29 Aralık 2018 Cumartesi

Ispanaklı Mevsim Salata (Kesinlikle Yapmalısınız!) Tarifi

Ispanaklı Mevsim Salata (Kesinlikle Yapmalısınız!) Tarifi İçin Malzemeler

  • 7-8 yaprak ıspanak ( yeşil kısımları)
  • 3-4 adet marul
  • 1 Çin turbu ( karpuz turp da diyebiliriz dışı beyaz içi kırmızı olanlardan rende olacak )
  • 1 adet havuç ( rende olacak )
  • Fotoğrafta gördüğünüz kadar haşlanmış şoklanmış brokoli
  • 1 bağ tere
  • 1 adet limonun suyu
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı

Ispanaklı Mevsim Salata (Kesinlikle Yapmalısınız!) Tarifi Yapılışı

  1. Brokoli dirildiğini kaybetmeyecek kadar haşlayın sonra soğuk suya alın.
  2. Ispanak yapraklarını bol suda yıkayıp sirkeli suda bekletin.
  3. Marulu ve tereyi de bol sirkeli suda yıkayıp durulayınnca bütün yeşillikleri ince ince doğrayın.
  4. Havuç ve turbu rendeleyin.
  5. Brololileride el yordamı ile ufak ufak bölün.
  6. Üzerine yağını limonumu ekleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Karıştırılmış halini çekmeyi unutmuşum 😎pardon😬
Not: Tuz yok!

27 Aralık 2018 Perşembe

Havuçlu Şehriye Çorbası Tarifi

Havuçlu Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • Zeytinyağ
  • 1 havuç
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı şehriye
  • 5 su bardağı et suyu
  • Tuz
  • Nane
Terbiyesi için:
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı su

Havuçlu Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye zeytinyağını alın.Kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş havucu ekleyin.1 diş sarımsağı ekleyin.Biraz kavurun.Şehriyeyi ekleyip kavurun.Et suyunu ekleyip ara ara karıştırın.Şehriyeler biraz diri kalacak kadar pişirin.Tuzunu ekleyin.
  2. Terbiyesi için bütün malzemelerini karıştırın.Çorbadan birkaç kepçe alıp terbiyeye ekleyin ki ılınsın ve kesilmesin.
  3. Çorbayı hızlıca karıştırarak terbiyeyi yavaşça ekleyin.
  4. 2-3 dk kısık ateşte pişirin.
  5. Üstüne bir tavada zeytin yağını kızdırıp naneyi kavurun.
  6. Tabağa aldığınız çorbanın üstüne gezdirin.
    AFİYET ŞİFA OLSUN

26 Aralık 2018 Çarşamba

Mercimek Çorbası Tarifi

Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı mercimek
  • 2 litre su
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası

Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Mercimekler nişastalı suyu çıkana kadar iyice yıkanır tencereye konulur.
  2. Kabuklarını soyduğumuz ve dilimlediğimiz soğanlar ve havuçlar, tuz tencereye eklenir.
  3. Üzerine 2 litre suyumuzu ekledikten sonra mercimekler yumuşayana kadar pişirilir.
  4. Tavaya zeytinyağını, biber salçasını ve soyup ezdiğimiz sarımsağı ekleyip salça kavrulana kadar pişiriyoruz.
  5. Nanemizi de ekleyip 1 dakika daha kavuruyoruz.
  6. Mercimek çorbamızı blendırdan istediğimiz inceliğe gelene kadar çekiyoruz.
  7. Çorbamızdan bir kaşık alıp orta ateşteki sosumuzun üzerine ekleyip sos ile karışana kadar 2-3 dakika pişiriyoruz.
  8. Ve hazır olan sosumuzu mercimek çorbamızın olduğu tencerenin içerisine boca ediyoruz.
  9. İyice karıştırıp 5 dakika daha kaynatıyoruz.
  10. İlk sıcağı çıktıktan sonra lezzetli çorbamızı afiyetle yiyebiliriz😋😋

25 Aralık 2018 Salı

Karnabahar Yemeği Yapılışı Tarifi

Karnabahar Yemeği Yapılışı  Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • pul biber
  • Üzerini geçecek kadar et suyu veya sıcak su

Karnabahar Yemeği Yapılışı  Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye sıvı yağı alın.
  2. Soğanları doğrayıp tencereye ekleyin ve kavurun, salçayı ve pul biberi ekleyip biraz daha kavurun.
  3. Karnabaharı küçük küçük parçalara ayırın, patatesleri soyup küp küp, havuçları yuvarlak doğrayıp tencereye alın.
  4. Et suyunu da ekleyip karıştırın.
  5. Tuz ve biraz su ekleyin ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
  6. Tencerenin kapağını kapatın, patatesler yumuşayana kadar pişirin. Afiyet olsun.

24 Aralık 2018 Pazartesi

Ispanak Çorbası Tarifi

Ispanak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 g ıspanak
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım Türk kahvesi fincanı tel şehriye
  • Tuz

Ispanak Çorbası Tarifi Yapılışı

💞💞💖
  1. Öncelikle ıspanaklar doğranarak 1 litre suda 5 dakika kadar haşlanır.
  2. Yoğurt, un ve yumurta çırpılarak ıspanağın haşlama suyundan 1-2 kepçe eklenerek hızlıca çırpılır, böylece terbiye ılınmış olur.
  3. Yoğurdun kesmemesi için bu işlemi mutlaka yapmalısınız.
  4. Ilıtılan yoğurt haşlanmış ıspanağa çırpılarak eklenerek, kaynadıktan sonra tel şehriye eklenir.
  5. Tuzu ayarlanarak şehriyeler yumuşayana kadar pişirilir.
  6. Ispanaklı çorbamız servise hazır, servis kaselerine alındıktan sonra ıspanaklı çorbamız tereyağın da kızdırmış olduğunuz biber gezdirilerek sıcak sıcak servis edilir.
    Ispanaklı çorba tarifini deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.

23 Aralık 2018 Pazar

Ezogelin Çorbası Tarifi

Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı mercimek
  • 4 yemek kaşığı bulgur
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Nane, karabiber
  • Pul biber, tuz

Ezogelin Çorbası Tarifi Yapılışı

  1.  Tencereye tereyağ ve sıvı yağı ekleyip yağ ısınınca içine yemeklik doğranmış olan soğanı ilave edelim ve biraz kavuralım.
  2. Sonra yıkayıp suyunu süzdürmüş olduğumuz pirinç,  mercimek ve bulguru ekleyip karıştıralım. 6-7 su bardağı kadar su ilave edip pişmeye bırakalım.
  3. Çorba pişerken bir tavaya 4 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyup içine 1 yemek kaşığı un ekleyip karıştıralım.
  4. Sonra salçayı ilave edip tekrar karıştıralım.
  5. Üzerine 2 su bardağı su ekleyelim.
  6. Nane, pul biber ve karabiber ekleyip karıştıralım ve sos kaynayınca pişen çorbaya ekleyelim.
  7. Tuzunu da ilave ettikten sonra 2-3 dakika kaynatıp ocaktan alalım. Nefis ezogelin çorbamız servise hazır. 🍵🥄
    Afiyet olsun☘

22 Aralık 2018 Cumartesi

Sebzeli Fırın Tavuk Tarifi

Sebzeli Fırın Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet tüm tavuk but
  • 3 adet patates
  • 3 adet havuç
  • 10 adet arpacık soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı su
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı limon suyu.

Sebzeli Fırın Tavuk Tarifi Yapılışı

Yemeğimiz için öncelikle eğer derisini sevmiyorsak deriyi alalım. Eğer seviyorsanız ocağın üzerinde tutup güzelce tutup tütsüleyelim. Sonra iyice yıkayıp ocağa alalım. Üzerini geçecek kadar sıcak su koyup kaynamaya bırakalım. 15 dakika haşlayalım. Biz bu arada sebzeleri yıkayıp doğrayalım. Patatesleri elma dilimi, havuçları halka. Tepsiye hepsini koyalım. Soğanları da tüm tüm koyalım. Ayrı bir kapta ezilmiş sarımsağı, salçayı, yoğurdu, limonu ve baharatları ilave edip karıştıralım. Tuzu ve baharatları kendinize göre ayarlayın. Haşlanmış tavukları da tepsiye alalım. Üzerine Sosu gezdirip iyice karıştıralım. Tavukların üzerine iyice yedirelim. Tepesinin yanından 1 çay bardağı sıcak suyu dökelim. 250 derecede kızarana dek pişirelim. Afiyet olsun.

21 Aralık 2018 Cuma

Etli Pazı Çorbası Tarifi

Etli Pazı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gr kuşbaşı et
  • 1 çay bardağı nohut
  • 1 bağ pazı
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 limon suyu
  • Tuz nane pul biber
  • Tereyağ
  • Su

Etli Pazı Çorbası Tarifi Yapılışı



  1. Etleri düdüklüde tiftik tiftik olana kadar haşlıyoruz bu sırada önceden ıslatılmış nohutlarıda haşlıyoruz.
  2. Çorba yapacağımız tencerede yumurta un yoğurt ve limon suyunu biraz suyla kaynatıyoruz.
  3. Ardından ince doğranmış pazıları ekliyoruz pazılar pişince haşlanmış nohut ve etleri ekleyip özdeşleşene kadar kaynatıyoruz ve tuzunu ekliyoruz.
  4. Minik bir sos tenceresinde tereyağı ile naneyi yakıp çorbaya ekliyoruz.
  5. Servis sırasında bir kez daha tereyağ pul biberle yakılıp üzerine dökülebilir
    Afiyet olsun 🙂

19 Aralık 2018 Çarşamba

Fırında Mangal Lezzetinde Tavuk Tarifi

Fırında Mangal Lezzetinde Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 tane tavuk pirzola
Sosu için;
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Göz kararı tuz

Fırında Mangal Lezzetinde Tavuk Tarifi Yapılışı



  1. Öncelikle sos malzemelerimizi bir kapta karıştıralım.
  2. Tavuklarımızı güzelce yıkayalım ve bu sos ile iyice yoğuralım.
  3. Bu sosu iyice yedirelim tavuklara.
  4. Eğer vaktiniz varsa 1 gece dolapta bekletelim
  5. Vaktiniz yoksa, 3 saat buzdolabında bekletelim.
  6. 3 saatin sonunda uygun bir fırın tepsisine dizeceğiz.
  7. Ben granit yuvarlak tepsi kullandım.
  8. Tavuklarımızı dizip pişireceğiz.
  9. Buradaki önemli puf nokta yüksek ısıda olmaması.
  10. Yani 180 derecede ağır ağır arada alt üst ederek çevire çevire pişirelim. Afiyet Olsun.

18 Aralık 2018 Salı

Göbekli Semizotu Salatası Tarifi

Göbekli Semizotu Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 demet temizlenmiş semizotu
  • Yarım göbek marul
  • 5-6 tepeleme yemek kaşığı yoğurt (susuz)
  • 1 yemek kaşığı mayonez ( İsteğe bağlı )
  • 2 yemek kaşığı mısır (İsteğe bağlı )
  • 1 dolu çay kaşığı tuz

Göbekli Semizotu Salatası Tarifi Yapılışı

Herkese Merhaba
Yaz için nefis ferah bir salata tarifim var 👌👌Göbek ve semizotunu salatalara çok yakıştırdığım için iki lezzeti birleştirdim ve yoğurt ile bütünleştirip ferah bir salata yaptım umarım sizde lezzetini çok beğenirsiniz 👇 👇
Yoğurt, mayonez ve tuz bir kapta çırpılır. Yoğurdu süzgeçe koyup sarı suyunu saldıktan sonra koymanızı tavsiye ederim. Kesme tahtasında Semizotu ve göbek doğranıp üzerine yoğurtlu karışım ilave edilip yavaşça harmanlanır. Varsa 2 yemek kaşığı mısır koyabilirsiniz lezzet katacaktır.
İsteyen içine 1-2 diş sarımsakta rendeleyebilir sevmeyen olabilir diye yazmadım. Yoğurdunu malzemenizin azlığına çokluğuna göre ayarlama yapabilirsiniz.
Lezzetli ve bol vitaminli salatamız hazır 🍜🍜
AFİYET OLSUN

17 Aralık 2018 Pazartesi

Brokoli Çorbası (Bomba Lezzet) Tarifi

Brokoli Çorbası (Bomba Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr brokoli (Bir bağ olacak)
  • 1 orta boy Domates
  • 2 yada 3 adet Yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet bulyon
  • 1 büyük kase yoğurt
  • Sıvıyağ
  • İsteğe bağlı olarak 1 diş sarımsak

Brokoli Çorbası (Bomba Lezzet) Tarifi Yapılışı

Bugüne kadar yaptığınız tüm brokoli çorbalarını bir kenara bırakın ve hiçbir yerde denemediğiniz lezzet bombasını mutlaka deneyin. Bu çorbayı bir kere deneyen bir daha vazgeçemiyor. Tarifimi denemeyi ve defterinize eklemeyi unutmayın. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
  1. Temizleyip yıkayıp ve küçük çiçeklere ayırdığınız brokoliyi tencerede üzerini geçecek kadar su ilave ederek sebzeler yumuşayana kadar haşlayın. Haşlandıktan sonra haşlama suyunu sakın dökmeyin. Çünkü çorbamızın içine katacağız.
  2. Başka bir tencerede tereyağını eritin ve unu ekleyerek kavurun.
  3. Yoğurttan soğuk ayran yapalım ve çoğunluğunu haşlama suyundan ilave edelim kaynatalım. 1 adet bulyon da ekleyelim.
  4. Sebzeleri yoğurtlu suyun içine koyarak pişirelim.
  5. Kıvamını ayarlamak için haşlama suyunu ilave ederek tekrar kullanabilirsiniz.
  6. Ayrı bir tavaya biraz sıvı yağ dökelim yeşil biberi ince ince keselim tavada pişirelim. Daha sonra küp küp doğradığınız domatesleri de üzerine ilave ederek güzelce pişirelim.
  7. Son adımda çorbamızın üzerine domatesli sosu ve tuzunu ilave edin ve 3-4 dakika kaynattıktan sonra çorbayı kapatabiliriz. Çorbamız hazırdır. Afiyet olsun.

16 Aralık 2018 Pazar

Karbonatlı Puf Puf Anne Köftesi Tarifi

Karbonatlı Puf Puf Anne Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 dolu çay kaşığı karbonat
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
  • 1 dolu çay kaşığı pul biber
  • 1 avuç ince kıyılmış maydanoz
  • 3 dolu yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz

Karbonatlı Puf Puf Anne Köftesi Tarifi Yapılışı

  1. 250 gram kıymayı, 1 adet yumurtayı, 1 adet rendelenmiş kuru soğanı, 2 diş ezilmiş sarımsağı, 1 dolu çay kaşığı karbonatı, 1/2 çay kaşığı karabiberi ve 1/2 çay kaşığı kimyonu, 1 dolu çay kaşığı pul biberi, 1 avuç ince kıyılmış maydanozu, 3 dolu yemek kaşığı galeta ununu yoğurma kabında sakız kıvamı alana kadar iyice yoğuruyoruz.
  2. Tuzunu da ayarlayıp ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz.
  3. Hafif yassılaştırıp bir tabağa diziyoruz. Zamanımız varsa streçleyip 1 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
  4. İster fırında ister tavada yağda kızartarak servis ediyoruz. 👍

15 Aralık 2018 Cumartesi

Kuru Börülce Salatası Tarifi

Kuru Börülce Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr kuru börülce
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 4-5 dal taze nane
  • 5 adet kornişon turşu
  • 2 adet yeşil soğan
Sosu için;
  • Zeytinyağı
  • 1 adet limon suyu
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Tuz

Kuru Börülce Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Kuru börülceler haşlanıp içerisine doğranılan malzemeler eklenir.