8 Kasım 2018 Perşembe

Soslu Tavuk Kanat

Soslu Tavuk Kanat Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket tavuk kanat
Sos malzemesi;
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 3-4 diş (iri) rende sarımsak
  • Yarım limon (sıkılacak)
  • 2-3 tane defne yaprağı
  • 1 tutam kekik
  • 1 tutam biberiye
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • İstediğiniz ölçüde tuz

Soslu Tavuk Kanat Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk kanatlarınızı güzelce yıkayın süzün.
  2. Tüm sos malzemelerini derin bir kapta yada derin bir tencere de karıştırın.
  3. Yıkanan tavuklarınızı bu sosa ekleyip birbirlerine iyice karışmalarını sağlayın.
  4. En az 3-4 saat ağzını kapatıp buzdolabında bekletin. (Bu birliktelikleri ne kadar uzun olursa pişince de o kadar lezzetli olurlar :)) Hatta bir öneri : sabah işe gitmeden hazırlayın buzdolabına kaldırın ve akşam eve gelince tavaya koyun pişirin.
  5. Bekleme sonunda bir teflon tava alın, 1-2 kaşık sıvı yağ ekleyin.
  6. Sos da bekleyen tavuk kanatları bir bir elinize alın üstlerini çok üstten çok az şöyle bir sıyırarak (çok sıyırmayın sos kanatların üstün de biraz kalsın) tavaya dizin.
  7. Tavanın altını yakın ağzını kapatın, bir süre sulanarak pişsinler arada sırada tavuk kanatları alt üst edin suyunu çekmeye başladığında çok az suları kaldığında tavanızın ağzını açın iyice altlı, üstlü kızartın aynı mangal yapılmış gibi kıpkırmızı olacaklar inanın tatları da mangal gibi olacak hatta mangal dan daha güzel olacak. Çocuklarınız, eşiniz, misafirleriniz çok sevecekler.
Afiyet olsun.

Yayla Çorbası (Arpa Şehriyeli)

Yayla Çorbası (Arpa Şehriyeli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı arpa şehriye yada pirinç
  • Et suyu (Şart değil)
Sosu:
  • 2 kaşık tereyağı, bir kaşık zeytinyağı
  • Kırmızıbiber, nane, toz kırmızıbiber

Yayla Çorbası (Arpa Şehriyeli) Tarifi Yapılışı

  1. Şehriyeler tencereye alınır.
  2. Üzerine çıkacak kadar su eklenir, kısık ateşte pişmeye bırakılır.Ayrı yerde yoğurdun içine un eklenir.
  3. Su ilavesi yapılarak ayran kıvamına getirilir, güzelce çırpılır.
  4. Şehriyeler iyice piştikten sonra yavaşça bu karışım tencereye eklenir sürekli çırpılarak pişirilir.
  5. Kaynadıktan sonra tuz eklenir.
  6. Kısık ateşte 10 dk⏳daha pişirilir. Ayrı yerde sosu hazırlanılır.
  7. Tavada tereyağı eritilir, kırmızı ve toz biberler ve nane eklenip yakılır, çorbanın üzerine eklenir. Dinlenmeye bırakılır, on dk sonra tekrar karıştırın ki şehriyeler birbirine yapışmasın. Afiyet olsun🌼💝💟

Fırında Sebze Kebabı

Fırında Sebze Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 patates
  • 2 kabak
  • 2 havuç
  • 3 yeşil biber
  • 10 tane mantar
  • 1 baş sarımsak
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ

Fırında Sebze Kebabı Tarifi Yapılışı

Domates soslu kızartma tadında çok kolay ve zahmetsiz bir tarif bu arkadaşlar. hemen tarife geçiyorum ☺😄
  1. Bütün sebzeleri temizleyip parmak kalınlığında ve eşit boyda olacak şekilde doğruyoruz.
  2. Derin bir kapta sos için olan bütün malzemeleri karıştırıyoruz yıkayıp süzdüğümüz sebzeleri de içerisine dahil edip güzelce harmanlayoruz.
  3. Sosa buladığımız sebzeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz .
  4. Sebzelerin üzerine de yağlı kağıt seriyoruz .
  5. 200 derecede önceden ısınmış Fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar pişiriyoruz.
  6. Sebzelerin üzerinde ki yağlı kağıdı alıp 10 dakika daha pişirdikten sonra yemeğimizi istediğiniz gibi servis edebilirsiniz .Afiyet olsun 

6 Kasım 2018 Salı

Fırında Nefis Tavuk Tarifi

Fırında Nefis Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 adet tavuk incik
  • 2 adet büyük boy patates
Sosu İçin;
  • 4 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
  • 3 diş sarımsak rendesi
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz ,karabiber, toz kırmızı biber ,kekik, köri
Soğanlı Karışım İçin;
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 adet sivri biber
  • 1 adet kapya biber
  • Tuz ,kekik,toz kırmızı biber, köri
  • Sıvı yağ

Fırında Nefis Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Sos malzemelerini karıştıralım.
  2. Derisini soyduğumuz incikleri sosa bulayalım.
  3. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
  4. İri iri doğradığımız patatesleri de kalan sosa bulayıp tavukların aralarına dizelim.
  5. 240°önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişirelim.
  6. Soğan karışımını hazırlayalım. (Ben soğanı yağda sevdiğim için tavukla birlikte fırına sürmedim)
  7. Soğanları ve biberleri julyen doğrayalım.
  8. Yağda güzelce pişirelim.
  9. Baharatlarını ekleyip kapatalım.
  10. Pişen tavuklarımızın yanına patatesleri ve soğan karışımını koyup servis edelim.
  11. Müthiş bir lezzet ev halkı bayılarak yer genelde. 🤗👌Afiyet olsun.

Fırında Makarna Beşamel Soslu Tarifi

Fırında Makarna Beşamel Soslu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket fırın makarna
Beşamel sos için;
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı süt
  • Yarım yemek kaşığı tuz
Üzeri için;
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tereyağı (yoksa margarinde olabilir)

Fırında Makarna Beşamel Soslu Tarifi Yapılışı

Börek gibi puf puf harika bir fırında makarna oluyor, kim yediyse tarifini istedi.
  1. Önce makarnamızı tuzlu suda haşlıyoruz.
  2. O haşlanırken beşamel sosumuzu hazırlıyoruz. Tüm malzemeleri küçük bir tencerede muhallebi kıvamına gelip fokurdayana kadar orta ateşte pişiriyoruz.
  3. Daha sonra makarnamızı süzüp borcama yerleştiriyoruz. (Ben oval borcam kullanıyorum tam geliyor)
  4. Daha sonra beşamel sosumuzu üzerine gezdiriyoruz.
  5. Kuru bir yer kalmamalı. Sonra üzerine rendelenmiş kaşar peynirimizi serpiyoruz.
  6. En son tereyağından bıçak ucuyla kesip küçük parçalar halinde aralıklarla kenarlarına koyuyoruz.
  7. Sonunda ortalarına da bir kaç parça koyuyoruz ve 180 derece ısıtılmış fırına sürüyoruz.
  8. Yarım saat kadar pişiriyoruz. Size tavsiyem fırında piştikten sonra 15 dakika kadar içini çekmesi için bekletmeniz. Afiyet olsun.

5 Kasım 2018 Pazartesi

Soğan Kebabı (Gaziantep) Tarifi

Lezzet Bombası Soğan Kebabı (Gaziantep) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kiloya yakın arpacık kuru soğan  (kebaplık soğan)
  • 1 kilo az yağlı kıyma
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Sosu için ;
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 su bardağına yakın su
Sunum için ;

Lezzet Bombası Soğan Kebabı (Gaziantep) Tarifi Yapılışı

Soğanların iki ucunu da kesiyoruz. Kabuklarını soymadan yıkayarak süzdürüyoruz.
Kıyma, karabiber ve tuzu yoğuruyoruz.
Soğanları tamamen ayırmadan boyuna doğru kesiyoruz.
Kıymamızdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elimizle köfte şeklini veriyoruz. Daha sonra soğanların içine yerleştiriyoruz. Soğanları şekilde görüldüğü gibi tepsiye sıkça diziyoruz.
Sosu için nar ekşisi ve suyu bir kapta karıştırarak kebabımızın her tarafına gelecek şekilde üzerine gezdiriyoruz.
200 derece fırında yaklaşık 1 saat kontrollü bir şekilde pişiriyoruz. Üzeri iyice kızardığında yemeğimiz pişmiştir.
Pişen yemeğimizi lavaş, yeşillik ve ayranla servis ediyoruz. 🍞🍞🍹
Bu kebap mutfağıyla dünyaca ün yapmış Gaziantep’e aittir. Tek başına ana yemek olarak yapabilirsiniz. Yanında başka bir yemek ya da salata yapmanıza gerek kalmaz.
Lavaşla dürüm yapılarak yenir. O kadar lezzetli ki yerken parmaklarınızı yiyebilirsiniz. 💕💕
Yedikçe yediren, bol vitaminli ve pratik bir yemek. 😍
Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. 📢📢👍
Deneyeceklere afiyet olsun. 😉

3 Kasım 2018 Cumartesi

Sebze Çorbası tarifi

Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 havuç
  • 1 patates
  • 1 kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı mısır
  • 1 kahve fincanı bezelye
  • 5 su bardağı su(varsa et veya tavuk suyu. Yarı yarıya da olabilir )
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 küçük çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Tereyağ, sıvı yağ veya zeytinyağ

Sebze Çorbası Tarifi Yapılışı

Günaydın arkadaşlar. Serin günlerde içimizi ısıtan bol vitaminli sebze çorbası tarifi vermek istiyorum. İkram ettiklerim çok beğendi. sizlerinde beğeneceğinizi umarak buyrun tarifimize geçelim. 👇👇
  1. Öncelikle havuç, patates, kırmızı biber küçük doğranır.
  2. Tencere içerisinde yağla birlikte doğranmış sebzeler bir kaç dakika kavrulur.
  3. 1 yemek kaşığı un la birlikte çevrilir azar azar su ilavesiyle bezelye, mısır, tuz konularak karıştırılır.
  4. 7-8 dakika kaynatılır.
  5. Pişmeye yakın süt ilave edilir.
  6. Bir kaç dakika daha kaynatılarak ocak altı kapatılır.
Leziz çorbamız içmeye hazır. 👌 AFİYETLER OLSUN

1 Kasım 2018 Perşembe

Ispanaklı Çorba Tarifi

Ispanaklı Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 150g ıspanak
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım Türk kahvesi fincanı tel şehriye
  • Tuz
Üzeri için
  • Tereyağı
  • Kırmızı toz biber

Ispanaklı Çorba Tarifi Yapılışı

Gelelim pratik ve kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz ıspanaklı çorba veya ıspanak çorbası nasıl yapılır, tarifi kısaca anlatayım;
  • Öncelikle ıspanaklar doğranarak 1 lt suda 5 dk kadar haşlanır.
  • Yoğurt, un ve yumurta çırpılarak ıspanağın haşlama suyundan 1-2 kepçe eklenerek hızlıca çırpılır, böylece terbiye ılınmış olur.  Yoğurdun kesmemesi için bu işlemi mutlaka yapmalısınız.
  • Ilıtılan yoğurt haşlanmış ıspanağa çırpılarak eklenerek, kaynadıktan sonra tel şehriye eklenir.
  • Tuzu ayarlanarak şehriyeler yumuşayana kadar pişirilir.
  • Ispanaklı çorbamız servise hazır, servis kaselerine alındıktan sonra ıspanaklı çorbamız tereyağında kızdırmış olduğunuz biber gezdirilerek sıcak sıcak servis edilir.
  • Ispanaklı çorba tarifini deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.

30 Ekim 2018 Salı

Turşulu Brokoli Salatası

Turşulu Brokoli Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet havuç
  • 4 parça brokoli
  • Bir tutam maydanoz
  • Yarım limon
  • 3-4 adet salatalık turşusu
  • 2 yemek kaşığı konserve mısır
  • 2 yemek kaşığı doğranmış yeşil zeytin
  • 1 adet kırmızı biber
  • Tuz
  • Pul biber
  • 1 kaşık zeytinyağı

Turşulu Brokoli Salatası Tarifi Yapılışı

Önce bir tencerede havuç ve brokoliyi 15 dk haşlıyoruz. Bir tarafta maydanoz, kırmızı biberi, turşuyu doğruyoruz. Bir kapta karıştırıyoruz. Haşlanan malzemeyi de biraz soğuk suda bekletip süzüp küçük küçük doğrayıp diğerlerinin üzerine ekliyoruz. Tuz, biber, yağ ve limonu da ekleyip karıştırıyoruz. Nefis bir salata, servise hazır afiyet olsun.

28 Ekim 2018 Pazar

Yoğurtlu Brokoli Tarifi

Yoğurtlu Brokoli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy brokoli
  • 3 adet kırmızı biber
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • 8- 9 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • Tuz

Yoğurtlu Brokoli Tarifi Yapılışı

Brokoliyi çiçeklerine ayırıp bol suda yıkıyoruz. Kaynayan suda haşlıyoruz suyunu süzüp soğumaya bırakıyoruz. Biberleri de istediğimiz şekilde doğrayıp kızartıyoruz. Yoğurdu, sarımsağı, mayonezi ve tuzu karıştırıyoruz. Doğradığımız brokoliyle birlikte karıştırıp servis tabağına alıyoruz. Üzerine kızarttığımız biberleri de koyuyoruz kızartma yağından da üzerine döküyoruz. 1-2 saat kadar buzdolabında dinlendirip servis edelim.

27 Ekim 2018 Cumartesi

Mercimek Çorbası Tarifi

Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet havuç
  • yarım yemek kaşığı biber ya da  domates salçası (rengi kırmızı olsun isterseniz artırabilir ya da hiç kullanmayabilirsiniz)
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • yarım çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
  • 1 litre su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için:
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Kırmızı mercimek çorbası için sıvı yağı tencereye alınarak yemeklik doğranan soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.
  2. Daha sonra un ilave edilerek kısık ateşte kavurmaya devam edilir.
  3. Salça kullanılacak ise salça ilave edilir, kavrulduktan sonra küp küp doğranmış havuç ve iyice yıkanıp suyu süzülen mercimekler ilave edilir.
  4. Üzerine 1 lt su eklenerek karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır. Mercimekler ve havuçlar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir.
  5. Çorba piştikten sonra el blenderı ile güzelce ezilir.
  6. Karabiber, tuz ve isteğe bağlı olarak kimyon eklenir.
  7. Kıvamı koyu gelirse size bir miktar su ilave edilerek bir taşım kaynatılır.
  8. Bu arada küçük bir tavaya iki yemek kaşığı tereyağı alınır, kızdırılır ve bir tatlı kaşığı kırmızı toz biber eklenerek ocaktan alınır.
  9. Mercimek çorbası servis kasesine alındıktan sonra üzerine kırmızı biberli sos gezdirilir ve bir dilim limon ile servis edilir.

26 Ekim 2018 Cuma

Hasan Paşa Köftesi

Hasan Paşa Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gr kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
  • 3 yemek kaşığı bayat ekmek
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
Üzeri için
  • 1 su bardağı konserve bezelye
Püresi için:
  • 3 tane patates haşlanmış
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
Sosu için:
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Hasan Paşa Köftesi Tarifi Yapılışı

  1. Önce kıymamız için soğanı rendeleyelim.
  2. Ekmek maydanoz ve sırası ile diğer malzemeleri ekleyip köftemizi yoğuralım.
  3. Haşlanmış patatesleri blenderdan geçelim.
  4. Tavaya yağı sütü karabiberi alalım.
  5. Patatesleri ekleyelim tuzunu yeteri kadar koyalım 5 dk ocakta pişirelim. Soğumaya alalım
  6. Kıymayı limon büyüklüğünde  elimize alalım kase şekli verip borcama koyalım.
  7. 2 yemek kaşığı kadar bezelyeden dökelim.
  8. Kıymalar bitene kadar  aynı işlemi yapalım.
  9. Patates püresini sıkma torbasına alalım. Üzerlerine sıkalım.
  10. Önceden ısıtılmış 170 derece fırına 10-15 dakika  kadar sürelim.
  11. Patateslerin üstü hafif pişmeye yakın fırından alalım.
  12. Sosu için, su salça karabiberi karıştıralım tüm köftelerimize sosu dökelim.
  13. Tekrar fırına verelim  köfteler alt üst kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun

25 Ekim 2018 Perşembe

Fırında Karnabahar Yemeği

Fırında Karnabahar Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 500-600 gr karnabahar
  • 2 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet çarliston biber
  • 5-6 adet çeri domates/1 adet orta boy domates
  • Tuz, karabiber
  • 1 silme çay kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı domates salçası (yarı biber yarı domates salçası da olabilir)
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1, 5 yemek kaşığı tereyağı/2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

Fırında Karnabahar Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Karnabaharı iyice yıkayıp çiçek çiçek ayırın.
  2. Derin bir tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ekleyin. Hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün.
  3. Karnabaharı fırın tepsisine dizin.
  4. İnce ve yarım ay şeklinde doğranmış patatesleri tepsiye koyun.
  5.  Çok kalın olmayacak şekilde halka halka doğranmış havuçları ekleyin.
  6. Birer parmak kalınlığında doğranmış biberleri tepsiye koyun.
  7. Domatesleri dizin.
  8. Ayrı bir kapta salçayı sıcak su ile açın. İçine tuz, karabiber ve çok az toz şekeri ekleyip karıştırın ve bu sosu karnabaharın üzerine dökün.
  9. Parçalar halinde tereyağını üzerine koyun.
  10.  Tepsinin üzerini yağlı kağıt ile hava almayacak şekilde kapatın.
  11. 190 derecede önceden ısıtılmış fırında patates ve havuçlar çatal batacak kadar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  12. Fırından çıkarmadan 10 dk kadar da üzeri açık olarak pişirin.
    . . . . AFİYET OLSUN. . .