2 Ekim 2019 Çarşamba

Meyhane Pilavı ( Domatesli Bulgur Pilavı) Tarifi

Meyhane Pilavı ( Domatesli Bulgur Pilavı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1/3 çay bardağı sıvı yağ (4 yemek kaşığı)
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet orta boy domates ya da 8 adet çeri domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • tuz
  • karabiber
  • pul biber
  • kimyon

Meyhane Pilavı ( Domatesli Bulgur Pilavı) Tarifi Yapılışı

  1. Yemeklik doğradığımız soğanı yağda kavuralım.
  2. Ardından halka halka doğradığımız sivri biberi ve kırmızı biberi ekleyip kavuralım, ben biberin çekirdeklerini çıkarmıyorum.
  3. Ardından salçayı, tuzu, karabiberi, pul biberi ve kimyonu ekleyelim, bir kaç dakika bu şekilde kavuralım.
  4. Doğradığımız domatesleri de ekleyelim, ezmeden karıştıralım.
  5. Ardından yıkanmış bulguru da ekledikten sonra tekrar karıştıralım.
  6. 3 su bardağı sıcak su ekleyelim, karıştırarak tencerenin kapağını kapatalım ve bulgurlar göz göz olana kadar önce yüksek ateşte sonrasında ise orta ateşte pişirelim.
  7. Suyunu çektikten sonra ocağı kapatalım, üzerine kağıt havlu kapatarak 10 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
  8. Dinlenen pilavımızı karıştırdıktan sonra servise hazır, afiyet olsun.

Kremalı Soğan Çorbası Tarifi

Kremalı Soğan Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ yada isteğe bagli tereyağ
  • 2 adet büyük soğan
  • 2-3 adet sarımsak
  • 3 yemek kaşığı un
  • Sıvı krema(200 ml)
  • 5 bardak su
  • Et suyu tablet yada 5 bardak su yerine et suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane

Kremalı Soğan Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. 💖Öncelikle yağımızı tenceremize alalım
  2. 💖Soğanlarımzı normal şekilde doğrayıp güzelce kavuralım
  3. 💖Üzerine unumuzu ekleyip kavurmaya devam edelim
  4. 💖Sonrasında üzerine suyumuzu ekleyelim.Tabletimizi atalım
  5. 💖Kremamızı katalım sarımsaklarımızı katalım.
  6. 💖Tuzumuzu atalım kaynamaya bırakalım.
  7. 💖Kaynadıktan sonra altını kısalım kısık ateşte 5 -10 dk kadar kaynamasını sağlayalım.
  8. 💖Çorbamızı blendrdan geçirelim.
  9. 💗Karabiberimizi nanemizi ekleyelim ve çorbamız hazır deneyeceklere afiyet olsun😄nefis çorbamizi denemenizi tavsiye ederim💖💖💖

Mozaik Pasta Tarifi

Mozaik Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gr eritilmiş margarin
  • 1 paket kakao
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker ( 5 yemek kaşığı )
  • 1 paket bisküvi

Mozaik Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Bisküvileri bir kabın içerisine çok küçük olmayacak şekilde parçalıyoruz.
  2. Başka bir kabın içerisine süt ve şekeri koyup şeker erisin diye karıştırıyoruz.
  3. Üzerine kakao ve eritilmiş margarini de ekleyip tüm malzemeleri karıştırıyoruz topaklanma kalmayacak şekilde.
  4. Bisküvileri kontrollü şekilde ekleyip malzeme katı hale gelince dik dörtgen bir kabuğun içini folyo yada streçfilmle kaplayıp mozaik pastamızı içine döküyoruz.
  5. Şekil verip buzlukda 2 – 3 saat bekletiyoruz
    Daha sonra dilimleyip servis yapabilirsiniz.

Ev Yapımı Lahmacun Tarifi

Ev Yapımı Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

  • Mayalı Hamur ( pidecilerden lahmacun hamuru aldım)
Lahmacun içi için
  • 250 gram kıyma
  • 2 büyük boy kurusoğan
  • 1 adet biber
  • Yarım domates
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

Ev Yapımı Lahmacun Tarifi Yapılışı

Hazırları aratmayacak harika bir lezzet.
  1. Kıymaya soğan rondodan geçilerek eklenir.
  2. Daha sonra domates biber küçük küçük doğranır eklenir ve diğer malzemeler de eklenerek yoğurulur.
  3. Hamurumuz bezelere ayrılır tavanızın büyüklüğüne göre açılır.
  4. Üzerine koymalı harç sürülür ısınmış yanmaz tava da önce kısık sonra orta ateşte yaklaşık 5- 6 dakika pişirilir.
  5. Diğer bezeler hazırlanana kadar pişen lahmacunları fırında muhafaza edebilirsiniz deneyeceklere afiyet olsun

Muffin Poğaça Tarifi

Muffin Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt (ılık)
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 2 yumurtanın beyazı (Sarısı üstüne)
  • Yarım kalıp yaş maya
  • 2 küp şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • İç harcı arzuya gire peynirli, kıymalı, patatesli olabilir
Üstüne
  • Yumurta sarışına bir yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 çay kaşığı toz şeker karıştırılıp sürülür

Muffin Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Sütü ısıtıp derin bir kabın içerisine şekeri, tuzu, mayayı, sıvıyağı ve yumurta aklarını iyice karıştırın.
  2. Unu yavaş yavaş yoğurarak ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  3. Hamur kendiliğinden elinizden bırakmaya başlayana kadar yoğurun. Yaklaşık 10 dk yoğurun ve mayalanmaya bırakın.
  4. Mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp 5 dk daha bekleyip fotoğraftaki gibi şekillendirin.
  5. Sonra muffin kalıplarına eğer yoksa muffin kağıt kalıbında olur koyup 5 dk daha bekletin.
  6. Üzerine yumurta sarısını sürüp 180/200 derecede güzel kızarsan kadar pişirin.

Çörekotlu Misket Kurabiye Tarifi

Çörekotlu Misket Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin veya tereyağı
  • 2 yumurta birinin (Sarısı üstüne)
  • Yarim su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı çörekotu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Çörekotlu Misket Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Oda sıcaklığında margarin yoğurma kabına alın. 2 yumurta birinin sarısının üstüne ayırın 3 yemek kaşığı toz şeker 3 yemek kaşığı Çörekotu bir paket kabartma tozu bir tatlı kaşığı tuz aldığı kadar un kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
  2. Misket büyüklüğünde hamur alıp yuvarlayın.
  3. Üzerine yumurta sarısı sürün.
  4. 180 derece fırına atın üzeri pişinceye kadar pişirin. Afiyet sifa olsun

Sıcak Asuda Tatlısı Tarifi

Sıcak Asuda Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 1 buçuk yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tutam tuz tereyağı

Sıcak Asuda Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Nişasta süt tuz ve şekeri karıştırıyoruz.
  2. Sonrasında ocağa alıp karıştırarak kaynatıyoruz.
  3. Kaynadıktan sonra ocağı kısıyoruz.
  4. Muhallebimiz kıvam aldıktan sonra ocaktan alıp servis tabağına alıyoruz.
  5. Bir tarafta tereyağını kızarana kadar ocakta tutuyoruz. Üzerine cıss sesini duyarak servis ediyoruz sıcakken afiyetle yiyoruz.

Balık Tavasında Mangal Tadında Tavuk Tarifi

Balık Tavasında Mangal Tadında Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet tavuk
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Balık Tavasında Mangal Tadında Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Yıkanın tavuklar bir leğene koyulur ve biber salçası yoğurt ve tuz eklenip harmanlanır
  2. Dolapta biraz beklemesi daha güzel olur. Ben balık tavasına 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup ısıttım ve tavukları dizdim.
  3. Kısık ateşte pişirdim ve aralıklarla geçirdim.
  4. Pişerken kimyon ekledim. Üzerlerine ki tavuğun kokusu gitsin hazır afiyet olsun 

Sebzeli Kek Tarifi

Sebzeli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz isteğe göre
  • 1 adet rendelenmiş havuç
  • 2 orta boy küp doğranmış çiğ patates
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • İsteğe göre rendelenmiş kaşar peynir ya da beyaz peynir
  • 1 su bardağı un (Kontrollü ekleyelim)
Üzerine;
  • Çörek otu ya da susam

Sebzeli Kek Tarifi Yapılışı

  1. Kabımıza yumurta ve yoğurdu ekleyip karıştıralım.
  2. Sıvıyağ, küp doğranmış patates, dereotu, havuç, kaşar peyniri, tuz, un ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
  3. Küçük kare borcama karışımımızı ekleyelim.
  4. Üzerine çörek otu ya da susam serpelim.
  5. 180 derecelik fırında ortalama 30 dakika pişirelim.
  6. Soğuyan kekinizi dilimleyebilirsiniz. Afiyet olsun 😋

Fırında Patates Oturtma Tarifi

Fırında Patates Oturtma Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 200 gr kıyma
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su
  • Tuz, karabiber
  • 2 diş sarımsak

Fırında Patates Oturtma Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patateslerimizi soyalım halka halka dilimleyelim.
  2. Sonra kızgın yağda hafif sararana kadar kızartalım ayrı bir tavada yemeklik doğradığımız soğanı kıymayı sivri biberi ve domatesi pişirelim.
  3. Daha sonra 1 yemek kaşığı salça tuzu baharatını 2 diş sarımsağı 1 su bardağı suyu ekleyip ocağı kapatalım.
  4. Fırın kabımıza en alta 1 sıra patates dizelim üzerine kıymalı malzememizin hepsini dökelim.
  5. Kalan patatesleri tekrar en üste dizelim.
  6. Üzerine dilimlediğimiz domates ve sivribiberler de dilerseniz koyabilirsiniz afiyet olsun😊

Domates Soymadan En Pratik Kışlık Menemen Yapımı Tarifi

Domates Soymadan En Pratik Kışlık Menemen Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • 15 kg domates
  • 3-4 kg yeşil biber
  • 2, 5 çay bardağı sıvı yağ
  • 3-4 yemek kaşığı tuz (Kendi isteğinize göre ayarlayabilirsiniz)

Domates Soymadan En Pratik Kışlık Menemen Yapımı Tarifi Yapılışı

  1. Domatesleri çok küçük olmayacak şekilde kesiyoruz. Tencereye alıp pişirmeye bırakıyoruz.
  2. Yeşil biberleri doğrayarak sıvı yağda rengi dönene kadar kavurun.
  3. Domatesler iyice ezilince blenderden geçiriyoruz.
  4. Üzerine kızartılmış biberleri de ekleyip pişirmeye devam edelim. 10 dk. daha.
  5. Kaynayan menemene tuzu ekleyin ve karıştırın.
  6. Menemen soğumadan kaynar şekilde kavanozu ve kapaklarını kaynatıp iyice kurutup menemenleri kavanozlara doldurun.
  7. Kapağını kapatarak ters çevirin.
  8. Soğuduktan sonra muhafaza edeceğiniz serin ve güneş almayan bir yere kaldırın. Afiyet olsun.

Keşkek (Merzifon Usulü) Tarifi

Keşkek (Merzifon Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 şu bardağı aşurelik buğday
  • Yarım su bardağından biraz fazla nohut
  • Yarım kilo kırmızı et veya tavuk eti
  • Biraz kemik, tuz ve biraz sıvı yağ
Sosu için;
  • Tereyağı, biraz sıvı yağ ve salça

Keşkek (Merzifon Usulü) Tarifi Yapılışı

  1. Geceden buğdayı ve nohutu ıslayalım, sabah düdüklü tenceremizin dibine önce kemikleri yerleştirelim.
  2. Daha sonra etlerimizi küçük parçalar haline getirip tenceremize ekleyelim.
  3. Nohutumuzu ve buğdayımızı da koyduktan sonra biraz tuz ve sıvı yağı içine ekleyip ağzı açık bir şekilde kaynamaya bırakalım.
  4. Kaynadıktan sonra kapağını kapatıp düdüklü tenceremizi ocağımızın en kısık gözüne koyalım. Yavaş yavaş burada 2, 5 saat kadar pişmeye bırakalım.
  5. Etlerinin lime lime olması için birazcık blender dan geçirelim (isteğe bağlı) daha sonra üzerine salçalı sosumuzu gezdirip servis yapalım. afiyet olsun. .

Frambuaz Rüyası 2 Tarifi

Frambuaz Rüyası 2  Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya:
  • 5 adet yumurta
  • 150 gr şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 175 gr un
  • 100 gr toz badem
Kreması:
  • 500 gr frambuaz
  • 400 gr sıvı krema
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 paket krema sertleştirici (Olmasa da olur)
  • 500 gr mascarpone
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 1 limonun sıkılmış suyu
  • 15 gr toz jelatin
Üzerine:
  • 400 gr sıvı krema
  • 1 yemek kaşığı san apart
Türkiyedekiler:
  • 400 gr sıvı krema
  • 1 paket vanilya şekeri
  • (veya çırpılmış krem şanti)
Ayrıca:
  • Taze frambuaz
  • Taze melisa yaprakları

Frambuaz Rüyası 2  Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtaları ve şekerleri bir kaba alın ve mikserin en yüksek devriyle 5 dk çırpın.
  2. Unu, kabartma tozunu ve toz bademi elekten geçirerek yumurtalı karışıma ekleyin ve karıştırın.
  3. Kelepçeli kek kalıbını yağlayın, tabanına yağılı kağıt serin, kenarlarını kesin ve hamuru içine aktarın, bir kaç defa masaya/tezgâha vurun tam yerine otursun.
  4. Önceden ısıtılmış 180 ° C fırında altdan birinci sırada 25 dk pişirin.
  5. Piştikten sonra fırından çıkarın. Yağlı kağıt serilmiş tel üzerine ters çevirin ve usulca pandispanyayı içinden çıkarın. Tamamen soğumaya bırakın.
  6. Soğuduktan sonra üçe bölün. Sıvı krema, krema sertleştirici ve şekeri bir kaba alin iyice katılaşana kadar çırpın ve dolaba kaldırın.
  7. Mascarpone yi bir kaba alin süt ekleyin ve güzel pürüzsüz kremsi bir kıvam alana kadar çırpın.
  8. Toz jelatini 4 yemek kaşığı suya karıştırın şişsin.
  9. Limon suyunu jelatine alin ve ocağa dayanıklı bir kaba aktarın. Çok ısıtmadan jelatini tamamen eritin.
  10. Daha önce hazırladığınız kremayi, mascarponeye karıştırın. 1 yemek kaşığı kremadan alin jelatine karıştırın ve jelatinli karışımı kremaya ekleyin karıştırın.
  11. Kremadan 2 yemek kaşığı krem santi torbasına alın.
  12. Kremanın 1/3 ayırın, geri kalanına frambuaz ekleyin ve karıştırın.
  13. Alt tabanı bir tepsiye veya pasta tabağına alın, Çemberi yerleştirin ve frambuazlı kremanın yarısını üzerine koyun, yayın.
  14. Orta katını yerleştirin ve frambuazlı kremanın diğer yarısını üzerine yayın. Çatı katını yerleştirin.
  15. Çemberi alın ve ayırdığınız kremayı pastaya kaplayın.
  16. Pastayı 30 dk kadar dolaba kaldırın.
  17. Üzerine tekrar krema çırpın. Pastayı dolaptan çıkarın ve 1 kat daha krema ile pastayı kaplayın.
  18. Krem şanti torbasında olan ve artan krema ile pastayı dilediğiniz gibi süsleyin.
  19. Frambuaz ve melisa yaprakları ile şahane bir görüntü elde edin. Servis yapmadan bir gece dolapta bekletin.