27 Ocak 2019 Pazar

Sulu Köfte Tarifi

Sulu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfte için;
  • 250 gr az yağlı kıyma
  • 1-1. 5 çay bardağı köftelik bulgur
  • 1 soğan(rendelenmiş, suyu sıkılmış)
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kuru nane
Köfteleri bulamak için;
  • 2-3 yemek kaşığı un
  • 1 büyük havuç
  • 1 orta boy patates
  • 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kaynamış su(3 su bardağı kadar)

Sulu Köfte Tarifi Yapılışı

Çocukken benim, şimdi ise oğlumun en sevdiği yemektir sulu köfte. Benim ki annem usulü🙏😌Tek dikkat etmeniz gereken köftelerin çok yumuşak olmaması;bunu da bulgurla ayarlıyoruz. O yüzden kıymanız ne kadar olursa olsun 1 çay bardağı ekleyerek başlayın, gerekirse arttırın. Ve bir önemli nokta daha, rendelenmiş soğanın suyunu güzelce sıkın. Dilerim beğenirsiniz. Şimdiden afiyet olsun🙏
  1. Tenceremize yağımızı koyup kızdırıyoruz.
  2. Önce havuçlarımızı ardından patateslerimi ekleyip biraz kavuruyoruz.
  3. Salçamızı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurup, 2 su bardağı kadar kaynamış su ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Biz de bu arada köftelerimizi hazırlıyoruz.
  4. Köfte malzemelerini yoğurup misket büyüklüğünde köfteler yapıp, un serpilmiş tepsiye bırakıyoruz.
  5. Köftelerin her yeri unlansın diye arada sallıyoruz. (Bulguru kıvamına ve toparlanmasına göre ekleyip azaltabiliriz kontrollü koyunuz)(Köfteleri yuvarlarken ellerinizi suyla ıslanabilirsiniz)
  6. Patates ve havucumuz hafif pişmek üzereyken tenceremize tek tek unlanmış köftelerimizi ekliyoruz(Köfteleri eklerken ocağın altını açıyoruz ki birbirine yapışmasınlar)
  7. Tüm köfteleri ekleyince suyunu kontrol ediyoruz, gerekirse sıcak su ekleyip, karıştırıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun🙏

Patates Çorbası Tarifi

Patates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1, litre su (eğer piştikten sonra koyu olursa biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz)
Terbiyesi İçin;
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı soğuk su
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım limon
  • Tuz
Üzeri için;
  • 3, yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı nane

Patates Çorbası Tarifi Yapılışı

Benim gibi farklı tarifleri farklı tatları seviyorsanız bu çorbayı kesinlikle deneyin bayılacaksınız😉Yemeyen pişman olur o kadarını söylüyorum geçelim mi tarife.
  1. Öncelikle soğan sarımsak ince şekilde doğranıp sıvı yağ ile birlikte hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.
  2. Sonra küp küp doğranmış patatesler eklenir 15 dakika kadar kısık ateşte kavrulur.
  3. Daha sonra su eklenip kaynamaya bırakılır.
  4. Derin bir kasede terbiyesi için bütün malzeme çırpılıp hazırlanır.
  5. Patatesler yumuşadıktan sonra terbiyesi yavaşça eklenerek bi taraftan da karıştırılır.
  6. 20 dakika daha pişirilip ocağın altı kapatılır.
  7. Son olarak blenderdan geçirilir.
  8. Üzerine kızdırılmış baharatlı yağ gezdirilerek servis yapılır.
Afiyet olsun.

26 Ocak 2019 Cumartesi

Yoğurtlu Havuç Salatası Tarifi

Yoğurtlu Havuç Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 4-5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

Yoğurtlu Havuç Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle havuçları rendeleyip bir tavaya alıyoruz ve yağ ekleyip havuçlar yumuşayana kadar pişiriyoruz ve soğutuyoruz.
  2. Daha sonra yoğurt, tuz ve sarımsağı bir kaba alıp karıştırıyoruz.
  3. Son olarak havucu yoğurtla harmanlayıp servis tabağına alıyoruz.
Afiyet olsun💙

Fırında Patates Püreli Tavuk Sote Tarifi

Fırında Patates Püreli Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

Sote için:
  • 1 paket tavuk göğsü
  • 1 kuru soğan
  • 2 sivri biber
  • 1 kırmızı kapya biber
  • 1 domates
  • 1 kaşık salça
  • Sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Püresi için:
  • 5 büyük patates
  • 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Üzeri için:
  • Bolca rendelenmiş kaşar peyniri

Fırında Patates Püreli Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

Herkese Hayırlı Ramazanlar:)
İftar sofralarınıza yakışacak nefis bir ana yemek:)
  1. Beş adet patatesi haşlayalım.
  2. Sıcak olarak kabuklarını soyup ezelim.
  3. Üzerine bir yemek kaşığı tereyağı, yarım çay bardağı süt, karabiber ve tuz ilave edip püre haline getirelim.
  4. Hafif yağlanmış borcama püreyi yayalım.
  5. Tavuk göğsünü doğrayalım ,tavaya alıp suyunu çekinceye kadar pişirelim.
  6. İçine sıvı yağ, küçük doğranmış kuru soğan, sivri biber ve kırmızı kapya biberi katıp kızartalım.
  7. Salça katıp kokusu çıkıncaya kadar kavuralım. bir adet doğranmış domatesi ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirelim.
  8. Karabiber, pul biber ve tuz ilave edip altını kapatalım.
  9. Soteyi pürenin üzerine  yayalım.
  10. Üzerine bolca rendelenmiş kaşar peyniri serpelim.
  11. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kaşarlar kızarıncaya kadar pişirelim.
Afiyet olsun:)

25 Ocak 2019 Cuma

Roka Salatası Tarifi

Roka Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bağı roka
  • 1 ekşi nar
  • 1 adet küçük mor lahana
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • Limon suyu
  • Sıvı yağı
  • tuz

Roka Salatası Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak rokayı yıkalım ve bir salata kasesine koyalım.
  2. Sonra mor lahanayı rendeleyin ve narı soyun.
  3. Hepsini bir kasede tuzunu ,nar ekşisini ,sıvı yağı, limon suyunu ,koyup karıştırın ve salatanın üzerine ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Sebzeli Un Çorbası Tarifi

Sebzeli Un Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı süt
  • 4-5 su bardağı su/tavuk suyu/et suyu
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • Tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber, toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı nane

Sebzeli Un Çorbası Tarifi Yapılışı

1. Tencereye tereyağını koyup eritin üzerine unu ilave edin. 2-3 dk unun kokusu çıkana kadar kavurun.
2. Ardından sütü koyup unun açılması için devamlı karıştırın.
3. Suyu ilave edin.
4. Küçük küpler halinde doğranmış havuç ve biberleri ekleyin.
5. Su kaynayana kadar devamlı karıştırın.
6. Su kaynadıktan sonra havuçlar pişene kadar kısığa yakın bir ateşte 10 dk daha kaynatın.
7. Havuçlar yumuşayınca arpa şehriyeyi ilave edin. Devamlı karıştırarak şehriyeler şişene kadar pişirin.
8. En son tuz ve baharatları ilave edip 1-2 dk daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.
. . AFİYET OLSUN. .

23 Ocak 2019 Çarşamba

Puf Börek Tarifi

Puf Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
Sosu İçin ;
  • 1 su bardağı maden suyu
  • 1 su bardağı sıvı yağ ve zeytinyağı karışık
İç Malzemesi ;
  • Lor peyniri

Puf Börek Tarifi Yapılışı

HAZIRLANIŞI
Merhabalar bu güzel tarif site yazarlarından Neriman Mutfakta arkadaşıma aittir teşekkür ediyorum bu güzel tarif için. Güzel üyeler biraz canlanalım deftere ekleme sayısı çok düştü😔Güzellikleri görmezden gelmeyelim lütfen.


  1. Sos malzemesini iyice karıştırıyoruz. Bir adet yufkayı düz bir zemine serip bolca sostan sürüyoruz.
  2. İkinci yufkayı da üzerine serip tekrar sostan sürüyoruz. 12 eşit parçaya bölüyoruz.
  3. İstediğimiz iç malzemesinden koyup sigara böreği gibi sarıyoruz.
  4. Diğer yufkalara da aynı işlemi tekrarlıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Eğer sos arttıysa üzerlerine sürüyoruz.
  5. Yumurta sarısı da sürüp çörek otu ve susam serpiyoruz.
  6. Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Fırında Biber Dolma Tarifi

Fırında Biber Dolma Tarifi İçin Malzemeler

  • 7-8 adet dolmalık biber
  • 100 gr kıyma
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 1/2 (yarım) kahve fincanı bulgur
  • 1 kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 büyük domates
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1/2 (yarım) kahve fincanı zeytinyağ
  • Tuz, karabiber
  • Dilediğiniz baharatlar
Kapak İçin ;
  • 4-5 adet minik domates
Sosu İçin ;
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı nane

Fırında Biber Dolma Tarifi Yapılışı

  1. Dolmalık biberlerin çekirdeklerini temizleyip kenara alalım.
  2. İç malzemeyi minik doğrayıp, tüm malzemeyi karıştıralım.
  3. Biberlerin 2/3 ünü doldurup, minik domates ile kapatalım.
  4. Fırın poşetine dolmaları dizelim.
  5. Sos malzemelerini karıştırıp, dolmaların üzerine gezdirelim.
  6. Poşeti fırına dayanıklı bir kabın içine koyalım.
  7. Fırın poşetini kapatıp, kürdan ile birkaç yerinden delelim.
  8. 200 derece fırında 45 dakika pişirelim.
  9. Fırın poşeti yerine kapaklı borcam veya tencere olabilir.
    Afiyet olsun.

21 Ocak 2019 Pazartesi

Ali Paşa Pilavı Tarifi

Ali Paşa Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için:
  • 300 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan ( rendelenmiş )
  • 1 yumurta
  • 1,5-2 yemek kaşığına yakın galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber
Pilav için:
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Sıvı yağ
  • Tuz
Sosu için:
  • Yarım su bardağın dan biraz fazla domates sos
  • 2 diş sarımsak
  • Maydanoz

Ali Paşa Pilavı Tarifi Yapılışı



Köftesi için, kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Soğanı, yumurtayı, tuzunu, karabiberi, galeta ununu da ekleyip harcımızı iyice yoğuruyoruz. Köfteleri misket büyüklüğünde yapıp yuvarlıyoruz.
Pilavı için, pirinci 2-3 su yıkayıp tuzlu suda 15 dakika bekletip tekrar iyice yıkayıp süzdürelim.
Pilavı yapacağımız tencereye sıvı yağı döküyoruz. Pirinci ilave edip kavurmaya başlıyoruz. Tereyağını da ekliyoruz ve kavuruyoruz. İyi kavrulduktan sonra suyunu, tuzunu ekleyip kapağını kapatıp kısık ateşte pişirelim.
Köfteleri tavada az sıvı yağ ile çevirerek kızartıyoruz. Domates sosu sarımsağı maydanozu ilave edip kaynatıyoruz. Pilavı servis edeceğimiz tabağa alıp köfteleri üzerine dökebilirsiniz.
Ben kelepçeli kalıp kullandım servis için. Afiyet şeker olsun :)

Fırında Harika Ispanak Yemeği Tarifi

Fırında Harika Ispanak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr ıspanak (Ayıklanmış hali ile)
  • 4 adet büyük patates
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı Kırmızı tatlı biber
  • 1 çay kaşığı Karabiber
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
Beşamel Sosu İçin;
  • 1, 5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için :
  • Kaşar peyniri

Fırında Harika Ispanak Yemeği Tarifi Yapılışı

Ispanak sevmeyen ve bir türlü yediremediğim oğlum bile bu yemeği severek hiç zorluk çıkarmadan yiyor, çok lezzetli herkese tavsiye ederim misafirlerinizede severek hazırlayabilirsiniz.
Ispanaklarımızı 2-3 defa bol su ile yıkayıp doğrayalım ve beklemeye alalım.
Patateslerimizi soyup rendenin büyük yeri ile rendeleyip baya genişçe bir tavaya sıvı yağ ile birlikte koyup kızartmadan yumuşayana dek karıştırarak kavuralım.
Daha sonra yumuşayan patateslerin üzerine yavaş yavaş karıştırarak ıspanaklarımızı ekleyelim ve beraber 10 dakika kadar kavuralım tuzunu katalım, hazır olan ıspanakları ocaktan alıp içine baharatları ekleyelim ve tekrar iyice karıştıralım.
Borcamımızı yağlayıp ıspanağı boşaltalım ve düzleyelim, beşamel sosumuz için; derin bir tavada süt ve unu çırpalım ve tereyağınıda ekleyip koyulaşana dek karıştıralım sosumuzda hazır olunca ıspanakların üzerine döküp önceden ısıttığımız 200 derecedeki fırının orta rafında 10 dakika pişirelim daha sonra fırından çıkarıp kaşar peyniri rendesinide serpip tekrar 15 dakikalığına fırına sürelim ve kızaran yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun

20 Ocak 2019 Pazar

Tavuklu Kereviz Salatası Tarifi

Tavuklu Kereviz Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 but haşlanmış didiklenmiş tavuk
  • 1. 5 çay bardağı erişte
  • 3 adet küçük boy kereviz
  • Yarım demet samut (dere otu)
  • 1 diş sarımsak
  • 4 kase yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı

Tavuklu Kereviz Salatası Tarifi Yapılışı

Bismillahirrahmanirrahim
  1. Tavuk butlarını suyla haşlayıp didikliyoruz.
  2. Suyuna da erişteleri ekleyip 1 çay kaşığı tuz atarak pişiriyoruz.
  3. Karıştırma kabına soğuyan tavuk ve erişteleri ekliyoruz.
  4. Üzerine 2 kase yoğurt koyup kerevizleri soyup çiğ çiğ rendeliyoruz.
  5. Hemen yoğurtla karıştırıyoruz ki kararmasın.
  6. Yarım demet samutu ince ince kıyıp ekliyoruz.
  7. Sarımsağı rendeleyip tuzunu atıyoruz.
  8. Kalan yoğurdu da ilave edip iyice karıştırıyoruz.
  9. Servis yapacağımız tabağa alıp üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz.
  10. Pulbiber serpip kereviz yapraklarıyla süslüyoruz.
  11. Yoğurt miktarını kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun selametle kalın. . .

Mısırlı,Havuçlu Ve Yarmalı Yoğurt Çorbası Tarifi

Mısırlı,Havuçlu Ve Yarmalı Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı yarma (dövme)
  • 1 çay bardağı konserve mısır
  • 1-2 havuç
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • Sıvı yağ
  • Nane
  • Tuz

Mısırlı,Havuçlu Ve Yarmalı Yoğurt Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. 1 çay bardağı yarmayı 5 bardak suyla haşlayın, haşlanan yarmanın ağzını kapatıp iyice kabarması için bekletin.
  2. Tencereye biraz sıvı yağ koyun, küçük küçük ve küp küp doğradığınız havuçları da ekleyip birkaç dakika pişirin.
  3. Pişen yarmayı suyuyla birlikte tenceredeki havucun üzerine ekleyin.
  4. Kaynayınca mısırı da ekleyin.
  5. Suyu çok azsa birkaç bardak sıcak su ilave edin. Bu şekilde biraz orta ateşte pişirin.
  6. Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta ve unu çırpma teliyle tamamen pürüzsüz olana kadar çırpın.
  7. Yoğurtlu karışımı çorbaya yavaş yavaş ilave edin, dökerkende çorbayı sürekli karıştırın.
  8. Çorba kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
  9. Çorba kaynayınca ocağın altını kısın ve pişirmeye devam edin.
  10. Küçük bir tavaya sıvı yağ koyup ısıtın, 1-2 tatlı kaşığı nane ekleyin, yakmadan ocaktan alın ve ocaktaki çorbanın üzerine dökün. Çorbanın tuzunu da ekleyin.
  11. NOT: Yarmayı çorbayı yapmadan birkaç saat önce kaynatın ve kapağını kapatıp kabarmasını bekleyin. Bekledikçe daha güzel kabarıyor. Acil yapmanız gerekiyorsa bu aşamayı es geçebilirsiniz.
  12. Havucu isterseniz rendeleyebilirsiniz.
  13. İsteyen çorbaya haşlanmış nohut da ilave edebilir.
  14. Yoğurtlu karışımı çorbaya ilave etmeden önce çorbadan bir kepçe alıp yoğurtlu karışıma ekleyin ve çorbaya ilave edin. Böylelikle karışım ılır ve çorbanız kesilmez.
  15. Tuzu en son ekleyin.
😊AFİYET OLSUN

18 Ocak 2019 Cuma

Nohut Salatası Tarifi

Nohut Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, 5 su bardağı nohut (pişmiş)
  • 1 su bardağı mısır (konserve)
  • Yarım su bardağı bezelye ( haşlanmış)
  • 1 su bardağı mor lahana (küp küp doğranmış)
  • 3 adet kapya biber (közlenmiş)
  • 2 adet yeşil biber (közlenmiş)
  • 2-3 adet kornişon
  • 1 adet salatalık
  • 1 adet domates
  • Yarım demet dereotu
  • 5-6 dal maydanoz
  • Yarım limon
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Nar ekşisi
  • Tuz

Nohut Salatası Tarifi Yapılışı

Keyifli, huzurlu günler😇
Gün menülerinin olmazsa olmazı salatalardır. Eskiden patates salatası yapılırdı. Daha sonra makarna salatası derken şimdi erişte, şehriye, kuskus ve nohut gibi çeşitler arttı. Damaklara hitap eden salatalardan biri de nohut salatasıdır. Görsele önem veriyorsanız bu renk cümbüşü tam da size göre. Ve de çok doyurucu👌🏻
  1. Bir kabın içine pişmiş nohut, konserve mısır, haşlanmış bezelye alınır.
  2. Közlenmiş biberlerin kabukları soyularak halka şeklinde kesilir. mor lahana, kornişon, salatalık ve domates küp küp kesilir.
  3. Maydanoz ve dereotu kıyılır.
  4. Tuz, limon ve zeytinyağı eklenerek iyice karıştırılır.
  5. Servis tabağına alınarak servis edilir.
    Afiyet olsun♥️