Sulu Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Köfte için;
- 250 gr az yağlı kıyma
- 1-1. 5 çay bardağı köftelik bulgur
- 1 soğan(rendelenmiş, suyu sıkılmış)
- 1 yumurta
- Tuz
- Karabiber
- Kuru nane
Köfteleri bulamak için;
- 2-3 yemek kaşığı un
- 1 büyük havuç
- 1 orta boy patates
- 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Kaynamış su(3 su bardağı kadar)
Sulu Köfte Tarifi Yapılışı
Çocukken benim, şimdi ise oğlumun en sevdiği yemektir sulu köfte. Benim ki annem usulüTek dikkat etmeniz gereken köftelerin çok yumuşak olmaması;bunu da bulgurla ayarlıyoruz. O yüzden kıymanız ne kadar olursa olsun 1 çay bardağı ekleyerek başlayın, gerekirse arttırın. Ve bir önemli nokta daha, rendelenmiş soğanın suyunu güzelce sıkın. Dilerim beğenirsiniz. Şimdiden afiyet olsun
- Tenceremize yağımızı koyup kızdırıyoruz.
- Önce havuçlarımızı ardından patateslerimi ekleyip biraz kavuruyoruz.
- Salçamızı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurup, 2 su bardağı kadar kaynamış su ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Biz de bu arada köftelerimizi hazırlıyoruz.
- Köfte malzemelerini yoğurup misket büyüklüğünde köfteler yapıp, un serpilmiş tepsiye bırakıyoruz.
- Köftelerin her yeri unlansın diye arada sallıyoruz. (Bulguru kıvamına ve toparlanmasına göre ekleyip azaltabiliriz kontrollü koyunuz)(Köfteleri yuvarlarken ellerinizi suyla ıslanabilirsiniz)
- Patates ve havucumuz hafif pişmek üzereyken tenceremize tek tek unlanmış köftelerimizi ekliyoruz(Köfteleri eklerken ocağın altını açıyoruz ki birbirine yapışmasınlar)
- Tüm köfteleri ekleyince suyunu kontrol ediyoruz, gerekirse sıcak su ekleyip, karıştırıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun