20 Kasım 2018 Salı

Kremalı Mantarlı Makarna (Nefis) Tarifi

Kremalı Mantarlı Makarna (Nefis) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) paket haşlanmış makarna (penne kullandım)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağ
  • 200 gr mantar
  • 1 paket krema
  • 1 diş sarımsak
  • 1 kibrit kutusu rendelenmiş kaşar
  • 1 silme tatlı kaşığı kuru fesleğen ( kullanmaya bilirsiniz)
  • 1 silme çay kaşığı karabiber

Kremalı Mantarlı Makarna (Nefis) Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye sıvı yağı alalım. Isındığında doğranmış mantarları ilave edip, suyunu çekene kavuralım.
  2. Kavrulan mantara rendelenmiş sarımsak ve tereyağı ekleyip, 2 dakika kadar kavuralım.
  3. Kavrulan mantara krema, fesleğen ve karabiberi ekleyip, kaynatalım.
  4. Kaynamaya başladığında makarnayı ve rendelenmiş kaşarı ekleyip, iyice özleşene kadar karıştıralım. Sıcak sıcak servis yapalım

18 Kasım 2018 Pazar

Altın Patates Tarifi

Altın Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 4  patates
  • 1 tatlı kaşığı tozbiber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ ben zeytinyağı kullandım
Bulamak için ;
  • Yarım çay bardağı geleta unu

Altın Patates Tarifi Yapılışı

Lokum gibi altın sarısı patateslere kimse hayır diyemez sanırım hem kızartmadan sağlıklı hemde daha lezzetli bir kez çocuklarınıza yapın bir daha kızartma istemeyecekler ister kahvaltıya ister et tavuk balık yanına müthiş yakışan bir tarif .
  1. Öncelikle patatesleri soyup dörde bölelim ,ince doğrayınca çok güzel olmuyor .
  2. Üzerine baharatları ,kekiği, tuzu, yağını katıp iyice karıştıralım .
  3. Ben borcama yaptım ,karıştırdığımız patatesleri galeta ununa bulayıp tepsiye dizelim .
  4. 200 derecede yarım saat 40 dakika kızarana kadar pişirelim.
Yanına ketçap mayonez harika oluyor.🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏

Havuç Salatası Tarifi

Havuç Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Havuç Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Havuçlar rendelenir.
  2. Tavaya yağ konur.
  3. Havuçlar eklenir.
  4. Havuçların diriliği gidene kadar yağda 3-5 dk karıştırılarak pişirilir.
  5. Sarımsaklar ezilir.
  6. Havuçlar soğuyunca yoğurt, sarımsak ve tuzu eklenir, iyice karıştırılır.
  7. Dolapta yarım saat kadar bekletilip servis edilir. Afiyet olsun.

17 Kasım 2018 Cumartesi

Tavuklu Kereviz Çorbası Tarifi

Tavuklu Kereviz Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy kereviz
  • 1 adet patates (kereviz ile aynı büyüklükte)
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 parça tavuk göğsü
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Sıvıyağ tuz
Üzeri için;
  • Pulbiber, karabiber, maydanoz dilediğiniz koyabilirsiniz

Tavuklu Kereviz Çorbası Tarifi Yapılışı

Bu çorba tam bir şifa kaynağı 👍 ve en önemlisi kimse kereviz çorbası olduğunu anlamadı bile o yüzden çocuklarınıza tavuklu patates çorbası diye içirebilirsiniz 😂😂tarifi ekliyorum mutlaka denemelisiniz. 😋
  1. Soğan yemeklik doğranır biraz yağda kavrulur.
  2. Ardından doğranmış sarımsak eklenir yine kavrulur.
  3. Küp küp doğranmış kereviz ve patates eklenir karıştırılır üzerine çıkacak kadar su eklenir pişmeye bırakılır.
  4. Bu arada bir parça tavuk minik minik doğranır biraz sıvı yağ koyduğumuz tavaya alınır suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir ve biraz kavrulur.
  5. Kavrulduktan sonra rendelenmiş havuç eklenir karıştırılır.
  6. Sonra sebzeler yumuşayınca blenderdan geçirilir.
  7. Ve kaynar su eklenerek çorbanın  kıvamı ayarlanır kıvam ne çok katı olacak ne çok sıvı bildiğimiz çorba kıvamında olacak 😄.
  8. Kavrulan tavuk ve havuç karışımına çorbanın suyundan iki kepçe koyulur karıştırılır.
  9. Çorba tenceresine dökülür ardından haşlanmış nohut eklenir.
  10. Beş altı dk daha kaynatılır. Ocaktan alınır. Afiyet olsun 😋

16 Kasım 2018 Cuma

Portakallı Kereviz Tarifi

Portakallı Kereviz Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kereviz
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet portakal
  • 1 adet limon
  • Birkaç dal kereviz yaprağı
  • Tuz, kekik

Portakallı Kereviz Tarifi Yapılışı

  1. Soğanı 4 e bölüp ince ince doğrayalım.
  2. Patatesi küp küp doğrayalım.
  3. Havucu yarım ay şeklinde doğrayalım.
  4. Portakalları ve limonu sıkalım.
  5. Kereviz yapraklarını ufak ufak doğrayalım.
  6. En son kerevizi küp küp doğrayalım ki kararmasın.
  7. Sırasıyla soğanı, havucu, patatesi, kerevizi, kereviz yapraklarını, portakal ve limon suyunu zeytinyağını koyalım. tuz ve kekiği de koyup kısık ateşte 1 saate yakın pişirelim.
  8. Patates ve havuç yumuşayınca yemeğimiz pişmiş demektir.
Not:kesinlikle su koymuyorum! Portakal ve limon suyuyla pişiyor hatta sebzeler de suyunu bırakıyor. Tencerenin dibinde suyu vardi fotoğraf çektikten sonra tabağa ekledim biginize. Afiyet olsun

14 Kasım 2018 Çarşamba

Fırında Nar Gibi Kızarmış Tavuk Tarifi

Fırında Nar Gibi Kızarmış Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bütün tavuk
  • Yarım limon
SOS İÇİN;
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yenek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 diş sarımsak
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 silme çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı tavuk baharatı
  • 2 çay kaşığı dolusu tereyağı

Fırında Nar Gibi Kızarmış Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tavuğumuzu yıkayalım ve yarım limon ile limonlayalım.
  2. Daha sonra sos malzemelerimizi bir kapta karıştıralım.
  3. Tavuğun sığacağı dar bir kaba tavuğu koyalım.
  4. Tavuk tam sığsın.
  5. Sosumuzu iyice yedirelim tavuğun her yerine.
  6. Bu tavuğun en önemli püf noktası tavuğun bu sosta beklediği süre.
  7. Mesela benim ertesi gün misafirim varsa bu şekilde soslayıp kaba poşet geçirip aksamdan dolaba koyarım. Ertesi gün akşama kadar bu sosla bekletirim. Arada bir alt üst ederim sosun içinde. Bu sayede tabiri caizse lokum gibi oluyor 😍😍😍.
  8. Sosumuza buladığımız tavuğumuzu eğer vaktiniz varsa benim gibi 1 gece, yoksa en az 3 saat dolapta sosumuzla bekletiyoruz.
  9. Beklemenin sonunda fırın poşetine sosu çok sıyırmadan koyuyoruz.
  10. Bu şekilde 45 dakika kadar pişiriyoruz. 45 dakikanın sonunda poşeti kesip tepsiye alıyoruz.
  11. Tavuğun üzerine 2 çay kaşığı tereyağından parçalar koparıp koyuyoruz zaten poşetin içine suyunu bırakmış oluyor.
  12. Bu şekilde 30 dakika kadar daha pişireceğiz.
  13. Eğer isterseniz patates ve soğanı iri iri doğrayıp tavuğun kalan sosuna bulayıp ayrı bir poşette pişirebilirsiniz. Buda çok lezzetli oluyor ben öyle yaptım.
  14. Tavuğumuz 170 derecede yavaş yavaş ağır ağır güzelce kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun😍😍😍

12 Kasım 2018 Pazartesi

Kadın Budu Köfte Tarifi

Kadın Budu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 g köftelik kıyma(azyağlı)
  • 1 adet iri kuru soğan
  • 1 yumurta
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışta;
  • 1/2 (yarım) çay bardağı galeta unu
  • 1/2 (yarım) çay bardağı buğday unu
  • 1 yumurta
Kızartmak için;
  • 2-3 su bardağı sıvı yağ (ayçiçek)

Kadın Budu Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Kıymanızı ikiye bölün.Yanmaz tavanıza 2-3 kaşık su ve kıymayı alın, kavurun.
  2. Kıymanızı ateşten almaya yakın rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğanlarınızı ekleyin.
  3. 1 dk kadar kavurup kıymanızı soğumaya bırakın.
  4. Diğer yandan pirincinizi haşlayın(çok haşlamayın zira yoğurma esnasında parçalanmasın).
  5. Yoğurma kabına soğumuş kıyma, çiğ kıyma, haşlanıp süzülmüş pirinci alın.
  6. Yumurtayı ve baharatları ekleyin.
  7. Köfte harcınızı yoğurun.
  8. En az 2 saat kendini çekmesi ve dinlenmesi için buzdolabında bekletin.
  9. Kızartma aşamasında, yağınız derin kızartma tencerenize alın.
  10. Köftelerinize iri oval şeklini verin.
  11. Köftelerinizi, önce un ve galeta unu ile harmanlanmış derin kasede karışıma bulayın, ardından çırpılmış yumurtaya…
  12. Kızgın yağda kızartın.
Afiyet olsun.

11 Kasım 2018 Pazar

Köri Soslu Tavuk (Tavuk Dünyası Lezzetinde) Tarifi

Köri Soslu Tavuk (Tavuk Dünyası Lezzetinde) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 parça tavuk göğsü
  • yarım kutu sıvı krema (100 ml)
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı dolusu parmesan peyniri (tercihe bağlı)
  • 1 avuç arpacık soğan

Köri Soslu Tavuk (Tavuk Dünyası Lezzetinde) Tarifi Yapılışı

Köri soslu tavuk yapımına öncelikle göğüs etini hazırlamakla başlayalım. Etimizi tercihen julyen (parmak gibi) doğrayalım. Bir kaba alıp üzerine zeytinyağı gezdirelim. Kekik, karabiber ve kırmızıbiberi ekleyip karıştıralım. Üzerini streç folyo ile kapatıp birkaç saat dinlendirelim. Eğer vaktiniz yoksa dinlendirmeden de devam edebilirsiniz. İtiraf edeyim ben de her zaman önceden hazırlayamıyorum, sıkıntı yapmayın :)
  1. Genişçe bir tavayı kızdırın. Gerekirse az sıvı yağ ilave edin veya marine ederken eklediğiniz yağ zaten yeterli olacaktır.
  2. Tavuk etlerini tavaya alın. Suyunu salmasına fırsat vermeden tavukları pişirin, burada önemli olan etler üstüste dolu dolu olmasın. Eğer her bir parça ayrı ayrı yağa temas etmezse etiniz sulanacaktır. Bu durumda kuru ve lezzetsiz bir tavuk olur. Çoklukla göğüs etinin lezzetsiz bulunmasının nedeni de budur zaten, ama siz bu şekilde pişirirseniz lokum gibi olacağına emin olabilirsiniz.
  3. Tavukları çevirerek pişirin, 2-3 dk sonra arpacık soğanları da ilave edin.
  4. Tavukların her tarafı altın rengi olunca sıvı kremayı ve köri ve tuzu ekleyin. Karıştırın, 1-2 dk pişirin.
  5. Son aşamada ben biraz kıvam da vermesi için evde varsa 1 yemek kaşığı parmesan peyniri ekliyorum. Bir iki çevirip hemen sıcağıyla servis edelim. Afiyetler olsun :)

10 Kasım 2018 Cumartesi

Yoğurtlu Ve Ispanaklı Soğuk Döğme Çorbası Tarifi

Yoğurtlu Ve Ispanaklı Soğuk Döğme Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bardağı döğme(buğday)
  • Haşlamak için su
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 dal ıspanak
  • Tuz

Yoğurtlu Ve Ispanaklı Soğuk Döğme Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Döğmeyi bol suda iyice pişene kadar haşlayalım.
  2. Ardından ocaktan indirmemize yakın ıspanakları güzelce yıkayıp temizleyelim ve ince olacak şekilde doğrayalım.
  3. Döğmemiz pişip suyu kalmadığında içerisine ıspanakları ekleyelim ve karıştıralım.
  4. Ispanaklar döğmenin sıcağıyla iyice yumuşayacaktır.
  5. Böylece soğuduktan sonra yoğurtla çok hafif koyu bir ayran olacak şekilde hazırlayalım ve tuzunu atıp iyice karıştıralım.
  6. Ardından soğuyan döğmemizin içerisine ilave edip karıştıralım.
    Not:ıspanak sevmeyenler sade olarak da yapabilirler. Bu çorba özellikle yaz aylarında şahane oluyor derim😋👌
    Afiyet olsun☺️

9 Kasım 2018 Cuma

Sulu Köfte

Sulu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi İçin
  • 300 gr köftelik kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • Yarım su bardağı köftelik bulgur
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Tuz
Sebzesi İçin
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet havuç
  • 2 adet patates
  • Tereyağı ve zeytinyağı karışık
  • Tuz

Sulu Köfte Tarifi Yapılışı

Harika bir sulu yemek oluyor gerçi herkesin bildiği bir lezzet.
  1. Köfte malzemelerini yoğurma kabına alıp yoğuruyoruz.
  2. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz.
  3. Bitene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz.
  4. Köftelerin üzerine bir yemek kaşığı un serpiyoruz.
  5. Tepsiyi sallayarak una bulunmasını sağlıyoruz.
  6. Yağları tencereye alıyoruz.
  7. Soyup doğradığımız havucu yağda soteliyoruz.
  8. Salçasını ve tuzunu da katıp 5-6 su bardağı su ilave ediyoruz.
  9. Kaynamaya başlayan yemeğin içine köfteleri ve soyup doğradığımız patatesleri de ilave ediyoruz. 25-30 dakika kadar pişiriyoruz.

8 Kasım 2018 Perşembe

Pratik İçli Köfte Hamuru Yoğurmadan Blender Kullanımıyla Enfes Lezzet

Pratik İçli Köfte (Hamuru Yoğurmadan Blender Kullanımıyla Enfes Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

İç Harcı İçin ;
  • 250 gr kıyma
  • 3 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 6 dal maydanoz
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber (arzuya göre)
  • Yarım çay kaşığı kekik(arzuya göre)
  • 1 çay kaşığı tuz (damak zevkinize göre ayarlayın)
Hamuru İçin ;
  • 1 buçuk su bardağı köftelik bulgur
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 buçuk yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı dolusu kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Çay kaşığı ucuyla kimyon
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
Kızartmak İçin ;
  • Sıvı yağ
Haşlamak İçin ;
  • Sıcak su
Haşlandıktan Sonra Üzerine Sos ;
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı domates püresi
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı
Enfes bir lezzet dağılmama garantili üstelik 2 şekilde pişirilebilir ve yoğurma derdi olmadan hazırlanıyor😊haydi tarifimize geçelim👉
  1. İlk olarak iç harcımızı yapalım , soğanlarımızı küçük küçük doğrayalım ve yağımızla kavurmaya başlayalım.
  2. Ardından kıymamızı katıp iyice kavuralım son olarak tereyağ, salça ve baharatlarımızı ilave edelim karıştırıp altını kapatalım.
  3. Üzerine maydanozları kıyalım soğuması için bir tabağa alıp buzluğa koyalım (yağlı harç donduğu zaman lezzeti daha güzel oluyor içli köfteyi çok güzel yapan bir büyüğümden öğrenmiştim)
  4. Hamuru için ; derin bir kaba irmik ve köftelik bulguru koyup üzerine 1 su bardağı ilik suyu dökelim ve üzerini kapatalım demlensin.
  5. Robotumuza yumurta salça un ve baharatlarımızı koyalım bir kere karıştıralım demlenen irmikli bulgurumuzu da koyalım.
  6. Ortalama 10 dakika robottan geçirelim. açıp kıvamını kontrol edelim.
  7. Eğer macun gibi bir kıvama gelmediyse yarım çay bardağı daha su dökelim.
  8. 2 dakika daha karıştırıp sonra bir kaba alalım. ve yapım aşamasına geçelim buzluğa koyduğumuz iç harcımızı çıkaralım.
  9. Köfte hamurumuzdan cevizden biraz daha iri parça koparalım şekillendirmek için yanımıza 1 kase su alalım.
  10. Elimizi her aşamasında çok hafif ıslamamız lazım kopardığımız parçayı yuvarlayıp işaret parmağı yada bas parmağımızla delik açalım.
  11. Hafif ıslattığımız elimizle döndüre döndüre içini büyütelim harcımızdan koyalım ve ağzını limon sekline getirip kapatalım.
  12. İşlem bitene kadar böyle yapalım ,  ister kızgın yağda isterseniz. kaynar suda haşlayarak yapabilirsiniz.
  13. Haşlama yapacaklar için sosumuzu hazırlayalım ben iki şekilde yaptım sos için sarımsağı sıvı yağda kavuralım.
  14. Salçamızı ilave edip kavurma işlemimize devam edelim.
  15. Son olarak domates püresi katıp pisince altını kapatalım haşladığımız içli köftemizin üzerine dökelim.
    Afiyet olsun.

Şehriyeli Pirinç Pilavı

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kase pirinç
  • Yarım su bardağından biraz fazla zeytinyağı
  • 1 su bardağı tel şehriye
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet et suyu bulyon
  • 4 buçuk kase kaynar su( pirinç kasesiyle aynı ölçüde)

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle pirinç derin bir kapta güzelce yıkanır. Ardından üzerine bir tatlı kaşığı tuz eklenmiş ılık suyun içinde 15 dakika kadar bekletilir.
  2. Sonra pirinçler bir süzgece aktarılır. Süzgeçte de en az 15 dakika bekletilir. Pirinç süzgeçte ne kadar çok beklerse pilav da o kadar güzel oluyor. Hatta bu süzgeçte bekletme işini bir gün öncesinden bile yapabilirsiniz.
  3. Sonra pilavı pişireceğimiz tencereye zeytin yağını koyup, üzerine şehriyeleri ekliyoruz. Şehriyeler istediğimiz rengi alınca üzerine pirinci ve tuzu ekleyip, biraz daha kavuruyoruz.
  4. Kavurma işlemi bitince pilavımızın suyunu ekliyoruz. Bir su bardağının içine bir miktar kaynar su koyup, bulyonları bu suda eriterek pirincimizin üzerine ekliyoruz.
  5. Son olarak da iki yemek kaşığı tereyağını koyup, tencerenin kapağını kapatıyoruz. Pilav suyunu tamamen çekene kadar yüksek ateşte pilav suyunu çektikten sonra da kısık ateşte pirinçler iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz. Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Soslu Tavuk Kanat

Soslu Tavuk Kanat Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket tavuk kanat
Sos malzemesi;
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 3-4 diş (iri) rende sarımsak
  • Yarım limon (sıkılacak)
  • 2-3 tane defne yaprağı
  • 1 tutam kekik
  • 1 tutam biberiye
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • İstediğiniz ölçüde tuz

Soslu Tavuk Kanat Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk kanatlarınızı güzelce yıkayın süzün.
  2. Tüm sos malzemelerini derin bir kapta yada derin bir tencere de karıştırın.
  3. Yıkanan tavuklarınızı bu sosa ekleyip birbirlerine iyice karışmalarını sağlayın.
  4. En az 3-4 saat ağzını kapatıp buzdolabında bekletin. (Bu birliktelikleri ne kadar uzun olursa pişince de o kadar lezzetli olurlar :)) Hatta bir öneri : sabah işe gitmeden hazırlayın buzdolabına kaldırın ve akşam eve gelince tavaya koyun pişirin.
  5. Bekleme sonunda bir teflon tava alın, 1-2 kaşık sıvı yağ ekleyin.
  6. Sos da bekleyen tavuk kanatları bir bir elinize alın üstlerini çok üstten çok az şöyle bir sıyırarak (çok sıyırmayın sos kanatların üstün de biraz kalsın) tavaya dizin.
  7. Tavanın altını yakın ağzını kapatın, bir süre sulanarak pişsinler arada sırada tavuk kanatları alt üst edin suyunu çekmeye başladığında çok az suları kaldığında tavanızın ağzını açın iyice altlı, üstlü kızartın aynı mangal yapılmış gibi kıpkırmızı olacaklar inanın tatları da mangal gibi olacak hatta mangal dan daha güzel olacak. Çocuklarınız, eşiniz, misafirleriniz çok sevecekler.
Afiyet olsun.