Yemeye Doyamayacağınız Yoğurtlu Brokoli Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr brokoli
- 2 büyük havuç
- 1 çay bardağı donmuş mısır
Sos için
- 5 yemek kaşığı yoğurt (Susuz yerinden)
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 büyük diş sarımsak rendesi
- Tuz
Yemeye Doyamayacağınız Yoğurtlu Brokoli Salatası Tarifi Yapılışı
- Brokolileri çiçek çiçek ayırıyoruz kaynar suda haşlamaya başlıyoruz. Havucu rendenin iri kısmında rendeleyelim. Brokolileri ocaktan almadan iki dakika önce rendelenmiş havuçları da suya ilave edip haşlayalım.
- Yumuşayınca ikisini de süzüp soğutalım. Derin ve geniş bir kapta sos için bütün malzemeleri pürüzsüz kıvam alana kadar çırpalım.
- Soğuyan brokoli havucu ve mısırı ekleyip karıştırdıktan sonra isteğe göre bir tutam dereotu ekleyerek servis edebiliriz. (isterseniz brokolileri çatalla ezerek daha da küçültebilirsiniz) deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Erişte Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane kuru soğan
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı erişte
- 1 litre su( 5 su bardağı su)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı nane
- Tuz, dilerseniz limon suyu
Üzeri için ;
- 1/4 (çeyrek) demet maydanoz
Erişte Çorbası Tarifi Yapılışı
- Soğanları sıvı yağ ile beraber bir tencere alın kavurun üzerine un koyup kavurmaya devam edin.
- Daha sonra salçayı soğanlara ilave edin.
- Üzerine kaynattığınız suyu ilave edin.
- Üzerine erişteleri ve tuzu ilave edin. .
- Erişteler piştikten sonra tencerenin altını kapatın.
- Üstüne nane serpip karıştırın.
- Servis tabağına aldıktan sonra üzerine doğranmış maydanoz serpin.
Afiyet olsun
Lezzetli Kebap Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
HAMURU İÇİN:
- 250 gr kıyma
- 1-1, 5 su bardağı kısırlık bulgur
- 1 su bardağı su
- Yarım çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 adet küçük boy kuru soğan (İnce ince doğranacak)
- 1 adet yumurta
- 3-4 yemek kaşığı irmik
- 1 yemek kaşığı un
- Tuz
HAŞLAMAK İÇİN:
KIZARTMAK İÇİN:
- Zeytin yağı
- 2 adet yumurta
Lezzetli Kebap Köftesi Tarifi Yapılışı
- Tüm malzemeyi 10 dk macun kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.
- Yoğurduğumuz hamuru üçgen veya yuvarlak elimizde şekillendiriyoruz.
- Kaynayan tuzlu suyun içine atıp 6-7 dk kaynatıyoruz.
- Haşlanan köfteleri süzüp, önce yumurtaya bulayıp sonra kızgın zeytinyağına atıp her iki tarafını kızartıyoruz.
Afiyet Olsun.
Kaşık Salata Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet salatalık
- 3 adet domates
- 1 adet biber
- 1 adet soğan
Sosu İçin ;
- 1 adet limon
- 3 yemek kaşığı sıvı ya
- Tuz , pul biber
Kaşık Salata Tarifi Yapılışı
- Domates, salatalık, biber ve soğanı yapabildiğiniz kadar küçük doğrayın ve karıştırma kabına alın.
- Bir tabağa limonu sıkıp yağ tuz ve pul biberi ekleyip karıştırın ve salata ya ekleyip salatayı karıştırıp servis tabağına alın.
Yoğurt Çorbası (Aşırı Kolay) Tarifi İçin Malzemeler
- 8 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1/2 (yarım) çay bardağı arpa şehriye
- 5 su bardağı soğuk su
- Tuz
Üzerine
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Nane
Yoğurt Çorbası (Aşırı Kolay) Tarifi Yapılışı
- İlk olarak un yoğurt ve suyu tencereye alıp karıştırıyoruz.
- Daha sonra ocağın üzerine alıp kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca içine arpa sehriyemizi koyuyoruz. Arpa şehriyeler yumuşayana kadar kaynatıyoruz.
- Daha sonra altını kapatıyoruz tuzunu ilave ediyoruz.
- Başka bir yerde 2 yemek kaşığı tereyağını eritip içine kuru nane koyuyoruz biraz kavurunca çorbamıza ilave ediyoruz. Afiyet olsun
Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet patates
- 400 gr kadar et
- 2 adet soğanın suyu
- 1 çay bardağı süt
- Süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 3-4 tane domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- Karabiber , kımızı, pul biber tuz
- Zeytinyağı
Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı
- Yapımı ilk önce eti istenilen boyutta doğrayın şerit gibi de kesebiliriz saklama kabına alalım.
- İki adet soğanın suyu ( robottan geçirip elimizle sıkabiliriz) ve sütünü de ilave edelim marine olması için dolaba alalım ve en az iki saat bekletelim.
- Patatesi resimdeki gibi incecik kesip tuzlu suya alalım nişastası gitmesi için ben bir yarım saat beklettim.
- Domatesleri rendeleyip tavamıza biraz zeytinyağı ilave edip domatesleri üzerine alalım.
- Kıvam almaya yakin salçayı ilave edip baharat ve tuzunu ayarlayıp pişirmeye devam edelim.
- Patateslerimizi sudan alıp iyice kuruladıktan sonra kızartmak için hazırladığımız yağın içine atıp kızartalım.
- Eti de pişireceğimiz tavamıza alalım zeytinyağı veya tereyağı ilave ilave edip pişmeye bırakalım.
- Arzuya göre karabiber ve kırmızı pul biber tuzunu ilave edip pişirelim.
- En son servis tabağına kızarttığımız patatesleri alalım.
- Üzerine arzuya göre sarımsak ilave ettiğimiz pürüzsüz olana kadar çırptığımız süzme yoğurdumuzu koyalım.
- Domates sosu da onun üzerine alalım en üst kısmada etimizi koyup arzuya göre servis edelim. Yapacak olanlara kolay gelsin.
Kremalı Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gr kültür mantarı
- 1 küçük boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 5 damla limon suyu
- 3 lt su
- 4 yemek kaşığı un
- 1 pk sıvı krema
- Tuz
- 1 çay kaşığı nane
Kremalı Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı
- Tencerede tereyağını eritin çok küçük doğradığınız soğanı kavurun ,mantarları küçük küçük doğrayıp tencereye ilave edin.
- Limon suyunu ekleyin.
- Mantarlar suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- İşlem sonunda unu ilave edip karıştırın.
- Ilık su ekleyin kaynatın.
- Bir miktar kaynadıktan sonra krema ekleyin karıştırıp pişirmeye devam edin.
- Bu sırada naneyi ekleyin.
- Altını kapatmaya yakın tuzunu ekleyip ocağın altını kapatın. Afiyet olsun
Tepsi Kebabı (Hatay) Tarifi İçin Malzemeler
Kıyma İçi İçin ;
- 750 gr kıyma
- 2 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet büyük boy soğan
- 2 adet kırmızı biber
- 1 demet maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Kimyon
- Köri (isteğe bağlı)
- 2. 5 yemek kaşığı salça
- 2 çay bardağı zeytin yağı
Üzeri İçin ;
- 2 adet domates
- 2 adet biber
Sosu İçin ;
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tepsi Kebabı (Hatay) Tarifi Yapılışı
- Kıyma içi için kıymayı derin bir kaba alalım soğanı biberleri domatesi maydanozu teker teker doğrayıp robottan geçelim.
- Kıymaya ekleyelim baharatlarını ve geriye kalan malzemeleri ekleyelim ve yoğuralım.
- Yağladığımız tepsiye kıyma harcımızı basalım ve keselim.
- Normal kare şeklinde yuvarlak tepsi kullanırsanız üçgen keselim ki hazırladığımız sos içine girsin biberi ve domatesle sus yapalım.
- Diğer bir kasede sosumuzu hazırlayıp üstüne dökelim.
- Önceden ısıttığımız 200°C fırına verelim piştiğini anladığınızda kapatabilirsiniz. Afiyet olsun.
Çok güzel enfes bir lezzet denemenizi tavsiye ediyorum
Tencerede Sebzeli Tavuk But Tarifi İçin Malzemeler
- 10 adet orta boy baget
- 4 orta boy patates
- 1 büyük havuç
- 1 su bardağı bezelye
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- 2 adet aci biber
- 5-6 sarımsak
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 3 buçuk su bardağı su
Tencerede Sebzeli Tavuk But Tarifi Yapılışı
- Öncelikle bagetler iyice yıkanır. Büyük boy bir tencereye dizilir ayrı bir kaba patates soğan ve havucun kabukları soyulur biraz iri olacak şekilde doğranır.
- Küçük küçük doğranan sarımsakta eklenip birbirine karıştırılır. Bagetlerin üzerine dizilir bezelye eklenir kabukları soyulmuş domates halka biçimde kesilip dizilir.
- Doğranmış biber tuz ve karabiber eklendikten sonra salçalar yağ ve su iyice karıştırılıp üzerine gezdirilir.
- Ocağa alınır ve orta ateşte bagetler yumuşayıp pişene kadar yaklaşık 50 dakika pişirilir deneyeceklere kolay gelsin hoş çakalın.
Terbiyeli Nefis Topalak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1. 5 su bardağı ince bulgur
- Yarım su bardağı irmik
- 1 su bardağına yakın un
- 1 yemek kaşığı biber salçası, kimyon, tuz
Çorbası için;
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 100 _150 gram kadar haşlanmış et( yada bulyon)
Sosu için;
- 6 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağı, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı nane
- 3 diş sarımsak, 1 limonsuyu(servisi için)
Terbiyeli Nefis Topalak Çorbası Tarifi Yapılışı
- Yoğurma kabımıza un hariç kuru malzemelarimizi alıyoruz.
- Üzerini kapatacak kadar soğuk su döküyoruz.
- Üzerine kapak kapatıp, şişmeye bırakıyoruz.
- Salçasını ekleyip yoğuruyoruz. ununu koyup elimizi ıslatarak iyice kıvam veriyoruz(macun gibi derler ya öyle)
- Kıvama gelen hamurumuzu nohut kadar parçalara ayırıp elimizi ıslatarak, yuvarlıyoruz, hamur bitene kadar, bu işlemi sürdürüyoruz.
- Tenceremize nohut ve eti didikleyip, 6 su bardağı su koyup kaynamaya bırakıyoruz.
- Yuvarlarınımız köfteleri de atıp pişmeye bırakıyoruz. bu arada yoğurt ve yumurta sarısını çırpıp çorbamızdan bir kepçe alıp yoğurtlu sosa karıştırıp, tenceremize döküyoruz.
- Tuzunu kontrol ediyoruz, kaynayınca köfteler de pişmiş olacaktır (bir tanesini ısırıp anlayabiliriz).
- Üzerine tereyağlı naneli sosu kızartıp döküyoruz.
- Sarımsağı ezip, limonla karıştırıp yanında servis yapıyoruz ( yemeyen olabilir).
Afiyet olsun.