya biber kırmızı yeşil veya sarı fark etmez küp şeklinde doğranmış konulabilir.
  4. Ardından mısırı ekleyip soslamaya geçiyoruz.
  5. Yukarıda saydığım malzemeleri ekleyip karıştırıp servis yapabilirsiniz.
  6. Yapanlara şimdiden afiyet olsun. Bu salata gerçekten Aromatik ve çok Hafif bir Salata Tarifi. Her salataya illaki salatalık konulması veyahut Marul konulması şart değil. Damak zevkinize ayarlayın yeterli. Yapanlara şimdiden afiyet olsun. 

Nohut Dürümü Tarifi

Nohut Dürümü Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su  bardağı nohut haşlanmış
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
Meze Kısmı ;
  • 1 demet maydanoz
  • 1 orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım limon
  • Kornişon turşu
  • Biber turşusu
  • Lahana turşusu
  • Ev ekmeği yada lavaş ekmek

Nohut Dürümü Tarifi Yapılışı

  1. Nohutlar haşlanmış olacak yalnız kemikli etle ve çok fazla pişmiş olacak kaşıkla ezilecek kadar.
  2. Haşlanan nohutları yağ salça kekik pul biber kimyon nane az tuzla kavuralım nohutlarımız hazır.
  3. Diğer yandan maydanozları ince ince kıyalım soğanları da yarım ay şeklinde keselim üzerine toz sumak pul biber az tuz nar ekşisi atıp yarım limon sıkalım bir güzel harmanlayalım.
  4. Kornişon turşu ve biber turşunusu da çıkaralım mor lahana turşunu da koyalım.
  5. Ekmeğin içine nohutları ezilmiş şekilde koyalım üzerine maydanozlu soğanlı salatayı üzerine biber turşusu kornişon ve lahana turşusunu koyalım ve saralım. Afiyet olsun 😊

Mısır Unlu Peynirli Kek Tarifi

Mısır Unlu Peynirli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı peynir ( ben kaşar ve beyaz peynir karışımı kullandım )
  • 1 su bardağı ince kıyılmış maydanoz ve dereotu
  • 1 su bardağı minik minik doğranmış yeşil biber ve kapya
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu

Mısır Unlu Peynirli Kek Tarifi Yapılışı

  1. Derin bir kaseye yumurta, süt, sıvı yağ ve tuzu koyup güzelce karıştırın.
  2. Üzerine mısır ununu ve unu ekleyerek tekrar karıştıralım.
  3. Son olarak peynir, biber karışımı ve yeşilliklerini ilave edip iyice harmanlayın.
  4. Ve yağlanmış, unlanmış fırın kabına kek harcını döküp 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.
  5. Kürdan kontrolü yapıp fırından çıkarın.
  6. Üzerine temiz bir bez örtüp 15 dakika dinlendirin. Ardından servis yapın.
    Afiyetler dilerim 💚,

Elmalı İncirli Kurabiye Tarifi

Elmalı İncirli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr tuzsuz tereyağı yada margarin
  • 1 adet yumurta + 1 yumurta sarısı
  • 2 kahve fincanı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ ( En küçük bardakla )
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yaklaşık 4 su bardağı un
İç harcı için ;
  • 7-8 adet incir
  • 1 adet büyük boy elma
  • 4 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz ( elmaları rendeleyip şeker ile pişirin. Ocağı kapayın. En son incirleri minik minik doğrayıp tarçın ve cevizi ekleyip sıcağıyla tencerenin ağzını kapayın ki incirler yumuşasın🤗)

Elmalı İncirli Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Hamuru için oda sıcaklığındaki tereyağını büyük bir kaseye alıyoruz.
  2. Sıvıyağ, yumurta, pudra şekeri ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  3. Kabartma tozunu da ilave edip kontrollü bir şekilde unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  4. Limon sıkacağının arka kısmına streçfilmi yerleştirip hamurdan bir parça koparıp iyice kalıbın şeklini almasını sağlıyoruz.
  5. İç harcı koyup üzerine hamurdan küçük bir kapak yapıp kapatıyoruz ve iyice kenar kısımlarından hamuru temizliyoruz.
  6. Ters çevirip kalıptan çıkarıyoruz.
  7. 170 derecede önceden ısıtılmış pembeleşene kadar pişirelim.
  8. Soğuyan kurabiyenin üzerine pudra şekeri serpip servis yapalım.
    Afiyetler olsun 💚

29 Eylül 2019 Pazar

Alman Pastası Tarifi

Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1cay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 4. 5-5 su bardağı un
Muhallebi İçin ;
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya (piştikten sonra)
  • 1 paket krem şanti (piştikten sonra)
Üzerine ;
  • 1 paket çikolata sosu
  • Arkasındaki tarife göre süt

Alman Pastası Tarifi Yapılışı

  1. İlk öncelikle 1 bardak süt ve suyu cezveye alıp hafif ılıtalım.
  2. Daha sonra hamur yoğurma kabına süt su kuru maya ve şekeri ekleyip bir kez karıştırıp ağzını kapatıp 10 dakika bekletin.
  3. Kabardıktan sonra yumurta ve unu ekleyip ele yapışmayacak hamur elde edelim.
  4. Üzerine temiz bir bezle örtün 45 dakika bekletelim.
  5. Mayalandıktan sonra tepsinin altına yağlı kağıt serip hamurun mayasını söndürme den yuvarlak yapıp tepsiye dizelim.
  6. Hepsini yaptıktan sonra üzerine temiz bir bezle örtüp 1 saat mayalanmasını bekletelim.
  7. Daha sonra 175 derecelik fırında pişirelim dikkatli olalım çabuk pişiyor.
  8. O pişerken tencereye süt şeker un nişastayı ekleyelim kaynayana kadar karıştıralım.
  9. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp vanilyayı ekleyelim.
  10. Soğuduktan sonra 1 paket krem şanti ekleyip çırpın.
  11. Daha sonra pişen pastamızı soğuduktan sonra ortadan kesip 1 yemek kaşığı muhallebi den koyalım.
  12. Servis tabağına alalım daha sonra üzerine çikolata sosu yapalım üzerine gezdirelim.
  13. Dolap ta 2-3 saat dinlendikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.

Beyaz Kremalı Bisküvi Tatlısı Tarifi

Beyaz Kremalı Bisküvi Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2-2. 5 su bardağı süt
  • 2 su bardağı pudra şekeri yoksa krem şanti de olur (ben pudra şekeri kullandım)
  • 1 adet yumurta
  • 2-2. 5 paket bisküvi

Beyaz Kremalı Bisküvi Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak süt ile pudra şekerini mikserle karıştırın
  2. İçine yarım paket bisküvi ufalayın. Tekrar karıştırın.
  3. Sonra yumurtayı kırın aldığı kadar un ilave edin.
  4. Daha sonra orta büyüklükte bir borcam en alta her yerine bisküvileri sıralayın.
  5. Sonra üzerine her yerine yetecek kadar kremayı dökün.
  6. Üstüne tekrar bisküvileri sıralayın. Tekrar krema dökün (eğer bisküvi kalırsa üzerine ufala)

Süslü Revani Tarifi

Süslü Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1. 5 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker (2 parmak eksik)
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım paket vanilya
Şerbeti İçin ;
  • 2 su bardağı su
  • 1. 5 su bardağı şeker
Üzeri İçin ;
  • 1 paket krem şanti(iki poşet)
  • 1 su bardağı süt
Meyveli Sos ;
  • 1 su bardağı su
Süslemesi İçin ;
  • Nar
  • Fındık
  • Hindistan cevizi
  • Fıstık, ceviz vs zevkinize göre

Süslü Revani Tarifi Yapılışı

Şerbetli tatlıları çok sevmeyen bir aile olarak bu revaninin 1 tepsisini 2 günde yiyoruz 🙈 hem çok hafif, şerbetiyle baymayan hemde krem şantisiyle sütlü tat aldıran revanimiz meyveli sosla taçlanıyor revanilerin kraliçesi oluyor 🤭🤭
Tarifiyse
  1. Önce şerbeti hazırlıyoruz su ve şekeri tencereye alıp kaynayana kadar arada karıştırıyorum.
  2. Kaynadıktan sonra 10 dakika kadar kaynatmaya devam ediyorum sonra kenara alıp soğumaya bırakıyorum.
  3. O kaynarken revaniyi hazırlıyorum yumurta ve şeker bolca çırpılıyor.
  4. Üzerine diğer sıvı malzemeler süt ve yağ ekleniyor biraz daha çırpılıyor.
  5. Daha sonra un irmik ve üzerine serpiştirerek kabartma tozu vanilya ekleniyor tekrar çırpılıyor.
  6. Yağlanmış büyük fırın tepsisine alıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirmeye başlıyorum.
    üstünün çok kızarmasına gerek yok kürdan testini başarıyla geçmesi yeterli 😊
  7. Revani fırındayken üzerinde ki tarife göre 1 paket (2 poşet) krem şantiyi 1 bardak soğuk sütle bolca çırpıp dolaba kaldırıyorum.
  8. Ilık revaniyi ara ara çatalla yada kürdanla delip ılık şerbeti üzerine gezdiriyorum ve şerbetini çekmesi şerbetle birlikte soğuması için 10 dakika dışarıda 10 dakika dolapta bekletiyorum.
  9. Daha sonra üzerine hazırladığım krem şantiyi eşit şekilde sürüp tekrar dolaba kaldırıyorum bekletiyorum
  10. Dolapta bekletirken meyveli sosu hazırlıyorum.
  11. Küçük bir tencereye 1 poşet meyveli sos ve 1 bardaktan çok az fazla suyu ekleyip karıştırarak pişiriyorum. kaynadıktan sonra 1 – 2 dakika daha karıştırıp altını kapatıp kenara alıyorum. soğurken arada karıştırmak gerekiyor , kabuk bağlamaması için.
  12. Sosu soğuduktan sonra yine eşit şekilde krem şantinin üstünde gezdiriyorum ve son dinlenme için dolaba kaldırıp en az 15 – 20 dakika bekletiyorum.
  13. Tamamını dilimleyip üzerini süsledikten sonra servise hazırdır.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 😊😊

Babagannuş Tarifi

Babagannuş Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 3 adet orta boy kırmızı biber
  • 2 adet büyük boy yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet limon
  • Tuz

Babagannuş Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanları kırmızı ve yeşil biberleri yıkayıp kuruladıktan közleyelim.
  2. İsterseniz hazır közlenmiş malzemeler de kullanarak yapabilirsiniz.
  3. Hepsinin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayalım.
  4. Soğanın kabuklarını soyup doğrayalım ve yağda yumuşayıncaya kadar kavuralım.
  5. Üzerine biber salçasını ekleyip bir kaç dakika daha karıştırarak pişirelim ve soğumaya bırakalım.
  6. Domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım.
  7. Maydanozu da ince ince kıyalım.
  8. Bütün malzemelerin hepsini derin bir kabın içine alalım.
  9. Yağı az gelirse sonradan ekleyebilirsiniz.
  10. Üzerine sarımsağı rendeleyip tuzunu limon suyunu ekleyip güzelce karıştıralım.
    Afiyet olsun

Kahvaltıda Krep Tarifi

Kahvaltıda Krep Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 2 tane yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ yada margarin

Kahvaltıda Krep Tarifi Yapılışı

  1. Süt ve yumurta güzelce çırpılır.
  2. Daha sonra tuz ve un eklenerek kek hamurundan biraz daha akışkan bir hamur elde edilir.
  3. Ardından tavaya çok az miktarda yağ koyularak 1 kepçe kadar tavaya dökülür güzelce yayılır.
  4. Tavaya arkası ve önü kızarana kadar pişirilir.
  5. Kahvaltıya mis gibi krepleriniz hazır şimdiden afiyet olsun.

Yoğurtlu Havuç Salatası (Tarator) Tarifi

Yoğurtlu Havuç Salatası (Tarator) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet havuç
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • Tuz

Yoğurtlu Havuç Salatası (Tarator) Tarifi Yapılışı

  1. 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ genişçe bir tavaya alınır.
  2. Küçük küçük doğradığımız iki diş sarımsak tavaya eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur.
  3. Son olarak rendelenmiş havuçlar ilave edilir.
  4. Havuçlar yumuşayıncaya kadar kavrularak ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
  5. Ayrı bir kasede 6 yemek kaşığı yoğurt, mayonez ile tuz eklenerek çırpılır.
  6. Soğuyan havuçlar yoğurda ilave edilerek karıştırılır ve servis tabağına alınır.

Yaprak Ciğer Tarifi

Yaprak Ciğer Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı kadar sebze çeşnisi(Knor)
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Sıvı yağ
  • Dana ciğer

Yaprak Ciğer Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce soğanlar ince uzun doğranır.
  2. Tavada yağ ile sotelenir soğanlar sotelendikten sonra ciğerler konulur bir süre pişirilir.
  3. Ardından sebze çeşnisi ,pul biber ve toz biber eklenir bir süre daha pişirilir.
  4. İstediğiniz gibi sunumunu yapabilirsiniz.
    Not:pişerken hiç tuz koymuyoruz.

Kaşık Kaşık Yedirten Karnabahar Salatası Tarifi

Kaşık Kaşık Yedirten Karnabahar Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük boy karnabahar
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 3 adet salatalık turşusu
  • 1 su bardağı garnitür
  • 1 su bardağı mısır
  • 1-2 diş sarımsak
  • Yarım demet dereotu

Kaşık Kaşık Yedirten Karnabahar Salatası Tarifi Yapılışı

Tam mevsimindeyken, kaşık kaşık yedirten, pratik ve nefis bir salata… Karnabaharı hiç böyle denedinizmi bilmiyorum. Fakat müdavimi olacağınıza eminim…
Karnabaharı küçük parçalara ayırıp haşlayın ve suyunun iyice süzülmesi için süzgeçe alıp, soğumasını bekleyin. Yoğurt, mayonez, tuz, ince ince doğranmış dereotu ve sarımsağı kaseye alıp karıştırın. Karnabaharı, garnitür ve mısırı, küçük küçük doğranmış salatalık turşularını ilave edip karıştırın. Servis tabağına yerleştirip, afiyetle tüketin.
Salatanın sulanmaması için, haşlanan karnabaharın iyi süzülmesi ve salatayı hazırladıktan sonra servis edilmesi gerekir.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun:)