3 Ekim 2019 Perşembe

Göçmen Usulü Kışlık Yaş Tarhana Tarifi

Göçmen Usulü Kışlık Yaş Tarhana Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 kilo kırmızı biber
  • 3 kilo domates
  • 3 kilo soğan
  • 1, 5 kilo kese yoğurdu
  • 5 kilo
  • 3-4 yemek kaşığı tuz

Göçmen Usulü Kışlık Yaş Tarhana Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle rondodan kırmızı biber, soğanları ve domatesleri kabuklarını soyarak çekiyoruz
  2. Bir leğene unu dökerek (yaklaşık 5 kilo un içim bu tarifim) hamur haline getiriyoruz.
  3. 12-14 gün arasında ekşimesi için bekletiyoruz hergün yoğurarak üzerine kurumaması için un serpiyoruz 😊
  4. Son olarak günümüz tamamlandıktan sonra poşetlere ayırarak dolaba koyabilirsiniz ve istediğiniz zaman parça alarak ordan alıp tarhana yapabilirsiniz afiyet olsun 

Pilav Kapama Tarifi

Pilav Kapama Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg kemikli et
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı bulgur
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

Pilav Kapama Tarifi Yapılışı

  1. Kemikli etlerinizi değerlendirmenin en güzel yolu öncelikle kemikli etlerinizi güzelce yıkayıp düdüklü tencere 2-3 saat kaynatın.
  2. Piştikten sonra etleri güzelce ayırın diğer yandan pirinç ve bulguru yıkayıp ılık suda yarım saat bekletin.
  3. Ayırdığınız etleri tavaya koyup biraz sıvı yağ ekleyip kavurun.
  4. Diğer bir tavada da bulgur ve pirinci sıvı yağ ve tuz ekleyerek kavurun .
  5. Kavurduğuz pirinç ve bulguru etin üzerine yayın 2, 5 bardak kemik suyundan süzüp pilavın üzerine ekleyip kapağını kapatın kısık ateşte şişene kadar bekletin arada ete değmeden üstünden pilavı kaşık yardımıyla karıştırın.
  6. Suyunu iyice çektiğinde ocağı kapatın.
  7. Yarım saat dinlendikten sonra yuvarlak bir tepsiye ters çevirin üzerine karabiber ekeip servis edebilirsiniz afiyet olsun

İtalyan Kurabiyesi Bayatlamayan Lezzet Tarifi

İtalyan Kurabiyesi Bayatlamayan Lezzet Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket krema
  • 1 su bardağından biraz fazla pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı + 1 yemek kaşığı dolusu un

İtalyan Kurabiyesi Bayatlamayan Lezzet Tarifi Yapılışı

Merhabalarrrr🌞
Yumurtasız, uzuunn süre bayatlamayan, pratik, pasta ile kurabiye arası bu lezzet unutulmazınız olcak, yapmanız gereken tek şey denemek☺️
Hamur oluşturulduktan sonra isterseniz hamuru bölerek limon kabuğu, portakal kabuğu veya damla çikolata ekleyebilirsiz. Çeşit çeşit kurabiyeleriniz çeşit sağlayacaktır 🍪
  • İlk olarak kremamızı karıştırma kabımıza alalım.
  • Pudra şekerini, vanilyayı, kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
    Unu azar azar ekleyerek karıştıralım.👉🏼 Benim unumla 2 su bardağı ve 1 çorba kaşığı dolusu aldı. Unun miktarı; kalitesine/markasına göre değişiklik gösterebilir. Bundan dolayı yavaş yavaş eklemelisiniz.
  • Küçük toplar halinde yağlı kağıt serilmiş tepsimize yerleştirelim.
  • 180° ye fırını ısıtalım. Isınan fırına altı ve üstü pembeleşene kadar pişirelim.
🌸Hamurun yarısını sade diğer yarısını ise damla çikolata koyup yoğurdum. Damla çikolata miktarını göz kararı olarak koydum. Herkes dilediği kadar ekleyebilir.
Afiyet olsunnnnn 

Zarif Kek Tarifi

Zarif Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 150 gram erimiş ve soğumuş margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 su bardağı un
Kakaolu kısım için ;
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı sürülebilir çikolata
  • 3 yemek kaşığı süt

Zarif Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle  yağımızı eritelim bir kenara alalım iyice soğumalı.
  2. 4 yumurta ve şekeri köpürtelim.
  3. 1 su bardağı süt ve erimiş yağı ekleyelim.
  4. Kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyelim.
  5. 4 su bardağı unu ekliyoruz. Koyu kıvamlı kaşıkla sürülebilecek bir kıvamda olmalı. Ben 4 su bardağı olarak ölçtüm fakat sizler yinede kontrollü ekleyin.
  6. Kekin büyük bir kısmını yağlanmış kalıbımıza dökelim.
  7. Kalan kısmına kakao ve sürülebilir çikolatayi ekleyelimGüzelce karıştıralım, bu kıvam biraz daha katı olacaktır bunun için 3 yemek kaşığı kadar süt ilave edip biraz açalım ve kekin üzerine sürelim.
  8. 180 derecede 20 dk kadar pişirelim ve dinlendirelim.

Pırasa Yemeği Tarifi

Pırasa Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet pırasa
  • 3 büyük havuç
  • 3-4 yemek kaşığı pirinç
  • 1/2 (yarım) limon
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı

Pırasa Yemeği Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar
Sağlıklımı sağlıklı lezzetli mi lezzetli bir tarifim var sizler için.
en çookda son bahar ve kış aylarında popüler bir yemekdir biz ailecek çok seviyoruz. ❤
Şimdi arkadaşlar öncelikle
  1. Ketıl’a su doldurup kaynatalım ve pirincimizi bir kaseye ekliyerek üzerine sıcak su doldurup kenarda bekletelim.
  2. Sonra bütün malzemelerimizi hazırlıyalım öyle pişirmeye geçelim.
  3. Pırasalarımızı temizleyelim ve iyice yıkıyalım defalarca cünkü aralarında toprak oluyor.
  4. Sonra kalın kalın halka şeklinde doğrayalım.
  5. Son yeşil kısımlarını da kulanın atmayın ve bir kabın içine koyalım içine de su dolduralım biraz suda beklesin tekrar emin olmak için toprak kalmaması için suda bekletiyorum ben.
  6. Sonra havuçlarımızı yıkayalım ve soyalım sonra çok kalın olmama şartıyla halka şeklinde doğrayalım ve bir kaseye koyalım.
  7. Son aşamaya geldik ve tenceremize zeytin yağını ekliyerek ilk olarak havuçlarımızı kavuralım 2 dakika kavurdukdan sonra salçaları da ekliyelim ve iyice özlestirelim kavuralım.
  8. Sonra elimizi tabiki de önce yıkadıkdan sonra pırasaları sudan elimizle süzerek tencereye ekliyelim ve biraz havuclarla beraber kavuralım ama dikkat❗❗ çok karıştırmayın yoksa pırasalar dağılır içi çıkar.
  9. Pırasaların üzerine kaynatdığımız suyu ekliyelim üzerine geçene kadar. ve kapağını kapatıp fokurdamaya bırakalım.
  10. En son olarak içerisine yıkadığımız pirinçlerimizi ve baharatımızı ekliyelim iyice bi karıştıralım ve yarım limon suyunu da unutmayalım isteğe göre dilerseniz icerisine veya herkez kendi tabağına da ekliyebilir. Yemeğimizi 15-20dakika pişirelim ara sıra karıştırıp tadına bakalım pişmişmi diye.Yemeğimiz poştikden sonra servise hazırdır
Şimdiden afiyet olsun

Tam Kıvamlı Sütlaç Tarifi

Tam Kıvamlı Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 2, 5 çay bardağı pirinç
  • 5 litre süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 çorba kasesi nişasta
  • 4 su bardağı
  • İsteğe göre şeker

Tam Kıvamlı Sütlaç Tarifi Yapılışı

  1. Pirinçlerin üstüne 4 su bardağı su alıp pişirelim.
  2. Bir yandanda sütümüzü ocakta kaynatalım.
  3. Pişen pirinçleri kaynayan süte suyu ile boşaltalım .
  4. 5 dakika kaynadıktan sonra arzuya göre damak tadınıza göre şeker ilave edelim.
  5. Biraz da şekerle kaynattıktan sonra normal bir çorba kasesinin içine nişastayı koyalım.
  6. Süt ile açtıktan sonra kaynayan sütümüzü dökelim ,kıvamlı bir çorba kıvamı alana kadar kaynatalım çokta kaynatmayalım ki kıvamı çok katı olmasın bu kıvamla çok sert bir sütlaç degil aksine tam kıvamlı bir sütlaç oluyor.
  7. Ocaktan almaya yakın vanilyamızı ekleyip kapatalım ben hazır sütlaç kaselerine döküyorum .Kolay oluyor bir daha kaseleri yıkamayla uğraşmıyorum şimdiden afiyet olsun 😊😊

Zebra Kek Tarifi

Zebra Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao

Zebra Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırpın.
  2. Daha sonra üzerine verilen sıvı malzemeleri ilave edelim. Bu şekilde de çıktıktan sonra azar azar un ilavesi yapalım.
  3. En son kabartma tozunu da ilave edip karıştıralım bu karışımdan bir miktar ayırıp geri kalan karışıma kakao ilavesi yapalım onu da bir güzel çıktıktan sonra tercih ettiğiniz kek kalıbına 4 yemek kaşığı vanilyalı karışımdan 4 yemek kaşığı da kakaolu karışımdan sırasıyla dökelim
  4. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında kek hamurunun içi pişene kadar pişirelim Afiyet olsun

Yalancı Magnolya Tarifi

Yalancı Magnolya Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kakaolu petit beure bisküvi
  • 1 paket beyaz çikolata sosu
  • 2 buçuk bardak sut

Yalancı Magnolya Tarifi Yapılışı

  1. Süt ve beyaz çikolata sosunu kaynatıyoruz. Daha önce ufaladığımız bisküvilerimizi kasemize yerleştiriyoruz.
  2. Ardında yaptığımız çikolata sosunu üzerine ilave ediyoruz. Üstünü istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. . Afiyet olsun

Fırın Tavuk (Değişik Sos Değişik Lezzet) Tarifi

Fırın Tavuk (Değişik Sos Değişik Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım tavuk
Sos için
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1, 5 yemek kaşığı 7 türlü baharat
  • Tuz
  • Karabiber
  • Tepsiye eklemek için 1 su bardağından biraz az su

Fırın Tavuk (Değişik Sos Değişik Lezzet) Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce tavuğu kesip yıkıyoruz fazla derilerini alıyoruz.
  2. Sos malzemelerini bir kapta karıştırıyoruz. Bu tavuğu lezzetli yapan 7 türlü baharatı olmazsa olmazı mutlaka ekliyoruz.
  3. Sarımsağı rendeleyip tavukla sosu harmanlıyoruz.
  4. Ağzını kapatıp 3-4 saat buzdolabında bekletiyoruz.
  5. Pişireceğimiz zaman çıkarıp tepsiye alıyoruz tepsinin kenarından su ilavesi yapıp 18o derecelik fırında nar gibi olana kadar pişiriyoruz. 7 türlü baharatın içindeki çemen otu tavuğa ayrı bir lezzet katıyor. İçinde tuz da olduğu için fazla tuz koymanıza gerek yok. sonradan sayfaya eklemek aklıma geldiği için asama fotograflari yok. deneyeceklere afiyet olsun. 

Patlıcan Çığırtma (Bergama Yöresi) Tarifi

Patlıcan Çığırtma (Bergama Yöresi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 3 adet kapya biber
  • 2 adet büyük boy domates
  • 2 dış sarımsak
  • Zeytin yağı (İsteğe bağlı sıvı yağ da kullana bilirsiniz)
  • Tuz

Patlıcan Çığırtma (Bergama Yöresi) Tarifi Yapılışı

Merhabalar kahvaltıda çok severek yaptığım ve hepimizin sevdiği bir tarif.
  1. Önce malzemelerimizi yıkıyoruz. Sonra görselde gördüğünüz gibi uzun bir şekilde hep patlıcanları hem biberleri kesiyoruz.
  2. Domateslerimizi ince ve ufak bir şekilde doğruyoruz.
  3. Sarımsaklarımızı aynı şekilde ufak ufak doğruyoruz.
  4. Tavayı ocağa alıyoruz bolca yağ ekleyip kızardıktan sonra patlıcanlarımızı tavaya alıyoruz.
  5. Patlıcanlar kızartıldıktan sonra biberleri de aynı şekilde kızartıyoruz. Fazla yağını tavadan alıp biber ve patlıcanları tavaya alıyoruz.
  6. Üzerine doğradığımız domates ve sarımsağını tuzunu ekledikten sonra kapağını kapatıp domatesler ezilene kadar pişiriyoruz.
  7. Piştikten sonra ocağın kapağını kapatıp seviş tabağına alıyoruz.
    Afiyet olsun. 🤗

2 Ekim 2019 Çarşamba

Nefis Haydari Mezesi Tarifi

Nefis Haydari Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı yoğurt
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım demet dereotu
  • 10 dal maydanoz
  • 4 tatlı kaşığı kuru nane
  • Kibrit kutusu kadar beyaz peynir
  • 2 çay kaşığı tuz

Nefis Haydari Mezesi Tarifi Yapılışı

Herkese Merhaba, 💐 🌈 🎈
Bu nefis ve çok pratik mezenin, lezzetine doyamayacağınıza ve içinizi açacak şahane bir tarif olduğuna garanti veriyor ve mutlaka denemenizi öneriyorum. 😉
Öncelikle, derince bir kabın üzerine bir süzgeç ya da kevgir yerleştirin ve bir tülbent koyun. Yoğurdu bu tülbentin üzerine dökün ve üstünü örterek buzdolabında yaklaşık iki saat suyunun süzülmesi için beklemeye alın.
Maydanoz ve dereotlarını güzelce yıkayın ve yapraklı kısımlarını ince ince kıyın.
Sarımsakları küçük bir çimdik tuzla havanda dövün.
Süzülen yoğurdu tülbentten ayırırken, suyunu mümkün olduğunca son bir kez sıkın.
Peyniri bir çatal yardımıyla iyice ezin.
Uygun bir kapta; yoğurt, dereotu, nane, maydanoz, peynir, sarımsak ve tuzu bir araya getirerek tamamen homojen bir şekilde karışmasını sağlayın. (Tuz için ölçü vermiş olmama rağmen, tadına bakarak kontrollü ilave edin ve kendi damak zevkinize göre ayarlayın. )
Hazır olan mezemizi servis tabağına alın. 😋
Afiyet olsun. 

Mercimekli Tarhana Çorbası (Lezzeti Şahane) Tarifi

Mercimekli Tarhana Çorbası (Lezzeti Şahane) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı mercimek
  • Yarım su bardağı tarhana
  • 1 su bardağı et suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı nane
  • 5 su bardağı su

Mercimekli Tarhana Çorbası (Lezzeti Şahane) Tarifi Yapılışı

Hayırlı akşamlar dilerim. Kısa sürede şipşak hazırlayabileceğiniz bir çorba tarifi. Denemenizi ümit ederek tarife geçiyorum 😊
  1. Tarhana bir kap içerinde bir su bardağı soğuk su ile açılır. Tencereye yağ alınır.
  2. Yağ kızınca salça ilave edilir ve kavrulur. Ardından yıkanmış mercimek ve et suyu ilave edilir.
  3. 5 su bardağı su eklenir. En son tarhana da ilave edilerek orta ateşte pişmeye bırakılır.
  4. Mercimek açılıp, pişince blenderdan geçirilir. Tuz ve nane ilave edilerek ocaktan alınır.
  5. Arzu ederseniz tereyağını eritip, 1 çay kaşığı pul biber ile çorbanın üzerine gezdirebilirsiniz.
Afiyet olsun inşâAllah. 

Köfteli Rulo Sebze Kebabı Tarifi

Köfteli Rulo Sebze Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gr kıyma(orta yağlı)
  • 5-6 adet patlıcan
  • 4 adet kabak
  • 1 adet patates
  • 2 adet domates
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 6-7 adet arpacık soğan
Köftesi için;
  • 600 gr kıyma(orta yağlı)
  • 1 adet soğan(rendelenmiş)
  • 4 diş sarımsak(rendelenmiş)
  • 1 adet yumurta
  • Tuz, karabiber, kimyon, toz biber
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
Sosu için;
  • 1, 5 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı su
  • Tuz
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ

Köfteli Rulo Sebze Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle köftemizi yapıp şekillendirip buzdolabında en az bir saat kadar dinlendiriyoruz.
  2. Köfte için verilen bütün malzemeleri karıştırıp güzelce yoğuruyoruz.
  3. Şekillendirip buzdolabına kaldırıyoruz.
  4. Patlıcanları alacalı soyup ince ve şerit şeklinde dilimleyip tuzlu suda acısının çıkması için bekletiyoruz.
  5. Bu esnada kabakları da yine aynı şekilde uzun ve ince dilimliyoruz.
  6. Bir tencereye sıvı yağ koyup kabakları ve suyunu süzüp kuruladığınız patlıcanları yumuşayana kadar arkalı önlü kızartıyoruz.
  7. Kızaran sebzeleri havlu kağıt serili bir tabağa alıyoruz.
  8. Sırasıyla patlıcanları ve kabakları teker teker köfteyle birlikte sarıp rulo şekli veriyoruz.
  9. Pişireceğimiz tepsiye ya da fırın kabına diklemesine olacak şekilde diziyoruz.
  10. Aralarına domates ve biber yerleştiriyoruz.
  11. 1 adet patatesi de ince ince doğrayıp yerleştiriyoruz. (İstediğiniz şekilde yerleştirebilirsiniz. Görselliği tamamen size kalmış. )
  12. Tam orta kısmına da arpacık soğanları yerleştiriyoruz.
  13. Bir kapta salça, tuz ve suyu karıştırıp yemeğin üzerine döküyoruz.
  14. Üzerini aliminyum folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişiriyoruz.
  15. Yaklaşık yarım saat sonra üzerindeki folyoyu alıp fazla suyunu çekmesi ve üzerlerinin biraz kızarması için tekrar fırına veriyoruz.
  16. Fazla suyunu çekip biraz kızarınca fırından alabilirsiniz.
  17. Yemeğin yanında pirinç pilavı ve ayran harika oluyor tavsiye ederim.
Afiyet olsun