2 Ekim 2019 Çarşamba

Domates Soymadan En Pratik Kışlık Menemen Yapımı Tarifi

Domates Soymadan En Pratik Kışlık Menemen Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • 15 kg domates
  • 3-4 kg yeşil biber
  • 2, 5 çay bardağı sıvı yağ
  • 3-4 yemek kaşığı tuz (Kendi isteğinize göre ayarlayabilirsiniz)

Domates Soymadan En Pratik Kışlık Menemen Yapımı Tarifi Yapılışı

  1. Domatesleri çok küçük olmayacak şekilde kesiyoruz. Tencereye alıp pişirmeye bırakıyoruz.
  2. Yeşil biberleri doğrayarak sıvı yağda rengi dönene kadar kavurun.
  3. Domatesler iyice ezilince blenderden geçiriyoruz.
  4. Üzerine kızartılmış biberleri de ekleyip pişirmeye devam edelim. 10 dk. daha.
  5. Kaynayan menemene tuzu ekleyin ve karıştırın.
  6. Menemen soğumadan kaynar şekilde kavanozu ve kapaklarını kaynatıp iyice kurutup menemenleri kavanozlara doldurun.
  7. Kapağını kapatarak ters çevirin.
  8. Soğuduktan sonra muhafaza edeceğiniz serin ve güneş almayan bir yere kaldırın. Afiyet olsun.

Keşkek (Merzifon Usulü) Tarifi

Keşkek (Merzifon Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 şu bardağı aşurelik buğday
  • Yarım su bardağından biraz fazla nohut
  • Yarım kilo kırmızı et veya tavuk eti
  • Biraz kemik, tuz ve biraz sıvı yağ
Sosu için;
  • Tereyağı, biraz sıvı yağ ve salça

Keşkek (Merzifon Usulü) Tarifi Yapılışı

  1. Geceden buğdayı ve nohutu ıslayalım, sabah düdüklü tenceremizin dibine önce kemikleri yerleştirelim.
  2. Daha sonra etlerimizi küçük parçalar haline getirip tenceremize ekleyelim.
  3. Nohutumuzu ve buğdayımızı da koyduktan sonra biraz tuz ve sıvı yağı içine ekleyip ağzı açık bir şekilde kaynamaya bırakalım.
  4. Kaynadıktan sonra kapağını kapatıp düdüklü tenceremizi ocağımızın en kısık gözüne koyalım. Yavaş yavaş burada 2, 5 saat kadar pişmeye bırakalım.
  5. Etlerinin lime lime olması için birazcık blender dan geçirelim (isteğe bağlı) daha sonra üzerine salçalı sosumuzu gezdirip servis yapalım. afiyet olsun. .

Frambuaz Rüyası 2 Tarifi

Frambuaz Rüyası 2  Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya:
  • 5 adet yumurta
  • 150 gr şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 175 gr un
  • 100 gr toz badem
Kreması:
  • 500 gr frambuaz
  • 400 gr sıvı krema
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 paket krema sertleştirici (Olmasa da olur)
  • 500 gr mascarpone
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 1 limonun sıkılmış suyu
  • 15 gr toz jelatin
Üzerine:
  • 400 gr sıvı krema
  • 1 yemek kaşığı san apart
Türkiyedekiler:
  • 400 gr sıvı krema
  • 1 paket vanilya şekeri
  • (veya çırpılmış krem şanti)
Ayrıca:
  • Taze frambuaz
  • Taze melisa yaprakları

Frambuaz Rüyası 2  Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtaları ve şekerleri bir kaba alın ve mikserin en yüksek devriyle 5 dk çırpın.
  2. Unu, kabartma tozunu ve toz bademi elekten geçirerek yumurtalı karışıma ekleyin ve karıştırın.
  3. Kelepçeli kek kalıbını yağlayın, tabanına yağılı kağıt serin, kenarlarını kesin ve hamuru içine aktarın, bir kaç defa masaya/tezgâha vurun tam yerine otursun.
  4. Önceden ısıtılmış 180 ° C fırında altdan birinci sırada 25 dk pişirin.
  5. Piştikten sonra fırından çıkarın. Yağlı kağıt serilmiş tel üzerine ters çevirin ve usulca pandispanyayı içinden çıkarın. Tamamen soğumaya bırakın.
  6. Soğuduktan sonra üçe bölün. Sıvı krema, krema sertleştirici ve şekeri bir kaba alin iyice katılaşana kadar çırpın ve dolaba kaldırın.
  7. Mascarpone yi bir kaba alin süt ekleyin ve güzel pürüzsüz kremsi bir kıvam alana kadar çırpın.
  8. Toz jelatini 4 yemek kaşığı suya karıştırın şişsin.
  9. Limon suyunu jelatine alin ve ocağa dayanıklı bir kaba aktarın. Çok ısıtmadan jelatini tamamen eritin.
  10. Daha önce hazırladığınız kremayi, mascarponeye karıştırın. 1 yemek kaşığı kremadan alin jelatine karıştırın ve jelatinli karışımı kremaya ekleyin karıştırın.
  11. Kremadan 2 yemek kaşığı krem santi torbasına alın.
  12. Kremanın 1/3 ayırın, geri kalanına frambuaz ekleyin ve karıştırın.
  13. Alt tabanı bir tepsiye veya pasta tabağına alın, Çemberi yerleştirin ve frambuazlı kremanın yarısını üzerine koyun, yayın.
  14. Orta katını yerleştirin ve frambuazlı kremanın diğer yarısını üzerine yayın. Çatı katını yerleştirin.
  15. Çemberi alın ve ayırdığınız kremayı pastaya kaplayın.
  16. Pastayı 30 dk kadar dolaba kaldırın.
  17. Üzerine tekrar krema çırpın. Pastayı dolaptan çıkarın ve 1 kat daha krema ile pastayı kaplayın.
  18. Krem şanti torbasında olan ve artan krema ile pastayı dilediğiniz gibi süsleyin.
  19. Frambuaz ve melisa yaprakları ile şahane bir görüntü elde edin. Servis yapmadan bir gece dolapta bekletin.

Çay Saatlerinin Vazgeçilmezi Kısır Tarifi

Çay Saatlerinin Vazgeçilmezi Kısır Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 çay bardağı kısırlık bulgur (Köftelik bulgur)
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tepeleme biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet domates
  • 2 adet salatalık
  • 2-3 tutam maydanoz
  • 8-9 yaprak marul
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • Kimyon (isteğe bağlı)
  • 1 adet limon suyu
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi (İsteğe göre )
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Çay Saatlerinin Vazgeçilmezi Kısır Tarifi Yapılışı

Çay saatlerinin vazgeçilmezi olan kısır tarifi için beğeni ve yorumlarinizi bekliyorum 😊👍❤
  1. Tencereye sıvı yağ ve salça alınıp kavrulur.
  2. İnce köftelik bulgur eklenir. Tuz ve baharatı atılır. Kaynar su eklenir. Kapağı kapatılır.
  3. Kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir.
  4. Diğer yandan sebzeler doğranır. (domates, salatalık, marul, maydanoz, isteğe göre yeşil soğan )
  5. Sebzelere de tuz sıvı yağ eklenir. Limon sıkılır. Bulgurun üstüne eklenir. Karıştırılır. Afiyet olsun.

Sumaklı Arap Dolması Tarifi

Sumaklı Arap Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase pirinç (baldo pirinç)
  • 300 gr zar şeklinde doğramış et
  • 5 tane domates
  • 7-8 tane sivribiber
  • 1 demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
  • 1 kuru soğan
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar tepeleme değil
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme karabiber
  • 2 yemek kaşığı sumak
  • Tuz damak zevkinize göre ayarlayın

Sumaklı Arap Dolması Tarifi Yapılışı

  1. Bir kase pirinci yıkayın doğranmış eti domatesleri küçük küçük doğrayın.
  2. Sivri biberi de aynı şekilde doğrayıp kuru soğanı sıvı yağını baharatları ekleyip güzel bir karışım yapın.
  3. Biberleri doldurunca çok az da doldurmayiı tepeleme de yapmayın.İçinde domates bol olduğu için sulanacaktır biberlerin üzerine kapak olarak domates yerleştiren pirinçler kaynayınca çıkmasın diye ocağa koyduğunuz zaman önce yüksek ateşte sonra orta ateşte Yaklaşık 1 saat kaynatılır.
  4. Üzerine bir yemek kaşığı toz sumak koydum. Dilerseniz tane sumak da olabilir tane sumağın üzerine kaynar su döküp 15 dakika bekletin.
  5. Sonra süzgeçle dolmanın üzerine süzün bir yemek kaşığı tuz yarım çay bardağı sıvı yağ dökün kaynamaya bırakın afiyet Şifa olsun

Etli Nohut Yemeği Tarifi

Etli Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilodan biraz az kuşbaşı et
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 tane domates
  • 1 tane soğan
  • 1, 5 yemek kaşığı biber salçası
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber

Etli Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Kuşbaşı etimizi bir tencereye alıp 15 dakika haşlayalım. (böyle daha yumuşak oluyor)
  2. Sonra başka bir tenceremize soğanımızı küçük küçük doğrayalım.
  3. Zeytinyağımızı ekleyelim. İyice ölene kadar kavuralım.
  4. Sonra etimizi ekleyelim onunla beraber kavurmaya devam edelim.
  5. Daha sonra salçamızı ekleyelim.
  6. Üzerine rendelenmiş domatesimizi ve bir tatlı kaşığı unumuzu ekleyelim.
  7. Sonra nohutumuzu ekleyelim. Hepsi güzelce karıştırıp harmanladıktan sonra kaynamış suyumuzu ekleyelim. Suyu çok fazla olmasın nohutların üzerini birazcık geçse yeterli olacaktır. Sonra 25 dakikada orta ateşte pişirelim. Herkese afiyet olsun

Kakaolu Tahinli Kuabiye Tarifi

Kakaolu Tahinli Kuabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 margarin
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım kahve fincanı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı mısır nişasta
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 buçuk yemek kaşığı kakao
  • Aldığı kadar un
Üstüne
  • Yarım su bardağı tahin
  • Yarım çay bardağı ceviz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Kakaolu Tahinli Kuabiye Tarifi Yapılışı

  1. Yoğurma kabına tereyağı veya margarine alın.
  2. Üzerine sıvı yağ ,yoğurt, nişasta, pudra şekeri, yarım kabartma tozu bir buçuk yemek kaşığı kakao ekleyin. Yorum aldığı kadar un ilave edin.
  3. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Ceviz büyüklüğünden biraz daha büyük hamurlar alın yuvarlayın. İsterseniz uzun da yapabilirsiniz.
  4. Sonra bir aparatla ortasına çukur yapın.
  5. Üzerine tahinli karışımdan bir tatlı kaşığı dökün.
  6. 170 derece fırına atın. Afiyet Şifa olsun

1 Ekim 2019 Salı

Hafif Diyet Salatası Tarifi

Hafif Diyet Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tutam Maydonoz (kıvırcık olanlardan)
  • 1 tutam Dereotu
  • 6/7 tane Cherri Domates (mini Domatesler)
  • 1 küçük parca kapya biber
  • 1 küçük kutu Konserve Mısır (yarısı da olabilir)
  • Göz kararıyla Nar Ekşisi
  • Göz kararıyla Zeytinyağı
  • 1 tutam Tuz
  • İsteğe Göre göz kararı ile Salata Yoğurdu (Dressing) veya Sarımsaklı Yoğurt sos (ikisi de Hazır şişelerde satılıyor marketlerde) ama mecburi konulması gerekmiyor tamamen damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Hafif Diyet Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle maydanozu ve dereotunu yıkayıp saplarını kopartıp boş bir tabağa doğruyoruz.
  2. Cherri domatesleri ortadan bölüp yada çeyrek dilimler yaparak ekliyoruz.
  3. Alternatif olarak kapya biber kırmızı yeşil veya sarı fark etmez küp şeklinde doğranmış konulabilir.
  4. Ardından mısırı ekleyip soslamaya geçiyoruz.
  5. Yukarıda saydığım malzemeleri ekleyip karıştırıp servis yapabilirsiniz.
  6. Yapanlara şimdiden afiyet olsun. Bu salata gerçekten Aromatik ve çok Hafif bir Salata Tarifi. Her salataya illaki salatalık konulması veyahut Marul konulması şart değil. Damak zevkinize ayarlayın yeterli. Yapanlara şimdiden afiyet olsun. 

Fettucini Alfredo Tarifi

Fettucini Alfredo Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet jülyen doğranmış tavuk göğsü
  • 400 gram (bir paket) mantar
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket fettucini makarna (penne makarna da olur)
  • 2 kutu krema
  • 5-6 diş ezilmiş sarımsak
  • Tuz, karabiber, fesleğen
  • Kaşar peyniri veya parmesan rendesi

Fettucini Alfredo Tarifi Yapılışı

  1. Yağı eritip kızdırdığınız derince bir yapışmaz tencereye jülyen doğranmış tavukları ekleyin.
  2. Harlı ateşte tavukları karıştırarak biraz pişirdikten sonra doğradığınız mantarları ekleyin.Bu aşamada kısık ateşte pişirirseniz mantarlar kararacaktır.
  3. Ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin.
  4. Mantarlar da suyunu çekince kremayı ve baharatları ekleyip biraz daha pişirin.
  5. Tuzlu suda haşladığınız makarnayı süzüp, yıkamadan sosun bulunduğu tencereye aktarın.
  6. Bir 5 dk kadar da sosla çevirdikten sonra peyniri ekleyip sıcak sıcak servis edin.
Deneyenlere afiyet olsun.

Tel Şehriyeli Yoğurt Çorbası (Et Sulu) Tarifi

Tel Şehriyeli Yoğurt Çorbası (Et Sulu) Tarifi İçin Malzemeler

  • Tel şehriye
  • 7-8 kaşık yoğurt
  • Et suyu
  • 2 – 3 kaşık un
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı nane
  • 1 – 2 kaşık tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı
  • Tuz

Tel Şehriyeli Yoğurt Çorbası (Et Sulu) Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak et suyunu tencereye alıp kaynamasını bekliyoruz ( ben daha önce haşladığım etlerin suyunu buzdolabı poşetine koyup buzlukta sakladım onu kullandım)
  2. Kaynayan et suyu yetersiz gelir ise göz kararı kayar su ekleyebilirsiniz.
  3. Daha sonra yarım su bardağı tel şehriyeyi kaynayan et suyuna ekliyoruz pişene kadar kaynatıyoruz.
  4. Tel şehriyeler kaynarken bir taraftan bir kabın içerisine 1 yumurta, yoğurt ve unu katıp iyice karıştırıyoruz.
  5. Tel şehriyeler olduktan sonra suyundan kabın içerisine biraz alıp karıştırıyoruz ve karışımı tencereye boşaltıyorz.
  6. Çorbayı 10 dakika pişmeye bırakıyoruz.
  7. Çorba bir yandan pişerken bir tavaya tereyağı, sıvı yağı ve yarım çay bardağı naneyi ekleyip kavurana kadar karıştırıyoruz.
  8. Pişen çorbanın üzerine nane karışımı ekleyip güzelce karıştırıyoruz ve tencerenin altını kapattıktan sonra tuzunu ekleyip karıştırıyoruz. Çorbamız hazır hale geliyor. Afiyet olsun. 😊

Fırında Mangal Tadında Nefis Soslu Kanat Tarifi

Fırında Mangal Tadında Nefis Soslu Kanat Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 Buçuk Kg Tavuk Kanadı
  • Yağlı pişirme Kăğıdı
Sosu İçin;
  • Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
  • 1 Tatlı Kaşığı Pulbiber
  • 1 Tepeleme Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 er Tepeleme Tatlı Kaşığı Biber ve Domates Salçası
  • 3 Diş Rendelenmiş Sarımsak
  • 3 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 1 Çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Yemek Kaşığı Limon Suyu
  • 1 Yemek Kaşığı Kuru Kekik

Fırında Mangal Tadında Nefis Soslu Kanat Tarifi Yapılışı

Merhaba Arkadaşlar.
Sizlerle Nefis bir lezzet Fırında Mangal Tadında tavuk kanadı tarifi paylaşacağım. 😀😀 Emin olun çook lezzetli oluyor tadına doyamayacaksınız 👌👌👌👌👌
Ben yanına kebapçı soğan salatası ve Antakya usulü Babagannuç salatası ile servis ettim bu salataların tarifi sayfamda var dilerseniz bir göz atabilirsiniz.Deneyecek arkadaşlara şimdiden ellerinize sağlık afiyetler olsun. 😊😊 Buyurun Yapımına başlayalım. 👍👍👍👌👌👌👇👇👇👇👇.
  1. Öncelikle tavuk kanatlarını iyice yıkayıp uçlarındaki sivri parçayı kesip atalım geri kalan parçayı eklem yerinden 2 ye bölelim.
  2. Şimdi sarımsakları soyup rendeleyelim uygun bir kaseye bütün sos malzemelerini ve tuzu alalım el manuel çırpıcı ile iyice çırpalım homojen olsun.
  3. Şimdi sosumuzu kanatların üzerine dökelim ve iyice her yerlerine gelecek şekilde karıştıralım.
  4. Ardından uygun bir kaba alıp üzerlerine streç film gerip buzdolabında 2 saat kadar dinlendirelim.
  5. Sosunu iyice çeksin.
  6. 2 saatin ardından fırınımızı 220 dereceye ayarlayıp açalım.
  7. Biz bu arada fırın tepsimize yağlı pişirme kağıdı serip kanatları buzdolabından alalım ,tekrar karıştıralım ki sosa iyice bulayalım.
  8. Ardından tepsimizin içine dizelim, ısınmış fırına verip üzerleri fotoğraftaki gibi kızarınca sıcak sıcak servis edelim .

Ayvalık Tostu Tarifi

Ayvalık Tostu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket tost ekmeği
  • 4-5 adet kornişon turşu
  • 1 adet domates
  • Dilimlenmiş kaşar peyniri
  • Dilimlenmiş sucuk
  • Tereyağı

Ayvalık Tostu Tarifi Yapılışı

  1. Sucukları 2 dakika tavada kızartalım.
  2. Turşu domates ve kaşarı dilimleyelim.
  3. Tost ekmeklerinin üzerine sırasıyla hepsini dizelim.
  4. Tost ekmeğinin diğer dilimini üzerine kapatalım.
  5. Ekmeklerin üzerine tereyağı sürüp tost makinesinde kızartalım. Afiyet olsun.

Butik Kurabiye Tarifi

Butik Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

(Su bardağı ölçüsü 200 ml)
  • 250 gram oda sıcaklığında yumuşamış margarin veya tereyağı (margarin kullanacaksınız hamurişleri için özel üretilen, yağ oranı yüksek margarinleri tercih edin)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Tepeleme 1 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 adet yumurta
  • isteğe bağlı 1 çay kaşığı tarçın
  • 500 gram kadar un (ele yapışmayan yumuşak bir hamur edene dek kontrollü ekleyin)

Butik Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Un dışındaki tüm malzemeleri karıştırıp kontrollü bir biçimde un ekleyerek yumuşak ancak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  2. Hamuru streç filme sarıp yarım saat dolapta bekletin.Ne çok ince ne de kalın olacak şekilde merdane ile yağlı kağıt üzerinde açıp 160-170 derecede ısıtılmış fırında 20 dk kadar pişirin.
  3. Üzerine benim yaptığım gibi şeker hamuru uygulamak için şeker hamurunu yine yağlı kağıt üzerinde açın, açmakta zorlanırsanız pudra şekeri kullanabilirsiniz ancak pek gerek kalmıyor.Soğuyan kurabiyelere şeker hamurunu yapıştırmak için su ile seyreltilmiş bal kullanın.
Deneyenlere afiyet olsun.