18 Ocak 2019 Cuma

Terbiyeli Mercimekli Erişte Çorbası Tarifi

Terbiyeli Mercimekli Erişte Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 su bardağı erişte
  • 9 su bardağı su(et veya tavuk suyu da kullanabilirsiniz)
Terbiyesi için;
  • 4 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı sıcak su
Üzeri için;
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 silme yemek kaşığı kuru nane

Terbiyeli Mercimekli Erişte Çorbası Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar. Tadı harika yemeye doyamayacağınız bir çorba tarifine varmısınız. Ayrıca çok vitaminli ve doyurucu olduğunu da belirtmek isterim.


  1. Kaynar suyu tencereye alıp mercimekleri ve erişteleri suya atalım.
  2. Erişteler yumuşayınca terbiyesini hazır edelim (sıcak su eklerken çok hızlı ve sürekli karıştırmayı unutmayalım) sıcak suyla ılıklaştırdığımız terbiyeyi çorbaya ekleyelim . 1-2  taşım kaynatalım.
  3. En son üzeri için tavaya yağları alıp kızdıralım ve üzerine pulbiber ile naneyi ekleyip sıcak haliyle tenceredeki çorbaya dökelim ve karıştıralım.
  4. Daha sonra ocaktan alıp servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun 😊👍

16 Ocak 2019 Çarşamba

Kış Salatası Tarifi

Kış Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 -6 dal brokoli
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy turp
  • 1 adet küçük boy kırmızı pancar
  • 3 yemek kaşığı mor lahana turşusu( Yoksa mor lahana da kullanabilirsiniz. )
  • Sosu için;
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz

Kış Salatası Tarifi Yapılışı

Brokoliyi yıkayıp küçük küçük dallara ayırın. Pancarı, turpu ve havucu yıkayıp soyduktan sonra rendeleyin. Mor lahana turşusunu veya ince ince doğradığınız mor lahanaları ekleyin. Sosunu da ekledikten sonra karıştırıp servis yapın. Afiyet olsun:)

Arpa Şehriyeli Yayla Çorbası (Mis Kokulu) Tarifi

Arpa Şehriyeli Yayla Çorbası (Mis Kokulu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay fincanı arpa şehriye
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 dolu yemek kaşığı un
  • 1 adet bulyon
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı tereyağ, 1 tatlı kaşığı nane
  • İsteğe bağlı 6 dal dere otu, pul biber

Arpa Şehriyeli Yayla Çorbası (Mis Kokulu) Tarifi Yapılışı



  1. Tenceremize sıvı yağ ve şehriyeleri alıp ocağımızın altını açıyoruz.
  2. Şöyle bir kavuruyoruz, bir taraftan da 7 su bardağı su kaynatıyoruz.
  3. Kavrulan şehriyelerimizin üstüne döküp, bulyon ve tuz atıp, pişmeye bırakıyoruz.
  4. Bu arada yoğurdun içerisine un, ezilmiş sarımsak ve biraz tuz atıp iyice çırpıyoruz.
  5. Kaynayan çorbamızdan bir kepçe alıp, yoğurla karıştıralım, sonra yavaş, çorbaya ekleyip karıştıralım.
  6. Şehriyelerimiz piştiğinde çorbamızın altını kapatıyoruz.
  7. Bir cezveye tereyağını kızdırıp, nannesini ekliyoruz. Çorbamıza döküyoruz.
  8. İsteğe bağlı olarak dere otu ve pul biberini ekliyoruz çok yakışıyor. Oh mis gibi çorbamız hazır.
    Afiyet olsun

15 Ocak 2019 Salı

Kış Salatası (Sarımsak Soslu) Tarifi

Kış Salatası (Sarımsak Soslu) Tarifi İçin Malzemeler

  • Çeyrek göbek marul
  • 1 bağ roka
  • 1 turp
  • 2 orta boy havuç
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı sirke

Kış Salatası (Sarımsak Soslu) Tarifi Yapılışı

  1. Marulu rokayı yıkayıp sevdiğimiz şekilde doğruyoruz.
  2. Daha sonra turpu ve havucu soyup rendeliyoruz.
  3. Ayrı bir kasede dövülmüş sarımsak zeytinyağı tuz ve sirkeyi karıştırıp sos yapıyoruz.
  4. Salatanın üzerine döküyoruz.
  5. En son nar ekşisi gezdirerek karıştırıp servis tabağına alıyoruz.
  6. Dilerseniz içine domateste koyabilirsiniz.
  7. Ben mevsimi olmadığı için koymadım görsel amaçlı kullandım. Deneyeceklere afiyet olsun.

Nefis Çeşmi Nigar Çorbası Tarifi

Nefis Çeşmi Nigar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy kuru soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 8 su bardağı su
  • Tuz
Terbiyesi için ;
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım limon suyu
  • 1 su bardağı süt
Üzeri için ;
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Yarım tatlı kaşığı pulbiber

Nefis Çeşmi Nigar Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağıyla soteliyoruz.
  2. Unu ilave edip birkaç dakika daha kavuruyoruz.
  3. 5 su bardağı suyu yavaş yavaş ilave ederek topaklanmaması için çırpma teliyle karıştırıyoruz.
  4. Yıkayıp süzdürdüğümüz mercimeği de ilave ederek mercimekler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  5. Piştikten sonra blendırdan pürüzsüz olacak şekilde çekerek kalan 3 su bardağı suyu ilave edip kısık ateşte ara sıra karıştırarak kaynamaya bırakıyoruz.
  6. Terbiyesi için limon ve yumurta sarısını bir kaseye alarak sütü yavaş yavaş ilave edip çırpma teliyle karıştırıyoruz.
  7. Kaynayan çorbamızdan iki kepçe terbiyemize ilave edip karıştırarak yavaş yavaş çorbamıza ilave ediyoruz.
  8. Tuzunu da ekleyip birkaç daha kaynadıktan sonra çorbamızın altını kapatıyoruz.
  9. Tereyağ, nane ve pulbiberini kızdırarak servis kasesine aldığımız çorbamızın üzerine gezdiriyoruz.
    Servise hazır. 🍵🍞🍞


Pratik ve çok lezzetli bir çorba. ❤
Deneyeceklere afiyet olsun. ☺

14 Ocak 2019 Pazartesi

Yemeye Doyamayacağınız Yoğurtlu Brokoli Salatası Tarifi

Yemeye Doyamayacağınız Yoğurtlu Brokoli Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr brokoli
  • 2 büyük havuç
  • 1 çay bardağı donmuş mısır
Sos için
  • 5 yemek kaşığı yoğurt (Susuz yerinden)
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 büyük diş sarımsak rendesi
  • Tuz

Yemeye Doyamayacağınız Yoğurtlu Brokoli Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Brokolileri çiçek çiçek ayırıyoruz kaynar suda haşlamaya başlıyoruz. Havucu rendenin iri kısmında rendeleyelim. Brokolileri ocaktan almadan iki dakika önce rendelenmiş havuçları da suya ilave edip haşlayalım.
  2. Yumuşayınca ikisini de süzüp soğutalım. Derin ve geniş bir kapta sos için bütün malzemeleri pürüzsüz kıvam alana kadar çırpalım.
  3. Soğuyan brokoli havucu ve mısırı ekleyip karıştırdıktan sonra isteğe göre bir tutam dereotu ekleyerek servis edebiliriz. (isterseniz brokolileri çatalla ezerek daha da küçültebilirsiniz) deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😊😊

Erişte Çorbası Tarifi

Erişte Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı erişte
  • 1 litre su( 5 su bardağı su)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Tuz, dilerseniz limon suyu
Üzeri için ;
  • 1/4 (çeyrek) demet maydanoz

Erişte Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Soğanları sıvı yağ ile beraber bir tencere alın kavurun üzerine un koyup kavurmaya devam edin.
  2. Daha sonra salçayı soğanlara ilave edin.
  3. Üzerine kaynattığınız suyu ilave edin.
  4. Üzerine erişteleri ve tuzu ilave edin. .
  5. Erişteler piştikten sonra tencerenin altını kapatın.
  6. Üstüne nane serpip karıştırın.
  7. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine doğranmış maydanoz serpin.
Afiyet olsun

13 Ocak 2019 Pazar

Muhteşem Sütlü Patates, Çorbası Tarifi

Muhteşem Sütlü Patates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 patates
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 silme yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 5 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Çok az muskat cevizi rendesi

Muhteşem Sütlü Patates Çorbası Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar enfes bir çorba tarifiyle yine burdayım 😉😊. ben bu çorbayı yemek yaparken artan, fazla gelen çiğ patateslerle yapıyorum hem malzemem ziyan olmuyor hemde günün çorba menüsü kendiliğinden ortaya çıkıyor neyse lafı uzatmadan tarife geçeyim. 😄😄


  1. Patatesleri rendenin iri tarafıyla rendeleyelim(bu şekilde çabuk yumuşuyor vaktiniz varsa küçük küpler halinde de doğrayabilirsiniz)
  2. Tereyağını tencereye alıp eriyene kadar bekliyoruz ve eriyince patatesleri ekleyip kavuruyoruz.
  3. Kavrulan patateslere unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavuralım ,ardından suyu ekleyip patatesler yumuşayana kadar pişirelim ve yumuşayınca pürüzsüz bir kıvam alana kadar blenderdan geçirelim.
  4. Ardından sütü ekleyip hızlıca karıştıralım.
  5. 5 dakika kaynadıktan sonra eğer kıvamı koyu ise ektra su ekleyelim değilse karabiber ve tuzunu atıp bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alalım.
  6. Küçük bir tavada kaldırdığımız tereyağına ,pul biber ,ekleyerek hazırladığımız sosu kaselere ayırdığımız çorbamızın üzerine dökerek servis edelim. Deneyeceklere afiyet olsun😊😊

Lezzetli Kebap Köftesi Tarifi

Lezzetli Kebap Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

HAMURU İÇİN:
  • 250 gr kıyma
  • 1-1, 5 su bardağı kısırlık bulgur
  • 1 su bardağı su
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 adet küçük boy kuru soğan (İnce ince doğranacak)
  • 1 adet yumurta
  • 3-4 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz
HAŞLAMAK İÇİN:
  • 1, 5 litre su
  • Tuz
KIZARTMAK İÇİN:
  • Zeytin yağı
  • 2 adet yumurta

Lezzetli Kebap Köftesi Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemeyi 10 dk macun kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.
  2. Yoğurduğumuz hamuru üçgen veya yuvarlak elimizde şekillendiriyoruz.
  3. Kaynayan tuzlu suyun içine atıp 6-7 dk kaynatıyoruz.
  4. Haşlanan köfteleri süzüp, önce yumurtaya bulayıp sonra kızgın zeytinyağına atıp her iki tarafını kızartıyoruz.
    Afiyet Olsun.

12 Ocak 2019 Cumartesi

Kaşık Salata Tarifi

Kaşık Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet salatalık
  • 3 adet domates
  • 1 adet biber
  • 1 adet soğan
Sosu İçin ;
  • 1 adet limon
  • 3 yemek kaşığı sıvı ya
  • Tuz , pul biber

Kaşık Salata Tarifi Yapılışı

  1. Domates, salatalık, biber ve soğanı yapabildiğiniz kadar küçük doğrayın ve karıştırma kabına alın.
  2. Bir tabağa limonu sıkıp yağ tuz ve pul biberi ekleyip karıştırın ve salata ya ekleyip salatayı karıştırıp servis tabağına alın.

Yoğurt Çorbası (Aşırı Kolay) Tarifi

Yoğurt Çorbası (Aşırı Kolay) Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1/2 (yarım) çay bardağı arpa şehriye
  • 5 su bardağı soğuk su
  • Tuz
Üzerine
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Nane

Yoğurt Çorbası (Aşırı Kolay) Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak un yoğurt ve suyu tencereye alıp karıştırıyoruz.
  2. Daha sonra ocağın üzerine alıp kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  3. Kaynamaya başlayınca içine arpa sehriyemizi koyuyoruz. Arpa şehriyeler yumuşayana kadar kaynatıyoruz.
  4. Daha sonra altını kapatıyoruz tuzunu ilave ediyoruz.
  5. Başka bir yerde 2 yemek kaşığı tereyağını eritip içine kuru nane koyuyoruz biraz kavurunca çorbamıza ilave ediyoruz. Afiyet olsun

9 Ocak 2019 Çarşamba

Çökertme Kebabı Tarifi

Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patates
  • 400 gr kadar et
  • 2 adet soğanın suyu
  • 1 çay bardağı süt
  • Süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 3-4 tane domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Karabiber , kımızı,  pul biber tuz
  • Zeytinyağı

Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Yapımı ilk önce eti istenilen boyutta doğrayın şerit gibi de kesebiliriz saklama kabına alalım.
  2. İki adet soğanın suyu ( robottan geçirip elimizle sıkabiliriz) ve sütünü de ilave edelim marine olması için dolaba alalım ve en az iki saat bekletelim.
  3. Patatesi resimdeki gibi  incecik kesip tuzlu suya alalım nişastası gitmesi için ben bir yarım saat beklettim.
  4. Domatesleri rendeleyip  tavamıza biraz zeytinyağı ilave edip domatesleri üzerine alalım.
  5. Kıvam almaya yakin salçayı ilave edip baharat ve tuzunu ayarlayıp  pişirmeye devam edelim.
  6. Patateslerimizi sudan alıp iyice kuruladıktan sonra kızartmak için hazırladığımız yağın içine atıp kızartalım.
  7. Eti de pişireceğimiz tavamıza alalım zeytinyağı veya tereyağı ilave  ilave edip pişmeye bırakalım.
  8. Arzuya göre karabiber ve kırmızı pul biber tuzunu ilave edip pişirelim.
  9. En son servis tabağına kızarttığımız patatesleri alalım.
  10. Üzerine arzuya göre sarımsak ilave ettiğimiz pürüzsüz olana kadar çırptığımız süzme yoğurdumuzu koyalım.
  11. Domates sosu da onun üzerine alalım en üst kısmada etimizi koyup arzuya göre servis edelim. Yapacak olanlara kolay gelsin.

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gr kültür mantarı
  • 1 küçük boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 damla limon suyu
  • 3 lt su
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 pk sıvı krema
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı nane

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tencerede tereyağını eritin çok küçük doğradığınız soğanı kavurun ,mantarları küçük küçük doğrayıp tencereye ilave edin.
  2. Limon suyunu ekleyin.
  3. Mantarlar suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  4. İşlem sonunda unu ilave edip karıştırın.
  5. Ilık su ekleyin kaynatın.
  6. Bir miktar kaynadıktan sonra krema ekleyin karıştırıp pişirmeye devam edin.
  7. Bu sırada naneyi ekleyin.
  8. Altını kapatmaya yakın tuzunu ekleyip ocağın altını kapatın. Afiyet olsun