6 Aralık 2018 Perşembe

Mevsim Salata Tarifi

Mevsim Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet havuç
  • Yarım mor lahana
  • 7, 8 dal marul
  • İsteğe bağlı turp, mısır
  • 1 adet limon
  • Az nar ekşisi
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Mevsim Salata Tarifi Yapılışı

  1. Havucu rendeliyoruz.
  2. Yarım mor lahanayı da rendeliyoruz.
  3. Marulları jülyen kesiyoruz uzun uzun.
  4. 1 adet limonu sıkıyoruz.
  5. Tuzunu ilave edip, zeytinyağı gezdiriyoruz.
  6. Servis tabağımıza alıp üzerine nar ekşisi gezdiriyoruz.

4 Aralık 2018 Salı

Sebze Çorbası Tarifi

Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük boy kereviz
  • 1 adet havuç
  • 150 gr brokoli
  • 2 diş sarımsak
  • 5 kaşık yoğurt
  • 2 kaşık un
  • 1 çorba kaşığı limon ve 1 yumurtanın sarısı
Üzeri için:
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı nane ve 1 çay kaşığı kekik

Sebze Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle sebzelerimizi küçük parçalar halinde doğrayıp tencereye koyuyoruz.
  2. Üzerine 1, 5 litre kadar su ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar kaynatıyoruz.
  3. Başka bir kapta yoğurt, limon, yumurta sarısı ve unu iyice çırpıp tencereye katıp karıştırıyoruz.
  4. En son 2 diş sarımsağı ve tuzu da ekleyip altını kapatıyoruz.
  5. Üzerine tereyağlı sosunu döküp servis yapıyoruz.

3 Aralık 2018 Pazartesi

Lahana faydaları

Lahana faydaları

  • İçerisindeki A vitamini sayesinde göz sağlığına faydaları vardır.
  • Akne, sedef gibi cilt hastalıklarını olumlu yönde etkilemektedir.
  • İçerdiği kalsiyum, potasyum, magnezyum sayesinde kemik oluşumuna yardımcı olur.
  • Kalp damarı tıkanıklığına ve kalp sağlığına faydaları vardır.
  • Vücudun toksinlerden arınmasına yardımcı olur.
  • Kilo vermeye yardımda bulunur.

Etsiz Kapuska Yemeği Tarifi

Etsiz Kapuska Yemeği  Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg doğranmış lahana
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 kaşık sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı bulgur ya da pirinç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 su Bardağı kaynar su

Etsiz Kapuska Yemeği  Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye tereyağını koyuyoruz. Üzerine az sıvı yağ ekliyoruz.
  2. Üzerine sıra ile soğan, domates salçası ilave edilecek, kavrulacak.
  3. Ardından doğranmış lahana ilave edilecek ve karıştırılacak.
  4. Tencerenin kapağı kapatılacak ve kısık ateşte pişirilecek.
  5. 15 dakika kendi suyuyla pişirildikten sonra, 3 su bardağı kaynar su, tuz, pul biber, karabiber katılacak ve bulgur veya pirinç eklenecek.
  6. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak.
  7. Kısık ateşte 20 dk daha pişirilecek.
  8. Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.

1 Aralık 2018 Cumartesi

Kış Çorbası Tarifi

Kış Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane büyük havuç
  • 7-8 tane ıspanak yaprağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 diş sarımsak rendesi
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 su bardağı su
  • Tuz ve karabiber

Kış Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Yağla unu iyice kavurup sarımsak rendesini de ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
  2. Suyu ekleyip un açılana kadar karıştırıyoruz.
  3. Rendelenmiş havucu ekleyerek kaynamaya bırakıyoruz.
  4. İnce doğranmış ıspanak yapraklarını ekleyip tuzunu ve karabiberini de ekleyip 5 dakika kaynatıp kapatıyoruz.
    AFİYET ŞİFA OLSUN

Patates Püresi (Bildiğiniz Bütün Tarifleri Unutun) Tarifi

Patates Püresi (Bildiğiniz Bütün Tarifleri Unutun) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 – 700 gr. patates
  • 1 su bardağı sıcak süt
  • 3-4 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Patates Püresi (Bildiğiniz Bütün Tarifleri Unutun) Tarifi Yapılışı

🎀👉 Sevgili hanımlar,
Patates pürenizi bu şekil denedikten sonra bir daha başka türlü yapmayacaksınız. Restoran usulü, tadı damağınızda kalacak enfes bir lezzet.
  1. Patatesler soyulur, yıkanır. Tencereye alınır. Bol suda iyice yumuşayana kadar haşlanır.
  2. Suyu süzülür ve sıcak olarak ezilir. Sıcak süt, tereyağı, tuz ve karabiber ilave edilir ve mixerle yüksek devirde karıştırılır. Sütün sıcak olduğundan emin olalım. Kesinlikle soğuk süt kullanmayalım. Gerekirse biraz daha süt ve tereyağı ilave edilebilir. Damak tadınıza göre ayarlayalım.
  3. İsteğe bağlı olarak servis ederken biraz daha tereyağı üzerine gezdirilir.

29 Kasım 2018 Perşembe

Ispanak Yemeği Tarifi

Ispanak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Ispanak Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Başlangıç olarak ıspanakları temizleyelim.
  2. Diğer taraftan soğanı  doğrayıp sıvı yağda pembeleşene dek kavuralım.
  3. Salçayı ilave edelim.
  4. Ardından ıspanakları da ekleyelim ve ıspanaklar eriyinceye kadar kavuralım.
  5. Yarım çay bardağı yıkanmış pirinci, tuz ve baharatları da ilave edelim.
  6. 1 su bardağı kaynar suyu da ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım, kısık ateşte pirinçler yumuşayana dek pişirelim.
  7. Yanında yoğurtla servis edelim, afiyet olsun…

28 Kasım 2018 Çarşamba

Körili Tavuk Mantar Sote (Kremasız Farklı Sosuyla) Tarifi

Körili Tavuk Mantar Sote (Kremasız Farklı Sosuyla) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 5-6 adet mantar
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
Sosu İçin;
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı köri
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Biraz karabiber

Körili Tavuk Mantar Sote (Kremasız Farklı Sosuyla) Tarifi Yapılışı

  1. Tavuğumuzu ortadan uzunlamasına kesiyoruz ve jülyen doğruyoruz tavamızı ocağa alıyoruz .
  2. Yağını koyup tavukları ilave ediyoruz .
  3. Biraz pişip suyunu saldıktan sonra mantarları da aynı şekilde jülyen doğrayıp içine atıyoruz .
  4. Suyunu salıp hafif suyunu çekene kadar ağzı kapalı pişiriyoruz.
  5. Daha sonra yeşil biber ve kırmızı biberi de jülyen doğrayıp içine atıyoruz bir iki çeviriyoruz.
  6. Ayrı bir kapta sütü, köriyi, unu, tuzu, karabiberi karıştırıp tavuğumuzun üzerine kontrollü bir şekilde döküyoruz(bazı tavuk göğüsleri büyük veya küçük olabiliyor küçükse sos 3-4 yemek kaşığı artabilir yoğun olur aksi takdirde göz kararı ayarlabilirsiniz)
  7. Koyulaştığında altını kapatabilirsiniz. Afiyet Olsun

27 Kasım 2018 Salı

Fırında Sebzeli Köfte Tarifi

Fırında Sebzeli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patates
  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 2 adet kırmızı biber
  • 4-5 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 3-4 diş sarımsak
  • Kekik
  • Pul biber
  • Kekik
  • Tuz
Köftesi için;
  • 500 gr kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • 2, 5 yemek kaşığı ekmek kırıntısı
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Tuz
Sosu için;
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı su

Fırında Sebzeli Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle köfte için yazılı olan malzemeleri derin bir kabın içine alıp güzelce yoğurduktan sonra üzerini streç filmle kapatarak buzdolabına kaldıralım.
  2. Patlıcanı alacaklı olarak soyup, küp küp doğrayalım ve acısı çıkması için tuzlu suda on beş yirmi dakika bekletelim.
  3. Bu arada bizde diğer sebzelerin hepsini küp küp doğrayıp fırın kabının içine alalım.
  4. Patlıcanların da suyunu sıkıp onuda fırın kabına koyalım.
  5. Sebzelerin üzerine baharatları ve tuzu döküp hepsini güzelce karıştıralım.
  6. Sosu için salçayı suyu ve sıvı yağı karıştırıp sebzelerin üzerine gezdirelim.
  7. Kıymayı dolaptan çıkartıp içinden küçük parçalar alarak elimizde yuvarlayalım ve sebzelerin arasına yerleştirelim.
  8. Yağlı kağıdı suda ıslatalım ve suyunu biraz sıkalım fırın kabının üzerine yanları da dahil her tarafını kapatalım.
  9. Önceden ısıtılmış fırında 180°de sebzeler yumuşayıp köfteler de pişince yağlı kağıdı üzerinden alıp kızarması için on beş yirmi dakika daha kontrollü olarak pişirip fırından çıkartalım.
    Yemeğimiz hazır kolay gelsin afiyet olsun💐

26 Kasım 2018 Pazartesi

Sebzeli Çorba (Grip Savar) Tarifi

Sebzeli Çorba (Grip Savar) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, 5 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 2- 3 dal brokoli
  • 2- 3 dal karnabahar
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam ıspanak(isteğe bağlı)
  • 2 yemek kaşığı domates sosu(yada 1 adet domates)
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Pulbiber
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Tuz
  • Sıcak su
Üzeri sosu için;
  • Yarım fincan sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı pulbiber

Sebzeli Çorba (Grip Savar) Tarifi Yapılışı

  1. Sebzeler soyulup iri iri doğranır.
  2. Mercimek yıkanıp süzülür.
  3. Düdüklü tencereye bütün malzemeler eklenip iyice karıştırılır.
  4. Kapağı kapatıp orta ateşte kaynamaya bırakılır.
  5. Kaynayınca da altı kısılıp 15-20 dk kadar pişirilir.
  6. Süre sonu da pişip pişmediği kontrollü bir şekilde bakılır.
  7. Rondodan çekip birazda o şekilde kaynatın. Üzerine yağılı naneli sosunu ilave edip limonla servis edebilirsiniz.
    Afiyet Olsun🤗🤗

25 Kasım 2018 Pazar

Havuç Çorbası Tarifi

Havuç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane havuç
  • 1 tane soğan
  • 1 tane patates
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Dileyen bulyon kullanabilir

Havuç Çorbası Tarifi Yapılışı

Soğuk kış günlerinde içimizi ısıtacak bir çorba:) Muhakkak denemenizi öneririm hem sağlıklı hem lezzetli;)
  1. Soğan, havuç ve patatesi küçük küçük doğrayalım.
  2. Sıvıyağı tenceremize alıp soğanları üzerine ekleyelim.
  3. Pembeleşene kadar kavrulan soğana unu ekleyip bir kac dk kavurmaya devam edelim.
  4. Üzerine patates ve havucu ekleyip bir kaç tur karıştırıp sütü ekleyelim.
  5. Son olarak tuzunu ,karabiberini ekleyip suyunu koyalım.
  6. Kaynayan çorbamızı kontrol edip sebzeler yumuşadıysa altını kapatalım.
  7. Çorbamızı blenderda çekelim ve pürüzsüz bir kıvama getirelim.
    Not; Süt kullanmak istemeyenler krema da tercih edebilirler.
    Afiyet olsun

24 Kasım 2018 Cumartesi

Fırında Pratik Uskumru Tarifi

Fırında Pratik Uskumru Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 orta boy uskumru
Sosu için ;
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 diş sarımsak rendesi
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı toz biber
  • 1 tutam karabiber
  • Tuz

Fırında Pratik Uskumru Tarifi Yapılışı

  1. Balıkları yıkayarak iyice süzdürüyoruz.
  2. Sos malzemelerini bir kasede karıştırıp balıkların her tarafına gelecek şekilde buluyoruz.
  3. Üzerini streçleyerek dolapta 1 saat kadar dinlendiriyoruz.
  4. Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirerek 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika kızarana kadar pişiriyoruz. (İlk 20 dakikadan sonra alt üst ederek diğer taraflarının da kızarmasını sağlıyoruz. )
  5. Pişen balıkları salata ve içecek eşliğinde sıcak servis ediyoruz. 🐟🍴
Buharda piştiği için çok lezzetli ve zahmetsiz bir balık.
Deneyeceklere afiyet olsun. ☺

23 Kasım 2018 Cuma

Misket Köfteli Orman Kebabı Tarifi

Misket Köfteli Orman Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Köftelik Malzeme;
  • 500 gr orta yağlı kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan (ince doğranmış)
  • 5-6 kaşık galeta unu (yada bayat ekmek içi )
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 çay kaşığı köftelik baharat yada.
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • İnce kıyılmış maydanoz
Garnitür malzemeler;
  • 1 kavanoz iri bezelye
  • 4 orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım kaşık biber salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet çarliston biber
  • 2 adet kapya biber
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay kaşığı kimyon

Misket Köfteli Orman Kebabı Tarifi Yapılışı

Şahane tadı ile mükemmel bir yemek😍👌🏻👌🏻👌🏻👌🏻
  1. Yoğurma kabına soğan incecik küp küp minicik doğranır.
  2. Üzerine köfte için gerekli tüm malzeme eklenerek birbirine yedirilene kadar elde yoğrulur.
  3. Hazırlanan harçtan avuç içinde yuvarlak minik toplar yapılır ve büyük bir tavada orta ateşte bol yağda hafif kızarana dek çevrilerek kızartılır.
  4. Köftelerimiz bir peçete serilmiş tabakta hazır bekletilirken, biz büyük tenceremizin içerisine biberleri ve soğanımızı yemeklik minik doğrayıp sıvı yağda kavuralım, daha sonra içine salça ilavemizi yapıp onuda kavurduktan sonra göz kararı kaynar su ilavesi yapalım, içerisine küp doğradığımız patatesleri de ekleyip beraber biraz pişirelim.
  5. Patatesler yumuşamaya başladığında ise kızarttığımız köfteleri tuzunu ve pul biberini katıp beş dakika kaynatalım en sona haşlanmış bezelyeleride ilave ederek tadını suyunu kontrol edip hep beraber pişmeye bırakalım.
  6. Yemeğimiz servise hazır afiyet olsun.
  7. Görüntü olarak ta tat olarak ta gerek misafirlerinize gerek sevdiklerinize sunacağınız gayet zengin içerikli bir akşam yemeği yanında pirinç pilavı ve cacıkla salatada olabilir ikram edebilirsiniz.