23 Kasım 2018 Cuma

Terbiyeli Mercimek Çorbası Tarifi

Terbiyeli Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 patates
  • 1 havuç
  • 1 soğan
  • 1/2 (yarım) su bardağı kırmızı mercimek
  • Tuz
Terbiyesi için :
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı yoğurt
Üzerine :
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 kaşık sıvı yağ
  • Pul Biber
  • Nane

Terbiyeli Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

Mercimek güzelce yıkanır. Tencereye alınır. Üstüne küp doğranmış patates ve havuç eklenir. Soğan doğranır ilave edilir. Üstünü 2-3 parmak geçene kadar su eklenir. Havuçlar ve patatesler pişene kadar kaynatılır. Pişince blendırdan geçirilir. Kıvamı ayrandan biraz daha sulu olacak şekilde su ilave edilir. Kaynamaya bırakılır.
Diğer taraftan terbiyesi hazırlanır. Yumurta sarısı ve yoğurt çırpılır. Un ilave edilir. Güzelce karıştırılır.
Kaynayan çorbanın ateşi çok hafife indirilir. Çorbadan 3-4 kaşık terbiyeye eklenir, terbiye karıştırılır. Yine 3-4 kaşık terbiyeye alınır karıştırılır. Böylece terbiye açılır. Şimdi terbiye çorbaya ilave edilebilir. Yavaş ve çorba karıştırılarak terbiyesi eklenir. Kaynayınca da tuzu ilave edilir.
En son tereyağ ve sıvı yağ yakılır. Pul Biber ve nane yağda az döndürülür ve çorbaya sos olarak dökülür. İstenirse bu sos servis sırasında tek tek kasedeki çorbalara da konulabilir.
Afiyet şifa olsun.

22 Kasım 2018 Perşembe

Köfteli Erişteli Tutmaç Çorbası Tarifi

Köfteli Erişteli Tutmaç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • Yarım su bardağından bir parmak fazla erişte
  • 50 gram dana kıyma
  • 7 su bardağı su
  • Tuz
Köfte için ;
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam karabiber
Terbiyesi için ;
  • 1 buçuk su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
Üzeri için ;
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • Yarım tatlı kaşığı pulbiber

Köfteli Erişteli Tutmaç Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Suyu tencereye alarak kaynamaya bırakıyoruz.
  2. Köfte için kıymaya tuz ve karabiber ekleyip iyice yoğurarak minik köfteler hazırlıyoruz.
  3. Haşlanmış nohut, mercimek, köfte ve erişteyi de ilave ederek 5-10 dakika birlikte pişiriyoruz.
  4. Terbiyesi için malzemeleri derin bir kasenin içine alıp çırparak hazırlıyoruz. (Benim kullandığım yoğurt katı olduğu için yarım su bardağı su ilave ettim. Sizin yoğurdunuz suluysa kullanmanıza gerek yok. )
  5. Çorbanın suyundan iki kepçe alarak terbiyeye ilave edip hızlıca karıştırıyoruz.
  6. Terbiyesini yavaş yavaş çorbaya ilave ederek karıştırıyoruz.
  7. Kesilmemesi için kaynara çıkana kadar karıştırıp kaynadıktan sonra 10 dakika daha pişiriyoruz.
  8. Küçük bir tavada üzeri için malzemeleri kızartıp servis kasesine aldığımız çorbanın üzerine gezdiriyoruz. Servise hazır. 🍞

21 Kasım 2018 Çarşamba

Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi

Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük boy kabak
  • 1 patates
  • 1 soğan
  • 1 küçük boy havuç
  • 1 tane karanfil
  • 2 haşlanmış didiklenmiş tavuk baget
  • 5 kepçe tavuk suyu
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • Tuz
  • Karabiber
  • 3 bardak sıcak su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Terbiyesi için:
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 limonun suyu

Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı

Sebzelerimizi iri parçalar halinde doğrayıp sıvı yağ koyduğumuz tenceremizde soteleyelim. Tavuk suyunu ve 1 tane karanfilimizi de ekledikten sonra suyumuzu da ilave edip sebzelerimizin haşlanıp yumuşamasını bekleyelim. Sebzelerimiz haşlandıktan sonra karanfili çıkarıp blendrdan geçirip pürüzsüzleştirelim. Şehriye ve didiklenmiş tavuklarımızı da ekleyip pişmesini bekleyelim. Bu arada ayrı bir kapta un ve yoğurdu iyice çırpıp üzerine limon suyu ve yumurta sarısını da ekleyip tekrar çırpalım. Sürekli çorbayı karıştırarak terbiyesini yavaş yavaş ekleyelim. Ocağı en kısık dereceye getirip 5 dk daha pişirip altını kapatalım. Tuzunu ve karabiberini en son ilave edelim. Dilerseniz üzerine salça ve yağı kızdırıp sos yapabilir sevdiğiniz sebzeleri ekleyip sevmediklerinizi çıkarabilirsiniz. Afiyet şifa olsun.

20 Kasım 2018 Salı

Kremalı Mantarlı Makarna (Nefis) Tarifi

Kremalı Mantarlı Makarna (Nefis) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) paket haşlanmış makarna (penne kullandım)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağ
  • 200 gr mantar
  • 1 paket krema
  • 1 diş sarımsak
  • 1 kibrit kutusu rendelenmiş kaşar
  • 1 silme tatlı kaşığı kuru fesleğen ( kullanmaya bilirsiniz)
  • 1 silme çay kaşığı karabiber

Kremalı Mantarlı Makarna (Nefis) Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye sıvı yağı alalım. Isındığında doğranmış mantarları ilave edip, suyunu çekene kavuralım.
  2. Kavrulan mantara rendelenmiş sarımsak ve tereyağı ekleyip, 2 dakika kadar kavuralım.
  3. Kavrulan mantara krema, fesleğen ve karabiberi ekleyip, kaynatalım.
  4. Kaynamaya başladığında makarnayı ve rendelenmiş kaşarı ekleyip, iyice özleşene kadar karıştıralım. Sıcak sıcak servis yapalım

18 Kasım 2018 Pazar

Altın Patates Tarifi

Altın Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 4  patates
  • 1 tatlı kaşığı tozbiber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ ben zeytinyağı kullandım
Bulamak için ;
  • Yarım çay bardağı geleta unu

Altın Patates Tarifi Yapılışı

Lokum gibi altın sarısı patateslere kimse hayır diyemez sanırım hem kızartmadan sağlıklı hemde daha lezzetli bir kez çocuklarınıza yapın bir daha kızartma istemeyecekler ister kahvaltıya ister et tavuk balık yanına müthiş yakışan bir tarif .
  1. Öncelikle patatesleri soyup dörde bölelim ,ince doğrayınca çok güzel olmuyor .
  2. Üzerine baharatları ,kekiği, tuzu, yağını katıp iyice karıştıralım .
  3. Ben borcama yaptım ,karıştırdığımız patatesleri galeta ununa bulayıp tepsiye dizelim .
  4. 200 derecede yarım saat 40 dakika kızarana kadar pişirelim.
Yanına ketçap mayonez harika oluyor.🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏

Havuç Salatası Tarifi

Havuç Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Havuç Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Havuçlar rendelenir.
  2. Tavaya yağ konur.
  3. Havuçlar eklenir.
  4. Havuçların diriliği gidene kadar yağda 3-5 dk karıştırılarak pişirilir.
  5. Sarımsaklar ezilir.
  6. Havuçlar soğuyunca yoğurt, sarımsak ve tuzu eklenir, iyice karıştırılır.
  7. Dolapta yarım saat kadar bekletilip servis edilir. Afiyet olsun.

17 Kasım 2018 Cumartesi

Tavuklu Kereviz Çorbası Tarifi

Tavuklu Kereviz Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy kereviz
  • 1 adet patates (kereviz ile aynı büyüklükte)
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 parça tavuk göğsü
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Sıvıyağ tuz
Üzeri için;
  • Pulbiber, karabiber, maydanoz dilediğiniz koyabilirsiniz

Tavuklu Kereviz Çorbası Tarifi Yapılışı

Bu çorba tam bir şifa kaynağı 👍 ve en önemlisi kimse kereviz çorbası olduğunu anlamadı bile o yüzden çocuklarınıza tavuklu patates çorbası diye içirebilirsiniz 😂😂tarifi ekliyorum mutlaka denemelisiniz. 😋
  1. Soğan yemeklik doğranır biraz yağda kavrulur.
  2. Ardından doğranmış sarımsak eklenir yine kavrulur.
  3. Küp küp doğranmış kereviz ve patates eklenir karıştırılır üzerine çıkacak kadar su eklenir pişmeye bırakılır.
  4. Bu arada bir parça tavuk minik minik doğranır biraz sıvı yağ koyduğumuz tavaya alınır suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir ve biraz kavrulur.
  5. Kavrulduktan sonra rendelenmiş havuç eklenir karıştırılır.
  6. Sonra sebzeler yumuşayınca blenderdan geçirilir.
  7. Ve kaynar su eklenerek çorbanın  kıvamı ayarlanır kıvam ne çok katı olacak ne çok sıvı bildiğimiz çorba kıvamında olacak 😄.
  8. Kavrulan tavuk ve havuç karışımına çorbanın suyundan iki kepçe koyulur karıştırılır.
  9. Çorba tenceresine dökülür ardından haşlanmış nohut eklenir.
  10. Beş altı dk daha kaynatılır. Ocaktan alınır. Afiyet olsun 😋

16 Kasım 2018 Cuma

Portakallı Kereviz Tarifi

Portakallı Kereviz Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kereviz
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet portakal
  • 1 adet limon
  • Birkaç dal kereviz yaprağı
  • Tuz, kekik

Portakallı Kereviz Tarifi Yapılışı

  1. Soğanı 4 e bölüp ince ince doğrayalım.
  2. Patatesi küp küp doğrayalım.
  3. Havucu yarım ay şeklinde doğrayalım.
  4. Portakalları ve limonu sıkalım.
  5. Kereviz yapraklarını ufak ufak doğrayalım.
  6. En son kerevizi küp küp doğrayalım ki kararmasın.
  7. Sırasıyla soğanı, havucu, patatesi, kerevizi, kereviz yapraklarını, portakal ve limon suyunu zeytinyağını koyalım. tuz ve kekiği de koyup kısık ateşte 1 saate yakın pişirelim.
  8. Patates ve havuç yumuşayınca yemeğimiz pişmiş demektir.
Not:kesinlikle su koymuyorum! Portakal ve limon suyuyla pişiyor hatta sebzeler de suyunu bırakıyor. Tencerenin dibinde suyu vardi fotoğraf çektikten sonra tabağa ekledim biginize. Afiyet olsun

14 Kasım 2018 Çarşamba

Fırında Nar Gibi Kızarmış Tavuk Tarifi

Fırında Nar Gibi Kızarmış Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bütün tavuk
  • Yarım limon
SOS İÇİN;
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yenek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 diş sarımsak
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 silme çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı tavuk baharatı
  • 2 çay kaşığı dolusu tereyağı

Fırında Nar Gibi Kızarmış Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tavuğumuzu yıkayalım ve yarım limon ile limonlayalım.
  2. Daha sonra sos malzemelerimizi bir kapta karıştıralım.
  3. Tavuğun sığacağı dar bir kaba tavuğu koyalım.
  4. Tavuk tam sığsın.
  5. Sosumuzu iyice yedirelim tavuğun her yerine.
  6. Bu tavuğun en önemli püf noktası tavuğun bu sosta beklediği süre.
  7. Mesela benim ertesi gün misafirim varsa bu şekilde soslayıp kaba poşet geçirip aksamdan dolaba koyarım. Ertesi gün akşama kadar bu sosla bekletirim. Arada bir alt üst ederim sosun içinde. Bu sayede tabiri caizse lokum gibi oluyor 😍😍😍.
  8. Sosumuza buladığımız tavuğumuzu eğer vaktiniz varsa benim gibi 1 gece, yoksa en az 3 saat dolapta sosumuzla bekletiyoruz.
  9. Beklemenin sonunda fırın poşetine sosu çok sıyırmadan koyuyoruz.
  10. Bu şekilde 45 dakika kadar pişiriyoruz. 45 dakikanın sonunda poşeti kesip tepsiye alıyoruz.
  11. Tavuğun üzerine 2 çay kaşığı tereyağından parçalar koparıp koyuyoruz zaten poşetin içine suyunu bırakmış oluyor.
  12. Bu şekilde 30 dakika kadar daha pişireceğiz.
  13. Eğer isterseniz patates ve soğanı iri iri doğrayıp tavuğun kalan sosuna bulayıp ayrı bir poşette pişirebilirsiniz. Buda çok lezzetli oluyor ben öyle yaptım.
  14. Tavuğumuz 170 derecede yavaş yavaş ağır ağır güzelce kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun😍😍😍

12 Kasım 2018 Pazartesi

Kadın Budu Köfte Tarifi

Kadın Budu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 g köftelik kıyma(azyağlı)
  • 1 adet iri kuru soğan
  • 1 yumurta
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışta;
  • 1/2 (yarım) çay bardağı galeta unu
  • 1/2 (yarım) çay bardağı buğday unu
  • 1 yumurta
Kızartmak için;
  • 2-3 su bardağı sıvı yağ (ayçiçek)

Kadın Budu Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Kıymanızı ikiye bölün.Yanmaz tavanıza 2-3 kaşık su ve kıymayı alın, kavurun.
  2. Kıymanızı ateşten almaya yakın rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğanlarınızı ekleyin.
  3. 1 dk kadar kavurup kıymanızı soğumaya bırakın.
  4. Diğer yandan pirincinizi haşlayın(çok haşlamayın zira yoğurma esnasında parçalanmasın).
  5. Yoğurma kabına soğumuş kıyma, çiğ kıyma, haşlanıp süzülmüş pirinci alın.
  6. Yumurtayı ve baharatları ekleyin.
  7. Köfte harcınızı yoğurun.
  8. En az 2 saat kendini çekmesi ve dinlenmesi için buzdolabında bekletin.
  9. Kızartma aşamasında, yağınız derin kızartma tencerenize alın.
  10. Köftelerinize iri oval şeklini verin.
  11. Köftelerinizi, önce un ve galeta unu ile harmanlanmış derin kasede karışıma bulayın, ardından çırpılmış yumurtaya…
  12. Kızgın yağda kızartın.
Afiyet olsun.

11 Kasım 2018 Pazar

Köri Soslu Tavuk (Tavuk Dünyası Lezzetinde) Tarifi

Köri Soslu Tavuk (Tavuk Dünyası Lezzetinde) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 parça tavuk göğsü
  • yarım kutu sıvı krema (100 ml)
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı dolusu parmesan peyniri (tercihe bağlı)
  • 1 avuç arpacık soğan

Köri Soslu Tavuk (Tavuk Dünyası Lezzetinde) Tarifi Yapılışı

Köri soslu tavuk yapımına öncelikle göğüs etini hazırlamakla başlayalım. Etimizi tercihen julyen (parmak gibi) doğrayalım. Bir kaba alıp üzerine zeytinyağı gezdirelim. Kekik, karabiber ve kırmızıbiberi ekleyip karıştıralım. Üzerini streç folyo ile kapatıp birkaç saat dinlendirelim. Eğer vaktiniz yoksa dinlendirmeden de devam edebilirsiniz. İtiraf edeyim ben de her zaman önceden hazırlayamıyorum, sıkıntı yapmayın :)
  1. Genişçe bir tavayı kızdırın. Gerekirse az sıvı yağ ilave edin veya marine ederken eklediğiniz yağ zaten yeterli olacaktır.
  2. Tavuk etlerini tavaya alın. Suyunu salmasına fırsat vermeden tavukları pişirin, burada önemli olan etler üstüste dolu dolu olmasın. Eğer her bir parça ayrı ayrı yağa temas etmezse etiniz sulanacaktır. Bu durumda kuru ve lezzetsiz bir tavuk olur. Çoklukla göğüs etinin lezzetsiz bulunmasının nedeni de budur zaten, ama siz bu şekilde pişirirseniz lokum gibi olacağına emin olabilirsiniz.
  3. Tavukları çevirerek pişirin, 2-3 dk sonra arpacık soğanları da ilave edin.
  4. Tavukların her tarafı altın rengi olunca sıvı kremayı ve köri ve tuzu ekleyin. Karıştırın, 1-2 dk pişirin.
  5. Son aşamada ben biraz kıvam da vermesi için evde varsa 1 yemek kaşığı parmesan peyniri ekliyorum. Bir iki çevirip hemen sıcağıyla servis edelim. Afiyetler olsun :)

10 Kasım 2018 Cumartesi

Yoğurtlu Ve Ispanaklı Soğuk Döğme Çorbası Tarifi

Yoğurtlu Ve Ispanaklı Soğuk Döğme Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bardağı döğme(buğday)
  • Haşlamak için su
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 dal ıspanak
  • Tuz

Yoğurtlu Ve Ispanaklı Soğuk Döğme Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Döğmeyi bol suda iyice pişene kadar haşlayalım.
  2. Ardından ocaktan indirmemize yakın ıspanakları güzelce yıkayıp temizleyelim ve ince olacak şekilde doğrayalım.
  3. Döğmemiz pişip suyu kalmadığında içerisine ıspanakları ekleyelim ve karıştıralım.
  4. Ispanaklar döğmenin sıcağıyla iyice yumuşayacaktır.
  5. Böylece soğuduktan sonra yoğurtla çok hafif koyu bir ayran olacak şekilde hazırlayalım ve tuzunu atıp iyice karıştıralım.
  6. Ardından soğuyan döğmemizin içerisine ilave edip karıştıralım.
    Not:ıspanak sevmeyenler sade olarak da yapabilirler. Bu çorba özellikle yaz aylarında şahane oluyor derim😋👌
    Afiyet olsun☺️

9 Kasım 2018 Cuma

Sulu Köfte

Sulu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi İçin
  • 300 gr köftelik kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • Yarım su bardağı köftelik bulgur
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Tuz
Sebzesi İçin
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet havuç
  • 2 adet patates
  • Tereyağı ve zeytinyağı karışık
  • Tuz

Sulu Köfte Tarifi Yapılışı

Harika bir sulu yemek oluyor gerçi herkesin bildiği bir lezzet.
  1. Köfte malzemelerini yoğurma kabına alıp yoğuruyoruz.
  2. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz.
  3. Bitene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz.
  4. Köftelerin üzerine bir yemek kaşığı un serpiyoruz.
  5. Tepsiyi sallayarak una bulunmasını sağlıyoruz.
  6. Yağları tencereye alıyoruz.
  7. Soyup doğradığımız havucu yağda soteliyoruz.
  8. Salçasını ve tuzunu da katıp 5-6 su bardağı su ilave ediyoruz.
  9. Kaynamaya başlayan yemeğin içine köfteleri ve soyup doğradığımız patatesleri de ilave ediyoruz. 25-30 dakika kadar pişiriyoruz.