2 Ekim 2019 Çarşamba

Nefis Haydari Mezesi Tarifi

Nefis Haydari Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı yoğurt
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım demet dereotu
  • 10 dal maydanoz
  • 4 tatlı kaşığı kuru nane
  • Kibrit kutusu kadar beyaz peynir
  • 2 çay kaşığı tuz

Nefis Haydari Mezesi Tarifi Yapılışı

Herkese Merhaba, 💐 🌈 🎈
Bu nefis ve çok pratik mezenin, lezzetine doyamayacağınıza ve içinizi açacak şahane bir tarif olduğuna garanti veriyor ve mutlaka denemenizi öneriyorum. 😉
Öncelikle, derince bir kabın üzerine bir süzgeç ya da kevgir yerleştirin ve bir tülbent koyun. Yoğurdu bu tülbentin üzerine dökün ve üstünü örterek buzdolabında yaklaşık iki saat suyunun süzülmesi için beklemeye alın.
Maydanoz ve dereotlarını güzelce yıkayın ve yapraklı kısımlarını ince ince kıyın.
Sarımsakları küçük bir çimdik tuzla havanda dövün.
Süzülen yoğurdu tülbentten ayırırken, suyunu mümkün olduğunca son bir kez sıkın.
Peyniri bir çatal yardımıyla iyice ezin.
Uygun bir kapta; yoğurt, dereotu, nane, maydanoz, peynir, sarımsak ve tuzu bir araya getirerek tamamen homojen bir şekilde karışmasını sağlayın. (Tuz için ölçü vermiş olmama rağmen, tadına bakarak kontrollü ilave edin ve kendi damak zevkinize göre ayarlayın. )
Hazır olan mezemizi servis tabağına alın. 😋
Afiyet olsun. 

Mercimekli Tarhana Çorbası (Lezzeti Şahane) Tarifi

Mercimekli Tarhana Çorbası (Lezzeti Şahane) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı mercimek
  • Yarım su bardağı tarhana
  • 1 su bardağı et suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı nane
  • 5 su bardağı su

Mercimekli Tarhana Çorbası (Lezzeti Şahane) Tarifi Yapılışı

Hayırlı akşamlar dilerim. Kısa sürede şipşak hazırlayabileceğiniz bir çorba tarifi. Denemenizi ümit ederek tarife geçiyorum 😊
  1. Tarhana bir kap içerinde bir su bardağı soğuk su ile açılır. Tencereye yağ alınır.
  2. Yağ kızınca salça ilave edilir ve kavrulur. Ardından yıkanmış mercimek ve et suyu ilave edilir.
  3. 5 su bardağı su eklenir. En son tarhana da ilave edilerek orta ateşte pişmeye bırakılır.
  4. Mercimek açılıp, pişince blenderdan geçirilir. Tuz ve nane ilave edilerek ocaktan alınır.
  5. Arzu ederseniz tereyağını eritip, 1 çay kaşığı pul biber ile çorbanın üzerine gezdirebilirsiniz.
Afiyet olsun inşâAllah. 

Köfteli Rulo Sebze Kebabı Tarifi

Köfteli Rulo Sebze Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gr kıyma(orta yağlı)
  • 5-6 adet patlıcan
  • 4 adet kabak
  • 1 adet patates
  • 2 adet domates
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 6-7 adet arpacık soğan
Köftesi için;
  • 600 gr kıyma(orta yağlı)
  • 1 adet soğan(rendelenmiş)
  • 4 diş sarımsak(rendelenmiş)
  • 1 adet yumurta
  • Tuz, karabiber, kimyon, toz biber
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
Sosu için;
  • 1, 5 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı su
  • Tuz
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ

Köfteli Rulo Sebze Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle köftemizi yapıp şekillendirip buzdolabında en az bir saat kadar dinlendiriyoruz.
  2. Köfte için verilen bütün malzemeleri karıştırıp güzelce yoğuruyoruz.
  3. Şekillendirip buzdolabına kaldırıyoruz.
  4. Patlıcanları alacalı soyup ince ve şerit şeklinde dilimleyip tuzlu suda acısının çıkması için bekletiyoruz.
  5. Bu esnada kabakları da yine aynı şekilde uzun ve ince dilimliyoruz.
  6. Bir tencereye sıvı yağ koyup kabakları ve suyunu süzüp kuruladığınız patlıcanları yumuşayana kadar arkalı önlü kızartıyoruz.
  7. Kızaran sebzeleri havlu kağıt serili bir tabağa alıyoruz.
  8. Sırasıyla patlıcanları ve kabakları teker teker köfteyle birlikte sarıp rulo şekli veriyoruz.
  9. Pişireceğimiz tepsiye ya da fırın kabına diklemesine olacak şekilde diziyoruz.
  10. Aralarına domates ve biber yerleştiriyoruz.
  11. 1 adet patatesi de ince ince doğrayıp yerleştiriyoruz. (İstediğiniz şekilde yerleştirebilirsiniz. Görselliği tamamen size kalmış. )
  12. Tam orta kısmına da arpacık soğanları yerleştiriyoruz.
  13. Bir kapta salça, tuz ve suyu karıştırıp yemeğin üzerine döküyoruz.
  14. Üzerini aliminyum folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişiriyoruz.
  15. Yaklaşık yarım saat sonra üzerindeki folyoyu alıp fazla suyunu çekmesi ve üzerlerinin biraz kızarması için tekrar fırına veriyoruz.
  16. Fazla suyunu çekip biraz kızarınca fırından alabilirsiniz.
  17. Yemeğin yanında pirinç pilavı ve ayran harika oluyor tavsiye ederim.
Afiyet olsun

Meyhane Pilavı ( Domatesli Bulgur Pilavı) Tarifi

Meyhane Pilavı ( Domatesli Bulgur Pilavı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1/3 çay bardağı sıvı yağ (4 yemek kaşığı)
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet orta boy domates ya da 8 adet çeri domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • tuz
  • karabiber
  • pul biber
  • kimyon

Meyhane Pilavı ( Domatesli Bulgur Pilavı) Tarifi Yapılışı

  1. Yemeklik doğradığımız soğanı yağda kavuralım.
  2. Ardından halka halka doğradığımız sivri biberi ve kırmızı biberi ekleyip kavuralım, ben biberin çekirdeklerini çıkarmıyorum.
  3. Ardından salçayı, tuzu, karabiberi, pul biberi ve kimyonu ekleyelim, bir kaç dakika bu şekilde kavuralım.
  4. Doğradığımız domatesleri de ekleyelim, ezmeden karıştıralım.
  5. Ardından yıkanmış bulguru da ekledikten sonra tekrar karıştıralım.
  6. 3 su bardağı sıcak su ekleyelim, karıştırarak tencerenin kapağını kapatalım ve bulgurlar göz göz olana kadar önce yüksek ateşte sonrasında ise orta ateşte pişirelim.
  7. Suyunu çektikten sonra ocağı kapatalım, üzerine kağıt havlu kapatarak 10 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
  8. Dinlenen pilavımızı karıştırdıktan sonra servise hazır, afiyet olsun.

Kremalı Soğan Çorbası Tarifi

Kremalı Soğan Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ yada isteğe bagli tereyağ
  • 2 adet büyük soğan
  • 2-3 adet sarımsak
  • 3 yemek kaşığı un
  • Sıvı krema(200 ml)
  • 5 bardak su
  • Et suyu tablet yada 5 bardak su yerine et suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane

Kremalı Soğan Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. 💖Öncelikle yağımızı tenceremize alalım
  2. 💖Soğanlarımzı normal şekilde doğrayıp güzelce kavuralım
  3. 💖Üzerine unumuzu ekleyip kavurmaya devam edelim
  4. 💖Sonrasında üzerine suyumuzu ekleyelim.Tabletimizi atalım
  5. 💖Kremamızı katalım sarımsaklarımızı katalım.
  6. 💖Tuzumuzu atalım kaynamaya bırakalım.
  7. 💖Kaynadıktan sonra altını kısalım kısık ateşte 5 -10 dk kadar kaynamasını sağlayalım.
  8. 💖Çorbamızı blendrdan geçirelim.
  9. 💗Karabiberimizi nanemizi ekleyelim ve çorbamız hazır deneyeceklere afiyet olsun😄nefis çorbamizi denemenizi tavsiye ederim💖💖💖

Mozaik Pasta Tarifi

Mozaik Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gr eritilmiş margarin
  • 1 paket kakao
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker ( 5 yemek kaşığı )
  • 1 paket bisküvi

Mozaik Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Bisküvileri bir kabın içerisine çok küçük olmayacak şekilde parçalıyoruz.
  2. Başka bir kabın içerisine süt ve şekeri koyup şeker erisin diye karıştırıyoruz.
  3. Üzerine kakao ve eritilmiş margarini de ekleyip tüm malzemeleri karıştırıyoruz topaklanma kalmayacak şekilde.
  4. Bisküvileri kontrollü şekilde ekleyip malzeme katı hale gelince dik dörtgen bir kabuğun içini folyo yada streçfilmle kaplayıp mozaik pastamızı içine döküyoruz.
  5. Şekil verip buzlukda 2 – 3 saat bekletiyoruz
    Daha sonra dilimleyip servis yapabilirsiniz.

Ev Yapımı Lahmacun Tarifi

Ev Yapımı Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

  • Mayalı Hamur ( pidecilerden lahmacun hamuru aldım)
Lahmacun içi için
  • 250 gram kıyma
  • 2 büyük boy kurusoğan
  • 1 adet biber
  • Yarım domates
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

Ev Yapımı Lahmacun Tarifi Yapılışı

Hazırları aratmayacak harika bir lezzet.
  1. Kıymaya soğan rondodan geçilerek eklenir.
  2. Daha sonra domates biber küçük küçük doğranır eklenir ve diğer malzemeler de eklenerek yoğurulur.
  3. Hamurumuz bezelere ayrılır tavanızın büyüklüğüne göre açılır.
  4. Üzerine koymalı harç sürülür ısınmış yanmaz tava da önce kısık sonra orta ateşte yaklaşık 5- 6 dakika pişirilir.
  5. Diğer bezeler hazırlanana kadar pişen lahmacunları fırında muhafaza edebilirsiniz deneyeceklere afiyet olsun

Muffin Poğaça Tarifi

Muffin Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt (ılık)
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 2 yumurtanın beyazı (Sarısı üstüne)
  • Yarım kalıp yaş maya
  • 2 küp şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • İç harcı arzuya gire peynirli, kıymalı, patatesli olabilir
Üstüne
  • Yumurta sarışına bir yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 çay kaşığı toz şeker karıştırılıp sürülür

Muffin Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Sütü ısıtıp derin bir kabın içerisine şekeri, tuzu, mayayı, sıvıyağı ve yumurta aklarını iyice karıştırın.
  2. Unu yavaş yavaş yoğurarak ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  3. Hamur kendiliğinden elinizden bırakmaya başlayana kadar yoğurun. Yaklaşık 10 dk yoğurun ve mayalanmaya bırakın.
  4. Mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp 5 dk daha bekleyip fotoğraftaki gibi şekillendirin.
  5. Sonra muffin kalıplarına eğer yoksa muffin kağıt kalıbında olur koyup 5 dk daha bekletin.
  6. Üzerine yumurta sarısını sürüp 180/200 derecede güzel kızarsan kadar pişirin.

Çörekotlu Misket Kurabiye Tarifi

Çörekotlu Misket Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin veya tereyağı
  • 2 yumurta birinin (Sarısı üstüne)
  • Yarim su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı çörekotu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Çörekotlu Misket Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Oda sıcaklığında margarin yoğurma kabına alın. 2 yumurta birinin sarısının üstüne ayırın 3 yemek kaşığı toz şeker 3 yemek kaşığı Çörekotu bir paket kabartma tozu bir tatlı kaşığı tuz aldığı kadar un kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
  2. Misket büyüklüğünde hamur alıp yuvarlayın.
  3. Üzerine yumurta sarısı sürün.
  4. 180 derece fırına atın üzeri pişinceye kadar pişirin. Afiyet sifa olsun

Sıcak Asuda Tatlısı Tarifi

Sıcak Asuda Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 1 buçuk yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tutam tuz tereyağı

Sıcak Asuda Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Nişasta süt tuz ve şekeri karıştırıyoruz.
  2. Sonrasında ocağa alıp karıştırarak kaynatıyoruz.
  3. Kaynadıktan sonra ocağı kısıyoruz.
  4. Muhallebimiz kıvam aldıktan sonra ocaktan alıp servis tabağına alıyoruz.
  5. Bir tarafta tereyağını kızarana kadar ocakta tutuyoruz. Üzerine cıss sesini duyarak servis ediyoruz sıcakken afiyetle yiyoruz.

Balık Tavasında Mangal Tadında Tavuk Tarifi

Balık Tavasında Mangal Tadında Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet tavuk
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Balık Tavasında Mangal Tadında Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Yıkanın tavuklar bir leğene koyulur ve biber salçası yoğurt ve tuz eklenip harmanlanır
  2. Dolapta biraz beklemesi daha güzel olur. Ben balık tavasına 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup ısıttım ve tavukları dizdim.
  3. Kısık ateşte pişirdim ve aralıklarla geçirdim.
  4. Pişerken kimyon ekledim. Üzerlerine ki tavuğun kokusu gitsin hazır afiyet olsun 

Sebzeli Kek Tarifi

Sebzeli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz isteğe göre
  • 1 adet rendelenmiş havuç
  • 2 orta boy küp doğranmış çiğ patates
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • İsteğe göre rendelenmiş kaşar peynir ya da beyaz peynir
  • 1 su bardağı un (Kontrollü ekleyelim)
Üzerine;
  • Çörek otu ya da susam

Sebzeli Kek Tarifi Yapılışı

  1. Kabımıza yumurta ve yoğurdu ekleyip karıştıralım.
  2. Sıvıyağ, küp doğranmış patates, dereotu, havuç, kaşar peyniri, tuz, un ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
  3. Küçük kare borcama karışımımızı ekleyelim.
  4. Üzerine çörek otu ya da susam serpelim.
  5. 180 derecelik fırında ortalama 30 dakika pişirelim.
  6. Soğuyan kekinizi dilimleyebilirsiniz. Afiyet olsun 😋

Fırında Patates Oturtma Tarifi

Fırında Patates Oturtma Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 200 gr kıyma
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su
  • Tuz, karabiber
  • 2 diş sarımsak

Fırında Patates Oturtma Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patateslerimizi soyalım halka halka dilimleyelim.
  2. Sonra kızgın yağda hafif sararana kadar kızartalım ayrı bir tavada yemeklik doğradığımız soğanı kıymayı sivri biberi ve domatesi pişirelim.
  3. Daha sonra 1 yemek kaşığı salça tuzu baharatını 2 diş sarımsağı 1 su bardağı suyu ekleyip ocağı kapatalım.
  4. Fırın kabımıza en alta 1 sıra patates dizelim üzerine kıymalı malzememizin hepsini dökelim.
  5. Kalan patatesleri tekrar en üste dizelim.
  6. Üzerine dilimlediğimiz domates ve sivribiberler de dilerseniz koyabilirsiniz afiyet olsun😊