26 Eylül 2019 Perşembe

Havuç Çorbası Tarifi

Havuç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 litre su
  • Çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tane havuç
  • 1 çay bardağı şehriye
  • Et bulyon
  • Tuz
  • Nane
Terbiyesi İçin ;
  • 4 kaşık un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım limon
  • 6-8 kaşık yoğurt

Havuç Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tenceremize yağımızı koyuyor havucumuzu içine rendeleyip güzelce kavuruyoruz.
  2. Yavaş yavaş havuçlar suyunu bırakınca şehriyemizi de koyup kavurmaya devam ediyoruz.
  3. Şehriyeler de kendine gelmeye başlayınca suyumuzu tencereye döküyoruz et suyu atıyoruz içine.
  4. Orta ateşte çorbamız olurken terbiyesini hazırlıyoruz. malzemeler bir kaba alıp karıştırıyoruz.
  5. Hazırladığımız çorbadan 1 kepçe terbiyemizin içene alıp tekrar karıştırıyoruz daha sonra 1 kepçe daha koyup topaklılığın gitmesini sağlıyoruz.
  6. Hazır olan terbiyemizi çorbamızın içine yavaş yavaş dökerek bir yandan çorbayı karıştırıyoruz.
  7. Çorbamız kaynayasıya kadar karıştırmaya devam ediyoruz tuzumuzu da ekliyoruz kaynadıktan sonra üzerine nane ekip servise hazırlıyoruz. Afiyet olsun 

Tavuk Cordon Bleu Tarifi

Tavuk Cordon Bleu Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 derisiz tavuk göğsü
  • 10 dilim taze kaşar
  • 3 dilim jambon veya 6 dilim macar salam
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 kase galete unu
  • 1 kase un
  • 2 yumurta
  • Kızartmak için sıvı yağ

Tavuk Cordon Bleu Tarifi Yapılışı

Merhaba, Sizlere içinden kaşar akan jambonlu nefis tavuk cordon bleu yemeğini tarif etmek istiyorum.


  1. Önce tavuk göğüsleri yan kısmından boyundan ikiye kesin.
  2. Büyük bir fileto şekli elde edin.
  3. Elinizle veya istediğiniz bir aletle streç arasında inceldin.
  4. Fakat çok inceltmeyin malzemeler taşabilir.
  5. Daha sonra fiketonun ortasına tuzunu karabiberini serpin, ben 2 dilim kaşar üstüne jambon olmadığı için 2 dilim macar salam onun üstüne tekrar 1 dilim kaşar koydum.
  6. Malzemeler içerde kalacak şekilde rulo yapın.
  7. Elinizle düzeltin ve önce una sonra yumurtaya daha sonra galete ununa bulayın.
  8. Yağı bol koyun ve kızdırın.
  9. Kızan yağa tavukları atın ocağı orta ayara getirin.
  10. Pişen kısmın arkasını çevirin. Yaklaşık 25-30 dakikada pişiyor. Resimde gördüğünüz gibi kesinlikle içleri çiğ kalmıyor.
  11. Diğer rulo tavukları da aynı şekilde kızartın.
  12. Sıcak olarak servis yapın. Harika lezzette tavuk cordon bleu hazır. Muhakkak tavsiye ediyorum. Sevdiklerinizle paylaşmanız dileğiyle.

Nefis Kremalı Makarna Tarifi

Nefis Kremalı Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket penne makarna (ya da istediğiniz herhangi biri)
  • 3 kapya biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 kutu krema
  • 1 çay bardağının yarısı kadar süt
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 tatlı kaşığı, kekik ve fesleğen
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber, köri ve zerdaçal
  • Çok az muskat
  • Birer tutam dereotu ve maydanoz

Nefis Kremalı Makarna Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle makarnamızı bol tuzlu suda haşlayalım.
  2. Biberler julyen doğrayalım, yağı tavaya alalım ve biberleri soteleyelim.
  3. Sarımsaklar da eklenerek kavuralım.
  4. Biberler kavrulunca krema, süt ve hardal ekleyerek kısık ateşte pişirmeye devam edelim.
  5. Krema kaynamaya başlayınca baharatları da ekleyerek 1 -2 dk daha pişirelim.
  6. Sosu ocaktan alalım dereotu ve maydanozu da ekleyerek karıştıralım.
  7. Haşlanıp süzülen makarnamızı da üzerine ekleyerek iyice karıştıralım.
  8.  Dilerseniz rendelenmiş kaşar, parmesan veya mozarella ekleyerek servis edebilirsiniz.
Kremalı makarna bana göre makarnanın en güzel hali. Siz de evinizde restoranlara taş çıkartacak nefis bir makarna yapmak istiyorsanız bu tarif tam size göre.
AFİYET OLSUN.

25 Eylül 2019 Çarşamba

Hindistan Cevizli Pasta Tarifi

Hindistan Cevizli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket karbonat
  • 1 portakal kabuğu parçacıkları (limon da olabilir)
  • Un
Kreması İçin  ;
  • 2. 5 su bardağı süt
  • 3. 5 yemek kaşığı şeker
  • 2. 5 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı hindistan cevizi

Hindistan Cevizli Pasta Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak yumurta ve şekeri iyice köpürene dek 2, 3 dakika çırpın.
  2. Sonra geri kalan malzemeleri ekleyin. Unu göz kararı koydum çok katı veya çok cıvık olmayacak şekilde.
  3. Tart kalıbının dibini yağlayıp hafif un serpin.
  4. Önceden ısıtılmış 170 derecede ki fırında pişirin.
  5. O sırada kreması için (tereyağı, hindistan cevizi ve vanilya hariç) bütün malzemeleri tencereye alıp kaynatalım.
  6. Kaynamaya başlayınca yağı ve vanilyayı ekleyelim. Hindistan cevizini ekleyelim.
  7. Kek ılıdıktan sonra ters çevirip kremayı üzerine dökelim. Afiyet olsun 🌼

Ev Yapımı Kakaolu Puding Tarifi

Ev Yapımı Kakaolu Puding Tarifi İçin Malzemeler

  • 3, 5 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 su parmağından bir parmak eksik şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Ev Yapımı Kakaolu Puding Tarifi Yapılışı

  1. Vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeleri tencereye alalım muhallebi kıvamı alana kadar karıştıralım.
  2. Kıvam aldıktan sonra ocağın altını kapatıp içerisine tereyağı ve vanilyayı ilave edip kaselere paylaştıralım.
  3. Buzdolabında 3 saat kadar dinlendikten sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Çilekli Kedidili Pasta Tarifi

Çilekli Kedidili Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kedi dili
  • 1 su bardağı süt
Üzerinin Sosu İçin ;
  • 5 – 6 adet çilek
  • 1 fincan süt
  • 5 – 6 parça bitter çikolata
  • 3 – 4 parça sütlü çikolata
Muhallebisi İçin ;
  • 3, 5 buçuk su bardağı süt
  • 2 fincan un
  • 1 fincan mısır nişastası
  • 1, 5 fincan toz şeker
  • 1 paket krem şanti
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilin

Çilekli Kedidili Pasta Tarifi Yapılışı

Merhabalar görüntüsüyle lezzetiyle muhteşem bir pasta ile sizlerleyim


  1. Öncelikle muhallebimizi yapmaya başlayalım. Sütümüzü bir tencereye alalım un, mısır nişastasını eleyerek tenceremize ilave edelim çırpıcıyla birkaç kere çırptıktan sonra.
  2. Ardından şekerimizi ilave edelim kıvam alan muhallebimizin altını kapatarak bir yemek kaşığı tereyağı veya margarin 1 paket vanilya ilave edip tekrar çırpalım.
  3. Muhallebimizi ılıdıktan sonra içerisine bir paket krem şanti ekleyip mikser ile 2 dakika boyunca iyice çırpalım muhallebimizi tamamen soğumaya dursun.
  4. Kelepçeli kalıp köşelerine kedilerimizi ısıtıp dikey şekilde yerleştirelim.
  5. Ardından ortada kalan boş kısmına kalan kedilerimizi süt ile ıslatıp en alt tabaka yayalım soğuyan muhallebimizi kedi dilinin zemin üzerine bırakalım ardından üzerini komple çilekli kaplayalım kasede 5 – 6 tane çileği köşeye ayıralım bu şekilde dolapta yaklaşık 1 – 1,5 saat kadar dinlendirelim.
  6. Daha sonra tekrar pastamızı çıkartalım ben tahta kaşığın arka kısmıyla kedilerimizi yassı bir şekil alması için kedilerimizi pastayı doğru indirdim görselde gördüğünüz nazik bir şekilde yavaş yavaş kedilerimizi pastamızı yapıştırmaya devam edelim.
  7. Pastamızı bu şekilde 2-3 saat daha buzdolabında dinlendirelim daha sonra dinlendiğimizi pastamızı buzdolabından çıkartalım.
  8. Nazik bir şekilde kelepçeli kalıbından çıkartalım ayırdığımız 3-4 adet çileği üzerine güzel dilimleyelim.
  9. Bir fincan sütün içerisine 5 – 6 parça bitter 3 – 4 parçada sütlü çikolata olmak şeklinde benmari usulü eritelim.
  10. Soğuyan çikolata sosu muzu pastamızı üzerine gezdirebiliriz pastamız servise hazır. Afiyet olsun

Fırında Ekşili Biber Dolması Tarifi

Fırında Ekşili Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet dolmalık biber
  • 2 adet büyük boy kuru soğan
  • 1. 5 su bardağı pirinç
  • 1. 5 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 4 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 2 adet et bulyon
  • Nane
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
Sosu İçin ;
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Biraz sıvı yağ

Fırında Ekşili Biber Dolması Tarifi Yapılışı

  1. Soğanlar yemeklik doğranır sıvı yağ ile birlikte tavaya alınır bu arada pirinç yıkanır kavrulan soğanlara salça eklenir biraz daha kavrulur.
  2. Daha sonra pirinç eklenir baharatlar tuz nar ekşisi eklenir bulyonlar içine rendelenir bir iki çevrilir ve üzerine su eklenerek biraz yumuşaması sağlanır. ( iç harç çiğden de yapılabilir fakat fırında olduğu için benim istediğim yumuşaklık da olmuyor ama siz daha tok ve diri seviyorsanız çiğden de yapabilirsiniz)
  3. Suyunu çeken pirinçler ocaktan alınır ve içi temizlenmiş ve çatalla delikler açılmış olan biberlere üzerinde iki parmak boşluk kalacak kadar doldurulur.
  4. Biberlerin ağzı domates ile kapatılır bir kapta sos hazırlanır ve borcama dizilmiş olan dolmaların üzerine gezdirilir ve üzerine ıslatılmış yağlı kağıt kapatılır.
  5. 180 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😍

Çıtırtısıyla Ünlü Şipşak Muska Börek Tarifi

Çıtırtısıyla Ünlü Şipşak Muska Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
Yufakalara sürülecek sos için;
  • 1 kase dolusu yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı (Sıvı yağ da olur)
Peynirli iç harç;
  • Lor peyniri (İstediğiniz çeşit peynir de kullanabilirsiniz ben süzme peynir ve kaşar karıştırdım ama piserken biraz taşıyor tavsiyem lor peyniri yahut çok yağlı olmayan bir peynir çeşidiyle yapılmasıdır)
  • Maydanoz
Ispanaklı iç harç;
  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 ortaboy soğan
  • 1 çay kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Kıymalı iç harç;
  • 300 gr kıyma
  • 1 ortaboy soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet büyük boy domates
  • 1 kaşık domates salçası(varsa biber ile karışık da olur)
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Çıtırtısıyla Ünlü Şipşak Muska Börek Tarifi Yapılışı

Herkese merhaba🤗 Öncelikle belirteyim bu börek başka börek. Dışının çıtırtısıyla, içinin yumusakligiyla ve yapımının pratikliğiyle hem sizin hem de yiyenlerin kalbini fethedecek bir börek. Malzemeler hazırsa yapımı oldukca kolay olan böregimizi yapmaya başlayalım.
  1. İlk olarak kullanacağımız iç haçlarımızı hazırlamakla başlayalım. Ben bu sefer ıspanaklı ve peynirli yaptım. Kıymalı harcla da mutlaka denemenizi tavsiye ederim muhteşem oluyor.
  2. Peynirleri bir tabağa minik olarak güzelce doğrayalım üzerine dilerseniz bir tutam maydanoz da doğrayabilirsiniz.
  3. Malzemeler kısmında belirttiğim gibi evde süzme peynir ve kaşar peynirim vardı o yüzden onları kullanmak zorunda kaldım.
  4. Piştikten sonra biraz içindeki peynirler tepsiye akıyor başka bir peynir çeşiti kullanmanızı tavsiye ederim.
  5. Ispanaklı harç için önce derin bir tavaya yağı alalım ve yemeklik doğradığımız soğanları kavuralım.
  6. Ardından güzelce yıkayıp temizlediğimiz ve ince ince doğradığımız ıspanakları da tavaya ilave edelim ve kavurmaya devam edelim. Çok fazla pişirmenize de gerek yok.
  7. Baharatları ve tuzu da ilave edip altını kapatalım.
  8. Sıra geldi böreğimizin sosunu yapmaya. Sosu için bir kase dolusu yoğurdun üzerine 2 yemek kaşığı kadar yağı dökelim ve güzelce karıştıralım hepsi bu. Şimdi böreğin şeklini vermeye başlayabiliriz.
  9. İlk olarak tezgaha 2 tane yufkayı üst üste koyalım.
  10. 2. yufkanın üzerine hazırladığımız yoğurtlu sostan her tarafına yaydırarak sürelim.
  11. Sonra bir kat daha yufka serelim üzerine tekrar sostan sürelim. (bu sefer daha az olacak şekilde) Yani sosumuzu 2. ve 3. katlara sürüyoruz 1. katla 2. kat arasında sos olmuyor. Çünkü yufka önce olduğu için fazla ıslanırsa tezgaha yapışır ve saramayız.
  12. Ardından yufkamızı dikine bir şekilde 3 parçaya ayıralım.
  13. Kestikten sonra yufkaları birbirinden biraz uzaklaştıralım ki sararken zorluk yaşamayalım. (fotoğraflarda göreceksiniz)
  14. Daha sonra kestiğimiz yufkaların uçlarına 1- maksimum 1, 5 yemek kaşığı kadar iç harctan koyalım ve muska şeklinde bir sag bir sol çapraz hareketlerle katlayıp muska şeklini verelim. (Muska şeklini yapamam derseniz eğer yufkaları 3 e değil de 2 eşit parçaya bölüp kenarları hafif ice katlayıp sarma sarar gibi rulo şeklinde de yapabilirsiniz. )Her parcaya ayni işlemi uygulayalım ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize alalım.
  15. Üzerine yumurta sarısı ve arzuya göre çörek otu yahut susam serpip 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Çabuk pişiyor o yüzden kontrollü olarak pişirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun😊🌸

Acılı Ezme Tarifi

Acılı Ezme Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 orta boy domates
  • 2 yeşil biber
  • 2 diş samırsak
  • 1 kuru soğan
  • 7-8 dal maydanoz
  • 1 yemek kaşığı biber salça
  • 1 tatlı kaşığı domates salça
Damak tadına göre;
  • Tuz
  • Üzüm sirkesi
  • Nar ekşi
  • Pulbiber
  • Sumak

Acılı Ezme Tarifi Yapılışı

  1. Domatesler, biberler, soğan, maydanoz, salatalık, sarımsak ve soğan hepsi rondoda çekilir.yada rendeleyerek de yapabilirsiniz 5 dakikanızı alıyor.
  2. Derince bir kaba alınır.
  3. Üzerine salçalar, zeytinyağı, tuz, pul biber, nar ekşi, sirke, eklenip kaşıkla iyice karıştırılır servis tabağına alabilirsiniz. ( kavanoza koyup buz dolabında 2_3 gün kadar muhafaza edebilirsiniz)
  4. Çok pratik olup ekmeğinizi bandırıp yiye bileceğiniz muhteşem bir lezzet yemelere doyum olamayacaksınız. 😋😍şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun.

İki Lezzet Birarada Mercimekli Tarhana Çorbası Tarifi

İki Lezzet Birarada Mercimekli Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı mercimek
  • Yarım su bardağı tarhana
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber
  • 1 su bardağı et suyu yada bulyon
  • 4-5 su bardağı arası su
  • Üzeri için naneli biberli tereyağı

İki Lezzet Birarada Mercimekli Tarhana Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. 1 su bardağı suda tarhanayı eritiyoruz. Tencereye sıvı yağı ekleyip salçaları kavuruyoruz.
  2. Yıkanmış mercimeği, tuzu da ekleyip 1 dakika  daha kavuruyoruz.
  3. Üzerine et suyu, suyun bir kısmını, karabiberi ve son olarak tarhanayı ekleyip mercimekler yumuşayana kadar ortaya yakın kısık ateşte pişiriyoruz.
  4. Kıvamına göre sıcak su ilave yapabilirsiniz.
  5. Daha sonra blender ile pürüzsüz hale getirip baharatlı tereyağı ile servis yapıyoruz.
Dilerseniz videolu yapılışı da YouTube kanalımda mevcut
Kanal ismin Tarif Durağım

Dilim Kabak Dolması (En Kolay Dolma) Tarifi

Dilim Kabak Dolması (En Kolay Dolma) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy kabak
İç Malzemesi;
  • 1 su Bardağı Pirinç
  • 1 büyük Kuru Soğan
  • 3 baş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 miktar kırmızı biber
  • 1 miktar karabiber
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar kimyon
  • 1 miktar kuru nane
  • 1 miktar kekik
  • 1 miktar zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
Üzeri için;
  • 1 kase su (1 yemek kaşığı domates salçası)
  • Bi miktar sıvıyağ
Sunum İçin;
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • 1 miktar sıvıyağ da yakılmış kırmızıbiber

Dilim Kabak Dolması (En Kolay Dolma) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle pirinçimizi yıkayalım. Soğanı, sarımsağı doğrayalım baharatlarını istediğimiz miktarlarda atalım. Tuzunu ilave edelim limon suyu ekleyelim salçalarını katalım karıştıralım.
  2. Kabakları yıkayalım soyma aparatı ile dışına çizikler atalım sonra iki parmak kalınlığında keselim ortalarını bıçak veya kabak oyucağınla çıkaralım.
  3. İç malzemesinden kabakların ortasına koyalım çok koymayın zaten pirinçler şişicek normal koyun.
  4. Salçalı suyunu ilave edin sıvı yağını ekleyip altını açın kaynamaya başlayınca altını kısın yaklaşık 40 dakika pişirin kontrol edip altını kapayın.
  5. Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün sıvı yağ da kırmızı biberi yakın onuda üzerine dökün afiyet le yiyin

Etimekli Tatlı Tarifi

Etimekli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket etimek
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
Muhallebisi için;
  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı margarin
Üzeri için;
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 buçuk yemek kaşığı kakao

Etimekli Tatlı Tarifi Yapılışı

  1. Önce şerbetimize başlayalım, uygun bir tencereye 1 su bardağı şeker ,2 su bardağı su ekleyip kaynatalım.
  2. Kaynadıktan sonra borcama dizdiğimiz etimeklerin üzerine dökelim.
  3. Daha sonra muhallebiyi yapımına geçelim.
  4. Tencereye süt ,şeker, un ,nişasta ve yumurtayı ekleyip güzelce karıştıralım.
  5. Daha sonra ocağın altını yakıp göz göz olana kadar pişirelim.
  6. Ocağın altını kapattıktan sonra vanilya ve margarini ekleyelim karıştıralım.
  7. Soğuduktan sonra bir paket krem şanti ekleyip güzelce çırpalım .
  8. Daha sonra etimeklerin üzerine yayalım .
  9. Üzerine hazırlamış olduğumuz Hindistan cevizi ve kakao karışımını her yerine eşit olacak şekilde dökelim.
  10. Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirip servis yapalım .AFİYET OLSUN.

Çok Hafif Sultan Sarması Tarifi

Çok Hafif Sultan Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı  şeker
  • 1 vanilya
  • 2 kaşık tereyağı
  • 1 su bardağı hindistancevizi
  • 1 paket  krema
  • 1 su bardağı süt
  • Ceviz

Çok Hafif Sultan Sarması Tarifi Yapılışı

  1. Un ,şeker ve sütü karıştırıp kaynayana kadar pişirin.
  2. Ocaktan almadan hemen önce vanilyayı ve tereyağını ekleyin.
  3. Hindistan cevizi serpilmiş büyük boy tepsiye ocaktan alınca hemen dökün.
  4. Dolapta 3-4 saat bekletin.
  5. Üzerine 1 bardak süt ile çırpılmış kremayı sürün.
  6. Ben 12 parçaya böldüm.
  7. Üzerine ceviz serpip sarın.
  8. Dolapta beklemesini kısaltmayın yoksa sararken katlama çatlakları olabilir.
Hafif çok lezzetli bir tarif afiyet olsun. 🤗